A laptop csavarjai jellemzői

A laptop csavarjai különböző rögzítőelemtől eltérnek az összes felhasználó számára. Megmondjuk, hogy mi, azok jellemzői, hogyan kell csavarni a fogaskerekeket szakadt vagy összekapcsolt arcokkal, és elképzelni egy laptop csavarok áttekintését.

Ami?

A csavarok egy rögzítőelem, amely összeköti a laptop különböző részeit. Meg kell észrevétlenül megtenni, így az ilyen csavarok mindig feketeek (az eset színe alatt). Az ezüst kevésbé találkozik, általában összeköti az alkatrészeket az ügy belsejében. Az ilyen csavarok fejei mindig laposak. Néhány gumi béléssel zárva van, és a pecsét másokra halad. A nyílások is eltérhetnek, így a választáskor a csavar célját és helyét tekintjük.

Célja

A csavarokat akkor használják, ahol a reteszek nem adják meg a kívánt erőt. A következő elemek csavarozott csatlakozásokkal vannak felszerelve:

 • Alaplap;
 • Külön díjak a bővítőhelyeken;
 • HDD;
 • billentyűzet;
 • A ház részei.

A védett laptopok a kötőelemek a dekoráció szerepét játszják. Több süteményt használnak más elektronikában, például okostelefonokban, tablettákban, kamerákban. Természetesen különböznek egymástól.

Mi történik?

A konszolidáció módjával a következő típusokra oszthatók:

 • A csavarokat a menetes lyukakba és anyákba csavarták, az elektronikus alkatrészek csatlakoztatva vannak;
 • Az öntapító csavarokat a testrészek szerelésére és a ház elemeinek összekapcsolására használják.

A legszokatlanabb csavarok rögzítik a processzor hűtőrendszerét. Ezek olyan rugók vannak, amelyek lágyítják az ütéseket és a rezgést, megakadályozzák a törékeny komponensek megsemmisítését.

A különböző cégek különböző csavarokat használnak lépésben és hosszában, nevezetesen:

 • A legtöbb esetben a hossz 2-12 mm;
 • A menet átmérője – M1,6, M2, M2,5 és M3.

A fej lehet kereszt (leggyakrabban), egyenes, 6 osztályozott vagy 6 és 8-sugárcsillag. Ennek megfelelően különböző csavarhúzókra van szükségük. Az Apple egy 5-sugár csillag (Torx Pentalobe) formájában lévő nyílásot használ. Ez garanciát garantálja, hogy csak egy speciális szerszámmal rendelkező mestereket javítanak (mások egyszerűen nem lesznek ilyen csavarhúzó).

Amint láthatja, sok szabvány létezik, így a csavarokat a készletek értékesítik. A készlet nagy lehet (800 db, 16 zsák 50 csavar) és kicsi, kiváló minőségű és nem túl.

Fontos! A csavar minőségének ellenőrzéséhez próbálja meg károsítani a slotot egy csavarhúzóval. Ha csak karcolások maradnak a festéken – egy jó csavar. Ha a slot képes volt “nyalogatni” – ez a készlet jobb, ha nem használja. És ne feledje, hogy a fő dolog – a kötőelemekkel, hogy kapcsolatba kell lépnie.

Hogyan csavarja le?

Minden laptop modellnek saját szétszerelési rendszere van, amely a csavarozás sorrendjét mutatja. A speciális helyszíneken és fórumokon találhatók, néha a felhasználói kézikönyvben van. A rendszer feltárása után válasszon egy csavarhúzót.

 • Műanyag hibával. Szükség van a finom szétszerelésre, mert nem károsítja a réseket, és nem karcolja meg a testet. Ha ez nem segít, alkalmazza az acélt.
 • Acél által edzett csípéssel. Szükség van, ha “keverednek” a résidők, az arcok megtörtek, a csavar lehetetlen csavarni. Lehet ugrani és károsítani az elemet, így cselekedni kell.

Ha a csavar le van csavarva – szerencsés vagy. És ha meg kell csavarni a kapcsolt csavart – tegye a következőket:

 1. a szálon vagy a fejen a szilikon kenőanyag csepegtető (ipari károsíthatja a műanyagokat);
 2. melegítse a forrasztópad fejét; Ha a csavart műanyagba csavarozzák – a forrasztópornak impulzusnak kell lennie;
 3. Ne tegyen új réseket – erre, vegyen egy lapos akut csavarhúzót, csatoljon egy csípést a régi nyílás helyére, és nyomja meg a kopogtatót a kalapácsba; Meg kell verni semmit, ellenkező esetben a kapcsolat romlik; Ha a jobb oldalon van – a fej deformálódott, és az új nyílás természetesen kiderül, hogy ez a csavar ki kell cserélni az újat;
 4. A tekercselt élek csavarja lecsavarható, ha új réseket vágott NADFIL-vel; Annak érdekében, hogy a fűrészporok ne kerüljenek be a testbe, amikor folyamatosan használjuk a porszívót, vágás után, törölje le ezt a helyet egy pamut tamponnal.

Fontos! Ne alkalmazzon túlzott erőfeszítést. Ha a csavar nem kap csavart – keresse meg az okot. És mindig kövesse a biztonságot.

A következő videóban leírjuk, hogyan kell csavarni a csavart a laptopból.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: