A kapcsok áttekintése egy köpenygel

Most van egy nagyon tisztességes eszköz és szerelvények fűtési és vízellátó rendszerekhez. Ebben a cikkben az egyesített csatlakozókról kapunk egy ködös anyával, a funkciókról és típusukról. Ez segít azoknak, akiknek hiányoznak tapasztalata ezeken a munkákban, vagy nem világos, hogy milyen típusú ilyen eszköz választani.

Sajátosságok

A kupakos anyával való kapcsolódást feltalálják, hogy zavarja a vízvezetékeket, a fűtést és más rendszereket. Biztosítania kell a vegyület feszességét és megbízhatóságát, hogy ellenálljon a magas hőmérsékletnek és az agresszív környezetnek. Ezért nagy jelentőségű, amelyből az ilyen típusú szerelvények teszik.

A kombinált szerelvény megkülönböztető jellemzői egy ködös anyával (népnév – “amerikai”):

 • A csővezetékek összekapcsolása és leválasztása (nincs szükség a csövekre csavarva, és nem számít az anyagból származó anyagot);
 • feszesség;
 • magas hőmérsékletekkel szembeni ellenállás;
 • hosszú élettartam;
 • az ismételt felhasználás lehetősége;
 • a telepítés sebessége és egyszerűsége;
 • korrózió hiánya;
 • Kis súly.

Az “American” lehetővé teszi a különböző átmérők csövek csatlakoztatását. A fő dokumentum, amely az általános műszaki működésének feltételeit szerelvények és csövek, valamint a körét azok használatát, az úgynevezett GOST R 52134-2003.

A szabvány az ilyen termékek összes paramétereit és a maximális eltéréseket jelzi tőlük.

Mi történik?

A polipropilén (PPR) csatlakozók felelősek mindezen követelményekért. Ezek a legjobb megoldás az ár / minőségi arány számára. Ezek a szerelvények drágábbak, de több mint 50 évig szolgálnak.

A kombinált polipropilén csatlakozók kétféle típusúak: menetes, külső vagy belső átmérővel szeletelve. Ezeknek a termékeknek a fő feladata a különböző anyagokból származó hallgatók.

A PPR-csatlakozók a következőkre vannak osztva:

 • egyenes, szögletes, átmeneti és kombinált;
 • Levehető és finom (Csatlakozó sajtó);
 • hegesztett és tömörítés;
 • Javítás Csatlakozás és védő.

Vannak fémszerelvények. A termékekben lévő Caid anya rézből, sárgarézből vagy rozsdamentes acélból készülhet. A csövek átmérőjétől függően bizonyos méretű szerelvények készülnek. A cső átmérőjét mm-ben mértük, például 20 és szálak – hüvelyk, például 1/2.

Az anyával ellátott kombinált csatlakozó az egyik oldalon hegesztett csatlakozással rögzítheti a csöveket, és egy külső menetű menetes – a másikra. A legtöbb futó méret a 32×3, 20×3, 25×1, 20×1, 2×15, 32×1 (először jelezte a cső névleges külső átmérőjét, majd a belső menet átmérője hüvelykben).

A legnépszerűbb kapcsolási mérete az otthoni fűtési vagy vízellátó rendszerek telepítéséhez – 25×3 / 4.

Tippek a használathoz

Hogy a kapcsolás sokáig szolgáljon, meg kell tárnia és szállítania kell. Szüksége van arra, hogy továbbítsa őket annak érdekében, hogy biztosítsák a biztonságot és mentse el a sokkok és más típusú mechanikai károkból. Ezeket a részleteket olyan körülmények között kell tárolni, hogy ne essenek be őket napsugarakba és légköri csapadékba. Ha a raktár fűtött, akkor ne közelebb hozza egy méterhez a fűtőkészülékekhez.

Az “amerikai nők” nagyon kényelmes az olyan helyeken, ahol a megközelítés nehéz, és nem mindig alkalmazhat hegesztést. Ez a fajta kapcsolat nagyon megbízható, szinte mindenhol használható, például egy kazán, egy fűtött törölköző sín telepítésekor, sok más esetben.

Fontos, hogy ne felejtsük el a tömítést a telepítés során. A lakóépületek kommunikációs rendszereiben meglehetősen nagy nyomás, és néha előfordul, hogy a gyártók befejeződnek a megbízhatatlan gumi tömítéseket vagy a faragást nem nagyon pontos. Ezért jobb, ha egy fum-szalag tengelykapcsoló vagy áthalad, hogy elkerülje a jövőbeni nehézségeket.

Ha a felszerelés nem túl magas minőségű, és nem lehet megszüntetni az áramlást, akkor jobb, ha a boltban garanciát cserél.

Arról, hogy mit kell tennie, ha egy kapcsos dió, akkor tanulhat az alábbi videóból.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: