A Kézi Loupes-ről szól

Az egyik legfontosabb eszköz a biológusok, ékszerészek és tudósok, valamint az emberek, akik rosszul látták, egy nagyító. Sok fajta van, de a legnépszerűbb kézikönyv.

Kézzel készített nagyító – eszköz egyszerűbb, mint egy mikroszkóp vagy más komplex nagyítóeszköz. A rendeltetési lehetőségeinek nagyon változatos, mert az eszközt sok életrészben használják.

Sajátosságok

A trubális nagyítóval ellentétben a kézi kutató kezében tartja a kezét. Bármilyen szögben forgatható, ami nagyon kényelmes. A kézikönyv növekedése azonban nem olyan erős, mint egy tripat.

A manuális nagyító egy fogantyúból, nagyítóval és peremből áll. A költségvetés változata a gyártás fogantyú és a felni, műanyagot használnak, drágább – fém. Kézzel készített nagyító paraméterek 2-20 alkalommal. A kézi nagyító használata nem munka. Meg kell vinni, és összpontosítani kell a tárgyra, közeledik és eltávolítja a vizsgált tárgyat.

A Loupes lencsék kis méretűek (zseb) és elég nagyok. Sok más nagyítóval rendelkezik. A technológiák ma fejlődnek, és az optikai eszközök funkcionalitása bővül és javul.

A legnépszerűbb márkák gyártók Levenhuk, Bresser, Kenko és mások. A nagy minőségű anyagokból származó loupes. Néhány ilyen struktúra valóban egyedülálló.

Tekintsük részletesebben a téma szerkezetének fő részeit.

  • Nagyító lencsék. A lencsék mindkét oldala felülete elfordul. A lencséken áthaladó fénysugarakat a fókuszpontban gyűjtik össze. Ez a pont a nagyító bármely oldalán található. A központtól való távolságot erre a pontra fókusznak hívják. 20 és 200 mm között van. A hurok optikai rendszere egy vagy több lencséből állhat. A peremen megjelent egy növekedés, például 7x, 10x, 15x. Megmutatja, hogy hányszor közelíti meg a témát a szemhez.
  • Toll. Ez lehet egyenes, ívelt vagy összecsukható.
  • Dörzsölés. A modern nagyítómotor akár perem nélkül is teljesíthető. Ez megtörtént, hogy ne zavarja a felülvizsgálatot. Az ilyen nagyító úgy néz ki, mint egy lencse, amelynek egy fogantyúja van, és a kapcsolattartó ponton – a háttérvilágítás épül.
  • Háttérvilágítás. A nagyítóeszközök kiemeléséhez a fluoreszcens vagy LED lámpákat használják, amelyek hosszú ideig és problémamentesen szolgálnak.

Hogyan jelent meg a nagyító? A feltaláló Antonio Levenguk. Minden szabadideje, amelyet különböző tapasztalatokra töltött nagyítóval. Abban az időben gyengék volt és enyhén nőttek. Aztán bekövetkezett a nagyító létrehozásának ötletével. Elkezdett csiszoló üvegben, és 100-szoros növekedést tudott elérni. Az ilyen lencsék révén különböző, nagyon kis elemeket lehetett látni. Levenguk szerettem nézni rovarokat, megvizsgált növényszirmok és méhek. A munkafolyamat során a feltaláló leveleket küldött a Királyi Társaság Angliában való kutatásának leírásával. A felfedezését 1677. november 15-én felismerték és megerősítették.

Alkalmazás

A manuális nagyítók sok szakma integrált tulajdonsága. A felhasználás körétől függően szerkezete kissé eltérő.

Például, Nagyító a numizmatistákhoz egy fém tokban. A 30-szoros növekedésnek kell lennie, 2 LED lámpák és egy ultraibolya, amely a lencsék fogantyúján található. Belül van egy hely az elemek számára.

Ultraibolya zseblámpa Meghatározhatja a bankjegyek hitelességét és a nyomatok jelenlétét. LED lámpákra van szükség a téma jó megvilágításához. Lehetővé teszik, hogy az egész megkönnyebbülést, a legkisebb karcolást és mikrocrációkat találjanak egy érmén.

Az óramérő szakmájában az adóköteles nagyító zsinórok használatának ellenére mindig van egy kézi nagyító. Az óra mechanizmus összetett és finom összeszerelése a különböző sokféleség növekedését igényli.

És van szükség, hogy szükség van egy kézi luou-ra ilyen szakmákban biológus, ékszerész, régész, tudós, művészettörténész, restaurátor, kriminalista nyomozó, kozmetikus, orvos és sok más.

Sokan olvassák lenyűgöző történetet Sherlock Holmesről. Fő eszköze, amelyet soha nem engedett ki a kezéből, a kézi nagyító volt. Eddig Londonban a Sherlock Holmes Múzeumban tartják.

A modern forensikum területén A Mupa egy szükséges eszköz a bűncselekmény helyszínvizsgálatához. Természetesen a bűnügyi eszközök különböznek az otthoni lehetőségektől. Ezek összetett mechanizmusok különböző konfigurációk, növekedés és méret.

Fajták

A loupes több kategóriába sorolható.

Van Speciális vonalak vonal, amellyel kiemelheti a könyv teljes vonalát, vagy könyvjelzőt készíthet a megfelelő helyen. Növelik a betűtípust 3-5 alkalommal.

Kényelmesek otthon és az úton.

Van egy mérőszalag. Ez magában foglal egy mérési skálát. Ezt a mérnöki szférában használják, jelentős növekedést mutat a növekedésben, lehetővé teszi, hogy növelje az elemet legfeljebb 10-szer.

Megoldja a széles spektrum problémáját a mechanizmusok javításában, szerkesztési rendszerek és eszközök képei javításában.

Van egy nagyító, amely kifejezetten a szöveg vagy a kis képek megfontolása. Ez nem csak kerek, hanem négyzet, amely a könyvek olvasásakor nagyon kényelmes. Nem csak otthon, hanem az úton is használható. A lencsék lehetővé teszik, hogy tiszta képet adjon át.

Nagyon kényelmes fogantyúval és kis keretben van.

Gabona lup A magvak tisztítására és minőségük meghatározására használják. A többi modelltől eltérően különleges pereme van, amely nem teszi lehetővé a megfontolás során.

Textil lupa A textiliparban használják a szövetek hibáinak és sűrűségének azonosítására. Leggyakrabban elég nagy, és van egy összecsukható eset.

Karóra Műhelyekben használják. Nagyon kis méretük van, de erős növekedés. Meg kell vizsgálni a legkisebb óra mechanizmusokat.

Létezik Speciális loupes, amelyeket a film kereteinek megtekintéséhez használnak.

Most gyakorlatilag nem készülnek, mert a filmkamerák hosszú ideig jöttek ki az emberek konzultációjáról.

Zseb nagyít gyakran szokásos életben használják, és nagy igényben vannak. Például a boltban, nehézségekkel olvasva egy kis betűtípust.

A kezek felszabadításához A manuális nagyítók az állványok formájában sajátos rögzítésekre költöztek. Az állványok és az asztali lencsék nagy része fontos eszköz azoknak, akik kis tárgyakkal dolgoznak.

Hogyan válasszuk ki?

Mielőtt eldöntené, hogy válasszon és vásárolna-e egy nagyítót, értékelnie kell, hogy mit fog használni. Olvasás, kézművesség, munka kis tárgyakkal, kutatással és a művészeti tárgyak kutatásával és értékelésével, valamint az ékszerekkel – mindez megköveteli a különböző nagyítással rendelkező luc használatát.

  • Fontos figyelembe venni az anyagot, amelyből a lencse készül. Ha üveg, akkor van esély arra, hogy összeomlik, amikor esik. Az ilyen lencsék jobbak olyan helyeken, ahol az üvegfragmensek nem károsítanak. Azaz a ház, ahol kisgyermekek vannak, érdemes kiválasztani egy nagyító műanyag lencsével. Azonban a műanyag is hibás. Könnyen karcolódik és elveszíti tulajdonságait. A polimer akril a legnépszerűbb anyag. Nem olyan gyakran történik, és kevésbé karcolódott.
  • Gondolj arra, hogy milyen nagyításra lesz szüksége. A Loupes az objektumok, szövegek és képek növelésére szolgál. Ez a növekedés mértéke fontos mutató. Ez diopterekben fejeződik ki. Minél inkább, annál nagyobb a téma, amit figyelembe fogunk venni. De fontos, hogy fontolja meg a fókusztávolságot. Érdemes kiválasztani az ilyen hatalmat, hogy ez a mutató ne korlátozza a munkát.
  • A háttérvilágítás mindig hasznos.
  • A nagyító kialakítása attól függően változhat, hogy milyen tevékenységeket igényel.
  • A szín nem olyan fontos, de a kritériumot is figyelembe kell venni. A fekete vagy fehér nagyító a legnépszerűbb, de bármilyen más színt és designt rendelhet.

A nagyító Luou Levenhuk Zeno megtekintése a következő videó megtekintése.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: