A csavarhúzó használata?

Sok mesterek inkább csavarhúzót használnak a csavarhúzó helyett. Lehetővé teszi, hogy időt takarítson meg és gyorsan és hatékonyan dolgozzon. Ismerjük meg a munka elveivel és az eszköz eszközével, az alkalmazás területéről és a működési szabályokból, valamint számos hasznos tippet adunk.

Eszköz és működés elv

A screwdrity lehet használni a különböző tevékenységi terület különböző akciók, például a mindennapi életben, az építési, szerelési és szétszerelési bútorok, különböző műhelyek, és ahol sok kötőelemeket használnak. Tudnak fúrni, szálak, csavarni és csavarni a fasteps. Ismerjük meg az eszközzel és az ilyen mechanizmus cselekvési elvét.

Minden csavarhúzó három típusra van osztva:

 • a szokásos hálózat és a hálózatok nevezik;
 • A feltöltött akkumulátor és az akkumulátor neve;
 • Mind a hálózatról, mind az akkumulátorról – a kombinált verzió.

Minden csavarhúzó nagyon hasonlít mind a külső, mind a belföldi struktúránál. Ezek olyan elemekből állnak, mint:

 • keret;
 • patron;
 • bekapcsológomb;
 • rotációs kapcsoló;
 • sebességszabályozó;
 • Befogadási zár gomb;
 • Szigorító erőszabályozó.

Egyes modelleknél továbbá megvilágítás van, és néhányan nincsenek egy vagy egy másik tétel. Tehát a hálózaton működő modellekben van egy tápkábel, míg az akkumulátor töltési meghajtóval rendelkezik.

Az elektromos kéziszerszám teste két részből áll, és műanyagból vagy ötvözetből különböző fémekből készülhet, de ez sokkal kevésbé gyakori.

Belül van:

 • elektromos motor;
 • fizetés;
 • kondenzátor;
 • sebességváltó;
 • Összekapcsolás.

A működési elve az összes csavarhúzó hasonló – a villanymotor hajtja be forgómozgást segítségével villamos energia, amely közvetíti erőfeszítést egy hajtómű és a tengely a motor egy meglévő szórófej a patronban, és a fúvóka Már termeli a fúrás, a csavarozás vagy a rögzítő rögzítők. A hálózati csavarhúzókban a motor a 200 V-os hálózat változó feszültségét használja, az akkumulátorban 3,5 V-tól 36 V-ig terjedő állandó feszültség.

Cserélje ki a fúvót is könnyű és csak. Ebben az esetben a csavarhúzó tartalmazhat egy gyorsnyomású vagy kulcsrakész patront.

A fúvóka cseréje Quick-Mode-típusú kartonmal:

 • Először fel kell venni a fúrót a munkák alatt, amelyet tervez, vagy bit, a kupak méretét, a rés típusát;
 • A patron az óramutató járásával ellentétes irányban forog;
 • Szerelje be a kiválasztott fúvókát;
 • A patron hüvely forgatása az óramutató járásával megegyező mozgás irányában, a fúvóka bilincs fordul elő.

A fúvóka cseréje kulcsrakész patronnal:

 • vegye be a kulcsot, és helyezze be egy speciális mélyedésbe;
 • forgassa el a patront;
 • Helyezzen be egy új fúvókát;
 • Forgassa el a kulcsot az óramutató járásával megegyező irányban, rögzítse a fúvóka.

Hogyan készítsünk dolgozni?

Az első dolog, amit meg kell tennie a munka megkezdéséhez, hogy eltávolítsa a csavarhúzót az ügyből vagy bőröndből, és ellenőrizze, hogy nincs látható kár, zseton vagy repedések. Ha észreveszed, hogy valami baj van az eszközzel, akkor lehetetlen bármilyen esetben használni, mivel ez nem biztonságos. Győződjön meg róla, hogy a csavarhúzó akkumulátor töltődik, vagy maga a csavarhúzó csatlakozik a hálózathoz. Ha ezek a feltételek készülnek, a csavarhúzó tartalmazza az üresjáratban való munkát, és ellenőrizze a fúvóka és a szálak forgását a kötőelemen. Ha az összes feltétel végrehajtásra kerül, biztonságosan elkezdheti a munkát.

Ne felejtsd el választani és helyesen rögzíteni a fúvókát vagy a fúrót attól függően, hogy hol és hogyan fog dolgozni. Hogyan kell megoldani őket, fent említettük, amikor elmondták a fúvóka megváltoztatását.

Ha a készüléket közvetlenül használják, akkor szükség van számos egyszerű szabályra és követelményre is.

Figyeljen a csavarhúzóra. Tartalmaz egy speciális skálát, forgó, amely képes szabályozni a szerszám teljesítményét. Amikor bekapcsolja a skálát, állítsa be a szükséges módot, összpontosítva, hogy mit csinálsz most.

Módok:

 • csavarás;
 • csavarja ki;
 • Zár.

A szerszámok közötti váltás meglehetősen egyszerű és egyszerű. Csak az akkumulátor felett található fogantyú csavarhúzójának tartása szükséges. Leggyakrabban a fogantyú lefedi az anyagot, amely dörzsöli. Ez az oka annak, hogy az ilyen feldolgozott fogantyú biztonságos, ha dolgozik, és garantálja, hogy a csavarhúzó nem esik ki a kezéből. A nagyobb megbízhatóság érdekében a szerszámot egy hevederrel kell rögzíteni.

Használja az opciókat

A csavarhúzó helyes használata az utasítások szerint vagy a megállapított dokumentációnak megfelelően. Ezeknek a dokumentumoknak megfelelően a fő felhasználási terjedelem lehetőséget ad arra, hogy csavarja be és csavarja le a különböző kötőelemeket, valamint különböző lyukak fúrását.

Az egyik vagy másik modell lehetőségeitől függően mind a mindennapi életben, mind a szakmai területen használható. A háztartási csavarhúzók olcsóbbak és kis kapacitással rendelkeznek, míg a szakmai modellek nagyobb teljesítményt, nagy mutatókat és szélesebb körű funkcionalitást biztosítanak.

De egyes felhasználók csavarhúzót használnak például olyan nem szabványos dolgokhoz, mint az autók polírozása, hogy keverjük az elegyet vagy a festéket, a különböző felületek csiszolásához, a csavaros huzalokhoz, sokoldalú megerősítéshez és még a jég lyukak fúrásához is.

Csavarhúzás

Egy specifikus fúvóka, amelynek specifikus fúvóka kiváló a huzalok szétválasztásához. Általában a csavart a folyosón végezzük, de azok, akik szeretnének használni a csavarhúzót az ilyen célra alkalmazva. A legfontosabb dolog az, hogy helyesen hajtsák végre ezt a trükkös eljárást.

Armatúra kötés

A csavarhúzó használható az acélhuzal megkötésére. Elterjedt az építés során, amikor a házak és az alapítvány különböző vasbeton szerkezete történik. A kötöttséghez vegyen egy akkumulátort vagy hálózati eszközt, amelynek horogfúvóka van.

Betonfúrás jellemzői

Mint már említettük, a csavarhúzó különböző területeken és különböző módon használható. Az elektromos csavarhúzók segítségével fát, betont és sok más anyagot fúrhat. Óvatosan olvassa el a modell használatához szükséges utasításokat, mivel kimondja, hogy lehet használni.

Nagyon erős csavarhúzó fúrókat használnak a beton fúrására. Leggyakrabban az ilyen eszközök ütés módban működnek, de még egy ilyen eszközzel is egy konkrét falat okoznak, inkább problémás. Ezért az ilyen esetekben jobb, ha egy speciális fúrót használnak gyémánt permetezéssel.

Használhatom, mint egy fúró?

Amint azt már említettük, többnyire csavarhúzó vonatkozik arra, hogy ilyen dolgokat csavarja le vagy csavarja. Ha egy csavarhúzót fúrt, gondosan olvassa el az utasításokat – legyen az ilyen lehetőség a gyártó utasításaiban.

Ha még megvan a képessége, hogy egy csavarhúzóval a fúró, hogy fúrni, és egy lyuk, például egy fa vagy műanyag termék, ajánlott, hogy egy kis, lapos fadarabot az egy dolog. Így a lyuk jobb lesz, és lehetővé teszi, hogy megakadályozza a repedések és a zsetonok megjelenését.

Ha a fém használata van a munkájában, akkor be kell tartania néhány egyszerű szabályt. A fúrással való folytatás előtt a nyitó helyet kell számítani, hogy elkerülje a csúszó fúrást fémen. Válassza a Fúrási mód lehetőséget, és kezdje el az indítást. De itt nem szabad elfelejtened, hogy a fém fúrás esetén a fúrók lebontása lehet. Annak érdekében, hogy megakadályozzuk, nem ajánlott erősen nyomni az eszközt. Ha ez megtörténik, hogy a fúró meg van ragadva, akkor kapcsolja be a csavarhúzót a csavarási módba, és nyugodtan csavarja le a fúrót.

De még mindig ajánlott ezeknek a céloknak, hogy megszerezzék a fúrócsavarhúzó speciális modelljét, amely szintén hálózati és újratölthető.

Hasznos működési tippek

Ismerkedünk meg néhány hasznos tippet mind a szokásos csavarhúzók, mind a csavarhúzó fúró működéséhez, Használja a szerszámokat hosszú ideig és minőségi módon:

 • Ha csatlakoztatni vagy eltávolítani az akkumulátort, győződjön meg róla, hogy kikapcsolja a csavarhúzót;
 • Működés közben ne engedélyezze a szerszám túlmelegedését, és a legkisebb jellemzőkkel szüntesse meg a munkát;
 • Ha nagysebességű csavarhúzót alkalmaz, akkor javasoljuk, hogy készenléti állapotban lapozzunk, amíg hűvös;
 • Ha a hálózat elvész, a töltő vezetéke vagy vezetéke szükséges;
 • Lehetetlen az esőben, a hóban vagy más nedves környezetben használni.

Csavarhúzó fúró használatakor:

 • Győződjön meg róla, hogy a készülék minden része jó;
 • Ha sokáig nem használta a szerszámot, akkor ajánlott feltölteni az akkumulátort, mivel még az akkumulátor üresjáratban is lemerült;
 • A fúrás eljárása, győződjön meg róla, hogy nem megy át elektromos kábel, különböző csövek és így tovább;
 • Ugyanúgy, mint egy hagyományos csavarhúzó használatakor, próbálja meg elkerülni a nedvességet a készülék testének beviteléből;
 • Ha először használja az akkumulátort legalább 12 órával;
 • Ha közvetlenül használ, ne lassítja a készüléket, különben elronthatja az újratölthető akkumulátort.

Ne felejts el a csavarhúzó tárolásának néhány funkcióját. A tárolás során húzza ki az akkumulátort a készülékből, ajánlott ezeket az alkatrészeket külön tárolni. Az akkumulátor kivonása után a töltésre kell kerülni. Ne felejtsük el, hogy hosszú működés hiánya, az elemek lemerülhetnek, ezért javasoljuk, hogy rendszeresen felszámolásra kerüljön.

A csavarhúzó olyan sebességváltóval rendelkezik, amely megköveteli, hogy kenjen. Az eljárás gyakorisága attól függ, hogy a modellt használják, és milyen gyakran használják. Az a figyelmeztetés, hogy a készüléket kennie kell, a jellemző kellemetlen hang, vagy a patron nehéz forgatása. Szilikon vagy teflon kenőanyag, litol vagy mannol.

Ne felejtsük el, mielőtt elkezdené használni a csavarhúzót, kötelező megismerkedni a használati útmutatóval. Ban, általában a működtetett modell műszaki jellemzői, különböző tervezési jellemzők, ajánlott alkalmazások, valamint tippek, hogyan kell törődni, karbantartás és szállítás.

Arról, hogyan kell megfelelően működni egy csavarhúzóval, nézd meg az alábbi videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: