A csempe határai: kiválasztási funkciók

  A csempe kiválasztásakor különös figyelmet fordítanak a gyűjtemény dekoratív elemeire, például határokra. Végtére is, gyakran helyes, hogy a kiválasztott dekoráció a sikeres belső tér meghatározó eleme.

  Alkalmazás

  A csempe határai használhatók, ahol a csempét használják. Ez a javítás fontos eleme, amely megadja a helyiség kész megjelenését, legyen ez egy fürdőszoba vagy konyha. Ezenkívül a dekoratív mazsolák szerepét is játssza, amelyek a csempékkel lefektetett zónák elválasztására használhatók.

  A határ nemcsak falra szerelhető, hanem szabadtéri is. A kerámia burkolólapok létrehozására szolgáló tervezők gondosan dolgoznak ki minden határ részleteit úgy, hogy tökéletesen illeszkedjen és harmonizáljon a fő kávézóval.

  Például, a használata azt a formáját a behelyezés a falon a WC vagy a fürdőszobában (ha helyesen válasszuk méret és szín) vizuálisan bővíteni a teret, vagy éppen ellenkezőleg, csökkenti azt.

  A fürdőszobában többnyire a határra van szükség a fal és a fürdőszoba, a mosogató, a konyhában – a fal és az asztal között. Ez a tér lezárásához szükséges, a nedvességképződés megelőzése, majd a penész és gombák. A csúszásgátló bevonat alkalmas a medence díszítésére – Burgundi csempe. Az esztétika mellett ez a dekoráció végrehajtja a hullámok aprításának funkcióját aktív úszás közben.

  Nézetek

  A csempék többféle határai vannak:

  • Műanyag.
  • Kerámiai.
  • Akril.
  • Öntapadós.

  Műanyag határ

  A műanyag határ gazdaságos lehetőség, de nem jelenti azt, hogy rossz. Néhányan a telepítés után úgy néz ki, mint a kerámia határok. Ez azt jelenti, hogy ez a kerámia csökkentése.

  A műanyag határ hatalmas pluszja az, hogy univerzális, és bármilyen anyaggal használhatja.

  Ha figyelembe vesszük a határon való telepítést, akkor három fő típus megkülönböztethető:

  • belső.
  • Külső.
  • Csavart.

  Az elsőt közvetlenül a csempe alá helyezésére tervezték. A második a már előtt álló csomópontra jellemző. És a harmadik telepítésekor először meg kell erősítenie a tartó sávot, majd rögzíteni kell a felső dekoratív részt.

  A műanyag járdaszegély elveszti a kerámia szegélyt, nem csak megjelenésen, hanem az erőfoka is. Működés terjesztése – ez a fő hátránya a műanyagból.

  Kerámia határ

  A kerámia frieze a leginkább környezetbarát, a gyártás folyamata során természetes anyagokat használnak, mint például a homok, a különböző agyagfajták, a karbonátok és a terepcsúszás keveréke, valamint a máz és a festék keveréke. És ez nem az egyetlen méltóság.

  Itt vannak olyan pozitív tulajdonságok, amelyek kerámia burkolattal vannak ellátva:

  • Hosszú élet és erő.
  • Kifinomultság, nagyon szép, és bármilyen belső belsejébe illeszkedik, különösen azért, mert már a csempékkel már elkészült.
  • Alacsony vízfelszívódás, részárás.
  • Magas hőállóság, ha a szoba nem hall egy darabig, akkor nem lehet félni egy kerámia határon – elviselni fogja a csepp hőmérsékletét.
  • Ellenáll a tűz negatív hatásaival szemben.
  • Ellenáll a különböző típusú mosószerekhez, így könnyű tisztítani a szennyezésből.

  A kerámia határok több lehetősége van a boltokban:

  • fríz;
  • “Cabanchik”;
  • “ceruza”;
  • Sarok.

  FRIS – Ez egy kerámia csempe, amelynek kis beáramlása van, átfedve csak egy rés a fal és a fürdőszoba között. Cabanchik egy hosszúkás, konvex csempe, amely a téglákhoz hasonlít a ferdén. A “ceruza” egy keskeny téglalap alakú csempe, csak egy kis nyílással zárható le, gyakran dekoratív célokra használják. A szöghatár egy sarok formájában egy csempe, amelynek hasonlósága a lábazattal.

  Akril határ

  Az akril határokat elsősorban az akrilfürdők befejezésekor használják. Csak olyan, mint a kerámiák, környezetbarát és biztonságos. Ő is hihetetlenül szép, az évek során az évek során a határ fehérsége marad, és szívesen fog maradni. Az akril határával rendelkező fürdő egy egészet fog kinézni, és ez a dekoratív megoldás csak gazdagítja a fürdőszobát.

  Öntapadó határ

  Az öntapadó határszalag a legköltségvetési lehetőség. Plusz, megkülönböztetve más anyagokból, ez rugalmasság. A könnyen ragasztható önállóan, a telepítéshez is további elemekre van szükség: egyszerűen vágja le a darabokat a teljes tekercsből, és befejezze a munkát.

  Természetesen a feszesség nem lesz a legmagasabb szinten, és már nem lesz tartós (az élete átlagosan körülbelül két évig van). De az alacsony költségek rovására, nagyon népszerű, mert ideiglenes megoldásként használható a vízvezeték és a falak közötti rések problémájára.

  Anyagok

  A járdák típusainak tanulmányozása után könnyű kitalálni, hogy mely anyagok állnak. Az öntapadó szegélyszalag PVD – nagynyomású polietilénből áll. Műanyag lábazat PVC (polivinil-klorid).

  A porcelán kőzetek nagyon jól bizonyították, hogy a meleg padló létrehozásakor széles körben elterjedt. Ez tűzálló, egy ilyen bevonat jól tolerálja a hőmérsékletet. És a perem Porrite Plinth további biztonsági elem. A vízállóság lehetőséget ad arra, hogy elkerülje a zárásokat.

  Továbbá, ha megtekintheti a boltokban benyújtott katalógusokat, megtalálhatja a határokat más anyagokból, de kizárólag dekoratív funkciót végezhet:

  • Ha elosztja a falat, bélelt csempékkel, üvegkeretet alkalmazva, az alsó és felső szint övezetében, akkor növelheti a helyet beltéri. Az üveg frieze hangsúlyozza a szoba kialakításának szépségét. Nem csak egy bizonyos színű üveg talpt használhatsz, amely alkalmas a belső térre, és válasszon egy tükör frieze-t. Hihetetlenül díszítő megjelenést fog adni, a szobád csak akkor nyer, ha a határ tükörvé válik.
  • A dekoratív fém határ egy egyedi kialakítás és luxus belső kialakítása. Az adatok beillesztése alumínium, sárgaréz és rozsdamentes acél lehet. Ellenállnak az agresszív közegnek és a kémiai feldolgozásnak.

  • Drágább anyagok természetesen a határok és a természetes és mesterséges kő lábak. Ezek a leggyakrabban a készletben vannak az azonos anyagból készült csempe. Az ilyen deszka lehet használni minden helyiségben díszíteni a földre, és akkor is vásárolni határok, maszkolás közötti hézagok a fürdőszobában, mosdó és a fal. Ezek a határok szinte örökek, de meg kell egyeznie a belső tér, és nem fog nagyon megfelelőnek tűnik egy kis szobában, kerámia csempével bélelve.

  A mesterséges kőből származó villák elsősorban a munkalapok felületének színét és rajzát másolják. A természetes kőből származó lábazat nagyon szép és tartós, de a költségük meglehetősen nagy.

  Dimenziók

  A csempék határainak kiválasztásakor tudnia kell, hogy mennyire kell végrehajtania az ötleteket. Csak a kívánt anyagmennyiség előrejelzése lehetővé teszi, hogy ne töltsön több pénzt.

  A határok bármilyen méretűek lehetnek, attól függően, hogy milyen anyagot készítenek:

  • A kerámiát például 20 cm hosszú, 25 cm, 30 cm, 40 cm, 60 cm képviseli.
  • Az üveg elsősorban akár 60 cm hosszúságú, de a sorrendben bármilyen opciót készíthet.
  • Az öntapadó szalag 3 lehet.2 m és 3.5 m hosszúságú és szélességben – 2 cm-ről 6 cm-re.

  Színek és design

  A csempe határok használata egyfajta kiemelt, egyediség és kifinomultság kialakításának kialakítását teszi lehetővé. Szükséges, hogy minden apróra gondoljon, hogy nincs-e hiányosság érzése. Különböző színek és rajzok a járdákon, lehetővé teszi, hogy megmutassa a művészi fantáziáját, és tegye a helyiség belsejét.

  Még a padló is jobb, hogy kontrasztot készítsen: ha a padló fehér, akkor vegye fel a csempe, és tegye a dekoráció formájában fekete vagy arany járdaszegély formájában. A színek sikoltozhatnak fényerejükkel, és csak könnyebbek vagy sötétebbek lehetnek. Mindez az ízétől függ. A mai napig a színek határai és palettája nagyon változatos. A katalógusokban a növényi motívumok és a geometriai formák, sőt rovarok és állatok képei is megtekinthetők.

  A határok segítségével bizonyos területekre koncentrálhat, például kiemelve a réseket. Ennek eléréséhez vízszintes és függőleges arcokat használhat. Vagy kiosztani egy gyöngymozaik tükörrel, hangsúlyozzák a helyiségeket.

  Ne felejtsd el a színskálát:

  • Élénk színek, például piros, narancssárga, sárga lesz az energiával.
  • Hideg (zöld, kék, szürke), éppen ellenkezőleg, megnyugtatja.

  Érdekes és eredetileg a csempe textúrák kombinációja. Például a fő csempe matt, és a zűrzavaros fényes és fordítva.

  Ha azt szeretnénk, hogy ragaszkodjunk egy stílushoz a belső tér megteremtésében, akkor a csempék választéka, a határok függenek a választott stilisztikájából.

  Több irányt is kiválaszthat:

  • Klasszikus stílus.
  • Minimalizmus.
  • Ország.
  • Provence.
  • Modern.

  Hogyan válasszuk ki?

  A fürdőszoba vagy más szoba belsejében minden apróra gondosan átgondolt. Ha az akrilfürdő, akkor a megfékezést érdemes választani egy akril, bár kerámia is az úton is, ha a falakat ugyanabból az anyagból csempékkel bélelik.

  Nem szükséges választani valami nagyon drága, akkor választhat egy hozzáférhetőbb opciót, különösen azért, mert a tervezők, akik részt vesznek a határok létrehozásában, már kezdetben különböző lehetőségekre gondolnak. Ezért a boltban vagy az interneten mindenféle határokat, különböző színeket, formákat, méreteket és anyagokat találhat.

  Gyönyörű példák a belső térben

  • Milyen érdekesnek tűnik egy üveghatárnak, és úgy tűnik, hogy minden csempe gyűjteménynek megfelel. A készítményben szereplő üvegkerettel rendelkező tervező megoldás egyedülálló belsőépítést és sok éven át örvend.

  • Az ilyen megoldás nagyon szokatlan és eredetinek tűnik a dísz grafikája miatt.
  • A világos árnyalatok monofonikus kerámia csempe, amely egy virágos díszítéssel díszített, biztosan illeszkedik a Provence stílusába.

  Ebben a videóban megmutatjuk, hogyan kell ragasztani egy kerámia határát a zuhanyban.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: