A Dielektromos Galoshes-ről szól

Dielektromos galoshes – nem az elektromos berendezéseken való munka során használt legfontosabb és kiegészítő védőeszköz. Az ilyen cipők használata csak tiszta időjárás esetén lehetséges, a csapadék hiánya.

Sajátosságok

Az elektromos szigetelő (dielektromos) galoszkácsok leggyakrabban az elektromos berendezéseken dolgoznak, de más céljuk van – háztartási használat. Hasonló cipő biztosítja a szükséges védelmet a nagyfeszültség ellen 20 kV-ig 3 percig. (A maximális működési feszültség 17 kV). Az olajok és zsírok hatásainak vulkanizált gumi talp, rövid távú termikus érintkező (legfeljebb 300 ° C. érintkezés 1 perc).

A termék kiváló csúszásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, magas védelme a vágás és az energiaelnyelő ellen a sarok területén.

A galoshes könnyen viselhető és gyorsan, és könnyen rögzíthető. A szükséges egyéb eszközökkel együtt használják, amelyek növelik a munka biztonságát. Mozogjon a nagy profilú gumiból, természetes gumi alapján. A gyártás időpontjától számított 12 hónapos időtartam.

Néhány modellen belül van egy kötött szövetbélés, amely jobb szakítószilárdságot biztosít. A csúszásgátló talp legfeljebb 10 mm-ig terjedhet. Az ilyen védőszereket fényes színezéssel megkülönböztetik.

A leírt típusú dielektromos cipők jelzőjének meghatározása – szivárgási áram nem több, mint 2,5 mA.

A terméknek monolitikus talpának hullámos felülete van. A biztonsági követelmények szerint szigorúan tilos az idegen tárgyak által nyújtott Galoch kialakításában. Minden felhasználást megelőzően ellenőrizni kell a kötegek, a leválasztás, a megszakítások, mert a szigetelő réteg integritását okozzák.

Az anyag, amelyből a termék készül szükségképpen megfelel a követelményeknek a biztonsági és munkavédelmi, elfogadhatatlan, hogy tartalmazza mérgező, robbanásveszélyes anyagok az anyagban, valamint azokat, amelyek elektromágneses jellemzőit.

A felszínre való érintkezéskor különböző agresszivitást, Haloshsokat nem szabad elválasztani biológiai, radioaktív és toxikus anyagokkal. A speciális védelmi tulajdonságok jelenlétében a címkézéssel lehet mondani. Ez lehet “EN” vagy “EV”.

Olvasson tovább  Az üvegszálas profilok áttekintése

Paraméterek és méretek

A táblázat a gyári megnevezések átütési galoshs használt indexek: 300, 307, 315, 322, 330, 337, 345. A GOST figyelembe veszi és bizonytalanságát veszi figyelembe, így ritka, de hogy megfeleljen a piacon lévő cipőknek a 292 és 352 jelöléssel. Igaz, sorozatosan ilyen modellek nem készülnek, de mindig megrendelhetők a gyárban. A Dielektromos Galosh mindig világos szín, amely megkülönbözteti őket a gazdaságban használt hasonló modellektől.

Képesek akár 1000-ig ellenállni.

Schihass ekvivalens lehet: 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46. Pár kiválasztásakor figyelembe kell vennie a következő paramétereket:

  • A felső szélessége;
  • magasság.

A szükséges jellemzők gost 13385-78. A Férfi Galoshes dimenzióval rendelkezik 240 és 307 között. A női cipő 225-vel (255) kezdődik.

Vizsgálat

A dielektromos halók használata előtt meg kell vizsgálni a hibákra. Ha a felület megjelent a detachals, a tömítés és talpbetétek megszakítása, a varratok eltérése, a szulfur beszélt, akkor a termék nem használható. A Galosh gumi élettartamát a gyártó nyilvántartásba veszi, és általában évente a termelés óta és egy év alatt a szélsőséges észak-használat feltételeiben.

Szükségszerűen rendszeresen tapasztalják a vállalkozásban. Az ilyen ellenőrzés gyakoriságát a szabályozási aktusok határozzák meg.

Miután befejezte a munkát, a galoshes mossa és száraz. Az egyes elektromos szereléshez tartozó biztonsági követelményeknek megfelelően több különböző méretű gumi cipőnek kell lennie. Használat előtt fontos ellenőrizni a bélyeg jelenlétét az utolsó ellenőrzés során. A vizsgálatot évente háromszor hajtják végre, míg a 3,5 kV-os feszültséget alkalmazzuk. Expozíciós idő – 1 perc. A legjobb, ha a cipőt minden alkalommal ellenőrizzük.

Ha a kár felmerül, akkor a csekket nem tervezett. Csak olyan képzett szakembereket kell elvégeznie, akik megfelelő tanúsítványt tartalmaznak a kezükben. Ellenőrzés előtt ellenőrizze a szigetelő felületének integritását, valamint a gyári címkézés elérhetőségét. Ha a minta nem felel meg a megadott követelményeknek, akkor az ellenőrzés nem hajtható végre, amíg a hátrányok megszűnnek.

Olvasson tovább  Hogyan válasszunk csizmákat egy védő nővel?

A szivárgási áram méréséhez elektromos áramot végeznek a terméken keresztül. A Galoshs-t meleg vízzel ellátott tartályba helyezzük. Ugyanakkor a széleknek szükségszerűen a víz felett kell lenniük, mivel a belső térnek száraznak kell lennie. A vízszintnek 2 centiméternek kell lennie a cipő szélénél. Az elektróda belépnek. Ő viszont, egy milliaméterrel. A feszültség körülbelül két percig tart, növeli az 5 kV-os szintre. A teszt befejezése előtt 30 másodpercen belül eltávolítható.

Hogyan kell használni?

A Galoshes működése csak száraz időben lehetséges. Cipőt kell tisztítani és megrendelni, repedések nélkül és más károk nélkül. A cipők működtetése az utcán és a levegőhőmérsékleten – 30 ° C és + 50 ° C között mozoghat. Galosha megrázta egy másik cipőt, miközben száraz és tiszta kell lennie. Ajánlatos nyomon követni azokat a elemeket, amelyek képesek a terméket a talpon károsítani.

Hogyan kell tárolni?

Ha a védőcipőt helytelenül tárolja, akkor nem fogja végrehajtani a fő funkcióját. Dielektromos Galosh számára, száraz, sötét szobában, ahol a levegő hőmérséklete nagyobb, mint 0 ° C. A gumi termékeket elrontják, ha a hőmérséklet + 20 ° C felett emelkedik.

A fából készült állványokhoz készült cipőknek a relatív páratartalomnak legalább 50% -nak kell lennie, és legfeljebb 70%.

Szigorúan tilos a fűtőberendezések közelében lévő ilyen típusú védőcipővé.

A távolságnak legalább 1 méternek kell lennie. Ugyanez vonatkozik mind az agresszív médiára is, beleértve a savakat, lúgokat, műszaki olajokat. Ezen anyagok bármelyike, ha a gumi a termék felületére kerül.

A következő videó bemutatja a dielektromos galosh tesztelésének folyamatát.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: