A fúrókról

  A fafeldolgozás az építési folyamat szerves része. Minden mester akarok sima és tiszta lyukakat, így különleges eszközre van szükségük. A fúrómunka egy készlet használata nélkül lehetetlen fúró.

  Jellemzők és felhasználási területek

  Fafúró Könnyen megtalálható egy speciális áruházban vagy az építési piacon. Övé Alkalmazzon lyukakat a faanyagokban. Általában a fúró funkcionalitása korlátozott, így ha túlzott terhelés megtörhet. A szakértők azt javasolják, hogy a műszaki paraméterek és képességek szerint használják.

  A fúrókészletben különbözőek Modellek, amely különböző vastagságú és betonfákkal készült fából készült felületekkel dolgozhat. Például egy 20 mm-es termék megbirkózhat a tölgy, az éger és a cédrus. Gyakran a fúró egy hatszögletű, 5-50 mm-es térfogattal rendelkezik.

  A minőségi termékek mindig jól élesítettek, ezért szorosan rögzítik a felületet. A fő bázisnak alacsony fúrási aránya van. Az interakció az elemek közötti súrlódás erején alapul. A kiváló minőségű készletek általában sárga színűek, Egy ilyen árnyalat jelzi a titán-dioxid jelenlétét az ötvözetben. A sárga fúrók hosszú élettartamuk van, ellentétben a szürke – eldobható.

  Erős és kopásálló fúró van fekete szín, ahogy azt a fém keményítésével állítják elő. Mivel a modern belső térben nagyszámú faelem van, hogy megjavítsa őket, speciális fúrókat kell használnia, amelyek gondosan és helyesen teszik a szükséges lyukakat.

  A fafúró kétféle lyuk kialakításához használható.

  • Süket. Ebben az esetben az anyag hátoldalának kilépése nem áll rendelkezésre. Ilyen lyukak használatával fel lehet szerelni a hurkokat az Interroom ajtó vagy bútorajtó felszereléséhez.
  • Keresztül. Ez a fajta lyukak az ajtó fogantyújának vagy zárolásához szükségesek.

  Előnyök Fúvókák, amelyeket a fúvók fúrására használnak, a modellek széles skáláját veszik figyelembe, szükség esetén a nyúlás lehetőségét és élesítését, valamint az egyszerű működést.

  Hibák:

  • korlátozott átmérő;
  • a durva lyukak kialakításának lehetősége;
  • Időszakos hólyagokra támaszkodva.

  A fajok áttekintése

  Fúrók fa Különböző méretek, átmérők és rendeltetési helyek vannak, Azonban úgy néz ki. Ez az adaptáció sok fajtája megtalálható. Egy adott feladat elvégzéséhez a mester nagy állítható, gerenda, pohár, kör alakú, kézi, visszaesés, hosszúkás, zsaluzat, áthaladás, központosítás vagy csúszó fúró vásárolhat.

  Csavar

  Fúró spirálnézettel A munkálkodási rész egy évszázad formájában kerül bemutatásra. A mesterek használják ezt a fúvókát, amikor kis átmérőjű lyukakat készítenek. A csavarszerkezet jellemzője, hogy a fő célja mellett hatékonyan eltávolítja a zsetonokat. A spirális fúrók használatának köszönhetően a fúrás óvatosan és pontosan történik.

  Ez a kategória a rögzítések Csavaros típusa Levis fúró, amely javítja a munkatartalmat.

  Az ilyen eszköz releváns a mélynyílás kialakulásához, amely szintén nagy átmérővel rendelkezik.

  Madártoll

  Hasonló fúrófájás a fafelület munkájához Ha szükséges, hozzon létre egy 25 mm-nél kisebb átmérőjű lyukat. Élvezik, ha nincs szigorú megfelelés követelményei.

  Ezeket a fémtermékeket kis ár és egyszerűség jellemzi karbantartásban.

  Forgalmazó

  Forstner szokatlan tippek használt mesterek, hogy süket nyílást hozzanak létre, nem keresztül. Az ilyen típusú termék használatával a kiegészítő kiegészítőkkel való kombinációnak lehetősége van arra, hogy egyenletes lyukat készítsen.

  Kör alakú

  Ezeket is hívják ballerinkami. Köszönjük nekik, a mesterek nagy méretű lyukakat alkotnak rétegelt lemezen, forgácslapon, fából.

  Ez a fúró is használható egy csempe fúrására.

  Gyűrű

  Koronákra van szükség Nagy átmérőjű lyukak előállításához, Nevezetesen 1,9 és 12,7 cm között a táblára, rétegelt lemezre vagy bélésre. A gyűrűfúró használatával a varázslók kerek üres, széles lyukakat állítanak elő, amelyek később elengedhetetlenek a pontfények telepítésekor.

  A koronák eltérő átmérőjű és eltávolítható alapokkal rendelkezhetnek.

  Vágó

  Őrlési fúvóka nem csak fúrófa, hanem a különböző konfigurációjú hornyokat is teszi. A fajok alkalmazkodásának alkalmazása a legfontosabbnak tekinthető a fából készült felületekre vonatkozó komplex kezelések szükségességével.

  A másik fafúró vágóinak fő különbsége az egész eszköz mentén lévő vágóél jelenléte.

  Rugalmas

  Hívja a rugalmas fúrókat Fák egy meghajtómechanizmussal, amely a patronból nyomatékát továbbítja az eszközre. Ezt az eszközt elektromos fúróval, csavarhúzóval vagy fúrással kell használni.

  A rugalmas tengely segítségével lehetővé vált a lyukak még nehezen elérhető helyeken is.

  Hosszú

  Hosszú fúvóka A fa felületén lévő lyukak kialakítása az átmérőtől függ. A fogyasztók nem tudják megismerni egy vékony és hosszú fúró értékesítését, gyakran az ellenkezőjét: a rövid termékek a legkisebb vastagsággal rendelkeznek.

  Alkalmazási fúrók, amelyek nagy hosszúságúak, különösen relevánsak, ha szükséges, hogy egy vastag fából készült bár.

  Hogyan válasszuk ki?

  Wizards, akik a fával dolgoznak, gyakran csoda, hogyan válasszuk ki a fúrógép és a csavarhúzó legjobb fúrását. Meghatározva egy fúvókával a lyukak kialakítására rétegelt lemezen vagy forgácslemezben, érdemes figyelembe venni a fontos pillanatokat.

  1. Anyag Gyártó fúró. A legjobbak a fémötvözetből származó részletek. Az ilyen termékeket magas kopásállóság, erő jellemzi.
  2. A házasság elérhetősége. A fogyasztónak gondosan meg kell vizsgálnia a fúrót a repedések jelenlétére, deformációkra. A fúvókán lévő házasság rossz eredményt okozhat.
  3. Szín. A fúrók sárga modellje a legmagasabb minőségnek számít. A fekete tippek jól bizonyítottak, és a szürke a legrövidebb életűek.
  4. Csomag. A fa munkához tervezett magas színvonalú árukat tartós dobozba kell csomagolni.
  5. Ár. Mivel a gyakorlat kimutatta, a fúró-készlet költsége közvetlen hatással van az áruk minőségére. A költségvetési modelleket rövid időtartam jellemzi.

  Napjainkban a piacon vannak Fúrókkal dolgozik a fa használatához, amelyben különböző hosszúságú és átmérőjű modellek vannak. Ebben az esetben a parancsnokot ellenőrizni kell, hogy minden terméknek jó hegyes tippje van. A 10 mm-nél nagyobb átmérőjű fúróban egy 6 osztályú szárnak jelen kell lennie.

  Működési tippek

  Annak érdekében, hogy növeljék a fúrógép berendezésének hatékonyságát, és időt hosszabb ideig kell használni, szükség lesz arra, hogy meghallgassák a szakemberek ajánlásait.

  1. A fúrt cselekményen javasoljuk a jelölést.
  2. Egy jó opció eszköz, amellyel a fúrógép használható fúrógéppel rendelkező fúró.
  3. Fúrja a fát egy kiemelt fúvókával a legjobban alacsony forgási sebességgel, amely nem haladja meg az 500 fordulat / perc. A jövőben lévő lyuk átmérője közvetlen hatással van a munka sebességére: annál inkább a dimenziói, annál kisebbnek kell lennie a forgási sebességnek.
  4. Abban az esetben, ha a fúró hossza nem elegendő a lyuk kialakításához, a Mesternek speciális adaptert kell használnia. A kiterjesztés a szerszámkazetta rögzítve van.
  5. A fúrás indítása előtt a fúró ajánlott, hogy a felületet 90 fokos szögben hozza. Ebben az esetben az akut kiemelkedések megtalálásának a jövőbeni lyuk közepére kell összpontosítani.
  6. Az eljárás a kis forradalmakon való elindítás, fokozatosan növeli a sebességet, amikor az anyagot az anyagba fúrja.
  7. Zsetonokat, amelyek felhalmoznak a lyukban, fokozatosan megszünteti. Ha a fűrészpor meglehetősen sokat, akkor a fúrás meg kell állnia és eltávolítani a fa hulladékot.
  8. Állítsa le a fúrást abban a pillanatban, amikor a szerszám a fa kívánt mélységébe jutott.

  Élesítési szabályok

  Annak ellenére, hogy egy fafúrók felhasználhatók sok éven át, egyes esetekben a termék élesítésére van szüksége. Ha a fúvóka a működés első percében fog menni, ez azt jelenti, hogy ideje élesíteni. Az eljárás a gépen vagy speciális eszközök használatával történhet. A speciális felszereléssel ellátott mesterek nem lesznek problémák a fém funkcionalitásának helyreállításával.

  Otthon, a mester használható Elektromos gép csiszolókővel. Élesítés formájában befolyásolja a termék formáját. Jellemzően az eljárást a hátsó széleken végezzük, ebben az esetben a tollat ​​egyenletesen kell feldolgozni. A fúrók élesítéséhez az őrlés végéig nyomódik, és rázza a kezét, hogy kúpos felületet hozzon létre.

  A vízelvezető termék alatt Tilos megtörni. A mozgalmak természetének lassú és sima. Annak érdekében, hogy az eljárás sikeresen átadta, a termék kezdeti alakjának maximalizálása szükséges. A gyártás során a szerszám élesített, javasoljuk, hogy finomítsa. Az ilyen eljárás sima a felületet, és megszünteti az edényt.

  A fúró konvekciója után nem olyan gyorsan elhasználódott. Ehhez az eljáráshoz Köszörülés kerek karbid kő használatával. Ha a fúró túl sok a vágási rész, akkor nem kell élesítenie. Mivel az ilyen termék olcsó, helyénvaló lesz helyettesíteni egy új.

  Fafúró Az egyszerű kialakítás jellemzi, Azonban egyszerűen elengedhetetlenül szükséges egy lyuk létrehozásához puha vagy szilárd anyagban. Általában a kiváló minőségű fúró magas költsége, ha a termék olcsó, akkor érdemes a vásárlást, mivel egy ilyen termék hosszú ideig tart. A fúró használatában semmi sem bonyolult, így még a kezdő mester is képes lesz fúrni.

  A szakemberek tanácsot adnak az elemi biztonsági szabályokhoz, amikor fúrókkal dolgoznak, valamint más vágószerszámokkal.

  A fémfúró húzása a fafúróban, az alábbi videóból tanulhat.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: