A bútortartók tartójának jellemzői

A mindennapi életben a széles körben elterjedt használatú, bútorkapóval rendelkezik. Lehetővé teszi, hogy javítsa a lakást, javítsa a bútorokat és sok más kis dolgot. A tűzőgép speciális lemezeket használ munkájában – zárójelben. A javítás vagy javítás hatékony, úgy kell választania, hogy kiválasztja őket, és erre meg kell értened a fogyóeszközök jellemzőit és fajtáit.

A bútortartók tartójának jellemzői

A fajok áttekintése

A modern piacon hatalmas tartomány van – a leggyakoribb építési üzletben legalább 5 fajta árut talál. A választásuk szerint fontos figyelembe venni a tűzőgép jellemzőit és a rögzítendő anyag típusát. Többnyire a bútorok tűzőjének zárójelei több jellemzőn különböznek egymástól.

 • Mélység. Ez a paraméter változik 4-14 mm, a legkisebb vannak kialakítva, hogy rögzítse a vékony anyagok, nagy használható több volumetrikus alkatrészek.

 • Egy típus. Az 53 és 140 típusú típusokat általában használják, de 300, 500 és mások is megtalálhatók.

 • A méret. Különböző magasság, szélesség és vastagság paraméterek.

 • Forma. Talán u-, p- vagy t alakú.

 • Gyártási anyag. Megkülönböztetni rozsda és rozsdamentes, merev és puha, olcsó és drága.

 • Élező lábakkal és anélkül. Egy másik fontos paraméter a rögzítőelemek minőségétől és sebességétől függ.

A bútortartók tartójának jellemzői

A bútortartók tartójának jellemzői

A konzolgyártók megpróbálják vonzani a vásárlókat, és különböző típusúakat termelnek a véletlenszerű sorrendben és az ügyfél kérésére. Azonban, még akkor is, ha egy cég nagyon népszerű, és mindig is megszerezte a kapcsokat, hogy dolgozzon a fával, ez nem jelenti azt, hogy a fémelemek termékének szintén meg kell mennie nekik.

Fontos, hogy ne nézzen a gyártón vagy a néven, hanem bizonyos jellemzőkkel.

A bútortartók tartójának jellemzői

Ahhoz, hogy bármilyen probléma nélkül megtalálja a megfelelő opciót, figyelmet kell fordítania a címkézési konzolra. Ezek típus és méret:

 • 53, 53f, 50 p-alakú;

 • J – T-alakú;

 • S, l – ív, u-alakú formájában.

A méret és a szélesség a típus után történik. Például:

 • 53F 11.3×1.25 – Ez egy P-alakú zárójelek szélessége 11.3 mm és vastagság 1.25 mm;

 • J 1.8×1.7 – T-alakú konzol, amely 1.8 mm szélességű és 1.7 mm vastagság.

A bútortartók tartójának jellemzői

Formában

A tűzőkapcsok formában különböznek. Az űrlap kiválasztása a tűzőgép paramétereitől és célkitűzéseketől függ.

 • Ns. Ezt az űrlapot egyetemesnek és leggyakrabban alkalmazzák a gyakorlatban. Alkalmas a legtöbb feladathoz a tűzőgépből.

 • U. Ez az űrlapnak van egy buggy megjelenése. Gyakran gyakran alkalmazzák a gyakorlatban. Főként a vezetékek rögzítésére használják. Ebben az esetben az ív forma lehetővé teszi, hogy ne károsítsa a vezetéket.

 • T. Ezek a kapcsok hasonlítanak a körmökre. A gyakorlatban ritkán alkalmazzák, mert az áruk elég magas, a rögzítőerő gyenge. Rétegelt lemez rögzítéséhez, vékony fa, forgácslap.

A bútortartók tartójának jellemzői

A bútortartók tartójának jellemzői

A bútortartók tartójának jellemzői

Méretre

A tartó kiválasztásának fontos pontja a méret a méret. Ez magában foglalja olyan jellemzőket, mint például típus, szélesség, vastagság, magasság, mélység. Kezdjük a típusokkal.

 • 53 típus – könnyű szőtt és lemezanyagokhoz. Vékony lábak, szinte nem káros.

A bútortartók tartójának jellemzői

 • 13. típus – könnyű anyagokhoz is. Ez a típus akkor használható, ha a rögzített anyagból nagy terhelésekre nincs szükség.

A bútortartók tartójának jellemzői

 • 53F típus – 53 típusú alfajok, de kissé vastagabbak. Több vékony réteg csatlakoztatható.

A bútortartók tartójának jellemzői

 • A 140 típus – nem rontja a megjelenést. Az 53, 53F típusok, a vékony anyagok rögzítésére használják. Kisebb szélessége és azonos vagy nagyobb vastagsága van.

A bútortartók tartójának jellemzői

 • Típus 300 – alkalmas anyagok műanyagból, faanyagból, farostlemezlapokból. A körmök alakja van.

A bútortartók tartójának jellemzői

 • 500-as típus – a fából vagy műanyag üregek rögzítésére is használható. Eltérőek a csapok formájának köszönhetően.

A bútortartók tartójának jellemzői

 • 28. típus – kábelek esetén. Van egy ívelt forma, hogy ne rontják el a huzalt.

A bútortartók tartójának jellemzői

A konzol méretei szélességben, magasságban, vastagságban vannak:

 • Szélesség – 1.26 mm, 1.45 mm, 4.5 mm, 6 mm, 10 mm, 11.3 mm, 11.4 mm, 12.3 mm, 12.9 mm;

 • Vastagság – 0.7 mm, 0.72 mm, 0.75 mm, 1 mm, 1.25 mm, 1.8 mm;

 • Magasság – 4 mm, 6 mm, 8 mm, 10 mm, 11 mm, 12 mm, 14 mm, 19 mm, 23 mm, 30 mm.

A tartó mérete meghatározza és mélysége. Ez a jelző 4-14 mm-ről változik. Itt a legfontosabb dolog az, hogy tudjuk, hogy mely maximális mélység érheti a tűzőgépet.

Általános szabályként a legnagyobb mutató kézzelfogókkal rendelkezik.

A bútortartók tartójának jellemzői

Anyaggyártás

A tűzőkapcsok különböző anyagokból készülnek. Ebből származik, hogy a termék fizikai tulajdonságai függnek. A termelési anyagok korrózióra (rozsda) és nem korrozív (rozsdamentes).

Az első típusú acél. Ez történik, és kalcinálás nélkül. Az első többet fog fizetni, de ez is erősebb. Mindkét változat rozsda, azaz a tárgyi korrózió. Az acél előnye az erőben. Használja a zárójeleket az ilyen anyagból a szilárd keret rögzítéséhez állandó terhelés.

A bútortartók tartójának jellemzői

A rozsdamentes anyagok gyártói alumínium és réz. A réz meglehetősen drága anyag, valamint nagyon puha. Az alumíniumot alacsony költséggel, de alacsony merevséggel emeli ki. A réz alkalmas magas páratartalmú szobákra. Alumíniumot használunk puha anyagokkal, például fenyővel. Egy szilárdabb és kemény keretben alumínium és réz-konzolok fognak hajlítani.

A bútortartók tartójának jellemzői

És rozsdamentes acélot használt cink bevonattal, de zárójeleket és nélkül. Ez a faj a legnépszerűbb az alacsony ár és a nagy merevség miatt.

Milyen konzolok vannak kiválasztva?

A bútorkapcsoló számos különböző típusú zárójeléből nem lehet elosztani a legjobb és hatékony. Kiváló minőségű javítás esetén olyan zárójeleket kell kiválasztani, amelyek alkalmasak egy adott tűzőgépre és helyzetre.

Először is, tudnia kell, hogy melyik zárójelben használhatja a tűzőgépedet. Megtudhatja a műszer útlevelét. A különböző tűzőcsomagolók különböző méretű zárójeleket használhatnak.

A bútortartók tartójának jellemzői

És a zárójelek formájában is el kell döntenie. Az egyszerű feladatok, akkor ajánlott, hogy fajok N, rögzítésére kerek vagy amelynek hengeres alkatrészek, például huzalok vagy kábelek, akkor jobb, hogy egy forma formában u. T-alakú Ajánlott csak olyan esetekben, amikor erős részleteket kell átszúrni.

A bútortartók tartójának jellemzői

Az anyagi konzol is nagy szerepet játszik. Az alumínium konzolok jobban alkalmasak az egyszerű célokhoz, ezek a legolcsóbbak és praktikusak az árukért. A réz jobban használható azokban a szobákban, ahol magas páratartalom. A színe miatt az ilyen anyagok olyan helyeken használhatók, ahol a konzolok túlságosan láthatóak. Több esztétikai termékeket adnak. Acél vagy rozsdamentes acél használata kemény részek rögzítéséhez. Ők lesznek a legdrágább és megbízhatóak.

Az acélserék kiválasztásakor a legjobb megoldás kalcinált termékek. Ők többet költhetnek, de sokkal erősebb lesz, mint az analógjai.

A bútortartók tartójának jellemzői

Érdemes figyelmet fordítani a lábak típusára is: élesíthetők és észrevétlenek. Javasoljuk, hogy élesített lábakkal vegye fel. A kézzel készített tűzőgéphez könnyebbé fogják tenni a felső részét, az elektromos – kiterjeszti az életét. A tompa végek nem fognak nagy szerepet játszani, ha vékony anyagokkal dolgoznak, de az alkatrészek telepítésekor nagyon rögzítik őket.

A zárójelek ára nagyon változik. Itt meg kell érteni, hogy minél magasabb az ár, annál alacsonyabb a házasság valószínűsége. Meg kell fontolni: Vásárláskor olcsó zárójelek, szükségük van többet, ha vásárolnak drága, akkor vásárolhat egy nagyon kicsi állományt.

Fontos kiválasztani a tartó megfelelő mélységét. Az egyszerű feladatokhoz a nagy mélységű zárójelek nem szükségesek. Ha szükséges, érdemes tudni, hogy mennyi ideig tarthat a készülék. A legolcsóbb tűzőgépek nem több, mint 8 mm, drágább és fejlettebb – akár 14 mm-ig. Meg kell érteni, hogy minél nagyobb a mélység, annál nagyobb a terhelés képes ellenállni.

A bútortartók tartójának jellemzői

Hogyan kell beilleszteni és cserélni?

Annak érdekében, hogy kicserélje a konzolokat a bútorok tűzőjében, számos intézkedést kell végrehajtania.

 1. Blokkolja a tűző biztosítékot. Védi a baleseteket.

 2. Ezután el kell távolítania a boltot, vagy nyissa meg a tűzőfedélet.

 3. Ezután szükség van egy rúdra egy nyomó rugóval, vagy más módon, a szorítómechanizmus.

 4. A következő lépés – fordítsa el a tartó állványát a fogantyúval szemben, és tegye be a horonyba.

 5. Ha minden készen áll, vissza kell állítania a zárójeleket a boltba, zárja be és rögzítse a fedelet.

 6. Mindezen műveletek után eltávolíthatja a biztosítékot, és elkezdheti a munkát.

A bútortartók tartójának jellemzői

A bútorok tűzőgépei számos jellemzőben különböznek egymástól, és különböző paraméterekkel rendelkeznek. A kiválasztás során érdemes megvizsgálni a zárójelek vásárlása és a tűzőgép lehetőségeit, valamint figyelembe véve a gyártó által a csomagolás által meghatározott összes funkciót. A cég azt tervezi, hogy vásárlás konzolok nem az utolsó kiválasztási kritérium, a legjobb, hogy vizsgálja meg a véleménye, majd következtetéseket levonni. Vásárlás után el kell olvasnia a konzol cseréjéhez szükséges utasításokat, és nyomon követheti az üzemanyagtöltést. A megfelelően kiválasztott és a telepített zárójelek megkönnyítik a munkát, így érdemes teljes felelősséget vállalni.

A bútortartók tartójának jellemzői

A bútortartók tartójának jellemzői

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása