A gipszről

  A gipszanyag egy olyan anyag, amelyet különböző gömbökben használnak, sok pozitív jellemző és előnye van, amelyek előnyösek a többek között. Ön felajánlja a figyelmet arra, hogy részletesebb ismerőse van ezzel a termékkel és fajtáival. Az építőanyagok gyártóit is adjuk és áttekintjük.

  Mi az, és mi teszi?

  A gipsz gipszkőből készült. A termelést az alábbiak szerint végezzük: a kő áthalad a forgó kemencéken, és égetett, majd a porított állapotba esik. A leggyakrabban az anyagot az építőiparban használják a falak vakolási falakhoz. A gipsz fő előnye a nedvesség elnyelésének képessége. A termékek a szulfátok kibocsátására vonatkoznak.

  Előírások

  A gipszumnak számos olyan technikai mutatója van, amellyel el kell olvasnia, mielőtt az anyagot további munkára választaná. A gipszum finom szemcsézett szerkezettel rendelkezik, az ömlesztett sűrűsége 2,60-2,76 g / cm3-ig terjed. Ha laza fajtól beszélünk, akkor a mutató 850-1150 kg / m3, tömörített formában, a sűrűség még magasabb (akár 1455 kg / m3).

  Fontos megjegyezni, hogy az anyagot a GOST szerint gyártják, ezért megfelelnek az összes követelménynek és szabványnak. Az egyik előnye a termelés a gyors keményedés és küzdelemben, a megoldás könnyen szárad és után négy perc után a készítmény megmarkolja, fagyasztott fél óra. Ez azt jelenti, hogy a kész anyagot azonnal és teljesen fel kell használni. Ennek a folyamatnak lassításához a szakemberek keverednek a gipsz ragasztóanyagokkal. A fajsúly ​​megegyezik az anyag térfogatával.

  A gipszoldat felmelegíthető, míg a tulajdonságok mentésre kerülnek. Az anyagból származó elemek tűzállósággal rendelkeznek, és még akkor is, ha a hőmérséklet meghaladja a kritikus mutatót, a pusztítás 6-8 óra elteltével történik. Ami az erőt illeti, nem szabad megjegyezni, hogy ez a jelző a tömörítésben 4-6 MPa, a nagy szilárdságú nézet eléri a 40 MPa-t, a szárított minták háromszor erősebbek lehetnek. Az anyag nem melegíti az anyagot, könnyen feloldható vízben, de minden egyes fűtési oldhatóság csökken.

  Amint láthatja, az építési keverék tulajdonságai csodálatosak, ezért gyakran használják különböző gömbökben.

  Fajok és azok használatuk

  A gipsz működése különböző iparágakban fordul elő, a legtöbb esetben kereslet az építőiparban. Az anyagból egy belső belsőépítést, kültéri burkolatot, akrileket díszítő célokra, kandallók, mennyezeti formázás és még stukkó elemek készíthet. A vakolás során a szakértők nem kerülnek költség nélkül a megoldás nélkül. Mivel ez egy gyors szárító anyag, felgyorsulni kell, de mindez a termék típusától függ.

  A nagy előny az, hogy a repedések nem képződnek gipsztermékeken. Plaszticitás Az anyag mészes oldatot ad, és a különböző aggregátumok szükségessége eltűnik. A keverés a gipsz hatással van az elvégzett munka sebességére, így a szakembereket gyakran a moderátorok használják, hogy felfüggesszék ezt a folyamatot.

  Épület

  A javítás és az építési munkák során nem tud ilyen hasznos anyag nélkül. A gipszet aktívan használják a varratok fugázáskor, a folyadékoldat tökéletesen alkalmas vakolatként és burkolóként, bizonyos elemeket is rögzíthetnek.

  Nagy szilárdságú

  Az ilyen típusú anyag kémiai összetétele az előzőhez hasonlít, az egyetlen különbség a kisebb porozitás a nagy szemek miatt. Az ilyen gipszből származó termékek ereje elég magas. A termelés során a hőkezelést alkalmazzák. Az építési keverékek készülnek, a partíciókat felállították, amelyek nem éghetnek. A porcelánból és a fajanszállásból származó vízvezeték felszabadulása szintén ilyen megoldást igényel. Lehetetlen, hogy ne vegye fel az orvostudomány körét, amelyben nem fizet vakolat nélkül, akkor aktívan használják különböző irányokban.

  Celebrathova

  A kötések egy ilyen gipszből származnak, amelynek szerkezete meglehetősen műanyag, így a kötszerek könnyen és egyszerűen.

  Biztonságos azt mondani, hogy a kekvasztikus technikai jellemzőivel egy polimer kötéshez hasonlít.

  Polimer

  Az ortopédiai traumatológusok olyan anyagokkal dolgoznak, amelyek a kötszerek kivetése során dolgoznak. Az anyag fő előnyei közé tartozik a könnyű működés, a légáteresztő képesség, a nedvességállóság, az alacsony súly és a csontok állapotának szabályozására.

  Szobrászati

  Az ilyen vakolat a legmagasabb szilárdságnak tekinthető, különféle szobrok és ívek jönnek létre. A készítménynek nincs más keveréke, így a természetes fehérség mentésre kerül. Az anyag nagyszerű az ajándékmodellezéshez, míg az autóiparban, a porcelán-fajansz és a légiközlekedési ágazatban kihasználva. A szobrászati ​​gipsz a száraz keverékek fő összetevőjeként működik. A formázási oldatot szitálással és csiszolással szerezzük be az építésből. Meg kell jegyezni, hogy a gipszből származó stukkó sok évszázadon keresztül kereslet, az anyagból létrehozhat egy eredeti dekorációt, amelyre a nap továbbra is releváns.

  fehér

  Az ilyen vakolat alkalmas a varratok és repedések tömítésére, szintén stukkó létrehozására, segítségével számos más építési és javítási munkával rendelkezik. Ez az anyag kiváló kompatibilitást biztosít más építési keverékekkel. Fontos figyelembe venni, hogy 10 perc alatt megszilárdul, így jobb, ha kis mennyiségben főzzük, és azonnal használják.

  Akril

  A gyártáshoz a gyantát a fagyasztott után használják, ez egy közönséges gipsz, amelynek az egyetlen különbsége van – könnyű súly. Ennek a tulajdonságoknak köszönhetően az anyag alkalmas dekoratív elemek és stukkó létrehozására. A fő tulajdonságok magukban foglalják a fagyállóság, az enyhe nedvesség felszívódás, így a homlokzatokra nézve használják. Kellemes dolgozni az anyaggal, néha egy kisbaba vagy egy különleges por az alumíniumból hozzáadásra kerül, amellyel az eredeti hatás érhető el.

  Poliuretán

  A polisztirol anyagot kisebb áron kínálják, mint a szokásos, míg jellemzői gyakorlatilag nem különböznek.

  Egyéb

  Áttetsző vakolat finom szemcsézett, így ez a lehetőség nagyszerű a varratok és lemezek összekapcsolásához. A folyékony formában lévő anyagot a porból és a vízből állítjuk elő, így a sűrűség függetlenül választható az alkalmazás terjedelme alapján. Nedvességálló vakolat A speciális technológia szerinti nyersanyagok feldolgozásának eredményeként kiderül, a termék tulajdonságainak javítása érdekében.

  A gipsz nem éghető anyag, de ha a lapokról beszélünk, ez a jellemző nem alkalmazható. Hogy tűzállóvá váljon, jobb, ha egy puzzle-keveréket használunk. A plaszticitás magas szintje rendelkezik építészeti Nézet, nincs mérgező összetevők.

  Sok tervező választja ezt az anyagot, mivel kényelmes és könnyen dolgozik vele.

  Jelzés

  A piacon a gipsz különböző fokozatai vannak, ez a jelző mindig az A, B betűk formájában található csomagokban jelenik meg. Meg kell érteni, hogy ezt a legmegfelelőbb anyag kiválasztásához kell kiválasztani, minden tulajdonság és jellemző, mivel a készítmény gyors, normális és lassan nehéz lehet. meg kell említeni, hogy Gyártók megosztják a porcsiszolási fokozatot – durva, közepes és vékony. Az első opciót a római szám, illetve a második ll és a harmadik lll jelöli.

  A kiváló minőségű felület vékony csiszolóporból áll. A besorolást erőteljesen hajtják végre, így a piacon körülbelül 12 fajtát találhat, így ez – M-13, Mr., Mr. és T. D. Az ábra a tömörítés erejét jelzi, megapascals-ben mérik. A táskák azt jelzik, hogy a jelölést önállóan visszafejthetjük, hogy meghatározzák az erősség fokát, a fagyot és a csiszolás típusát.

  Tekintse át a gyártókat

  Ahhoz, hogy kiváló minőségű anyagot találjunk a munkához, nemcsak a termék típusának meghatározására, hanem a minőségbiztosítási gyártókról is szükséges. A hazai piacon gazdag védjegyek kiválasztása, amelyek megérdemeltek a fogyasztói figyelmet. Például szilárd Samaragips Az “intelligens gipsz” figurák és építészeti termékek létrehozásához kínál. A választéknak több fajta része ennek az anyagnak az egyes munkák számára.

  A Samara Gipsz üzem az évek során biztosítja szolgáltatásait. Termékek nagy szilárdságú, megbízható és széles választék bármely régió számára.

  “Angarsky gipsz növény” 60 éves volt, és építőanyagok gyártására specializálódott, amelyek között a száraz keverékek gazdag választéka van. Havonta a vállalat körülbelül 6 ezer főt termel. tonna, hogy nem lehet meglepni. Vállalat “Cherkesskroyprodukt” Ez a hazai piac egyik vezető gyártója, amely nagy szilárdságú gipszet biztosít az ilyen márkák, mint a GWV-16, GWV-19 szobrászati, GVVS-25, Mr. és T. D.

  Ezt a terméket aktívan használják az építésben.

  További anyagok

  A gipsz összetétele olyan törékeny komponenst tartalmaz, mint kalcium, így nem lehet szennyeződések és adalékok nélkül. A gyáraknál az impregnálást a termékek felületeinek kitöltésére használják, csak akkor, ha festéket alkalmazhatsz. Az impregnáló anyag szerepe a természetes olajbogyó, de könnyen megváltoztathatja a folyékony üveg vagy a szokásos PVA ragasztót. Rendkívül fontos, hogy megvárja a szárítást, és csak az anyagot színező anyaggal vagy lakkokkal fedjük le. Egy másik kiegészítés egy lágyítószer, amelynek köszönhetően megváltoztathatja az oldat élettartamát, és még ellenőrizheti a folyékonyságot.

  A vízfelszívódás csökkentése érdekében használjon hidrofóbizát, miközben megőrzi a gőzáteresztő képességet, ami fontos. A kondenzátum megjelenik a gipszkészítmény felületén a hőmérséklet megváltoztatásakor. A szerencsés a gipsztermékek feldolgozására szolgáló anyagot szembesülnek, bezárják a pórusokat, hogy csökkentsék a gipsz abszorbens tulajdonát. A kompozíció mélyen behatol minden repedésbe, amelynek eredményeképpen a tartós vékony film, amely jó tapadással van kialakítva.

  Mivel a gipsz gyorsan lefagy, néha olyan adalékanyagokat kell igénybe vennie, amelyek lassítanák ezt a folyamatot, különösen akkor, ha a nagyszabású munka. Az anyagként nátrium-tartarátokat vagy nátrium-citrátot alkalmazunk. Néha szakértők adnak hozzá a citromsav vagy a dextrin készítmény oldatához.

  Hogyan kell csinálni otthon?

  Az ömlesztett anyagot aktívan használják nemcsak a nagy építési telkeken és gyárakon, hanem a mindennapi életben is, mivel különböző termékeket, dekorendeket és t. D. Ezért, ha magadat akarod csinálni, akkor csak néhány összetevő lesz a főzéshez és a keveréshez. A megjelenésbe öntött víz, majd a száraz keverék lassan lejtős, miközben óvatosan keverjük. Fontos, hogy megfeleljen a sebességnek, hogy a megoldás ne használja, mielőtt használná, hogy 2 percig tegye ki a kizárólag hideg vizet. A konzisztencianak hasonlít a folyékony tejföllel, ha a víz túl sok, eléggé ragasztja a keveréket.

  Amint minden készen áll, meg kell kezdeni a gipsz használatával, ajánlott kis részekkel ellátott keveréket tenyészteni, különösen akkor, ha ez az első élmény a száraz kompozíciókkal.

  Hogyan kell dolgozni a vakolattal?

  Mielőtt elkezdené a gipszpor gyúrását, kiszámítható az arányok kiszámításához, figyelembe véve a szükséges anyag mennyiségét. A keményedés során a megoldás mennyisége enyhén növekedni fog, a hő megkülönböztethető, ennek következtében a javítás és az építési munkák során az anyag kitölti az ásatást és repedést, és ezzel ismételje meg az űrlap belső térfogatát, ha Öntsük speciális tartályokba díszítések és alkatrészek gyártásához.

  A száraz keverék egyenletesen keveréséhez rozsdamentes acélszerszámot vagy fát is használhat. Ha nagy mennyiségben beszélünk, az elektromos fúró egy speciális fúvókával segít. Növelheti az erőt a fent említett különböző adalékanyagokhoz. Miután a terméket a gipszből teljesen elkészítjük, ajánlott a lakkhoz impregnálni a porozitás megszüntetésére.

  Ha egy formát szeretne készíteni viasz, bronz vagy plexilass, a legjobb megoldás, mint a vakolat nem található. Ön kiöntheti az űrlapot, ez egy gyors és egyszerű folyamat. Ehhez szükséged lesz egy előkészített dobozra vagy egy tartályra, amelybe az oldatot ki kell önteni úgy, hogy az egész belül a vékony rétegét lefedje. Fagyasztása után a felületet egy kenőanyag-anyag feldolgozza, amely felállítja a felét, és hagyjuk keményen keményen. Ily módon az alsó rész jön létre, miután megteheti a tetejét. A gipszben különböző összetevőket adhat hozzá tulajdonságainak javításához, pontosan az ilyen széles körű használat egyik oka.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: