A gördülő aljzatokról

A különböző típusú emelési mechanizmusok régóta integrált komponens a modern autósok műhelyében. Ezért sokan megpróbálnak mindent megtanulni olyan hasonló eszközökkel kapcsolatban, mint a bajuszok. Ezeknek az eszközöknek a hatékonyságát nehéz túlbecsülni. Nélkülözhetetlenek, ha szükségesek a kerék megváltoztatásához, javítási munkát végeznek, és néha megmenteni a berakott autót.

A gördülő aljzatokról

A gördülő aljzatokról

Sajátosságok

A Subculage Jack műszaki adatai és elvét elsősorban a tervezés elemei határozzák meg. A leírt kategóriába tartozó felvonók a következő adatokat tartalmazzák.

 1. Az aljzat háza, amely alumínium lehet, vagy kiváló minőségű acélból készült. Érdemes megjegyezni, hogy a szakmai emelőberendezésmodellek hatalmas esete van a működési feltételek miatt.
 2. Forgatható referenciaponta.
 3. A helyszín mozgatásáért felelős munkahidraulikus henger rúdja.
 4. A fő hidraulikus henger, amely a fő egység.
 5. Forgó fogantyú A szivattyú kar funkcióinak végrehajtása. A leggyakrabban a kényelmes üzemi körülmények biztosítása érdekében ez az elem eltávolítható.
 6. A dugattyú hidraulikus szivattyúként működik.
 7. A csavar vezérlése, amely a ravaszt szelep működését szabályozza, amellyel a felemelt autót a rendszer fokozatos csökkenésével csökkenti.
 8. Rugó, vissza a dugattyút eredeti helyzetében nyomást nyomva.
 9. Egyes modellek felszerelhetők egy eltávolítható vagy rögzített fogantyúval, amelyet a készülék szállítására terveztek.
 10. Védőburkolat (fedél), amelynek fő funkciója a szennyeződés és a por megelőzése a hidraulikus hengerrúdból.
 11. Kerekek.
 12. Olló típusú karrendszer.
 13. Sok felvonó van felszerelve tárcsázási mandzsetták karbantartása érdekében.

A gördülő aljzatokról

A gördülő aljzatokról

A gördülő aljzatokról

A gördülő aljzatokról

Az autóemelő egy hidraulikus rendszer, azaz a készülék, amelynek elvét a működő folyadék nyomásának megváltoztatására alapul.

A dugattyú a főhengerbe szivattyúzta, és a nyomás növekedése miatt az autót felemelik. Ugyanakkor a rúd vezeti a támogató platformot a karokon.

A gördülő aljzatokról

A gördülő aljzatokról

A karra alkalmazandó erő sokszor növekszik a szeleprendszer és a jelentési kamerák jelenléte miatt. A rudat az olaj hengerének megjelenése, az ellenkező mozgás (kiáramlás) megakadályozza, amely megakadályozza az elzárószelepet. A platform csökkentése érdekében meg kell adni a speciális csavart, kinyitva a szelepet, amellyel csökkenti a munkafolyadék nyomását a hengerben.

A gördülő aljzatokról

A gördülő aljzatokról

Érdemes megjegyezni, hogy minden érdeme, a leírt felvonóknak egy konstruktív funkciója van. Ezek viszonylag kicsiek, de ez viszont nagyobb stabilitást biztosít. A játszótér meglehetősen nagy a téren, többek között felelős az egész terv maximális erejéért.

Érdemes figyelmet fordítani az elzáró szelepre is. Ezt az elemet úgy tervezték, hogy rögzítse a csatlakozót, és következésképpen a rakomány egy bizonyos helyzetben. Maximális megbízható ebben az összefüggésben, olyanok, amelyek olyan bilincseknél lesznek, amelyek lehetővé teszik, hogy a rendszert a kívánt magasságban sok erőfeszítés nélkül tartsa.

A gördülő aljzatokról

A gördülő aljzatokról

Összehasonlítás a palackokhoz

Elemezve a legfontosabb jellemzői a fészkek egy üveg típusa és összehasonlítjuk azokat a paramétereket a gördülő eszközök, figyelmet kell fordítani az alacsony területe a referencia oldalon.

Ezért az első, hogy az első lényegesen alacsonyabb a fenntarthatóság szempontjából.

A palack emelésének folyamatában mozoghat, és végül a terhelés nem lesz szigorúan függőlegesen. A felvonók kategóriájú helyzetben az ilyen jelenség valószínűsége szinte teljesen kizárt.

A gördülő aljzatokról

A gördülő aljzatokról

A tervezési és működési tulajdonságok összehasonlító elemzésével a következő kulcsfontosságú előnyöket kell kiemelni.

 1. Emelkedett hatékonyság.
 2. Elegendő terhelési kapacitás viszonylag kis eszközökkel. A jellemzők ilyen aránya a henger vízszintes pozicionálódásának és eltávolítható kart jelenlétének köszönhető.
 3. Sima emelkedés, kiváló minőségű rögzítés és fokozatos leereszkedés a rakomány, amelyre a speciális csavar felelős, és egyes modellekben – pedál.
 4. Maximális stabilitás.
 5. Az egyszerűség és a működés kényelme.

A gördülő aljzatokról

A gördülő aljzatokról

A gördülő aljzatokról

Figyelembe véve azt a tényt, hogy nincs semmi tökéletes, fontos figyelmet fordítani a vizsgált emelési mechanizmusok típusának hátrányaira, többek között:

 • viszonylag alacsony emelési sebesség, amely bizonyos helyzetekben jelentős mínusz;
 • annak veszélye, hogy csökkenti a munkafolyadék nyomását a rakomány csökkentéséhez vezető hengerben;
 • Negatív hőmérsékleten a hidraulikus rendszerek működési mutatói szignifikánsan romlanak, de leggyakrabban a kötélzetek a garázsban vagy száz;
 • meglehetősen költséges javítás és viszonylag kis élettartam, ha nem megfelelő ellátás és karbantartás;
 • A maximális szilárd és sima felület szükségessége, amely lehetővé teszi, hogy megfelelően telepítse a felvonót;
 • Kis üzemi magasság, ha nem veszi figyelembe az áruszállítási modelleket.

A gördülő aljzatokról

A gördülő aljzatokról

Nézetek

A megfelelő választás egy vagy más típus, valamint az emelőeszköz egy adott modellje, néha elég nehéz.

Ilyen esetekben számos tényezőt kell figyelembe venni, beleértve például a jármű paramétereit is.

Nem kevésbé fontos pont – ezek a gördülő aljzatok fajtái különböznek egymástól a fő működési tulajdonságokkal.

A gördülő aljzatokról

A gördülő aljzatokról

A gördülő aljzatokról

A gördülő aljzatokról

A kapacitáshoz

Ebben az esetben ez az autóipari csatlakozó fő jellemzője. Fontos figyelembe venni, hogy a készülék használata nem veszélyezteti a veszélyt, a járművet, valamint közvetlenül az emberi egészségre és az életre. Lift vásárlásakor erősen ajánlott kiszámítani a potenciális terheléseket, és válasszon egy modellt, amelynek tartalék kapacitása.

A gördülő aljzatokról

Figyelembe véve ezt a paramétert, a mechanizmusok most a piacon vannak osztva a következő kategóriákba.

 1. A leggyakrabban használt személygépkocsik számára a garázsokban használt személygépkocsik számára, és a terhelés kapacitása 1,5-2 tonna. Mivel az ilyen TCS tömege ritkán meghaladja a 2 tonna, az erősebb csatlakozó megszerzése valószínűleg nem megfelelő.
 2. A gépkocsi-szolgáltatások professzionális modelljei, amelyek a 3 tonna jelzésből indulnak. Ez annak köszönhető, hogy különböző tömegű, különböző tömegű járművek.
 3. Emelő mechanizmusok teherautókhoz. Ebben az esetben fontos, hogy figyelembe kell venni nem csak a súlyát maga az autó, hanem a teherbíró képességét, mert gyakran van szükség, hogy az azonos vagonból exacculent formában. Például, ha az Auto 8 tonna tömege, és maximális terhelési kapacitása 10 tonna, akkor egy csatlakozóra lesz szükség 18 tonna.

A gördülő aljzatokról

A gördülő aljzatokról

A pickup magasságában

Egy másik fontos jellemzője bármely autófelvevő számára, amely közvetlenül határozza meg a gördülő típusának egy vagy másik modelljének használatának lehetőségét és jellemzőit. Ez a minimális földi távolságra utal, amelyben egy jacket állíthat.

Emlékeztetni kell arra, hogy az eszköz szabadon kell lennie az autó alatt, és figyelembe veszi azt a tényt, hogy a jármű testének betöltésekor észleli, és ezért a vámkezelés.

A gördülő aljzatokról

A gördülő aljzatokról

A vázolt eszköz alapján, az almappák vásárlásakor erősen ajánlott figyelembe venni a pickup magasságát, és hasonlítsa össze a kocsi út lumenjével. A gyakorlati bemutatóként 14 cm-nél kisebb, az optimális opciót a 14 cm-nél kisebb, az optimális opciót az aljzatok írják le, amelynek felvétele 7-10 cm. Ellenkező esetben az emelőeszköz használata rendkívül nehéz lesz, és a legtöbb esetben egyszerűen lehetetlen.

A gördülő aljzatokról

Más paraméterek szerint

A két felsorolt ​​paraméter mellett fontos szerepet játszanak a besorolásban. Meg kell adnia az egyes szerelvények és gépegységek bizonyos javítási munkáját vagy karbantartását. Mint egy emelési helyzetben, jobb, ha legalább minimális állományt kell alkalmazni, mert például figyelembe kell venni például a felfüggesztés szabad mozgását.

A kényelmes körülmények kialakítása és a szükséges biztonsági szint biztosítása érdekében a tartalék optimálisnak tekinthető a 40-60 cm közötti tartományban.

A gördülő aljzatokról

Lehet, hogy a kerék-banális változás mellett, beleértve a kormánytartó javítását vagy karbantartását is. Ugyanakkor, annak ellenére, hogy a megfelelő működési magasságú gördülőszerkezetek működési mutatói, mindig emlékezni kell a megbízható biztosítási érmék használatára. By the way, egy megfelelő támogatási felület jelenlétében, az ilyen aljzatok is használhatók, ha az autó elakad az úton.

A gördülő aljzatokról

Egy másik fontos pont az a mechanizmus típusa, amely bármely csatlakozó kulcsfontosságú szerkezeti összetevője, beleértve a leírt típusát is. A jelenlegi piacon elérhető modellek túlnyomó többsége felszereléssel vagy kardán teljesítménycsomópontokkal van felszerelve. Emellett az eszközöket a sebesség növelésével osztályozzák. Tehát a vezető gyártók modellsorai egyes képviselői olyan mechanizmusokkal vannak felszerelve, amelyek alacsony terheléseket tesznek lehetővé a sebesség növelése érdekében.

A gördülő aljzatokról

A gördülő aljzatokról

A legjobb modellek értékelése

Eddig az érintett piaci szegmensben, több mint a leírt típusú emelési mechanizmusok széles skálája. A német, svéd termelés, valamint a Finnországot képviselő cégekről, valamint természetesen Oroszországról beszélünk. Ez természetesen lehetővé teszi a tapasztalt autósok és mesterek számára, hogy felszereljék a garázsokat és a javítóműhelyeket a legmegfelelőbb felszereléssel. Ugyanakkor sokan nagyon nehéz navigálni egy ilyen fajtaben.

A gördülő aljzatokról

A kimenet megtalálása lehetővé teszi a különböző modellek magas színvonalú értékelését, valamint a folyó értékelést. Figyelembe véve a népszerű felvonók tetején számos véleményt, a jól ismert gyártók modellsorainak következő képviselőit oszthatja meg.

 • Matrix Master 51028 – márkás modell, amelynek német származása van, és most gyártott a KNK-ban. Ez egy kompakt és elegendő fény (13 kg) A készülék maximum 2 tonnát emelhet akár 385 mm magasságig, amikor 13 cm-t választ.

A gördülő aljzatokról

 • Modell 110103-002 orosz Santool márka a versenyképes értéken a megbízhatóság és a tartósság jellemzi. Az eszköz maximális mobilitását csak 6,5 kg súlya és egy kényelmes eset jelenléte biztosítja. A fő hátrányt (30 cm) nevezhetjük.

A gördülő aljzatokról

 • S-0180201 Skyway-től – Lift, azzal jellemezve, hogy korlátozhatja a terhelést, amely képes 3,8 tonna ellenállni. A vitathatatlan előnyök közé tartoznak a modell minimális súlya és rendelkezésre álló költsége. A felvétel és az emelés magassága 125 és 300 mm, illetve.

A gördülő aljzatokról

 • Modell AJ-3F-500 Orosz Brand Airline – Hidraulikus eszköz, amely képes akár 3 tonna akár 0,5 méteres magasságig emelhető. Érdemes megjegyezni, hogy az aljzat tömege 32 kg. Figyelembe véve az ilyen jellemzőket, ez az aljzat nehezen hívhatja a mobilokat, ezért leggyakrabban garázsokban és műhelyekben használják.

A gördülő aljzatokról

 • Hobbyline-520 – A híres Sorokin márka alatt gyártott podcast hidraulikus jack. A 125 mm-es almappát mindössze 6,5 kg magassága és magassága, a készülék képes 2 tonna ellenállni, és 300 mm-es munkamegfelőli magassággal rendelkezik. Egyes mínuszokkal rendelkező felhasználók magukban foglalják az eset hiányát, amelyben csatlakozhat és tárolhat Jacket és egy speciális szubsztrátot. Érdemes megjegyezni, hogy ezek a tartozékok külön megvásárolhatók, figyelembe véve a személyes preferenciákat és a pénzügyi képességeket.

A gördülő aljzatokról

 • N3203 Nordberg márka – az emelőmechanizmus modellje, amely leggyakrabban találkozhat a gumiabroncs-műhelyek arzenáljában. Az aljzat egyik legfontosabb versenyellenes előnye az emelő magassága 465 mm-es, minimális pickup jelzővel 133 mm. Figyelembe véve az ilyen paramétereket, a készüléknek szilárd tömege van, amely 30 kg-ot képez.

A gördülő aljzatokról

Számos gyártó széles körű modelljének jelenlétével minden kívánság kiválaszthatja a Jack legmegfelelőbb modelljét, amely megfelel az összes követelménynek.

  És ebben az esetben mind a kompakt (mobil) gördülőeszközökön, mind a legerősebb emelő mechanizmusok főként fekvőbetegen működnek.

  A gördülő aljzatokról

  Hogyan válasszuk ki?

  Mint már említettük, sok vállalati gyártó jelenleg számos termékkínálatban van.

  Egyértelműen válaszoljon, hogy milyen márka és különösen, hogy pontosan a lift modellje a legjobb, ez nem lehetséges.

  Figyelembe véve a javaslatok sokszínűségét és mennyiségét, ajánlott egy Jack kiválasztásakor, vegye figyelembe a következő legfontosabb pontokat.

  • A pickup minimális magassága, amelyből a készülék működési képességei közvetlenül függnek az autó technikai jellemzőitől. Általános szabályként ez a paraméter 125-140 mm tartományban változik. A kis távolságú géptulajdonosoknak figyelembe kell venniük a 75-90 mm-es pickup magasságú aljzatok modelljét.
  • Potenciális terheléssel kiválasztott kulcsjelző. A legtöbb személygépkocsi-tulajdonos számára az optimális lehetőség akár 2 tonna, amely a megfelelő árkategóriához kapcsolódik. A SUVS rajongói érdemes megfontolni a 3 vagy több tonna hordozó kapacitású modelleket. A karbantartó állomások fel vannak szerelve a felvonókkal, figyelembe véve a kiszolgált járművek sokszínűségét.
  • Maximális munkakör. Fontos figyelembe venni, hogy a kereszteződések vagy a SUV-k esetében ez a mutatónak legalább 450 mm-nek kell lennie. Ellenkező esetben a szuszpenzió szabad lökete miatt aligha lehet lefagyni a kereket, ha kicseréli.
  • Lifting sebesség – jellemző, releváns főként a mestereknek száz.
  • A működés kényelme és biztonsága. Különösen a beszéd, a gumi párnák jelenléte a referenciaponton és a jack karon.
  • A mechanizmus, amellyel az elzáró szelep átvitele megtörténik. A megbízhatóbb, ellenálló kopás és az egyszerű javítás kardánnak tekinthető.

  A gördülő aljzatokról

   A felsorolt ​​felsorolás mellett érdemes figyelmet fordítani a dugattyúban lévő sapkák jelenlétére. Funkciójuk az, hogy hatékonyan megvédje a mechanizmust a por, a szennyeződések és a reagensek.

   Hogyan kell használni?

   A leírt emelési mechanizmusok illetékes működésének egyik legfontosabb pontja az, hogy helyesen állapítsa meg őket. Mindig fontos megjegyezni a biztonsági technikát, mert a nehéz terhelésekkel való együttműködés és a sérülések emelkedése. Az aljzatnak szilárd és amennyire csak lehetséges. Ha ez nem találja meg, akkor szükség van az emelőgép maximális blokkolására (az emelés ellenkezője oldala) különös figyelmet érdemel. Ehhez a “cipők” és más digitellenes szerek használhatók.

   Miután a készülék megfelelően van felszerelve, és a jármű maximálisan immobilizálódik, közvetlenül az emeléshez mozoghat.

   A gördülő aljzatokról

   Szükséges lesz egy fogantyú behelyezése, amely végrehajtja a hidraulikus szivattyú kart. Miután a maximális sima mozgások “Up-Down” A nyomást a munkahengerben injektálják, ami miatt a referenciaponta az autóval együtt emelkedik.

   Az emelés utolsó szakaszában erősen ajánlott speciális biztonsági másolatok létrehozására. Fontos megjegyezni, hogy funkcióik nem tudnak téglákat és köveket elvégezni a rakomány súlya alatt. A javítás vagy megelőző munka befejezése után a járművet vissza kell küldeni az eredeti, vízszintes helyzetbe. A megfelelő szelep segítségével a rendszerben lévő munkafolyadék nyomása visszaáll, és a platform leereszkedik. Ebben az esetben gondoskodnia kell a hengerrúd simaságáról is.

   A gördülő aljzatokról

   Az almapping aljzatok egyik legfontosabb működési pontja csökken az a tény, hogy minden gyártó az emelési mechanizmus céljára összpontosít. Ez a hasonló formatervezési minták hatékony eszköz csak az áruk emelésére egy bizonyos magasságra és származásra, és nem a megtartáshoz. Ezért a kezében mindig tartós, megbízható és leginkább fenntartható állványok állványok, állvány vagy “cipő” formájában, biztosítva a biztonságot.

   Hogyan válasszunk egy Rod Jacket, nézd meg a következőt.

   Kamat cikk
   ( Még nincs értékelés )
   Ossza meg barátaival
   123
   Megjegyzés hozzáadása