A homokfúvó kamerák és gyártásuk jellemzői

Homokfúvó kamera – Túlélett egység, amelyet különböző termékek tisztítására használt festés vagy más feldolgozás előtt. Az eszközök méretben, kinevezésben és formában különböznek. Érdemes megfontolni, hogy mi a homokfúvó kamerák, és lehet, hogy egy hasonló egység magad.

Ami?

Homokfúvó kamera – speciális eszköz, amelynek kinevezése a szennyezés különböző anyagok felületeinek hatékony tisztítása. Az ilyen berendezéseken keresztül lehetőség van a korróziós nyomok felületének kiküszöbölésére, a régi bevonatok eltávolítása előtt az anyag felületének frissítése előtt.

Csiszolóporként a kvarc homokot gyakran használják, de ez nem az egyetlen olyan anyag, amely nagynyomás alatt permetezhető. A felületkezeléshez is:

 • Üveg granulátumok;
 • Réz és nikkel után maradt salak;
 • Acél vagy öntöttvas töredéke.

Végül egy elektrokorundáns ugyanolyan igényelt, amely szintén homokfúvó kamrába van helyezve. A kamrában lévő lemezek nem használhatók.

Az aggregátumok működésének elvét különböző anyagok felületének tisztítására – és fém, beleértve – elég egyszerű. Az autó munkája olyan szakembert szervez, aki kívül van a berendezésen kívül. Az egységnek több feladatot kell végrehajtania egyszerre:

 • tisztító felület a szennyeződésből;
 • a feldolgozott anyag felületének élettartamának kiterjesztése;
 • Díszítő anyag.

A készülék kialakítása tartalmaz egy fémszekrényt, amely egy ferde fedéllel és megfigyelési ablakkal, valamint szűrőkkel és más részekkel rendelkezik. A szekrény elülső falán 2 kis lyuk van hermetikus mandzsettával, ahol a kezelő beilleszti a kezét a feldolgozás megkezdése előtt.

Az autó alatt van egy rács, ahol a kipufogócsiszoló és a szennyeződés a kezelt felületről utal. Por, viszont a berendezés üzemeltetési folyamatába lép a porgyűjtőbe, és a termékek maguk is betöltődnek az ajtóban.

Tehát az eszköz működésének elvét a következő:

 • Először is, az üzemeltető tartalmaz egy kompresszort a levegő belsejében lévő levegő befecskendezésére, amely meghatározza a légcserék sokféleségét;
 • Ezután a levegőáramlások összekapcsolása csiszolóanyaggal történik, és a nyomás növekszik;
 • A csiszolóanyagból származó ciklon szó szerint az előre betöltött termék felületén;
 • A termék alapja a szennyeződés, a bevonatok és a különböző lemezek törlődik.

Ezután az anyag egy speciális gyűjteményben marad – egy nagy tartály a rács alatt.

A fajok áttekintése

Ma a gyártók kétféle homokfúvó kamerát termelnek – Lakott és Lakatlan. A legnépszerűbbek az első olyan gépek, amelyeket a következő funkciók jellemeznek.

 1. Lakott homokfúvó kamra egy különálló szoba nagyfokú tömítéssel. A szoba belsejében olyan üzemeltető, aki a bejövő termékek feldolgozásával foglalkozik. Elsősorban ipari berendezések.
 2. A homokfúvó kamra falak belsejében lengéscsillapítók vannak, amelyek képesek ellenállni és visszafizetni a csiszoló ricochet.
 3. A kezelt felületen lévő csiszolóanyag után a szennyeződések elpusztult részecskéi és a csiszolók a padlóburkolaton ültetik, ahonnan később belépnek a gyűjtő- és visszatérő kamrába.
 4. A felhalmozott tömeget a ciklon elven dolgozó elválasztónak küldjük. A hulladék és a csiszolóanyag szétválasztásában fordul elő, amely újra felhasználható.
Olvasson tovább  Homokfúvó pisztolyok csiszoló újrahasznosítással

Ennek eredményeképpen a munka végén a por és a hulladék egy meghajtóba kerül, amely a kamrán kívül található, és a kiváló minőségű csiszoló – a bunkerben, ahol a későbbi eljárások várják.

A lakatlan automata kamarák megismerése az anyagok feldolgozásához egy kis terület. Ha kifelé nézel, az ilyen gépek nem szobák, hanem asztali négyszögletes doboz, ahol a kézi üzemeltetők számára biztosított lyukak vannak.

Gyermek árnyalatok

A homokfúvó kamra kiválasztásakor és megvásárlásakor figyelmet kell fordítania a berendezések számos fontos jellemzőjére és árnyalatára. Először is, meg kell győződnie arról, hogy az átmérő és a tömlők hossza a homokfúváshoz. Érdemes figyelembe venni a kompresszor teljesítményét is, amely a levegőnek a kívánt kamrába kerül. Ezenkívül a szakértők azt javasolják, hogy figyeljen a következő részletekre.

 1. Szárító. A kamra belsejében lévő nedvesség jelenléte az egyenetlen csiszolóáramot teszi lehetővé, ezért a nagy frakciókhoz való részecskék kötése. Ennek eredményeképpen a felületkezelés rossz minőségűvé válik, ezért fontos, hogy a szárítószer beépüljön a tervezésbe.
 2. Por tartály kapacitás. Az átlagos fióknak elegendőnek kell lennie 30-40 percig. Fontos továbbá, hogy a tartály lejtője ne haladja meg a 40 fokot. Ellenkező esetben a por rossz lesz az adagolóban.
 3. Kalibrációs szita. Ezzel megtisztíthatja a kipufogócsiszoló anyagot a nagy részecskékből és az iszap zárványokból. A helyszíni munka különösen hasznos az újrahasznosítási csiszolóanyagok esetében.
 4. Védőrács. A design elem jelenléte segít megelőzni az üvegkárosodást.
 5. Könnyen letölthető. A homokfúvó kamra kialakítása speciális ajtót biztosít, amely akadálytalan hozzáférést biztosít a szekrény teljes térfogatához.

Végül a berendezés jövőbeni tulajdonosa gondoskodnia kell a kipufogó és a volumetriai tartály erejéről, amely az anyag feldolgozásának folyamatában porokat gyűjt.

Hogyan lehet magad?

Meg kell kezdeni, meg kell jegyezni, hogy nem lesz lehetséges a homokfúvás lakott típusát. Ez csak a gyári körülmények között lehetséges, míg gondosan megközelíteni kell egy ilyen projekt fejlesztését. Ezenkívül az ilyen létesítmények költsége eléri az 1,5 millió rubelt, ami nem veszteséges azoknak, akik a gazdaságban homokfúvó kamrát akarnak használni.

Olvasson tovább  Velencei vakolat a belsőépítészetben

Csináld magad, hogy egy lakatlan kamerát készítsen. Érdemes megjegyezni, hogy az illetékes megközelítés a munka, hogy a berendezés egyáltalán rosszabb lesz, mint a vásárlási lehetőség. Lehetőség van a kívánt eredmény elérésére a szükséges eszközök és minőségi anyagok előkészítésével.

Előny Helyhez kötött kamera – kis méretek. Nem fog sok helyet foglalni, és ha szükséges, akkor a szállítás végrehajtása lehetséges. Ha egyszerűen beszélünk, akkor a házi homokfúvoló kamera fémdoboz, amely a rajzok és képek alapján lehetséges az internetről.

Biztonsági technika

Mielőtt folytatná a homokfúvó hordók összeszerelését, szükség van a biztonsági technikusra. Működést kell végezni a overallokban és kesztyűben, hogy megakadályozzák a károsodások károsodásának károsodását.

Munkaterület

Alatta szokásos, hogy megértsük a kamrában lévő helyet, amely a felület tisztítása során sűrű zárt. Fontos, hogy a padlón a munkaterület egy speciális rács vagy ráccsal, hogy a homok vagy egyéb dörzsölő a folyamat nem késlelteti a kamrában, és nem belülről.

A készülékben is fel kell szerelni egy megfigyelőablakot, hogy az üzemeltető követheti a folyamatot, és értékelje a végzett munka eredményét. A munkamennyiség tetején a világítás meg kell akadályoznia a sötét területek előfordulását. Szükséges, hogy az anyag tisztítás magas szinten jelenjen meg. A lámpákat zárni kell, hogy a csiszolóanyag ne károsítsa a felületüket.

Végül a kamera testét kesztyűben és homokfúvó hüvelyekben kell építeni.

Alsó

Leggyakrabban kúpos. Azzal, hogy Fontos, hogy a fenekek nagy méretűek legyenek, ellenkező esetben nem lehet megszervezni a töltött csiszolóanyag és hulladék szabad elhelyezését a feldolgozott anyagból. Ezenkívül, amikor az alsó elrendezés, érdemes megmagyarázatlan hozzáférést biztosítani annak érdekében, hogy kényelmesen ismétlékeny csiszoló és por egy vödörben vagy más tartályban.

kapucni

Úgy tervezték, hogy biztosítsák a levegő kisülését és a por eltávolítását a kamerából. Ez a terv fontos eleme, ezért a kamera összeszerelésénél figyelembe kell venni ezt a pillanatot. Kipufogógázként az elektromos motor ajánlott, amelynek hatalma nem haladja meg a 0,75 kW-t. Ez elég lesz. A motor kiválasztásakor érdemes előnyben részesíteni a modelleket egy lapátcsavarral.

Olvasson tovább  Rétegelt lemezek a késésre

Homokfúvó gép

A rendszer alapja, és egy speciális telepítés, amellyel sikeresen szervezi a különböző anyagok felületének feldolgozását. A befecskendező pisztolyokat a legigényesebbnek tartják. Először injekciózott a levegőt a kamrába, majd hagyja, hogy a homok, amelyet a tömlő önmagában külön tartályból készít.

A befecskendező pisztoly segítségével eltávolíthatja:

 • Kis szennyezés;
 • matt réteg;
 • Zsírréteg festék;
 • Réteg RzavChina.

A nyomás típusú homokfúvó készülékek a második legnépszerűbbek. Bennük a légút két részre oszlik. Az első egy csiszolóanyaggal ellátott tartályhoz vezet, a második pedig a tartályból származó kimenethez. Az ilyen modellek felgyorsítják a feldolgozási folyamatot.

Közös ház

Ezzel a mellékletek csatlakoztatása és a készülék hatékony vezérlése biztosítható a villanyszerelő csatlakoztatásával. A házban lyukakat kell biztosítani a kezek alatt, amelyet egy kényelmes magasságkezelőn kell elhelyezni. A lyukak optimális átmérője 12 cm. A kesztyű kiválasztásakor figyelembe kell vennie ezt a pillanatot.

Világítás

A készülék eszközét kiváló minőségű világítással kell felszerelni. Fontos, hogy a munkaterület teljesen megtekinthető legyen, és nincsenek sötét telek. A lámpák védelme a csiszolóanyag károsodásából, ajánlott műanyag burkolattal ellátni őket. Átlagosan két lámpa elegendő egy kis kamara megvilágításához.

A homokfúvó kamerák és gyártásuk jellemzőire nézzük az alábbi videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: