A göndör csavarhúzók jellemzői

A forgatás olyan eszköz, amelyet a botok csavarozására vagy kicsavarására használnak. A göndör csavarhúzók különböző típusúak lehetnek, amelyek mindegyike egy bizonyos feladat elvégzésére szolgál.

Működés elve

A szerszám tengelyirányú tengelye van egy bizonyos alakú csúcsával, amelyet a csavarfejbe helyeznek. A másik végén van egy hengeres fogantyú. Amikor a csavarhúzó megfordul, létrehoz egy nyomatékot, amely a tengely segítségével forgatja a csúcsot.

Számos különböző méretű és göndör szerszám létezik. A csavarhúzást általában a csúcs formájával azonosítjuk, amelynek teljes mértékben meg kell felelnie az önnyomó vagy csavar csavarjainak ásatásához.

A göndör csavarhúzók jellemzői

Nézetek

A jelenlegi piacon rendelkezésre álló fajokból a következő típusok megkülönböztethetők:

 • kereszt alakú;
 • Javított keresztformálás;
 • hex;
 • hatpontos;
 • négyzet;
 • háromszög alakú.

Vezetőszerűen megkapta a legnagyobb elosztást, mert a slotok nagyon kényelmesek a designban.

A csúcs működése során kiváló tapadást mutat a csavar csavarral, miért jobb és erősebb a felületen, rés nélkül.

A göndör csavarhúzók jellemzői

A fejlett keresztformos festék ugyanúgy néz ki, mint az előző modell, csak akkor van egy további slot, amely az egyes span között található. A csavarok és csavarok még mindig meghúzódnak – különösen gyakran ez az eszköz a bútorok összeszerelésénél.

Hatszög, mert hívják őket, hogy van egy hat face tip. Mindegyik szorosan szomszédos a kötőelemek nyílásához – ezért a szerszám használata közben a legjobb hatás érhető el. A bútorok és a kerékpárok összeszerelése során.

Az áruház polcokon megtalálhatja a négyzet alakú csúcsot, amelyet számítógépes berendezésekkel dolgozhatunk. Vannak olyan háromszög alakú rések, amelyek hasonlítanak egy geometriai alakra, amelynek pengéi egyenlő távolságon vannak egymástól.

A göndör csavarhúzók jellemzői

A göndör csavarhúzók jellemzői

Jelzés

A forgatás az értékesítésre szállítható egy cserélhető fúvókával, ami nagyon kényelmes, és lehetővé teszi, hogy mindent, amire szüksége van a kezében. Mindegyiknek saját címkézése van: általában betűk és számok. A tőke által aláírt vezetés ph.

Az ilyen csavarhúzó más számmal rendelkezhet:

 • 000 – 1.5 mm.;
 • 00 – 1.9 mm.;
 • 0 – 2 mm.

PZ vagy px. A hatpontos, láthatja a Torx felirat és az E4-E44 betűit. A hatszögletű, a hatszög egyszerűen írva; Azokban, akiknek négyzet alakú tippje van, ha háromszög alakú – háromszárnyú.

A göndör csavarhúzók jellemzői

Hogyan lehet kideríteni a méretet

A felhasználónak meg kell egyeznie a csavarhúzó csavaros méretével. A Phillips Blade egy hülye csúcs, és a csavar résidők hajlítják, ahol metszenek. A Torx penge csillag alakú vége van az eszközök és a kerti berendezések csavarjaihoz.

Mérje meg a szabványos csavarfej-nyílást. Lehet, hogy egy rulett vagy egy vonalzó: Ha görgetést használ, amely túl széles és túl vastag, telepítse azt a nyílásba nem lehetséges. Ha a felhasználó túl szűk vagy vékony szerszámot vesz, könnyű lesz a scalin.

A csavarok felszerelése kényelmetlen helyeken, speciális göndör csavarhúzók használatával, rövid, ha a hely korlátozott.

Fontos megtalálni a megfelelő méretű eszközt, hogy elérheti a maximális eredményeket.

A göndör csavarhúzók jellemzői

A göndör csavarhúzók jellemzői

A göndör csavarhúzók jellemzői

Hogyan válasszuk ki

Bár van egy tucatnyi különböző göndör tipp, az otthoni mester általában csak kettőt használ: Robertson és Phillips. A csúcsnak szorosan le kell állnia a csavaros csatlakozóra, és ugyanolyan szélességgel kell lennie, mint a fej átmérője. Ha csavarokat használnak, amelyek lapos fejjel rendelkeznek, akkor fontos, hogy a csúcs ne haladja meg a kalapban lévő lyuk szélességét. A feladat elvégzéséhez szükséges megfelelő méretű eszköz jelenléte megakadályozza a csavar károsodását, megkönnyíti a telepítést, és hosszú időt biztosít a SCOLD-t.

A szakemberek azt javasolják, hogy vásároljon egy sor tippet, hogy gondosan válassza ki a méretét és vastagságát. Az olcsó nem fog sokáig szolgálni: általában rossz minőségű ötvözetből készülnek, amelyek a munkahelyen izzadnak. Ebben az esetben az elrontott tippel rendelkező szerszám ezt követően haszontalan lesz. A kiváló minőségű csavarhúzókat a gyártó garanciájával értékesítik, ami lehetővé teszi a szárat vagy a fogantyút ingyenesen történő cseréjét.

Nem kell olyan gallyakat vásárolni, amelyek króm tippekkel rendelkeznek, mivel a bevonat gyorsan elhasználódik. A kiváló minőségű eszköznek rendezett szárral kell rendelkeznie.

A göndör csavarhúzók jellemzői

A göndör csavarhúzók jellemzői

Különös figyelmet fordítson a fogantyú ergonómiájára, mivel a működés során fontos szerepet játszik. Kényelmetlen és nem gumírozott, hogy dörzsölje a kezét, csúszik, a munka kényelmetlen.

A minőség és a kényelem mellett három dolgot kell figyelembe venni a csavarhúzók vásárlásakor:

 • rés: A leggyakoribb 1/8, 1/4, 3/16, 5/16 és 3/8;
 • “Philips”: A leggyakoribb az 1-3-as méretek, ahol minden szám megfelel a csavar méretének átmérőjének;
 • “Robertson”: öt elérhető méret, de a legtöbb házi feladat csak két.

A göndör csavarhúzók jellemzői

A göndör csavarhúzók jellemzői

A göndör csavarhúzók jellemzői

A következő videóban megtanulja, hogyan kell javítani a keresztes hadjárat a saját kezével.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása