A cellofánról

Sok évszázadok óta az ember arra törekedett, hogy valami tartós, egyszerű és kényelmes legyen az élelmiszer-csomagoláshoz és más dolgokhoz. A polietilén és a vele és a cellofán megjelenése valódi áttöréssé vált, ami jelentősen javította mindenki életét, és kényelmesebbé tette. Az előny mellett a cellofán alkalmazásában bizonyos negatív oldalak vannak, de megfelelő és mérsékelten használható, ez az anyag szükséges és hasznos az emberiség számára.

A cellofánról

A cellofánról

Ami?

A Cellofan olyan anyag, amelyet csomagoló tartályként használnak termékek és egyéb termékek esetében. Az átlátszó szerkezetnek köszönhetően látható a tartalom, anélkül, hogy felfedné a csomagot. A Cellofan meglehetősen sűrűnek tűnik, és ha a csomagolás integritása mentésre kerül, rendkívül nehéz megtörni, de bármilyen lyukkal vagy vágással, a csomag vagy a csomag nem áll.

A cellofán-termelés 1912-ben kezdődött, aktívan használták a polietilén létrehozásáig. Az új anyag ígéretes és kényelmes volt a mindennapi életben, így a cellofán elutasította.

Most már szinte nem készítenek csomagokat az anyagból, de aktívan használják a gyertya dobozok, sajtok, kolbászok és egyéb áruk csomagolására, amelyre szükség van sűrű, de átlátszó csomagolás.

A cellofánról

A cellofánról

A cellofánról

A polietilén népszerűségének köszönhetően a bolygó szennyezésével kapcsolatos probléma merült fel, mivel a csomagok és más polietilén termékek rendkívül lebomlanak, hatalmas szemétlabdák létrehozása a bolygón. A környezetvédelem kérdése nagyon akut felállt, sok ország korlátozta a termék használatát, és sokan elkezdték visszaállítani a cellofán csomagok gyártását. A cellofán bomlásának összetétele miatt többször kevesebb, mint bármely polietilén termék, ami lehetővé teszi a környezetszennyezés csökkentését.

A cellofán jellemzői lehetővé teszik, hogy megértsük, mi teszi sokoldalú és kényelmes a mindennapi élethez. A csomag ártalmatlanítási folyamatában szembesülő problémák az éghetőség. A polietilén csomagok gyorsan égnek, ami tüzet okoz, míg a cellofán olvadáspontja sokkal magasabb, és az anyag csak a tűz által deformálódik.

A cellofánról

A cellofánról

A cellofán hiányzik a nedvesség és a levegő, és a polietilén termékek nagyobb sűrűséggel rendelkeznek, és hermetikusan bezárják a tartalmat. A cellofán vastagsága nagyobb, és ha összenyomódik, hallja a jellemző zajt és a zöröget, míg a műanyag zacskó nem süllyed.

Mivel a cellofán használata eltérhet, van egy jelölés, hogy megtalálja a kívánt terméket bizonyos mutatókkal. A műszaki cellofán általában szilárd, élelmiszer-lágyabb, eladó, az átlátszó és fekete termékek megtalálhatók.

Az anyag nem veszélyes, és sokkal kevesebb évre csökken, mint a polietilén analóg.

A cellofánról

A cellofánról

A származási történelem

Celofan létrehozása volt a helyzet, hogy a távoli 1900-ban történt a svájci tudós és a textiltermékek technológusával. Jacques Brandenberger, meglátogatta az éttermet, látta a bort az asztalterítőn, és a pincérnek ki kellett cserélnie a vászonot az asztalról. Textilipari szakemberként Brandenberger úgy döntött, hogy olyan anyagot hoz létre, amely nem hagyja ki a nedvességet, és visszaszorította azt. Minden kísérlete hiábavalónak bizonyult, de kiderült, hogy átlátszó filmet hoz létre, amelyet a szövet tetejére lehet elhelyezni.

A siker megengedte, hogy Brandenbergeru 1912-re hozzon létre egy olyan berendezést, amely nagy mennyiségben átlátszó filmet készített. Az új termék, a “Cellofan” nevű tudós a “cellulóz” és az “átlátszó” szó használatával. Termelés ment sikeresen, és egy évvel később, Brandenberger nyitott egy másik gyárban Párizsban, és 1923-ban a tudós szerződést kötött az amerikaiakkal, és a termékek átterjedt az Egyesült Államokban.

A cellofánról

A cellofánról

A nagy siker ellenére, Celofana Brandenbergernek jelentős hátránya volt: hiányzott a nedvesség. 1927-ben amerikai William Charch jött létre, hogyan lehet megszüntetni ezt a problémát. Hozzáadta a nyersanyagok nitrocellulóz filmfeldolgozását.

A nedvességálló cellofán megjelenésével lehetővé vált az élelmiszerek csomagolásához, amely ismételten kiterjesztette a termékek eltarthatóságát. A Celophane termékek népszerűsége nagyon gyorsan nőtt, és minden új kontinenset és országot nyert. Oroszországban a cellofán aktív alkalmazása a 70-es években kezdődött, amikor az új anyagot aktívan alkalmazzák különböző gömbökben.

Az új anyagok megjelenése lendületet adott ennek az iránynak a fejlődéséhez, és hamarosan a polietilén jelent meg, ami időnként népszerűbb és használt.

A cellofánról

Nézetek

A cellophane film különböző területeken szükséges termék, ezért népszerűsége folyamatosan magas. A vállalkozások minőségellenőrzését a GOST 7730-89 szabványnak megfelelően végzik a cellofán esetében. A különböző alkalmazási kör miatt meg lehet különböztetni a csomaghoz használt anyag típusát:

 • élelmiszer termékek;
 • kolbász és sajtos termékek;
 • Candy dobozok;
 • parfüm termékek;
 • Karácsonyfa játékok.

A cellofánról

A cellofánról

A cellofánról

A cellofán alkalmazásának céljától függően más sűrűség lehet: 30-45 g / m². Ennek az anyagnak két fő fajtája van: Ez egy 1. titer, sűrűsége 33 g / m² és Titer 2, amelynek sűrűsége 45 g / m². Vásároljon egy terméket az élelmiszer csomagolásához, meg kell keresnie a cellofánt a “P” jelzéssel. A csomagolás orvosi és technikai célokra a “t” betű jelzi.

A sűrűség mellett lehetőség nyílik a Cherulofan kiválasztására szélességben. A legkisebb tekercsek 15 cm szélességűek, és a legtöbb dimenzió eléri az 1m 20 cm-t. A termelésben a megrendelés alatt kanyargós tekercsek lehetnek, vagy standard csomagolást készíthetnek.

Ha más csomagolási opciókat tekintünk, a cellofán meghaladja a bomlási sebesség analógjait: Bármely cellofán termékeket több év alatt teljesen szétesnek, míg a műanyag analógok ugyanolyan módon haladnak meg 300 évig. Ezt a tényt több tanulmány is megerősíti, a CELLOPHANE megfelel az európai szabványnak a csomagolási anyagok biológiai lebomlásának szabványjával EN 13432.

A tekercseken kívül celofán található lapokban.

A cellofánról

A cellofánról

Mi különbözik a polietilénnel?

Naponta naponta cellofánnal és polietilén csomagokkal és más termékekből származó egyéb termékek, nehéz elhinni, hogy az ilyen hasonló termékek alapvetően eltérőek. A köztük lévő különbség azzal a ténnyel kezdődik, hogy a cellofán természetes komponensekből és a mesterséges polietilénből származik. Hogy pontosabban megértsük ezen anyagok különbségeit, érdemes többet foglalkozni velük Részlet.

Celofán

Polietilén

Nyersanyagok vételhez – cellulóz, amely a termék biológiailag lebontható és ártalmatlan a természetre.

Készítette a gáznemű szénhidrogén-etilén kémiai szintézisét.

Tekintettel a kompozícióra, ez az anyag édes ízű.

Nincs íze.

A festék és rajzok rajzolása, amelyek nagyon hosszúak és nem törlődnek.

Rövid távú mentés bármely rajz.

A CELLOPHANE csomagok kemények, süllyednek, ha megérinti, sima felülete van.

A polietilén táskák puhaak, könnyen áthatolhatnak, lehetnek inhomogén felülete, egy kicsit zsíros az érintéshez.

Bármilyen kár esetén az anyag nagyon könnyű megtörni, nem ellenáll a kárnak.

A nagy súlynak ellenáll, nehéz helyzetben tagadja a deformációt;

A cellofán termékek ragaszthatók, de ezek nem alkalmasak a hőfeldolgozásra.

A polietilén termékek nem lesznek sikeresek, de a károsodást hőhegesztéssel kiküszöbölhetjük.

A cellofánról

A cellofánról

Két hasonló kívülről, de az anyag jellemzői szerint különböző feladatok végzik, így van egy hely az áruk és szolgáltatások piacán. A polietilén népszerűsége magasabb, mivel a termelés költsége jelentősen kisebb, és az egy zsák költsége sokkal olcsóbb lesz, mint a cellofán.

A megjelölt különbségek mellett érdemes azt mondani, hogy a cellofánfelület nedvességet és levegőt ad, míg a polietilén termékek teljesen hermetikusak. Egy másik fontos pont a tűz nyíltságának ellenállása.

Ha a polietilén azonnal világít, ami tüzet okozhat, akkor a cellofán elkezd olvad és zsugorodik, ami jelentősen biztonságosabb.

A cellofánról

A cellofánról

Alkalmazási módok

Tulajdonságainak köszönhetően a Cellofan levegője és nedvessége találta az alkalmazást a sajtok és kolbászok burkolatának előállításában. Olyan csomagolás, amely lehetővé teszi a termék “lélegzésére”, amely nem ad neki a mélységet, ugyanakkor jelentősen kiterjeszti az áruk eltarthatóságát. A cellofán a kenyér csomagolásához lehetővé teszi, hogy akár 5 napig tartsa, ami korábban lehetetlen volt.

Kiváló tulajdonságok Ez az anyag a cukrászati ​​szférában szerepelt. Csomagolás édességek, bárok, csomagolt édes termékek – mindez jól néz ki, és kellemes kilátás nyílik a fényes rajzokra. A Cellofan megbízhatóan megmenti a tartalmat.

A cellofánról

A cellofánról

  Az anyagot védő- és dekoratív célokra is használják, amelyek bármilyen méretű dobozokat tartalmaznak. A tartalom belsejében tartja, megakadályozza a karton vagy más felületet, miközben vonzó megjelenést tart fenn. Az átlátszó film lehetővé teszi az érdeklődés tárgyát minden oldalra, nyomtatás nélkül. A színes film bármilyen ajándékot, ollót és valódi meglepetést eredményez bármely tételből.

  A polietilén és a sejtek összehasonlítása az alábbi videóban.

  Kamat cikk
  ( Még nincs értékelés )
  Ossza meg barátaival
  123
  Megjegyzés hozzáadása