A futó csavarok áttekintése

A futócsavarok áttekintése nagyon fontos a különböző mechanikai rendszerek és alkalmazások számára. Vannak olyan módosítások, amelyek diófélékkel vannak mocsarakkal, trapéz alakú emeléshez és esztergagépekhez, a Vice, a CNC gépekhez és más típusokhoz. Ezek különböznek a rögzítési módszerekkel.

Mi szükséges?

A futócsavart leggyakrabban használják a gépekben, ahol a szálat vágják. Forgás, amely a méh anya miatt a féknyereg transzlációs mozgásává válik. A sablon tempójának vezérléséhez, azaz a takarmányintenzitás egy speciális doboz használható. A csavarokhoz speciális anya szükséges. A modern tervek garantálják az alkatrészek mozgását egyértelműen meghatározott pontossággal.

Ami a sűrítő csavarokat illeti, akkor ebben az esetben teljesen más szerepet játszanak – ezek az átadási struktúrák. Az ilyen termékek felszerelik a felfüggesztett motorokat. A nagy beszállítók általában az ilyen pótalkatrészek tömör tartalékaiban vannak.

Fontos szerepet játszanak az alelnök futócsavarjai. Minden ilyen alkatrész kiváló minőségű acélból készül, gyakran forgó gépek véglegesítik őket.

Lehetetlen számolni, hogy otthon egy futócsavart kapjunk. Még ha az eszterga egy vagy egy másik modelljét is megvásárolhatja, további eszközökre, speciális vágókra van szüksége, amelyek lehetővé teszik, hogy a szükséges méretek és fajok szálakat alkothassanak. A csavar fő szerepe a fokozatosan egyszerűen fenntartás. A részletek nagysága saját korlátozásokkal rendelkezik, amelyeket az alelnök kialakítása határoz meg. De a futócsavarok különböző típusú CNC-t használhatják. Ezek a részletek ismét végzik a legfontosabb funkciót – mozgásátalakítás.

A modern gépek futócsavarja különböző formatervezési mintákban különbözhet. Házi mintákban néha egy menetes csapot használnak. Több tökéletes opció – “csavaranya”. Néha egy másik trapéz csavar, de a megnövekedett erő ellenére ez a fajta köteg nagyon drága, ezért kevesebbet használnak. A hajtókcsavar az emelőmechanizmus részeként is használható. A hasonló komponensek is hagyományos részletek:

 • Vezetési szálak a csavaros sajtóban;
 • más típusú prések;
 • A különböző eszközök etetési mechanizmusai.

Típusok és jellemzők

A paramétereinek leírása a futó csavarokat célszerű kezdeni azzal a ténnyel, hogy ezek mindig szerves része bonyolultabb mechanikai áramkört. A mechanizmusok egyes részeinek mozgásának pontossága függ a minőségüktől és a szükséges paraméterek betartásától. A legfontosabb gradációs kritérium a menet keresztmetszete. A legtöbb esetben a trapéz alakú szeletek. Az ilyen megközelítés lehetővé teszi, hogy sokkal nagyobb legyen, mint más esetekben, mechanikai szilárdság.

Ha az osztott anyát emellett alkalmazzák, akkor alaposan beállíthatja az axiális réseket. A szál előkészítése és őrlése trapéz formájában meglehetősen egyszerű. Számos helyzetben azonban vonzóbb döntés lesz a téglalap alakú szál. Ez lehetővé teszi, hogy minimalizálja a csavar radiális torzítását, mert az optimális pályától való eltérés is csökken.

Az ilyen teljesítmény különösen értékes azokban a technológiai ágazatokban, ahol az első helyen mozgások pontossága.

A trapézos szeletelés a csúszó felszerelésre jellemző. Ebben az esetben a kis profilszögek nagyon hasznosak. Leggyakrabban a vágás átlagos lépését és a kis és nagy, speciális feladatokkal használták. A kis lépés a viszonylag pontos és lassú mechanizmusokhoz ajánlott. Nagy – olyan esetekben, ha jelentős terhelés van.

A modern gépi szerszámszerkezet gyakrabban használja a “gördülő sapkákat”. Különösen sok ilyen rész Keresse meg a szoftvervezérléssel rendelkező szoftvereket. Hasonló esetben a hajtókcsavar egy anyával van kombinálva. Annak érdekében, hogy egyértelműen konjugáltak, speciális golyókat használnak. A csavarospár nem lassíthat; A forgó löket a progresszív és a fordított változás után használják.

A klasszikus típusú kötőelemekben általában ugyanazt a szálat használja. Mindez az egyetlen spirálból áll, a fordulatok közötti rések szigorúan ugyanazok. Az anya fordulója szigorúan meghatározott távolságra tolódik. A többcélú faragás két vagy több spirál alakul ki. Az azonos távolságú kivonatok elve még mindig megfigyelhető, de az egyes hélixek fordulata között a rés nagyobb, mint a különböző spirálok fordulata között.

A metiza anyagából és méretéből a berendezések műszaki jellemzői, amelyekben telepítve van. Például, hogy az aljzatok ilyen indikátor lesz-e teljes terhelési kapacitás. A futócsavarok gyártásához a nitrogénablakok használhatók:

 • 40HF;
 • 30x3b;
 • 18 chi;
 • 7HG2BM.

Vannak olyan méretek, mint:

 • 10×1.5;
 • 10×2;
 • 10×3;
 • 10×4;
 • 10×7;
 • 10×8;
 • 10×12;
 • 10×14 mm (és néhány más lehetőség).

Folytatva a beszélgetést mm-ben kifejezve méretben fut csavarok, érdemes jelző TR30X6 modell (a következőkben a neve, a keresztmetszet 30 és a pályán 6 mm). A termék teljes hossza 3000 mm.

Még mindig megfelelhet az átmérőjű terveknek:

 • 160 mm;
 • 20 mm;
 • 8 mm (és más jelentések).

A rögzítés módszerei

Bizonyos esetekben a 61701 modellek egyszerű csapágyai alkalmazhatók a tervezés fokozására;. A felfüggesztést szépen kell elvégezni, a tömítések kiválasztása érdekében az elakadás elkerülése érdekében. A tömítések gyártásához az autóipari szondákat alkalmazzuk. A csapágytartóban lévő trapéz csavar rögzítése megfelelő dióval történik. Pontosabb és hatékonyabb megoldás – a végek mechanikai feldolgozása.

Egy ilyen manipuláció az SHVP-vel nagyon nehéz – kaneylén felületeik vannak. A szokásos csavar szokásos fémje, különösen a trapéz forma miatt, problémamentesen dolgozik. Súlyos esetekben a futó rögzítők teleszkópos védelmét használják. Általában minden egyes esztergamodellt szállítanak. A sebességváltókban, védje meg a futó csavarokat, segíti a speciális mandzsettákat.

Az ilyen mandzsetták előállításához gondosan kiválasztott, megnövekedett kopásállóságú anyagokat használnak. Ha a futócsavar számítása és pontos kezelése a kívánt méretek alatt komplexitást okoz, speciális kész készleteket kell használnia. A rögzítőelemek független gyártásával meg kell tennie a megfelelő anyát. Forgó gép esetén kettős anya szükséges, mert az egyetlen sokat szenvedhet a gyártási folyamatban vagy a működés működésében.

A lyukat a géphez való csatlakozórendszer telepítésekor a későbbi megnyomásával kell elvégezni. A tengely egy csúszó leszállásra kerülhet. Igen, a kézműves körülmények között, hogy elérjék ezt a szintet (például H6 / L0) elég nehéz, de nagyon fontos.

Ellenkező esetben az eltérés miatt a minősítések indokolatlanul erősek lesznek, és lehetetlen számolni a gép pontosságára. A ház megnyomásával kapcsolatos eljárás meglehetősen lehetséges, ha egy kicsit módosított csapágyhúzót használ.

A lyuknak sima alakúnak kell lennie. Felületi paraméterek – nincs rosszabb, mint az RA 0.64. Ezért garantáltan a szakemberek segítségével nem tehetnek. Bizonyos esetekben a tömítőanyagot is alkalmazzák – ez lehetővé teszi a kizáráshoz.

Ha a borotvált végeit is „szűk” kell majd telepíteni, vagy mindkét oldalon telepíteni a nem engedélyezett csapágy, vagy tisztítsa meg a nyakát, hogy nagyobb mértékben.

A következő videóban megtalálja a 16k20 eszterés vortex vágócsavarjait.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: