A csavarhúzó javítása

A csavarhúzó javítása

A csavarhúzó népszerű és elengedhetetlen eszköz. Mind a háztartási körülmények között, mind a különféle építési területeken használják. Sok munka során anélkül, hogy egyszerűen nem tegyünk. De mivel összetett és funkcionális technikáknak kell lennének, a csavarhúzó hajlamos a bontásokra. Még a legdrágább és kiváló minőségű eszköz sem biztosított erre. Ma részletesen megfontoljuk, hogyan javíthatunk ilyen hasznos eszközt, és megtudhatja, milyen problémák vannak a csavarhúzók leggyakrabban.

A csavarhúzó javítása

Eszköz és működés elv

Mielőtt átkapcsolna egy ilyen eszköz független javítására, például egy csavarhúzóval, akkor a készülékben részletesen meg kell érteni, és a működés elvét. Csak ilyen információt tulajdonít, lehet javítani az eszközt, és nem károsíthatja őt.

A csavarhúzó javítása

A modern csavarhúzó alapvető összetevői:

 • Elektromos motor;

A csavarhúzó javítása

 • Planetáris típusú sebességváltó;

A csavarhúzó javítása

 • a kiigazítható indító;

A csavarhúzó javítása

 • Fordított kapcsoló;
 • Részletes erőfeszítések szabályozása;
 • tápegység.

A csavarhúzó javítása

A csavarhúzó kialakításában lévő elektromos motor jellemzi, hogy a DC hálózatból működik. A formatervezésben egy henger speciális formája van. A motor belsejében különleges horgony van ecsettel és mágneses részletekkel. Az ilyen rendszer megkülönböztető jellemzője abban rejlik, hogy a feszültség ellátási áramlásának iránya mindig a fent említett ecsetekhez vezet, belül. Ha a polaritás megváltozik, akkor a motor reverzibilis mozgása.

A csavarhúzó javítása

A bolygó típuscsökkentő nagyon komoly összetevőnek tekinthető, Felelős a nagyfrekvenciás bruttó rezgések elektromos forgalmának átalakításáért a patron tengely alacsony frekvenciájú forgatásához. Jellemzően a megadott komponensek tartós és rezisztensek a műanyag kopás vagy fém. Gyakran a modern csavarhúzók modelljei vannak felszerelve sebességváltókkal, amelyeket néhány sebességre terveztek. Az első sebességmódra való áttérés szükséges az önsebességekkel való munkavégzéshez. Ami a második sebességet illeti – Ha telepíti, fúvók, fém vagy műanyag bázisok fúrása.

A csavarhúzó javítása

Funkcionális gomb “Start” szükséges ahhoz, hogy elindítsa, amikor megnyomja. Ezzel a gombbal a forgalom ellenőrzése megtartható. Ezenkívül lehet kiválasztani a patron tengely tökéletes forgási sebességét egy bizonyos ponton. Tehát a “Start” erős nyomása a motor működését nagy sebességgel provokálja. Ha megnyomja a gombot gyengébb, akkor maga a teljesítményjelző gyengébb lesz.

A csavarhúzó javítása

A készülék forgási irányának megváltoztatásához szükséges megfordító kapcsoló. Ez a funkcionális komponens nagyon kényelmes, hogy a pályán nemcsak a csavarás céljára, hanem a kötőelemek szűrésére is.

A csavarhúzó javítása

Ami az erőfeszítést szabályozó elemet illeti – itt meg kell jegyezni, hogy az ilyen felelősség a szigorító csavarok sebességének meghatározásáért. A modern követelésekben 16 lépéssel rendelkező változtatható gradáció történik. Lehetővé teszi a lehetőséget, hogy pontosan maximalizálják és csendben felfedjék, milyen szigorítási sebesség lesz tökéletes, ha különböző anyagokkal dolgozik.

A csavarhúzó javítása

Az ilyen eszköz áramforrása – AKB. A feszültségű teljesítményparaméterek 9-18 V-ig terjedhetnek.

Gyakori hibák

Alatt, hogy a modern újratölthető csavarhúzó van elhelyezve, akkor nyugodtan mozog, és mérlegeli, milyen problémák jellemzőek egy ilyen eszköz.

A csavarhúzó javítása

Ha bizonyos pillanatban észrevette, hogy az eszköz egyszerűen nem indul el, akkor talán egy bizonyos hibás működés ütötte. A gyakorlatban a helyzet úgy van, hogy a nem munkaszerző eszköz két fő oka lehet legyen:

 1. A bontások, amelyekben az ilyen eszközök megállnak, sok esetben az elektronikus “töltelékkel” kapcsolatos problémák miatt;
 2. A mechanikai károk miatt a modern csavarhúzók sok bontása történik.

A csavarhúzó javítása

Ha közvetlenül az ilyen eszközök lebontásának objektív okait érti, akkor számos jellemző tulajdonság megkülönböztethető:

 • Egyes ponton a technika megszűnik bekapcsolása;
 • normálisan megszűnik a forgatási szabályozót (egyáltalán nem működhet);
 • megállítja a hátramenetet.

A csavarhúzó javítása

Ami a mechanikai problémák az ilyen eszközök, gyakran jelentős kopása alkatrészek belsejében az eszköz. Például a mechanizmus jellegzetes rendezési hangjai a csavarhúzóval folytatódhatnak. A legtöbb esetben egy törött csavarhúzó elkezd szokatlan zajokat készíteni azon helyeken, ahol a hüvely komoly kopása volt, vagy a csapágy összeomlott. Elég gyakran a megadott problémákkal szembesültek a kalapács eszközökkel.

A csavarhúzó javítása

A csavarhúzók leggyakoribb problémái közé tartozik a következő problémák:

 • Hibás akkumulátor működtetése (a töltő leállítja a töltést, vagy a készülék megszűnik a töltés megtartásához);

A csavarhúzó javítása

 • Erős kopás a kefék belsejében a motor;

A csavarhúzó javítása

 • bontási pad;

A csavarhúzó javítása

 • patron verte;

A csavarhúzó javítása

 • Lehet, hogy nem bilincs egy kicsit;

A csavarhúzó javítása

 • nincs reagálás a készülék bekapcsolására és kikapcsolására;

A csavarhúzó javítása

 • “Egyenetlen” munka észrevehető hibákkal.

A csavarhúzó javítása

Az összes felsorolt ​​bontásnál a sajátoddal megbirkózhat, ha legalább minimális készsége van az ilyen ügyekben. Szükséges a forrasztott és mérőeszközök kézzel – segítenek megoldani a csavarhúzók sok problémáját. Egyes esetekben, akkor nem lehet elkerülni a teljes csere a fontos csomópontok, mert nem minden alkatrész kapható a boltokban külön (pl részletei közé tartoznak fogaskerekek található a belsejében a műszer).

A csavarhúzó javítása

Ha a csavarhúzó motorjainak javítása vagy sebességváltója úgy tűnik, hogy elviselhetetlen feladat, akkor ezek a részletek megengedettek teljes mértékben cserélni vagy elküldeni őket a műhelybe, ahol ezek a javítandó tételek gyorsan működési feltételhez vezetnek.

A csavarhúzó javítása

Hogyan kell szétszerelni?

Gyakran felfedi a csavarhúzó egy vagy egy másik hibáját, és a javításhoz csak a megfelelő szétszerelés után lesz. Mivel szinte minden hasonló eszköz hasonlít egymásra, és egyfajta szögpisztoly alakja van, Ha szétválasztották, akkor követnie kell a hasznos ajánlásokat.

 • Először is meg kell húzni az akkumulátort az eszköz akkumulátorából. Ebből a célból óvatosan kattinthat a reteszre, és nem kevésbé gyengéden utasítsa el a modult.

A csavarhúzó javítása

 • A szerszám kerületében meg kell csavarni a csavarokat egy kis keresztcsavarhúzóval.

A csavarhúzó javítása

 • Miután csavarták az összes kötőelemet, a hajótest alap két részét nem lehet leválasztani egymást. De rendkívül fontos a meglévő tervezés fennmaradó elemeinek tartása, amelyek a hornyokban vannak rögzítve.

A csavarhúzó javítása

 • Nagyon óvatosan kell eltávolítania a sebességváltásért felelős elemet. Együtt vele, Óvatosan távolítsa el a Start gombot és a fordított mechanizmust.

A csavarhúzó javítása

 • Ezt követően folyamatosan szétszerelheti a technikát. A ház eltávolításától távolítsa el a sebességváltót. A helyéről eltávolítva a sebességváltót a leszállási helyszínen kell bekapcsolnia.

A csavarhúzó javítása

Hogyan kell javítani a saját kezével?

A csavarhúzó belső eszközének ismerete, valamint a működés elvének és a szétszerelés módjának ismerete, biztonságosan áttérhetnek a közvetlen javításának folyamatával. Ilyen eszközzel bármilyen baj lehetne – a legtöbb probléma megoldható önmagukban, anélkül, hogy tapasztalt mesterek segítene. Fokozatosan elemezzük, hogyan lehet megjavítani az eszköz különböző elemeit, hogy újra és hatékonyan működik.

A csavarhúzó javítása

Töltő

A legtöbb esetben a töltőhöz kapcsolódó problémák, a következő közös okokból származnak:

 • Ha a biztosíték égett;

A csavarhúzó javítása

 • egy hálózati kábelt tört ki;

A csavarhúzó javítása

 • A transzformátor elsődleges tekercsét levágták;

A csavarhúzó javítása

 • Dióda az utat tett.

A csavarhúzó javítása

Nem számít, milyen márkájú a csavarhúzó felszabadul, amit tulajdonít. Ha be van kapcsolva, egyszerűen nem kezdte meg, majd az első dolog, amit meg kell győződnie arról, hogy az akkumulátor feltöltődik. Hogy megtudja, meg kell tenned az Ankb-t néhány órára a töltéshez. A megadott idő után húzza ki az akkumulátort, és állítsa be újra az eszközt. Győződjön meg róla, hogy az akkumulátor teljesítménye. Ha a csavarhúzó nem keresett, akkor számos manipulációt kell végrehajtania, mint egy ilyen eszközt, mint multiméter (helyett egy speciális teszteret használhat). Ezzel az eszközzel diagnosztizálhatja a csavarhúzó meglévő részeit.

A csavarhúzó javítása

Ha van egy multiméter az Arsenalban, akkor a legvalószínűbb, hogy használja őket, tudod, hogyan. Ha nem, olvassa el a használatra vonatkozó utasításokat. Ez az eszköz nagyon hasznos és hatékony.

A csavarhúzó javítása

Ezen eszközök segítségével meg kell határoznia, hogy pontosan mit jelent a technikák meghibásodásának problémája. Ebben az esetben az akkumulátor hibás, vagy maga a töltő. Annak érdekében, hogy megtudja, mi okozza a hibát, szükség lesz a következő eljárások elvégzésére:

 • Először rögzítse a multimétert a DC mérési módban (állítsa be a névleges érték 20 V-ot);
 • Ha a csavarhúzó akkumulátora megkülönbözteti a 24 V-os megnevezést, akkor a készüléknek be kell állítania a 200 V névértéket;
 • Helyezze be a töltő villát az aljzatba;
 • Most korai a kimeneti feszültség a töltőegység termináljain.

A csavarhúzó javítása

A készülék leolvasása körülbelül 2-nek kell lennie, nem pedig a diagnosztikai akkumulátor értékelése. Ha ez a jelző sokkal alacsonyabb, vagy egyáltalán nincs érték, akkor ez azt jelenti, hogy a probléma a töltő hibás működésében van, és nem az akkumulátor az eszközön. Javítás Ez az elem csak akkor lesz javítva, ha büszkélkedhet bizonyos tudás és készségek az elektronika. Ha nincs ilyen, és nem megy ki a töltőegység javításához, akkor meg kell vásárolnia egy új elemet ugyanazt a márkát.

A csavarhúzó javítása

Akkumulátor

Ha megtudja, hogy a töltő rendesen csavarhúzó, és az eset egyáltalán nem benne van, azt jelenti, hogy a probléma az akkumulátor technológia. Azonban ne rohanjon az akkumulátor szétszereléséhez. Ezt megelőzően meg kell győződnie arról, hogy a csavarhúzó problémák ebben a részletben vannak. Ehhez két módszer létezik.

 • Csatlakoztassa a tesztert az akkumulátor csatlakozóihoz. Határozza meg a feszültségszintet a kimeneten. E manipulációk végrehajtásakor az akkumulátort előzetesen fel kell tartani, így 3-4 óráig töltjük fel. Ha a teszter értékei kisebbek lesznek, mint a névleges, akkor a csavarhúzó gyökere pontosan az akkumulátor lebontása.
 • Telepítsen egy másik akkumulátort a csavarhúzóba. Győződjön meg róla, hogy az eszköz bekapcsol. Ha ez történt, azt jelenti, hogy az első akkumulátor hibás, és a technika nem indul el. A modern gyártók erősen javasolják az akkumulátorok független javítását. Szétszereljük őket is, nem tanácsot adnak. Ezért van, ha a szétszerelésre váltasz, szem előtt kell tartanod, hogy mindegyik cselekedeted teljesen nem biztonságos. A gyakorlatban a helyzet annyira, hogy az akkumulátort visszaállíthatja, és csak elég. Fontolja meg, hogyan tudja megjavítani a csavarhúzó akkumulátort.

  A csavarhúzó javítása

  • Szétszerelje az akkumulátort (saját felelősségére – ne felejtsük el a gyártók ajánlásait). Sok gyártó elemeket gyárt egy pár műanyag bázisból, amelyek összekötik a durva.
  • A felső fedél eltávolítása, egy bizonyos számú kis hordó jelenik meg előtted (Cans). Mennyiségük a közvetlen akkumulátor feszültségétől függ. A bankok 1-et jelentenek. 12 vagy 15 V-os névleges (vagy más értékek) kapásához az edényeknek össze kell kapcsolódnunk.
  • Most meg kell győződnie arról, hogy a kapcsolatok megbízhatósága. Ha a bankok közötti kapcsolatok megszakadása van, akkor arra a következtetésre juthatunk, hogy a bontás közvetlenül kiderült. De figyelembe kell venni, hogy a megadott problémák ritka esetekben találhatók. A legtöbb esetben egy vagy egy bizonyos számú üveg.
  • Ezt követően ellenőrizni kell, hogy van-e stressz az egyes kannákban. Ha mindegyiknek van egy feszültsége, amely 1 V-ot és egy 0,8 V-ot tartalmaz, akkor ez azt jelenti, hogy a csavarhúzó elindításával kapcsolatos problémák ebben a részletben vannak. Nem javíthatók, de valószínűleg kicserélik az akkumulátor készüléket.

   A csavarhúzó javítása

   Az edények helyettesítése érdekében ilyen manipulációkat kell végrehajtani.

   • Húzza ki a sérült hordókat forrasztópákkal.
   • A helyén forrasztja az azonos méretű új edényt. Új részletek felvétele, figyelembe kell vennie a névleges és kitöltését.
   • Gyűjtse vissza az akkumulátort, töltse fel és tesztelje a technika helyes működését.

   A csavarhúzó javítása

   Problémák a gombokkal

   Ha megtudta, hogy mind az akkumulátor, mind a töltőegység általában működik, majd keresse meg a bontás forrását kissé mélyebbnek kell lennie. Szétszerelje a csavarhúzót. Ezután számos intézkedést kell végrehajtania a bontások azonosításához és kiküszöböléséhez.

   • Mérje meg az akkumulátortól származó feszültséget a pad termináláig. Ha a feszültség megtörténik, azt jelenti, hogy a kívánt étkezés a gombra kerül. Ha a feszültséget nem észlelték, azt jelenti, hogy a huzal megsérült egy bizonyos területen, vagy a fontos kapcsolatok közül néhány megszakadt. Mozgassa a láncot, hogy észlelje a hibát.
   • Ellenőrizze a készüléket tartalmazó gomb működését. Távolítsa el az akkumulátort a szükséges ellenőrzés elvégzéséhez. Rush kapcsolatok. A gomb kimeneti elemeihez a szonda multiméter csatlakoztatásához szükséges. Szerelje be az eszközt az ellenállás mérési módjához. Ha a gomb megfelelően működik, az eszközön lévő mutatók nullára törekszenek. Ha a megadott rész még mindig hibás, a paraméterek a végtelenségig rohannak.

   A csavarhúzó javítása

   A Broken Start gomb újra változtatható, vagy javíthatja. Ha ez az összetevő összecsukható, akkor megengedett, hogy szétszerelje, tisztítsa meg a kapcsolatokat. Gyakran a gombok megszakadnak, ha az egyikük ég. A csiszolópapír tisztítható. Ezután a csavarhúzó úgy fog működni, mint korábban. Ha a gomb elviselhetetlen, akkor újnak kell lennie.

   A csavarhúzó javítása

   Csökkentő

   A sebességváltó olyan fogaskerekek, amelyek elősegítik a patron forgásának pillanatát és a sebesség csökkentését. Ha a fogaskerekek fémesek, jobb, ha megoldja a részt, és nem helyettesíti az újat. Az összetevő javításának elvégzése szükséges, hogy szétszerelje, hogy megtalálja a hibát. Tisztítsa meg a mechanizmust és az összes elemet a régi kenőanyagból. Ezután újra meg kell kenetelni az összes összetevőt. A hibás fogaskerekek megváltoznak. Akkor gyűjteni kell a reduktorot. Az összeszerelésnek rendesnek kell lennie.

   A csavarhúzó javítása

   A kefék cseréje

   A grafit kefék a motor végein a gomb a gomb segítségével vannak. Ezek az eset belsejében találhatók, és kívül lehetnek. Ha legalább egy kefe kopott, mindkettő megváltozik. Ehhez szükség lesz a motor szétszerelésére, óvatosan megverték az összeomlását a folyosón. Ezután megkapja az elemet ecsettel. A régi elemeket kivonták, és új. Ezt követően vissza kell gyűjtened az alapot.

   A csavarhúzó javítása

   Motor

   A modern csavarhúzókban van egy DC motor egy hengeres burkolattal mágneses elemekkel. A motor állapotának ellenőrzéséhez le kell húzni a sebességváltót, valamint azokat a vezetékeket, amelyek a Start gombra mennek. Mérje meg a horgony tekercselés ellenállását (belsejében) egy multiméterrel. Ha még nem látott bizonyságot az eszközön, azt jelzi, hogy van egy szünet. Túl kicsi értékeket fognak megerősíteni, hogy egy rövidzárlat történt az eszközön.

    A csavarhúzó javítása

    A kollektor ellenállási paramétert a tengelyen és mindegyik lemezen kell mérni. Nulla lehet. A bontások rögzítve vannak a készülék leállítását a működés során. A hatalom elveszik, a szikrák és a füst megjelenése. A bontáskor a hajtómű gyakran nem érinti. Mert az oroszlán részesedése a motorok, amelyet a tengelyen megnyomnak, nehéz eltávolítani. Ellenőrizze a speciális cserélhető elemet, vagy vegye át a pulóvert. Ne tegye meg a köröm vagy fogó segítségével – a fogaskerekek. Cselekedni kell.

    • Egy profil vagy kápergelosztás által kitörött. A bolgárság segítségével szépen hosszirányban helyezkedik el a bolgár.
    • Szerelje be a tengelyt a mélyedésbe a profilra merőleges irányba. Patty felszerelés.
    • Készítsen elkészített profilt 2 kemény alapra oly módon, hogy a motor lógott közöttük.
    • Vegyünk egy köröm és kalapács. Óvatosan felzárkózzon a tengely szélén. Ezt követően a sebességváltó törékeny.
    • Most egy új motort hordozhat egy kalapács és merev bázis segítségével.

    A csavarhúzó javítása

    Racsnis

    Ha egy ratchet megszakadt egy ilyen eszközben, akkor szükség lesz arra, hogy felfedezzék a sebességváltótól, hogy észleljék a bontás okait. Gyakran a csatolási rögzített speciális rudak az erőfeszítések beállításához. Vannak olyan eszközök is, ahol a rudak helyett egy pár golyóban van felszerelve minden lyukban. Tavasszal megnyomták.

    A csavarhúzó javítása

    Sok esetben a rész javítása a friss kenés tisztítása és alkalmazása.

    Ajánlások

    Ha a forgalom technikája nem működik, azt jelenti, hogy a tranzisztor leégett. Szükség lesz rá kell cserélni.

    A csavarhúzó javítása

    A műanyag fogaskerekek cserélhetők, de a fém jobb, ha elhagyja – javítsa meg és helyezze be, ha eltört.

    Ha a probléma a patronokban van, könnyebben helyettesíteni őket új. Keresse meg a tartalék alkatrészeket a patronokhoz – nagy probléma. Könnyebb vásárolni egy új clamp pótalkatrész. Ez olcsóbb lesz (kb. 300 rubel).

    A csavarhúzó szétszerelése és összegyűjtése nagyon óvatosan, hogy ne károsítsa a ház belsejében található alkatrészeket.

    A csavarhúzó javítása

    Hogyan lehet megjavítani a csavarhúzót a saját kezével, akkor megtanulod a következő videót.

    Kamat cikk
    ( Még nincs értékelés )
    Ossza meg barátaival
    123
    Megjegyzés hozzáadása