A bükkfa jellemzői

Bükk megtalálható az egész északi féltekén erdőkben és parkjaiban. A fa fajta gyakran fűrészáruforrássá válik. Dekoratív és fizikai tulajdonságai képesek megfelelni a szinte bármilyen szféra követelményeinek, mint a vészhelyzeti népszerűség. A fa értékes fajtákhoz tartozik, de olcsóbb, mint a tölgy.

Tulajdonságok és jellemzők

A bükkfa vonzó halvány creed színű. Néha a tüdő rózsaszín vagy barna árnyalatokat nézhetsz. A fajta furnéra sötétebb, a termelési technológia miatt. A komp feldolgozása után a kompkikötő arany lesz. Textúra vékony, közepes homogenitás. Egyenes szálak létrehoznak egy mintát könnyű csillogással. A fa érdekesnek és élénknek tűnik.

A bevonat nélküli természetes bükk meglehetősen rövid életű. Gyakran támadja a gombás betegségeket, akkor rothadhat. Screep majdnem nem szaga van. A fa tartós és szilárd. A textúra lehetővé teszi, hogy bármilyen feldolgozást végezzen. Fa kegyanyag, amikor vágás és őrlés.

A gőzfeldolgozással az anyagot a kívánt alakra hajlhatja, repedések nélkül.

A bükk jól festett és áztatott, könnyű dohányozni. A nedvességhatás magas ellenállása lehetővé teszi a fűrészáru használatát bármilyen körülmények között. A telepítéshez a körmöket és csavarokat használhatja. Ezek könnyen csavarozhatók a károk veszélye nélkül. Bükk megőrzi tulajdonságait, még hosszú távú vízzel is. Ugyanakkor fennáll a strukturális rendellenességek kockázata a szabadtéri tárolás adósságával.

A bükk sűrűségét gyakran hasonlítják össze egy hasonló tölgyjelzővel. A normál fa páratartalom 12-15% -on belül a sűrűség körülbelül 720 kg / m3. A keresztirányú szakaszban az éves gyűrűk jól különböznek. A száraz fa csak hosszú ideig speciális technológiával szárítható. Ha felgyorsítja a folyamatot, akkor felmerül az integritási rendellenességek kockázata. Bükk nagyon száraz sziklákra utal. Ebben az esetben nagy szilárdságot figyelnek meg, különösen a szálak irányába történő nyújtáskor. Statikus hajlítással az elasztikus modul 14,1 GPA. Ez a jelző a különböző feladatok megoldására alkalmas fát teszi lehetővé.

Jellemzők:

 • Nagy ütésállóság – körülbelül 0,96 J / cm2, a viszkozitás szignifikánsan magasabb – 7,6 kJ / m2;
 • A fő sugarakkal ellátott vonzó textúra magas dekoratív tulajdonságokkal rendelkezik;
 • A magas kopásállóság miatt az anyag alkalmazható az építésben;
 • Különleges tulajdonságok lehetővé teszik bükk fát alkalmazni hajlított bútorok létrehozásakor.

Az egyszerű és gyors feldolgozás lehetővé teszi, hogy a bükkt is igénybe vehesse. Az elfogadható költség különösen népszerűvé teszi.

Érdemes megjegyezni, hogy népszerű, mint a fajta fa és furnér. Az utóbbi elviselhetetlen minta és homogén textúra. TINT A MŰKÖDÉS MŰKÖDÉSI VÁLTOZÁSOK PROST.

A fajok áttekintése

Bükk nagyon elterjedt a természetben, a zsákmány nem okoz különleges nehézségeket. A fát ilyen fajta régóta használták sok vállalkozásban. A fűrészáru között bükk variációk találhatók. Minden egyes feladatok megoldására alkalmas.

Tekintsük a bükk típusát.

 • fehér. Az anyag színe inhomogén, fehérszürke. Till és erős fajta nagyon népszerű az asztalos üzletben. Csak a teljes fúrási ciklus után használják. A nedves fehér bükkfa erősen deformálódhat és alkalmas a termelési problémák megoldására. Nincsenek különleges díszítő tulajdonságok, így rendkívül ritka a bútorok gyártásához.
 • Bevetve. Az iparban, amelyet leggyakrabban éppen egy ilyen munkadarabot használnak. Az előkezelés után különböző fajok forgácslapjának és rétegelt lemezének előállítására szolgál. A leggyakrabban a bútorok üzletében található tervezett gomb. És ezen a területen mind a furnér, mind rétegelt lemez népszerű, és egy szilárd faanyag. Alkalmas az intenzíven használt termék ilyen részei előállítására. Az összes termelési szabályzatnak való megfelelés érdekében az ilyen fűrészáru nagy szilárdsággal, praktikussággal, sokoldalúsággal rendelkezik. Kíváncsi vagyok, hogy pontosan mitől az ilyen típusú bükk a konyhai vágódeszkától.
 • Síp. Az ilyen fűrészárut a festés után lehet beszerezni. A kiváló minőségű fa homogén színű. Ennek az eredménynek az eléréséhez az anyag első gőzölés, de csak akkor festett és szárítjuk a kívánt páratartalom százalékos arányát.

Bükk lehet használni az iparban és az építésben táblák, furnér vagy faanyag formájában. Az utolsó opciót az építőiparban használják. Nem kevésbé praktikus állványok bükkből.

A fűrészáru termelésében minden szabványt meg kell jegyezni a fa tulajdonságainak és minőségének megőrzésére.

Alkalmazás

A fűrészárut széles körben használják különböző ipari szférákban. Bútorgyártás során a bükk egy különleges vonzó textúra és könnyűfeldolgozás érdekében értékelhető. Érdekes, hogy a fa legszebb tulajdonságai a michael süllyedő mester. Az íves bécsi szék képes volt bizonyítani az összes bükk képességet.

A fából készült fajtát gyakran használják padlóburkolat, parketta gyártásához. A Pinky Hue meleg és kényelmes szobához vezet. Egyszerű és gyönyörű textúra lehetővé teszi, hogy bármilyen stílusú belsejét díszítse. Az anyag fehérített, hogy összehangolja a színt a síkban. Ellenkező esetben a padló túl szar és vonzó.

A bükket különböző gömbökben használják a tulajdonságok szokatlan kombinációja miatt. Az anyagnak megfizethető költséggel, nagy szilárdsággal és dekorációval rendelkezik. Az egyszerű feldolgozás lehetővé teszi a kezdő mesterek számára, hogy csodálatos termékeket készítsenek.

Vödör hatálya.

 • Lépcsők gyártása. A magas kopásállóság lehetővé teszi a legoldogasabb projektek végrehajtását.
 • Konyhaedények. A vágódeszkák és pengék, dekoratív lemezek és egyéb háztartási cikkek bükkből készülnek.
 • Hordók és tároló dobozok, fogantyúk az eszközökön.
 • Magas színvonalú szén.
 • A vödör erőssége lehetővé teszi a bútorok kereteit. A fa hajlításának képessége lehetővé teszi, hogy dekoratív darabok, székek.
 • Az őrlés után az anyagot gyermekjátékok létrehozására használják. A feldolgozás teljesen kiküszöböli az offline vezetés kockázatát.
 • A Reiki és a panelek az otthonok falainak befejezésére szolgálnak, díszítő partíciókat készítenek.
 • A furnér különösen népszerű az Interroom ajtók, konyhai fejek gyártásában.
 • A speciális feldolgozás lehetővé teszi, hogy kiemelje a bükkből származó anyagot a gyógyszerek gyártására. Az aceton és a xilitol, a cukor helyettesítése különösen népszerűség. Az ecet, a metil-alkohol, a kereskedelmi és a creosote számára is lehetőség nyílik.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: