A hegesztéshez szükséges bilincsekről

Ha a hegesztési munkálatok egyedül történő végrehajtásakor nagyon kényelmetlen (vagy akár lehetetlen), hogy üdvözölje a kívánt elemet egy bizonyos építési helyen. Kiváló asszisztensek jelennek meg a probléma megoldásában Különleges hegesztőbilincsek, Kivel többet olvasunk ebben a cikkben.

A hegesztéshez szükséges bilincsekről

Sajátosságok

Szorító hegesztéshez – Ez egy speciális eszköz, amely a hegesztés vagy feldolgozás idején egyes részek rögzítőjeként szolgál. A megadott eszköz maximálisan illeszkedik a hegeszthető kialakítás egyedi elemeinek, amelyek nagyban megkönnyítik majdnem minden munkát velük.

Strukturálisan ez a termék két fő részből áll: Keret és mobileszköz, amely megnyomja a hegesztett elemeket. A keret és a mozgatható rész közötti távolság változásának köszönhetően a hegesztett felületek vastagsága van. A csavarral vagy a karral csavaros mechanizmusként használható.

A meghúzási teljesítmény megváltoztatása lehetőség van a hegesztési elemek sajtójának sűrűségének beállítására, amely a nehéz üresek rögzítéséhez szükséges.

A hegesztéshez szükséges bilincsekről

Sarokbilincsek A csőblokkok különböző szögben. Az ilyen termék a leggyakoribb, mert szinte mindenhol használják. Meglehetősen alkalmasak otthoni hegesztésre, a fémszerkezetek összeszerelésének területén, valamint az ipari termelésben. A szorító kívánt sarkán alapulhat az ízület állandó szögét vagy az alkatrészek dőlésszögének beállítását.

A hegesztési sarokbilincseknek számos vitathatatlan előnye van. Fontolja meg őket.

 1. A vegyületek merevségének növelése érdekében vastag falú fémet használnak. Ennek köszönhetően a fém vagy más deformáció túlmelegedésétől származó hegesztési varrás hajlításának valószínűsége csökken.
 2. A tartós bilincsek kialakításában a vázolt menetes részek kerülnek alkalmazásra. Ezt úgy végezzük, hogy az olvasztott fém fröccsek ne pusztítsák el a szálat, és a rögzítő mechanizmus a lehető leghosszabb ideig szolgált.
 3. A leírt eszköz használata lehetővé teszi, hogy a hegesztő ne tartsa a hegesztett kéz szabad kézzel, és a merev rögzítés lehetővé teszi, hogy az elektród bármely szögben működjön.

A hegesztéshez szükséges bilincsekről

A hegesztési munka minősége nemcsak a hegesztő képességein, hanem a munkában használt eszköztől is függ.

  Egy ilyen kiegészítő eszközkit alkalmazása bilincsekként nemcsak a feladat végrehajtásának időpontjának csökkentésére szolgál, hanem megszabadulhat a subgon szükségességétől és a további munkákhoz.

  A hegesztéshez szükséges bilincsekről

  Fajták

  Ma van egy hatalmas mennyiségű változatú bilincs, amelyet bizonyos típusú rögzítéshez használnak. Tekintsük az ilyen eszközök leggyakoribb típusát, amelyek hegesztőberendezéssel rendelkező boltban találhatók.

  • Kabinet bilincsek. Ilyen rögzítő mechanizmus használható a munkadarab különböző ferde és párhuzamos felületeken történő rögzítésére. Ez a készülék megkapta a nevét, mivel a bilincset minden hajótest végzi. A termék az egyik oldalon fémlemezzel összekapcsolt fém rudak. Az egyik rúd mereven rögzül a fémlemez végén, és a második pedig közeledő csavarral rendelkezik, és folyékonyan mozog az egész lemez mentén. A rész részének elvégzéséhez mindkét rudat csökkenteni kell, majd a megmaradt távolságot csavarja a nyomót. Ez a fajta bilincs a leggyakoribb a hegesztési vállalkozásnak tekinthető.

  A hegesztéshez szükséges bilincsekről

  • Csavarbilincs. Szintén egy meglehetősen népszerű eszköz. Sok végrehajtási lehetőséggel rendelkezik, de a munka elv változatlan marad: a szorítót a csavar meghúzása miatt hajtják végre. Ez a termék házbilincs formájában készülhet. Ebben az esetben a rögzítőcsavar áthalad a sávon, és a pyat egy ajak formájában készült. Az ilyen típusú szerszámot a kovácsolás eszköze szerszámacélból kell készíteni. A kovácsolt dolgok keményedése és megnövekedettsége van, amely biztosítja a termék tartósságát.

  A hegesztéshez szükséges bilincsekről

  • Mágneses bilincs (mágneses sarok). Ez a hegesztők közötti rögzítők egy másik típusa, hiszen két fémprofilcsövek előzetesen rögzítésére szolgál, és képes gyorsan illeszkedni anélkül, hogy a szorítócsavarokat forgatnánk. A leírt eszköz különböző geometriai alakzatok (háromszög, tér, Pentagon).

  A hegesztéshez szükséges bilincsekről

  • Csatlakozó repedésekkel. A megjelenés egy nagy ruhadarabot hasonlít a vászonra. Szorító a kezéből, és egy horkoló mechanizmus jelenléte nem teszi lehetővé, hogy nyomja vissza. A bilincs lazításához kattintson a fogantyú speciális gombjára.

  A hegesztéshez szükséges bilincsekről

  • Vákuumbilincsek. 2 kézi vákuumszivattyú, amely párhuzamosan párhuzamos fémkeretre rögzítve. Az ilyen bilincs három tengelyes történik. A leírt terméket két fémlemez dokkolójára használják.

  A hegesztéshez szükséges bilincsekről

  • G-alakú bilincs. Jól illeszkedik a hegesztési munkához. Az ilyen szerkezeteket instrumentális acélból végezzük, ami megnövekedett szilárdsággal és tartóssággal rendelkezik. A készülék megbízhatóan rögzítheti egymást több kívánt elemet, amellyel a hegesztési munka folyamatban van.

  A hegesztéshez szükséges bilincsekről

  • C-alakú bilincs. Ez ugyanaz a G-alakú bilincs, de csak ő képes megragadni, nagy távolságra tette az asztal szélétől.

  A hegesztéshez szükséges bilincsekről

  • Cső. Az ilyen eszköz kialakításának alapja egy rögzített ajakkal ellátott fémcső, és a mozgatható ajak reteszelő mechanizmussal rendelkezik. A szorítót egy csavarral végezzük, amely a helyhez kötött ajakon található. Használható hegesztési csatornákhoz.

  A hegesztéshez szükséges bilincsekről

  Hogyan válasszuk ki?

  A bilincsek megvásárlása előtt meg kell érteni, hogy nincs egyetlen (univerzális) típusú szorítómechanizmus, amely alkalmas minden esetben az élet minden esetben. Az eszközök mindegyikét bizonyos feladatokra tervezték.

  1. Ha 2 milliárd szöget kell főznie 90 fokos szögben, és csak a kezében van G-alakú bilincsek, Megoldja a feladatot a segítségükkel nagyon nehéz lesz, különösen akkor, ha a kerek csöveket hegeszti.
  2. Sarokbilincs vagy nem fog segíteni, ha egymás 2 lemezlemezzel kell főzni egy síkban.

  Ezért, hogy végre bizonyos hegesztési munka, meg kell megközelíteni, hogy pontosan tudjuk, hogy milyen kiegészítő eszköze lesz szükség egy-egy eset.

  Ha meg kell határozni a szükséges bilincs típusát, szükség van a készülék minőségének megválasztására.

  A hegesztéshez szükséges bilincsekről

   Figyeljen a szegélycseppek területére és vastagságára: Minél szélesebbek és vastagabbak, annál nagyobb az erőfeszítés a bilincsben ellenállni (és a terület is biztosítja a munkadarabot is). Ezek nagyon fontos paraméterek, amelyeket nem lehet alábecsülni, mert a túlmelegedés hegesztése során a fém gyakran jelentősen vezet, és a tisztességtelen rögzített bilincsek lehetővé teszik a hegesztett elemek mozgatását. Elkerülhetetlenül a házassághoz vezet, vagy a későbbi hegesztéshez továbbítja a munkadarabot.

   Szükséges Figyelj a szálra és a csavarkapcsolatok végrehajtására. Amint korábban említettük, kívánatos, hogy panaszkodjanak – ez a legjobb megoldás. És nézd meg a meglévő menetes lépést – mint nagyobb, annál nagyobb erőfeszítés a bilincsen szemben. Legjobb Válassza ki a maximális lépést, mert egy ilyen termék hosszabb ideig tart.

   A bilincs mérete nem kevésbé fontos a tökéletes eszköz kiválasztásában. Itt minden egyénileg, így a “több” kifejezés ebben az esetben egyáltalán nem “jobb”. Túl nagy szorítót nem lehet kicsi formában alkalmazni, és kicsi, valószínűleg nem elég ahhoz, hogy rögzítse a teljes elemet. Ezért a megszerzett bilincs mérete két hegesztett rész (plusz egy kis rés) maximális szélességét kell folytatnia.

   A hegesztéshez szükséges bilincsekről

   Bessey Clamp Review Lásd még.

   Kamat cikk
   ( Még nincs értékelés )
   Ossza meg barátaival
   123
   Megjegyzés hozzáadása