A lakkok típusai a harangokban

A lakkok típusai a harangokban

Az aeroszol lakkok különleges típusú lakkkeverékek, amelyeket az egyszerűség és az egyszerű használat jellemzi. Mindazonáltal, akik először szembesülnek az ilyen anyagok használatának szükségességével, nagyon meglepődnek a színező kompozíciók meglévő változatainak számáról. Ezért az ilyen anyagok megszerzéséhez részletesen meg kell ismerkednie, milyen típusú lakkok léteznek a kannaterekben, és milyen különbségek vannak.

A lakkok típusai a harangokban

Előnyök

Aeroszol lakkok, függetlenül a gyártótól, számos előnye van.

 • Ezek a készítmények nem igényelnek tenyésztést és keverést, készen állnak a felvásárlás pillanatától. A kannákkal való munkavégzéshez nem szükséges felesleges a további eszközökért: ecsetek vagy görgők. A szerencsés spray-t kis hengerekben állítják elő, ami gyakorlati és mobil anyagokat eredményez.
 • Gyakran a lombkorona aeroszoljai egy gyors szárító termék formája. A szárításuk ideje néhány perc. A kezelt felületen lévő tulajdonság miatt nincs kialakítva.
 • A szerencsés spray-k különböző felületeken történő permetezésre szolgálnak, mint például a fém, tégla, fa, műanyag. Mind a sima felületek, mind a nehezen elérhető helyeken, mind a kiemelkedések és kanyarok, például a gép frissítésének szakaszai, de nagyon nehéz lesz elérni őket. A világos példa egy kerámia kétkomponensű lakk “kerámia”, amely a felületet nemes csillogás biztosítja, megvédi a festett felületet, és növeli a kopásállóságát.

A lakkok típusai a harangokban

 • A hengerekben lévő lakk keverékek nagyon könnyen kezelhetők. Annak érdekében, hogy felhasználhassák őket, nincsenek specifikus készségek, tapasztalatok és különleges feltételek – elég ahhoz, hogy megismerkedjenek a hengeren feltüntetett alkalmazás utasításaival. Az Alapfogyasztás minimális lesz – ez a fajta arcú anyag a leggazdaságosabban tekinthető. A bevonó réteg egységes és homogén lesz.
 • Ezek a bevonatok elfogadható áron vannak, bár drágább, mint a szokásos festékek és lakkok.

A lakkok típusai a harangokban

Bármilyen lakk permet kiváló fizikai-kémiai tulajdonságok, nagy ellenállás a nedvességgel és a különböző agresszív anyagok, valamint a stabilitás a hőmérséklet csökken. Az ezen eszközökkel festett felületet teljes mértékben védeni kell különböző típusú mechanikai és légköri hatásoktól.

A lakkok típusai a harangokban

Fajták

Számos lakk fajta van. Ezek közül érdemes kiemelni két vízalapú típus: akril és poliuretán. Ezeknek a permeteknek az előnye a tűzbiztonság. Ezenkívül gyorsan megszáradnak, tartós bevonatot hoznak létre, gyakorlatilag nincs specifikus maró kémiai szaga, ellentétben a festékkel.

A lakkok típusai a harangokban

A lakkok típusai a harangokban

Poliuretán

A poliuretán lakk poliészter és diizocianát-származékok. Az ilyen bevonat ellenáll a fizikai hatásoknak. Két típusra oszlik: egykomponensű és kétkomponensű (csak egykomponensű készítményeket alkalmazunk aeroszolokban). Lehet víz alapú vagy alkohol-tartalmú.

Poliuretán lakkok előnyei:

 • Összetételének köszönhetően a repedések nem kerülnek kialakításra a teljes szárítás után;
 • Ne húzza le;
 • Hozzon létre egy tartós bevonatot;
 • Ellenáll az agresszív média és az Ufa sugarak hatására.

A lakkok típusai a harangokban

A lakkok típusai a harangokban

A lakkok típusai a harangokban

Akril

Az akril lakk egy viszkózus vízoldható folyadék, szinte nincs szaga. Folyékony polimerből vagy úgynevezett akril diszperzióból készül.

Ez a bevonat a következő fizikai-kémiai tulajdonságokkal rendelkezik:

 • A víz elpárologtatása miatt a szárítás, amely után a bevonat olyan filmet képez, amely képes védeni a különböző mechanikai károsodásból;
 • Szárítás után a bevonatot semmilyen folyadék nem befolyásolja;
 • Az akrilfilm megtartja az átláthatóságot, és nem kapcsolja sárga UV-sugarak hatása alatt;
 • bármely felületre, beleértve a téglát és a betont;
 • nagy tapadást biztosít a tisztított felületekkel.

A lakkok típusai a harangokban

A lakkok típusai a harangokban

A lakkok típusai a harangokban

Nitrocellulóz

Nitrocellulóz-lakk egy gyanta vegyület, szerves oldószer-alapú Coloquinsiline. Éles szaga van, miután szárítás után biztonságos lesz az egészségre. A lakóövezeten belül használható – gondos szellőztetés függvényében. Az időszak szárítása egy óra. Az aeroszol szilárd bevonatot hoz létre kiváló védelmi jellemzőkkel, kiváló dekoratív tulajdonságokkal rendelkezik.

A külső jellemzők alapján a lakkok színesek vagy átlátszóak lehetnek, Matte vagy Fényes. A fényvisszaverő aeroszol is megtalálható, amely a fényes felületekből származó fényrészecskéket eldobják. Milyen termékeket választhat a munkához minden vevő esetében. Mindez az alkalmazás helyétől, a felület felületétől és a várt eredményektől függ.

A lakkok típusai a harangokban

Alkalmazási terület

A gyártó cégtől függetlenül az aeroszol lakk összetételétől ezek a permetek nagyon kiterjedt alkalmazással rendelkeznek.

Feltételesen három fő felhasználási területet oszthat meg a lakkspray használatáról.

 • Autóipar. A kompozíciót leggyakrabban a műanyag és a krómozott festékekre alkalmazzák.
 • Otthon. Univerzális összetétel A különböző bútorok, kiegészítők, kiegészítők, játékok, a fények különböző felületekre történő megadását szolgálhatják, ezáltal művészeti alkotásokat hozhat létre.
 • Építési szféra. Széles körben használják a különböző felületek fedezésére.

A lakkok típusai a harangokban

A lakkok típusai a harangokban

Az alkalmazás jellemzői

A szavazatokban lakkokat használhatsz anélkül, hogy bizonyos tapasztalattal rendelkeznének velük.

Csak kövesse néhány egyszerű ajánlást.

 • Használat előtt a kanchinnek 2-3 percig vastagabbnak kell lennie. Belső tartalma permetezhető a felszínre, ha a labda hangja egyértelműen hallható a léggömbön belül.
 • A felület lefedése előtt a lakkot a minta láthatatlan helyén kell permetezni. Ha a festett felületnek fekete külső rétege van, akkor ne aggódj: a termék megjelenése a permetezés után nem szenved.
 • Az aeroszol permetezése körülbelül 30 cm távolságból következik, a spray függőlegesen tartható.
 • Alkalmazzon egy aeroszol kémiai anyagot egy egységes réteget követ. Szükség esetén alkalmazhatja a bevonat újréteget, de csak 10 perces szünet után.
 • Ha kis mennyiségű lakk szükséges a felület fedezéséhez, és a permet teljes tartalma nem használható, akkor a maradékot a következő alkalommal hagyhatja. Azonban meg kell tisztítani a permetezőt. Hogy ezt tegye, fordítsa le a léggömböt és permetezzen, amíg a jet eltűnik.

A lakkok típusai a harangokban

A festés megkezdése előtt érdemes megvizsgálni az utasításokat, és később szigorúan tartsák be az alapvető biztonsági szabályokat:

 • ha lakkokat használunk szerves alapon, a szellőztetés jelenléte;
 • Lehetetlen permetezni a nyílt tűz közelében;
 • Szükséges, hogy a légzőkészülék, a védőszemüvegek, a kesztyűk védelme.

A lakkok típusai a harangokban

A vízalapú aeroszolkészítmények nem igényelnek ilyen szigorú biztonsági berendezéseket – ebben az esetben kizárhatják a maszk és a szemüveg használatát.

A lakkok típusai a harangokban

A munka befejezése után várni kell az időt, amíg a felület száraz. Ugyanakkor szükség van arra, hogy gondoskodjon arról, hogy a por szárítás alatt esett rá, és megpróbálja maximalizálni a lehetséges mechanikai károktól.

A lakkok típusai a harangokban

A következő videóban a figyelmét egy rövid videó felülvizsgálja a lakk test akril-tiszta kabátja a HB-ból származó tartályban.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása