A fűrészlapok fűrészlapjai

Egy fa kézi fűrészel való kezelése egyszerre a nagyobb hatékonyság miatt elmozdította a lógást. De az előrehaladás még mindig áll. Most vannak olyan szalagfűrészek, amelyek észrevehetően produktívabb kézikönyv, de megvásárolják őket, meg kell vizsgálnod a fő sajátosságukat.

A fűrészlapok fűrészlapjai

Jellemzők és jellemzők

A fűrészszalagról szóló beszélgetés helyénvaló megkezdeni a kézi verziók (Hacksaw) különbségeinek bemutatásával. A külső különbség könnyen elkapható, csak nézd meg a vászonra. A szélét fogak fedjük le, amely lehetővé teszi, hogy kivágja és naplózza a nagy vastagságot és a nyers fát. Ami fontos, más típusú eszközök nem teszik lehetővé a nagyméretű billenőkkel való megbirkózást. Az övformátum fűrészei otthonra és szakmaira oszthatók; E csoportok egyik különbsége az anyag feldolgozási sebessége, de figyelembe kell vennie a vászon szélességét is.

A fűrészlapok fűrészlapjai

A fűrészlapok fűrészlapjai

A fűrészlapok fűrészlapjai

A fűrészlapok fűrészlapjai

A fűrészlapok fűrészlapjai

A fűrészlapok fűrészlapjai

Eszköz és működés elv

Amellett, hogy az interneten a szalagfűrészek szerepelnek az áthelyezett vágóelemekben. Amikor a fogazott készülék elkezd spinál, az üresek részekre vannak osztva. A keskeny fűrészeknél a fogak munkavállalói szélessége nem haladja meg az 5 cm-t. Általában legalább 3 cm több. De jelentős szerepet játszik a fogak vágási geometriája.

A fűrészlapok fűrészlapjai

Ha ezeknek a részeknek a magassága meghaladja a 20% -ot a munkaterület szélességével kapcsolatban, a vászon törésének kockázata túlzott terhelés miatt. Figyelmet kell fordítani, természetesen, és a fogak elrendezésének pontosságára. Ha az egymástól elválasztó rések túl kicsiek lesznek, a fűrészpor felhalmozódása miatt a műszer meghiúsul. A vágási rész és annak alapja mellett a szalagfűrész mindig asztallal rendelkezik a munkadarabra és egy speciális motorra. A házi szerkezetek munkafelülete vastag fából készült.

A fűrészlapok fűrészlapjai

A fűrészlapok fűrészlapjai

Az erőfeszítések továbbítására a motorról a vágóelemre, speciális szíjtárcsát használnak. Alaposan kiszámított formátumú kerékre kerül. Maga a kerék szükséges ahhoz, hogy szorgalmasan rögzítse. Ehhez különböző típusú kemény leállások. A kerék felülete enyhén van felszerelve, különben a szalag csúszik.

Mire van szükség?

De mielőtt vezető alapos beszélgetés a fajta szalag fűrészek és a funkciók azok használatát, azt kell világosan jelzik, milyen célból fogják használni. Általános definíció – A fűrészelés naplók, kevés tisztázza. Végtére is, ezek a munkák elvégezhetők és fűrészek más fajták. Másrészt a vászon megváltoztatása lehetővé teszi, hogy növelje a műszer funkcionális jellemzőit. Lehetőség van arra, hogy egy szalagfűrészt használjon, ha nemcsak fa, hanem műanyag, sőt fém.

A vászon vertikálisan és vízszintesen helyezhető el. Ami fontos, az ilyen vágógépek még nem szekcionáltak is alkalmazhatók. És nem csak alkalmazzák, hanem egy nagyon tiszta vágott vonalat is. További feldolgozás (csiszolás) nem szükséges. A vágási tartomány belátása szerint érvényes; A szikrák kizárása lehetővé teszi, hogy a lehető legbiztonságosabb működést biztosítsa.

A fűrészlapok fűrészlapjai

A fűrészlapok fűrészlapjai

Mik vannak ott?

A szalagos fűrészek főosztálya magában foglalja:

 • fogazott;
 • fogatlan;
 • Elektrospreen formátumok.

A fűrészlapok fűrészlapjai

A fűrészlapok fűrészlapjai

A fűrészlapok fűrészlapjai

A sebességváltó zárt fűrészáruval van felszerelve. Lehetővé teszi, hogy levágja és vágja át a különböző anyagokat. Két másik típus csak a fogak típusához különbözik. Kézi (hordozható) A szalagfűrész:

 • Spin fák a kertben;
 • Harvest tűzifa;
 • vágja a fa üreseket a pontos dimenziók szerint;
 • Gyűjts össze fából készült bútorokat.

A fűrészlapok fűrészlapjai

A mini fűrész tartalmaz egy csiga, amelynek átmérője legfeljebb 30 cm. A középső dimenziós csoportban 42-50 cm-es szíjtárcsák vannak. És a nehéz fűrészegységeknek van egy meghajtószalagja, amelynek átmérője több mint 50 cm. Könnyű gépek felszerelik a motorokkal 2000 W-ig terjedő motorokkal. Hatékonyabb eszközök esetén akár 4000 w-ig is meghajtja.

A bimetál vászonok által kiegészített eszközök nem csak fa, hanem fém feldolgozásra használhatók. Az ilyen vándorok fő részét egy speciális rugós acél alkotja. Közvetlenül a működő telek alaposan élesített acélból van kialakítva. De van egy másik ruhadarab:

 • a köteten lévő keményedésen;
 • nem keményedés esetén;
 • Rugalmas vászonra erős fogakkal.

A fűrészlapok fűrészlapjai

A fűrészlapok fűrészlapjai

Olyan termékek, amelyek keménysége egybeesik a szélességgel, nagyon kompatibilis a közepes átmérőjű csíkosokkal. A nehezebb fogak, annál kevésbé fognak lenyűgözni. Ezenkívül ez a tulajdonság a fűrészek megengedett sebességétől függ. Asztali szalag rendszer, függetlenül az erejét a fogak és egyéb alkatrészek, jellemzi a kiváló teljesítmény, úgy működik, mint megbízható, amennyire csak lehetséges. Fontos jellemzője a munkafelület lejtése, amely meghatározza az anyagvágás szögét.

A fűrészlapok fűrészlapjai

A vászon orientációja – itt egy másik megkülönböztető kritérium. A vízszintes és függőleges övfűrészek nagyon eltérőek. A készülék függőleges formátuma szinte egy nagy ipari kirakós játék teljes alapjához hívható. A kis méretek ellenére egy ilyen berendezés képes nagy vastagságú anyaggal dolgozni. A vágást a legnehezebb pályával lehet elvégezni.

A fűrészlapok fűrészlapjai

A kétoldalas fűrészt általában a megnövekedett vágási pontosság jellemzi. De a végrehajtás jellemzői mellett más műszaki paramétereket kell figyelembe venni, beleértve a fűrészelt mélységet is. 8 és 50 cm között érhető el. Egy vékony vászon könnyen megtörhet, ha nehéz fafeldolgozással dolgozik. Ha nagyon erős fűrészt használsz, a vékony rudak gyakran sérültek.

A fűrészlapok fűrészlapjai

A legjobb modellek értékelése

Fedezze fel a műszaki paramétereket általában – Nos, de nem elég. Gondosan meg kell vizsgálnia a konkrét módosítások jellemzőit. Szinte minden áttekintés stabilan rendelkezik egy szalagfűrész “Metabo Bas 261 Precision”. Jól hagyja el a túlnyomórészt kedvező véleményeket. A kiváló minőségű német összeszerelés és az első osztályú anyagok lehetővé tették egy professzionális osztályú gép létrehozását, amely szünet nélkül vághat.

A fűrészlapok fűrészlapjai

A fűrészlapok fűrészlapjai

A fogyasztók megjegyzik, hogy ez a készülék nem hoz létre erős rezgést. Ezzel a szögben, egyenes vonalon vághatsz, komplex göndör rendszerrel. Szükség esetén sugárirányú lyukat készíthet. Jelentős előnyök és kényelmes pusher. Mint meghajtó, egy 0,4 kW-os kapacitású indukciós motor, amely nem okoz túlzott zajt. A termék biztonságának szintje nem rosszabb, mint más európai áruk.

A fűrészlapok fűrészlapjai

A gomb mellett, amely lehetővé teszi a nem tervezett indítás megakadályozását, a fedél felemelése után a motor blokkolása. A fejlesztők hatékony háttérvilágítottat nyújtottak a munkaterületről. A tipikus adapter biztosítja a porszívó hozzáadását.

“BAS 261 Precision” van felszerelve egy ágyas öntöttvas és egy fordítóasztal. A tervezés lehetővé teszi, hogy nagyon pontos bemetszést tegyen, hogy sok ember nagyon fontos. Nem kevésbé releváns és a vágás magassága. A szalag gyorsan változik, és kulcs nélkül. De ebben a modellben lévő világos hiányosságok nem hívhatók. A jó alternatíva a szalagfűrész

A fűrészlapok fűrészlapjai

A fűrészlapok fűrészlapjai

“Scheppach Baga 1”. Ezt az eszközt egy hosszú élettartam jellemzi. Összehasonlítva a szétszerelt csak módosító metabo, ez észrevehetően olcsóbb. Az árcsökkentés a vágás szélességének és magasságának csökkentése miatt érhető el. A minőség azonban nem rosszabb.

A fűrészlapok fűrészlapjai

“Scheppach Baga 1” Nagyszerű fafeldolgozásra és bútorgyártásra. A készülék pozitív tulajdonságai kis méretek és tisztességes teljesítmény. A szalagfűrész egy aszinkron motorral van felszerelve, amely nem igényel különleges nehézségeket a szolgáltatásban. A motor rendkívül védett. Ez biztosítja az üresek megbízható rögzítését a gumiablokkok segítségével, ennek eredményeképpen a feldolgozott termék nem csúszik. De emlékezni kell arra, hogy a “Scheppach Basa 1” nem rendelkezik szögletes leállásokkal.

A fűrészlapok fűrészlapjai

Mint a svájci egységek, akkor Jet JWBS-9X Nem valószínű, hogy a költségvetési modell hívható. De egy továbbfejlesztett motorral van felszerelve. 0,3-1 cm szélességű mozgókészülékhez vezet. A működő felületet a beépített lámpa kiemelheti, szintén kényelmes párhuzamos fókuszban van.

A fűrészlapok fűrészlapjai

Erőteljes öntött ágy 4 láb. Alattuk gumi burkolatokat mutatott, és segítve elnyomni a rezgést. A vászon húzásához csak egy hagyományos rudak csavar. Az alapcsomag mérési skálájú szögfókuszban van. Azonban meg kell emlékezni a termék korlátozott erejét.

Ha ez a mutató kritikus, érdemes figyelmet fordítani “Metabo Bas 318 precíziós wnb”. Nehéz megtalálni az övfűrészt a modell teljesítményével. A motor közel 1 kW-os erőfeszítésre szolgál. Az impulzus átvitele a vágóegységre az öv-mechanizmusnak köszönhető. Bár a fűrész 880 m / perc sebességgel mozog, nagyon simán mozog, nem börtönbe kerül. Ahhoz, hogy biztosítsák a szükséges sebességet, és pontosan állítsuk be a fűrész mozgásának irányát, használt lendkeréket gumifedezetekkel. Ennek köszönhetően a különböző keménységű anyagok teljes mértékben kezelhetők. Biztosított háttérvilágítás. Precíziós WNB Eltér az ágy atipikus végrehajtására – a trapézplatformra helyezték őket. Ezt az oldatot fokozott ellenállás jellemzi.

A fűrészlapok fűrészlapjai

Visszatérve a német termékekre, érdemes kiemelni “FDB MASCHINEN MJ 350N”. Az ilyen szalagfűrészt rendkívül nagy teljesítmény és kiváló minőség jellemzi. A motor 0,75 kW-os erőfeszítést eredményez, míg a szünetek legfeljebb 20 cm magasságúak. Nagyon erős ágyra van szerelve a támasztó lábakon. Óvatosan kiválasztott gumifedezetek lágyítják a vibrációs ingadozásokat. A fűrész a dőlésszög alatt működhet, sima fordulatot vagy cselekedetet hajthat végre szigorúan ellenőrzött szög alatt.

A fűrészlapok fűrészlapjai

LUFTS és hibák, ha a fa vágása ezzel az eszközzel hiányzik. A kapcsolódó munka pontossága garantált. A pilmodalmakat optimális kiegyenlítő jellemzi. A fogyasztók kétféle működési sebesség közül választhatnak. A termékértékek meglehetősen kedvezőek.

Jet jbs-12 Tökéletes a fa feldolgozásához, valamint egy nagy szélességű fedélzeten. A tervezők képesek voltak egységesnek lenni, bár nagyon gyors hatások az anyagra. Látta, hogy egy ilyen modell képes egyenes vágást végezni, és a vastag fa göndör vágása. A fűrészlapok legnagyobb szélessége eléri a 30 cm-t. A motor, amely 0,8 kW-ra irányuló erőfeszítést eredményez, segít a nagyon erős fafajok vágásához. Figyelembe kell venni azonban, hogy ez az egység súlya 60 kg.

Jó minőségű lehet az orosz termelésű szalagfűrészek, mint például “Enkor Corvette-35”. A készülék nagyon erős, nagy sebességgel működik. A maximális terhelt műhelyek számára ajánlott. A szalag 15 m-es sebességgel mozog másodpercenként. Ez a tempó elegendő ahhoz, hogy megszárítsa a különféle típusokat, nem csak fából, hanem műanyagból is. Szalagoktori gép “Corvette-35” a magas állványok mellett szállítják.

A fűrészlapok fűrészlapjai

A fűrészlapok fűrészlapjai

A fűrészlapok fűrészlapjai

A fűrészlapok fűrészlapjai

A felső keret felemelkedése elegendő ahhoz, hogy megkönnyítse a bonyolult gumi is. Az asztalt úgy tervezték, hogy továbbra is a munkadarabok helyére és az üzemeltetők kezére maradjon. Ami fontos, forgó részleteket készített Oroszország fűrészek elszigetelt acél burkolattal. Ez jelentősen növeli a biztonság szintjét. A szalagot egy speciális görgő támasztja alá, amely lehetővé teszi a törés vagy zavarás elkerülését.

A fűrészlapok fűrészlapjai

Szállítási készlet “Corvet-35” Magában foglalja a ferde végrehajtását megkönnyítő járművet. A sebességváltás képessége csökkenti a motor terhelésének szintjét. A készülék csatlakoztatható 220 V hálózatokhoz. A propilcsoport 20 cm mélységbe kerül, azonban az öv átrendezése meglehetősen nehéz.

A fűrészlapok fűrészlapjai

A választott finomságok

A legfontosabb szempont, amely lehetővé teszi az optimális övek kiválasztását, a kimenő táblák kifogástalan minősége. Mindenféle “kudarcok”, “hullámok” és így tovább kategorikusan elfogadhatatlanok. Hatalommal ezek az eszközök a következőkre vannak osztva:

 • Szakmai;
 • félig profi;
 • házi feladat.

A fűrészlapok fűrészlapjai

Egy otthoni műhely számára nagyon erős aggregátumok nem vásárolhatnak. Igen, nagyon produktívak, de a villamos energia fogyasztása is jelentősen nő. Ezenkívül a nagy teljesítményű eszközök sok helyet foglalnak el, és jelentős zajt teremtenek. Kis méretű mechanizmusok, amelyeket otthonosan csendesebbek. Azonban nem valószínű, hogy megbirkóznak a tartós fa feldolgozásával.

Semi professzionális termék ajánlott a kisvállalkozások és közüzemi műhelyek számára. Az ilyen eszköz hosszú ideig dolgozhat, beleértve az erős anyag vágásakor. De ha meg kell kezelned a nagy átmérőjű fagyasztott erdőt, csak a professzionális eszközök alkalmasak lesznek. A fűrész mélysége nagy szerepet játszik. Ez közvetlenül arányos a motor teljesítményével. Figyelmet kell fordítanunk a propil szélességére. A feldolgozott táblák szélessége e mutatótól függ. A nagy iparágakra telepített gépek 61 cm szélesre vághatók. Meg kell vizsgálni a fogak élesítésének mértékét, ami befolyásolja a vágás simaságát. Fűrészek, amelyek lehetővé teszik, hogy megváltoztassa a munka sebességét, egyértelműen jobb, mint a normál verziók.

A fűrészlapok fűrészlapjai

De emlékezni kell arra, hogy a háztartási eszköz rendkívül ritkán van ilyen funkcióval. A kiegészítő lehetőségek díja nem túl jelentős, de a munka kényelméről azonnal tükröződik. A vándorok gyors húzásának képessége csökkenti az áramlási sebességet, csökkenti a munkaképességet is. Ajánlatos választani és változatokat milliméteres skálával. Növelik a vágás pontosságát, különösen, ha 2 és több van.

A fűrészlapok fűrészlapjai

Tippek a használathoz

Fontos figyelembe venni, hogy az övfűrészekkel való együttműködésnek óvatosan kell lennie. A rendszeres karbantartás magában foglalja a kábelezést és az alapos élesítést. Ezek a manipulációk meglehetősen összetettek, és a tapasztalatok hiányában tanácsos használni a szervizközpontok segítségével. A kakasfűrészek a munkaszalaggal speciális kerekek lehetnek. Az élezőberendezések kiválasztása a fogfogak szerint történik.

A fűrészlapok fűrészlapjai

De a csiszoló részek geometriáját a fűrész technológiai paraméterei is meghatározzák. Az élesítés előtt győződjön meg róla, hogy a műszer fogai képesek lesznek vágni a felületeket egyenletesként. Az ilyen munka gondozása, nem tudsz rándulni. Szükséges a hűtőanyag megfelelő szintjének szabályozására a csiszolási mechanizmusban. A fogak kiigazításának pontossága attól függ. Amikor az élesítés befejeződött, felfedeznie kell a szalagfűrészt. Bármely burrs, bármilyen roncsot és részecskéket el kell távolítani. Vegyünk egy szerszámot szigorúan védőszemüveget, öltözött légzőkészülékkel. Javasoljuk, hogy előnyben részesítsék a szakmai osztály csiszológépeit.

A fűrészlapok fűrészlapjai

A fogak vezetéke nem kevésbé fontos, mint az élesítés. Az ilyen manipuláció feladata a súrlódási erő csökkenése. A bonyolult kábelezési típusok csak képzett szakemberek készülnek. Még mindig győződjön meg róla, hogy végezze el a szalagfűrészt. Ez az eljárás szükség van minden egyes újonnan összegyűjtött gépre, valamint az internet cseréjére. A tisztítószereket a. Még stabil porvédelemmel is szükséges. A beállítás tartalmazza a szükséges feszültséget. Gyengül, ha azt tervezik, hogy nem dolgoznak 2-3 napig.

A fűrészlapok fűrészlapjai

Bővebben a következő videóban.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása