A fogaskerekek leírása és velük való munka

Az építési eszközök használata a javítási folyamat szerves részét képezi, így ki kell választania. A termék minőségétől és a változat helyes kiválasztásából a munka sebességétől és minőségétől függ. Gyakorlatilag minden javítás nem kerül a falak shttlings anélkül, amelyre a spatula szükséges. Az eszköz kényelme és egyszerűsége más feladatokhoz használható. Egy faj egy fogazott spatula, jellemzői és jellemzői tovább kerülnek.

A fogaskerekek leírása és velük való munka

A fogaskerekek leírása és velük való munka

Mi az, amire szükséged van?

A spatulák váltása viszonylag a közelmúltban jelent meg. Korábban a burkolólapok és más bevonatok esetében manuálisan kellett kezelnem a ragasztóösszetételt vagy a cementet, amely az idő és az erők tömegét vette. Ebben a tekintetben egy hagyományos spatula átalakulása szelíden.

A “fésű” fogazott spatula, amelynek egy fogantyúja van, mint egy hagyományos spatula és egy működő felület, amelynek egy vagy több oldala fogak formájában jelenik meg. Használhatja a fésűt:

 • a falon lévő csempe esetében;
 • A csempe a padlóra helyezéséhez;
 • Mozaik létrehozása;
 • linóleum befogadására;
 • Ömlesztett szex létrehozásához.

A fogaskerekek leírása és velük való munka

A fogaskerekek leírása és velük való munka

Köszönhetően a fogazott spatula A ragasztóanyagot egyenletesen alkalmazzák a felületre, lehetővé téve, hogy gondosan kijavítsa a csempét. Tekintettel a csempe különböző méretére és súlyára, fontos kiválasztani a megfelelő eszközt, hogy dolgozzon vele. A padló ragasztójához érdemes egy nagy fogakkal ellátott fésűket használni, mivel a ragasztó összetétele többre lesz szükség; A falon dolgozni, egy olyan spatulát készíthet, amelynek kisebb mérete van a fogakkal, hogy a készítményt vékony réteggel forgalmazzák. A legnagyobb fogakkal ellátott szerszám szükséges betonhoz vagy nehéz cseréphez.

A spatula homlokzati változata a befejező anyagok méretétől és súlyától függ: milyen kevésbé és könnyebbek, a vékonyabb a ragasztóösszetétel rétege lesz, és fordítva.

A fogaskerekek leírása és velük való munka

A fogaskerekek leírása és velük való munka

A fogaknak minősítési mérete lehet 2-20 mm, Formában történik négyszögletes, félköríves és háromszög alakú. Maga a spatula lehet téglalap alakú vagy KELMA formájában, az anyag – fém és műanyag szerint.

A fogazott spatula használatának köszönhetően lehetséges:

 • A lehető leghamarabb tegye a csempe- vagy más építőanyagot, egyenletesen elosztja a ragasztóösszetételt;
 • Töltsön munkát a gyors határidőben;
 • Jó kuplungot érhet el a felületen a ragasztóanyag optimális mennyiségének köszönhetően;
 • Csökkentse a ragasztási fogyasztást a munkához.

A fogaskerekek leírása és velük való munka

A fogaskerekek leírása és velük való munka

A fajok áttekintése

A fogaskerekek nagy tartománya miatt fontos, hogy helyesen válasszon helyesen az űrlapot, hanem a szerszám opciót a megnevezések alapján. Minden egyes eszköz esetében van saját levél és számjegy.

Alpont érték segítségével a termék formáját jelzik, és a számjegy a fogak méretét mutatja.

A fogaskerekek leírása és velük való munka

A fogaskerekek leírása és velük való munka

A fogaskerekek leírása és velük való munka

Vannak ilyen levelek:

 • A;
 • B;
 • C;
 • S;
 • R;
 • M.

Minden betűnek digitális gradációja van, amely meghatározza a spatula fogak méretét. Például az A1 és A2 háromszög alakú szerszámok, ahol az első esetben a fogak szélessége 0,6 mm, a második – 1.2; Egyéb jellemzők is kitűnnek: a szélessége a depresszió 1,4 és 1,8, a mélysége a depresszió 1,1 és 1,5, a szög a járvány mindkét változat 55 °.

A fogaskerekek leírása és velük való munka

A fogaskerekek leírása és velük való munka

A nagyszerű spatula a címkézéssel a legkisebb háromszög alakú fogakkal, egy spatulával rendelkezik, a méretük betűvel. A B1 a 2.7 fogak szélessége van, a depresszió szélessége 2.3, a depresszió mélysége – 2, és ugyanolyan dőlésszög 55 ° -os, mint a spatulákban a.

Kiváló minőségű és jó spatula kiválasztása, fontos tudni, hogy mely jeleket lehet megadni. Az A-vel ellátott termékek esetében az 1, 2, 3, 4, 5 számú eszközök vannak. A B betűvel rendelkező spatulák szélesebb választékkal rendelkeznek: a polcokon 1, 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 és 17 számmal rendelkező termékeket láthatjuk.

A fogaskerekek leírása és velük való munka

A fogaskerekek leírása és velük való munka

A C betűvel való evezést négyzet alakú jellemzi, a tartományban az 1, 2, 3, 4, 5 számú termékeket láthatja. Az S betűvel rendelkező eszköz háromszög alakú, de időközönként. Az 1, 2, 3, 4 számú termékek értékesíthetők. Spatula a betűvel, a helyes és szabálytalan alakú téglalap alakú fogakkal. A lehetőségek között megfelelhet az 1., 2., 3. ábráknak. A félköri evezést az M1 megnevezés képviseli.

Tudni, hogy mely anyagokat használjon egy vagy más spatula, meg kell értened, hogy mi az egyes opciók jellemzője.

A fogaskerekek leírása és velük való munka

Fogak formájában

Jelenleg 6 fajta fogaskerekű spatulák vannak, amelyek javíthatók. Mindegyikük megkülönböztethető a fogak formájával.

 • A – A fogak háromszög alakúak, a minimális hézagok. Ez az eszköz univerzálisnak tekinthető, segítve a legtöbb javítási munkát elvégezheti.
 • B – A fogak is háromszög alakúak, de a köztük lévő rés megnövekedett, ami lehetővé teszi, hogy több ragasztót alkalmazzon.
 • C – négyzet alakú termékek. Ez a spatula egy csempe feküdt.
 • S – a fogak háromszög alakú formája, a köztük lévő rések hiányoznak. A PVC csempe feküdt.
 • R – Négyszög alakú fogak, az űrlap más. Ezzel együtt lehet egy nagy csempe inhomogén alapon, ami több ragasztót okoz a felületre.
 • M – a fogak félkör alakú alakja. Egy ilyen csíkra van szükség a meleg padló felszereléséhez, amikor a munkát konkrét vagy szintetikus alapon végzik, amely nagymértékben terjed.

A fogaskerekek leírása és velük való munka

A fogaskerekek leírása és velük való munka

Lehetőség van helyesen meghatározni a fogak alakját, az építőanyag alapján, amellyel a munkát elvégzik. Hogy ez a folyamat a lehető leghatékonyabban megy, fontos kiválasztani a megfelelő dolgot és a fogak méretét.

Méretre

Megfelelő készlet kiválasztása a munkához, fontos, hogy navigáljon az építőanyagok súlyától és méretét, amelyet javításkor használnak. Javasoljuk, hogy megvásárol egy spatula azonos szélességű, mint a csempe, hogy a lehető legkisebb költséggel ragasztó, hogy a folyamat sokkal kényelmesebb és ütemét.

A legnépszerűbb és igényelt modellek közül érdemes:

 • 0,6 és 1,2 mm – Ezek a legkisebb fogakkal rendelkező termékek, amelyek lehetővé teszik, hogy a vékony réteg ragasztó legyen a dekoratív munkák elvégzéséhez;
 • 3 mm – optimális fogak mérete mozaik üvegből vagy kerámiából;
 • 4 mm – alkalmas egy kis méretű csempe elhelyezésére, legfeljebb 12×12 cm;
 • 6 mm – a legnépszerűbb és univerzális, mivel alkalmas a 20×20 cm méretű méretű csempe munkájára;
 • 8 mm – Spatula a csempe 30×30 cm-ig;
 • 10mm – Grooming a nehéz burkolatok vastagságú, legfeljebb 10 mm vastagságú;
 • 12 mm – Spatula a legnehezebb csempe lehetőségek elhelyezésére.

A fogaskerekek leírása és velük való munka

A fogaskerekek leírása és velük való munka

A fogak magassága fontos szerepet játszik a munka minőségének. Ha a ragasztó mennyisége kicsi, akkor a csempe rossz lesz, és az idő múlásával kezdődik. Ha túl sok ragasztókészítményt alkalmaznak a felületre, nehéz pontosan kibővíteni a csempét, és a kész felület hibái lehetnek. Ezenkívül egy ilyen készítmény sokkal hosszabb ideig szárad.

Annak ellenőrzésére, hogy a spatulát helyesen választják-e, kis mennyiségű kompozíciót kell-e alkalmazni, csatlakoztasson egy csempét, és nyomja meg a következőket: Ha a ragasztó sokat hajtott végre, akkor azt jelenti, hogy az evezés túl magas a fogak magassága; Ha a ragasztó egyáltalán nem, akkor a fogak mérete növelhető. Az újonnan érkezettek ajánlott egy 600 jelöléssel ellátott fésű kipróbálására, amely alkalmas a legtöbb munkára.

A fogaskerekek leírása és velük való munka

A legjobb, ha 2-3 spatula van, hogy megváltoztassák őket a csempe méretétől és vastagságától függően, amellyel dolgozni kell.

Anyaggyártással

Megtalálhatja a sebességváltó spatulákat két anyagból.

 • Fém – A spatulák rozsdamentes acélból készülnek, tartósak, kopásállóak, nem félnek a korróziótól. Az ilyen termék fogai nem deformálódnak, ami lehetővé teszi, hogy egyenletesen terjessze a készítményt a felületen, és ez nagyon fontos a csempe és más építőanyagok elhelyezésének folyamatában. Az ilyen termék költsége meglehetősen magas.
 • Műanyag – A műanyag fogazott spatula a legolcsóbb helyettesítő a fémes. Ez könnyű, különböző színekben végezhető, bármilyen forma és mérete van. A mínuszok közé tartozik a termék rövidsége. Idővel a fogak elkezdenek hajlítani, ami nem teszi lehetővé az egyenletesen elosztott ragasztót az egész felületen. Egy másik jelentős probléma lehet a fogak lebontása, amely egyáltalán elrontja a munkafolyamatot. Az ilyen spatulákat egyszeri és kis munkákhoz használhatja, nem felelnek meg a hosszú élettartamnak.

A fogaskerekek leírása és velük való munka

A fogaskerekek leírása és velük való munka

Hogyan válasszunk egy “fésűt”?

Ahhoz, hogy helyesen vegye fel a fogazott spatulát, amely a minőség és a használat kényelmét rendezi, fontos tudni, hogy mit kell figyelnie. A legfontosabb tényezők a következők.

 • Spatula méret – optimálisan, ha a csempe és az eszköz méretei egybeesnek. Ha nincsenek szükséges termékek, akkor jobb, ha nagyobb spatulát készítenek.
 • Kényelmi fogantyú – A fogantyú mérete, alakja és anyaga kell megközelíteni, ki fog működni vele. Helytelenül kiválasztott eszközzel, ahol a fogantyú kicsi, vagy éppen ellenkezőleg, hosszú, szabálytalan alakú, vagy más hibák, a munka lelassul, szenvednek minőségét. A fa és a műanyag fogantyú közötti választás, érdemes műanyagot venni, mivel könnyebb, kényelmesebb és gyakorlatias.
 • Merev a termék alapjai – A kényelmes működés érdekében a spatula fő része egy kicsit meg kell hajlnia. Túl kemény vagy nagyon puha eszköz működik kényelmetlen.
 • Ár – a választás jobb a drágább termékek irányába, de nem feltétlenül néz ki a márkákat – ott az ár túlértékelt. A legfontosabb teljesítménymutatókra és kényelemre összpontosítva megtalálhatja a legjobb megoldást.

A fogaskerekek leírása és velük való munka

A fogaskerekek leírása és velük való munka

Hogyan kell használni?

A fogazott spatulával való együttműködés nem jelent különösebb nehézséget, de vannak különböző technikák a burkolólapok.

 • A ragasztóoldat alkalmazása, ahol a csempe ragasztásra kerül.
 • A ragasztó eloszlása ​​csempe szerint, Illesztés egy spatulával és a felületen.
 • A ragasztó kompozíció alkalmazása a munkafelületen egy spatulával, Ragasztóval a fogazott eszközre, és rajzol egy lövést a csempe. A lapkától a ragasztót kis ruhával ellátott spatulával kell eltávolítani, és tegye a csempét a felületre.

A csempe a fenti technikák bármelyikével helyezheti el. Az első lehetőség a leggyorsabb és alkalmas mind a szerelmesek, mind a szakemberek számára. A második – sokkal sokkal, de lehetővé teszi, hogy megfelelő eredményt érjen el. Egy harmadik módszer segítségével biztonságosan meg kell erősítenie még egy nagyon kemény csempét, anélkül, hogy az üresség kialakulása alatt állna. A választás a lerakási eljárás által a mester maga jelenlétére alapozva az idő a javításra, a képesítések és előtte munka.

A fogaskerekek leírása és velük való munka

A fogaskerekek leírása és velük való munka

A fogaskerekek leírása és velük való munka

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása