A Linden táblákról szól

A Lipa a levél alá eső fákhoz tartozik, amelynek generációja legalább 45 fajta. A Linden szaporodása egy mérsékelt öv az északi féltekén található. Ez a fák fajtája a Tatária, Bashkiria és a Chuvassia területén, valamint az Oroszország európai részén található erdei sztyeppei övezetben.

Sajátosságok

A struktúrájával a Lipa egy magas fa, amely akár 30 m magasságot ér el. A korona vastag, és az épület formájában egy nagy tojáshoz hasonlít. A fa könnyedén és homogenitására értékelhető. Műszaki célokra a Linden billetét, ha legalább 80 év korát ér el.

A lime fajtája a nem Unicron szétszórt érrendszertípushoz tartozik. A fa törzséje lényege ugyanolyan tulajdonságokkal és színgel rendelkezik, valamint a periférián található fa, amely lehetővé teszi a folyadékot a körfajta típusához. A megjelenésben a mészfa fehéres, rózsaszín szín színű, a szerkezetben ez az anyag puha.

A lindenben lévő fa textúra kifejezése rosszul kifejezve. Ha megnézed a törzse keresztirányú szakaszát, akkor láthatja, hogy az éves gyűrűk gyenge rajzokkal rendelkeznek. A törzs közepétől az oldalig vékony, úgynevezett magsugarok, amelyek hosszanti vágással úgy néz ki, mint egy sötétebb árnyalatú csíkok. A feldolgozási folyamatban a lipa meglehetősen magas fából készült fényes jelzőt mutat, amely a nyíranyag fényességének intenzitásának egyik szintjén található, ugyanakkor heiies tűlevelű sziklák.

Mivel a nedvességhuzal edények a fa összetételében kicsi és számos, a Lipa testülete nagyfokú egyenlő sűrűséggel rendelkezik minden hosszában.

Főbb jellemzők

A Linden Wood legfontosabb előnyei a feldolgozás megkönnyítése, az űrlap megőrzésének képessége, a színező komponensek elnyelésére, és nem repedve szárításkor. Amikor felmeleged, a lime kártya egy vékony méz aromát kiemel, így ezt a fűrészárut hagyományosan használják a szauna vagy a fürdő belső felületére. A Linden fitoncidek kedvező hatással vannak az emberi légzőrendszerre, és az anyag is tucat év után megőrzi az ilyen ingatlant. A mészfák fizikai mutatói:

 • Anyagsűrűség – 490 kg / m³;
 • Közepes specifikus gravitáció – 0,55 g / cm3;
 • A száraz fa szilárdsága a tőke irányában 40 MPa;
 • Hajlítási erő – 70 MPa;
 • A zsugorodás mértéke – a teljes összeg 16% -a.

A Linda-i fa nagy képes nedvességet tartani, így A frissen billenők páratartalma elérheti a 100% -ot. Ez az anyag rendelkezik olyan tulajdonsággal, amely a megfelelő irányban hajlad, és magas kopásállósággal rendelkezik. A Linden Board értékeli a hő megőrzésének képességét, ráadásul nem vonzza a rágcsálókat. Az anyag előnyei és hátrányai vannak. A munkadarabok pozitív tulajdonságai a következők:

 • A fa jól kezelhető, zsetonok, jar és repedés nélkül;
 • A fa minta gyengén kifejezett textúrájának köszönhetően a kezelt felületek sima és homogének;
 • A megjelenésben a tábla úgy néz ki, mint egy értékes anyag, egy nemes tejelő-rózsaszín árnyalatú;
 • A nyers üreset a szál vagy hajlítás nagy betartása megkülönbözteti, de a termék szárítása után nagyfokú erővel rendelkezik;
 • Az anyag nincs rothadt, mivel a szárítás után nem szívja fel a nedvességet;
 • A fadarabok idővel az idő múlásával nem változtatják meg az árnyékukat;
 • Az anyag könnyen polírozott, ezért nem csak építési célokra, hanem a népi halászok is használják.

Ami a hiányosságokat illeti, az egyetlen mínusz a Linden Wood a lágyság. Bizonyos esetekben bonyolítja a famegmunkálás folyamatát.

A fajok áttekintése

A Linden termékei iránti igény mindig magas szinten marad. A táblákat építési célokra használják, bélés – belső dekoráció, valamint Lycom, népi kézművesség az ajándéktárgyak és tételek gyártásában. A vágási üres lapok különböző módon lehetővé teszik különböző fűrészáru típusát.

 • Bélés. Ezen a kifejezés alatt egy puzzle-összetevőkkel felszerelt, egy tervezett száraz táblát tartalmaz. A clapboard bézs színe egy kis rózsaszínű verejtékkel, hogy ezt az anyagot a dekoratív belsőépítészet egyik legjobb lehetőségének tekintjük. Leggyakrabban a bélést párok, fürdők vagy szaunák rögzítésére használják. Az anyag rezisztens a rothadás és a penész megjelenése. A bélés felszerelése egy előre meghatározott láda egy keret formájában. Ez a faanyag kiváló hőszigetelő, könnyen tisztítható, megtartja esztétikai tulajdonságait és ellenáll a szennyezésnek.

A tapsolványok standard méretei vannak. A fűrészáru vastagsága 16 és 20 mm között van, a tábla szélessége 15-20 cm, és a hossza 3-6 m. A minőségi szinttől függően a bélés fajtáira oszlik. Az A fokozat a legdrágább és kiváló minőségű. A B. fokozat átlagos lehetőség az ár minőségének arányában, és a legalacsonyabb és olcsó változat a C fajta.

 • Eurovanda. A hazai bélés rendes fajtáitól eltérően ez a fűrészáru csak kiváló minőségű nyersanyagokból készül. Szakértők Megjegyezzük, hogy az euró nő puzzle-kapcsolóeleme pontosabban és megbízhatóbbá tétele. Minden európai feltérképezés kötelező eljárásban, amelyet kényszerített szárításnak neveznek, így a késztermék javított minőségi előírásokkal és igényekkel magasabb.

 • Szegélytábla. Egy ilyen fűrészáru alatt meg kell érteni az összes 4 élen feldolgozott munkadarabot, és nem rendelkezik a kéreg oldalán. A szélezett tábla négyszögletes keresztmetszete 8×16 és 100×250 mm között van. A táblák vastagsága 2-10 cm-ig érhető el. A szélezett testület fő követelménye a tiszta és geometriailag helyes formák megőrzése. Gyakran a szélezett táblát a Steam elrendezésénél regal használják. A tábla alakja a lime billet vágásának módjától függ. A legmagasabb minőségi fűrészáru, amely radiális fűrészekkel rendelkezik, amely szigorúan a törzs magja mentén történik, amely garantálja a nedvesség legkisebb hatását a fa.

A féled fűrészelésnél a tábla már elveszíti, és az átlagos árkategóriára és a tangenciális savanyúságra utal, a legolcsóbb üresek, amelyek hajlamosak a duzzanatra és a szárításra.

 • Szélezetlen tábla. Ez a fajta fűrészáru van felosztva semicreet ellátás, ha a fűrészelést követően az egyik oldalon, a tuskó marad egy réteg a kéreg, valamint egy teljesen szélezetlen változata, amikor a kéreg maradványok 2 oldalsó felületek a fórumon. A szélezetlen fűrészáru vastagsága 25-50 mm, és hossza 3 vagy 6 m. Ez a fajta mészanyag csak a nagyolásra vonatkozik, mint a nem elsődleges termékek megjelenése. A tábla költsége kicsi, de a minőség jó.

Lipovaya fa fűrészáru magas hőmérsékleten és magas páratartalmukban, a tulajdonságaik megváltoztatása nélkül. A házak vagy a fürdő rönkjei linden kerekítésből készülnek, és a bélést gyakran a téglaházak dekoratív belsőépítésére használják.

Alkalmazás

A lime fa kifinomult és nagyon kellemes aromájával, a puha és egy kis viszkózus szerkezet feldolgozása során nem csak fűrészelésre kerül, hanem a szálra is. A Linden késztermékei esztétikailag vonzó megjelenésűek és mindig jól néznek ki. Lipa használata építéshez vagy beltéri elrendezéshez: konyha, fürdőszoba, szaunák. Ez a fa elengedhetetlen, ha a gőzölő felszerelt. A polcokhoz sima mészlapokat használnak, amelyekből a mennyezet is készül, a falakat vágják, lombkorona.

Fall Tree – Lipa – régóta értékelték Oroszországban nemcsak az építők, hanem a népi mesterek is. Különböző kézműves, szobrok, edények, hangszerek, bútorok, és később került sor a hárs rajz munkát. Egyezés, ceruza, snap-in a pecsétek vagy bélyegek. Még a fűrészáru hulladéka is bekövetkezik: a fa égetése esetén a szenet a vízszűrők töltőanyagként kapjuk. A mészszén szűrésének minősége meghaladja a többi fafajtól kapott analógokat.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: