A folyékony tömítőanyagot választjuk

A folyékony tömítőanyagot választjuk

A kis rés bezárása bármiben, használhatjuk folyékony tömítőanyagot. A kis nyílások megkövetelik, hogy az anyag jól behatoljon, és még a legkisebb vágásokat is behatoljon, így folyékonynak kell lennie. Hasonló tömítőanyagok jelenleg nagyon igények és relevánsak a piacon.

A folyékony tömítőanyagot választjuk

Sajátosságok

A tömítő kompozícióknak köszönhetően az építési és javítási folyamat egyszerűvé és gyors lesz. Segítségükkel a köröm és a kalapács nélkül lehetséges, hogy biztonságosan rögzítse a különböző felületeket maguk között, alkalmazzák a tömítés és a repedések és repedések beágyazására. A Windows telepítésekor vagy a kis hibák kiküszöbölésénél elengedhetetlenek, pénzt és időt takarítanak meg. Használatuk lehetővé teszi a csövek javítását a falak megnyitása és a vízvezetékszerkezetek eltávolítása nélkül.

A folyékony tömítőanyagot választjuk

A folyékony tömítőanyagot választjuk

A folyékony tömítőanyagot jelenleg erősebb hatás jellemzi, mint a ragasztó, de nem olyan “nehéz”, mint építési keverék.

A tömítőfolyadéknak számos tulajdonsága van:

 • nem változtatja meg a magas hőmérséklet hatása alatt jellemzőit;
 • nedvességálló;
 • Ellenáll a nehéz terhelésekkel.

A folyékony oldat egykomponensű, csövekben gyártott és használatra kész. A nagyobb munkákhoz szükséges eszközök a különböző mennyiségű tartályokban érhetők el.

Alkalmazzon folyékony tömítőanyagot csak akkor megfelelő, ha egy kis repedés alakult ki, és ha más intézkedések nem lehetségesek.

A folyékony tömítőanyagot választjuk

A folyékony tömítőanyagot választjuk

Hatály

A folyékony tömítőanyag különbözhet a kompozícióban és az alkalmazás területén:

 • Univerzális vagy “folyékony körmök”. Mind a külső, mind a belső munka otthon használható. Ezzel ragaszthatsz magukat (üveg, kerámia, szilikát felületek, fa, textíliák), különböző típusú munkákhoz használják a javítás és a tömítések során különböző varratok. Nails alkalmazása nélkül javíthatja a csempe, eresz, különböző panelek. A tiszta megoldás gyakorlatilag láthatatlan a szemvegyülethez, amely nagyon tartós és megbízható: képes elvégezni a terhelést 50 kg-ig.
 • Vízvezeték. A héjak, fürdők, zuhanykabinok ízületeinek lezárására szolgál. Eltér a nedvességtől, a magas hőmérsékletekkel és a tisztítószerekkel szembeni fokozott ellenállás terén.
 • Auto. Használható a tömítések cseréjekor, valamint a hűtőrendszerben az áramlás kiküszöbölésére. Mielőtt elkezdené dolgozni az eszközzel, biztonsági szemüveget kell viselnie, t. Nak nek. Ez károsíthatja a szemét.

A folyékony tömítőanyagot választjuk

A folyékony tömítőanyagot választjuk

 • “Folyékony műanyag”. Például műanyag termékekkel dolgozik, például az ablakok telepítésekor az ízületek feldolgozása során feldolgozhatók. A PVA ragasztó jelenlétének köszönhetően a ragasztott felületek monolitikus vegyületet alkotnak.
 • “Folyékony gumi”. Ez magában foglalja a folyékony poliuretánt, amely lehetővé teszi, hogy hideg és nedves körülmények között alkalmazzák. Ez egy nagyon erős tömítőanyag, és a javítás és az építés során különböző típusú munkákban alkalmazzák. Feltalálta ezt az eszközt Izraelben, külsőleg hasonlít a gumira, így ilyen nevet kapott. A gyártók azonban inkább “permetezett vízszigetelés”. A megoldás nagyszerű, ha házakat alkalmaz a tetőkre, hogy kitöltse a rejtett szivárgásokat a varratokban.

  Ezenkívül a “folyékony gumi” alkalmas sürgősségi javításra, amikor áthalad a gumiabroncsok, töltve a mikrokrácsokat, és nagyon erős kapcsolatot alakít ki. Ez a folyadék a megelőzéshez is használható a védőréteg kerekei belsejében. Ezt rendkívüli körülmények között végzett autókra használják.

 • Folyékony tömítőanyag, a korrózió, az alacsony minőségű vegyületek következtében kialakított szivárgások javítására szolgálnak. Azt jellemzi, hogy nem alkalmazható kívül, hanem a csövekbe öntve. A folyadék megkezdi keményíteni, belép a levegővel való érintkezésbe, amely áthatol a csőbe egy sérült helyen keresztül. Így csak azokon a helyeken, ahol szükséges. Ezzel lehet javítani a rejtett csatornarendszereket, a fűtési rendszereket, a meleg padlót, a medencékben.

A folyékony tömítőanyagot választjuk

A folyékony tömítőanyagot választjuk

A fűtési rendszerekhez szükséges tömítőanyagok különböző típusok lehetnek:

 • vizes vagy fagyálló hűtőfolyadékkal ellátott csövekhez;
 • gáz- vagy szilárd tüzelőanyagból működő kazánok esetében;
 • Csőcsövekhez vagy fűtési rendszerhez.

A rendszer minden egyes esetére és bizonyos paramétereire jobb választani egy külön tömítőanyagot. Az univerzális alapok nem lesznek hatékonyak. A megfelelő kiválasztott eszköz megbirkózik a feladatával, nem károsíthatja a kazánt, a szivattyút és a mérőműszereket.

Ezenkívül vannak speciális tömítőanyagok a gázvezetékek, a vízvezetékek, a csővezetékek javítására. Ha azonban a szivárgások oka a fém megsemmisítésében van, akkor a tömítőanyag tehetetlen lehet. Ebben az esetben szükség lesz a rész teljes cseréjére.

A folyékony tömítőanyagot választjuk

A folyékony tömítőanyagot választjuk

Gyártók

A folyékony tömítőanyagok számos gyártó létezik. Számos vezető szerepet játszik a piacon, amely megérdemelte sok pozitív visszajelzést az elégedett vevőktől:

 • “Akvastop” – Az Aquaterm által gyártott folyékony tömítők vonala. A termékeket úgy tervezték, hogy javítsa a rejtett szivárgókat a fűtési rendszerekben, medencékben, csatornákban és vízellátó rendszerekben.
 • Szivárgás. A vállalat folyékony tömítőanyagok előállítására specializálódott úszómedencékhez, SPA. A kiadott termékek képesek kiküszöbölni a szivárgást, feltöltve a legkisebb repedések még elérhetetlen helyeken is, nem igényel vízcserét, és alkalmas beton, festék, bélés, üvegszál, akril, műanyag.
 • HeatGuardex – magas színvonalú tömítőanyagot termelő, zárt típusú fűtési rendszerekhez. Folyadék kiküszöböli a szivárgásokat, a mikrokrack kitöltését, csökkenti a csövek nyomásveszteségét.
 • BCG. A német vállalat az egyik legmagasabb minőségű polimerizáló tömítőanyagot termeli a piacon most. Termékek tökéletesen összeomlik a tömítés rejtett szivárgással, megoldva az új repedések és repedések oktatásának problémáját hosszú ideig. Használt fűtési rendszerben, medencékben, vízcsövekben. Lehet használni beton, fém, műanyag felületek.

A folyékony tömítőanyagot választjuk

A folyékony tömítőanyagot választjuk

A folyékony tömítőanyagot választjuk

Tippek

Igazán kiváló minőségű javítás, Szükséges, hogy néhány tanácsot kell irányítani a tömítőanyaggal való együttműködésről.

 • Folyadék kiválasztása, gondosan olvassa el a tulajdonságokkal. Csak az oldat összetételét és annak célját ismeri, akkor megszüntetheti a szivárgást, zárja be a repedést, tartós kapcsolatot kaphat. Csak olyan tömítőanyagot kell használni, amely alkalmas az ilyen típusú csővezetékrendszerre.
 • Különböző tömítőkészítmények különböző hűtőfolyadékokkal működhetnek, figyelembe kell venni, hogy választsák. Egyesek a fűtési rendszerre vonatkoznak, amelyen belül a víz található, mások más folyadékokkal, például fagyásgátló, só vagy korróziós oldatokkal teli csövekből állnak.
 • Mielőtt folytatná a munkát, győződjön meg róla, hogy a felület tiszta és száraz.
 • Mielőtt öntsük a folyékony tömítőanyagot a fűtési rendszer belsejében, a kitöltésre tervezett folyadék mennyisége előzetesen összeolvad a rendszerből.
 • Külön figyelmet kell fordítani arra, hogy az eszköz ellenáll-e a magas vagy alacsony hőmérsékletnek.
 • A folyadék alkalmazása után jobb azonnal eltávolítani a felesleget a felületről. A megoldáson keresztül nagyon gyorsan, így az idő után szinte lehetetlen lesz.

A folyékony tömítőanyagot választjuk

A folyékony tömítőanyagot választjuk

 • Ha a fűtési rendszerben a hibát észleli, mielőtt a tömítőanyagot öntjük annak érdekében, hogy a tágulási tartály vagy a kazán megfelelően működik-e. Hibás működése esetén a nyomás csökkenése előfordulhat, amely tévesen érzékeli a csövek szivárgását, a vegyületek helyét, a kazán hőcserélőjét.
 • A megoldás körülbelül 3-4 napig kezdődik. Lehetőség van arra, hogy meghatározzuk, hogy pozitív hatást adtunk, amikor a rendszer belsejében lévő vízcseppek hangja eltűnik, a padlón száraz lesz, a nedvesség nem alakul ki, a cső belsejében lévő nyomás stabilizálódik, és nem csökken, és nem csökken.
 • Ha a csöveket alumínium hozzáadásával készítjük, egy héttel az infúzió után, a tömítőanyag folyadékot le kell üríteni, és mossuk a csővezetéket.
 • A folyékony tömítőanyaggal való együttműködést meg kell emlékezni minden biztonsági szabályról. Ez egy olyan vegyi anyag, amely gondos keringést igényel. Ha az oldat a bőrre vagy a szemre esett, akkor a sérült helyet nagy mennyiségű vízzel kell mosni. Ha a folyadék a test belsejében van, sok vizet kell inni, öblítse le a száját és hívja a mentőket.
 • A tömítőanyag nem tárolható a sav közelében.
 • A folyékony tömítőanyag eldobása érdekében nem kell megfelelnie a különleges feltételeknek.
 • Ha nincs lehetőség lezáró kompozíció megvásárlására, ahelyett, hogy megszünteti a szivárgásokat, megpróbálhatja használni a mustárport. Ehhez be kell öntenie a bővítő tartályba, és várjon néhány órát. Ez idő alatt a szivárgás meg kell állnia.

A folyékony tömítőanyagot választjuk

A folyékony tömítőanyagot választjuk

A folyékony tömítőanyagot választjuk

A folyékony tömítőanyagot választjuk

A folyékony tömítőanyagot választjuk

A folyékony tömítőanyagot választjuk

A folyékony tömítőanyag kiválasztásával kapcsolatban lásd a következő videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása