A LogID-ről

Jelenleg a természetes anyagok különböző struktúráinak építési technológiájának népszerűsége növekszik. Ezért sokan próbálnak megismerni a naplókat. Természetesen ez az eset kulcsfontosságú előnye a környezeti tisztaság. Egyre inkább a választás az azonos átmérőjű feldolgozott napló javára történik. Ez annak köszönhető, hogy egy ilyen anyaggal sokkal könnyebben dolgozni – leggyakrabban a cél nem szükséges, sőt belül is.

A LogID-ről

A LogID-ről

Ami?

Ez a fajta modern építőanyagok egy napló, továbbított. A speciális berendezések (marógépek) és az adott technológia szerint történik. Ugyanakkor a fő jellemző és explicit versenyelőny – ugyanaz a szakasz a teljes hossz mentén.

A LogID-ről

A kezdeti gyártási szakaszban a fákat válogatással rendezik. Érdemes megjegyezni, hogy a feldolgozás folyamatában bármilyen formában adható. Egy másik fontos pont a fa impregnálása, amely megakadályozza a különböző külső tényezők negatív hatását és a tűzoltó tulajdonságok növekedését.

A LogID-ről

A mai napig az OCB széles körben elterjedt építőanyag. Az optimális választás lesz, ha a természetesség és az esztétika a sarok fején van. A leginkább nem szabványos és merész építészeti tervek életében való megtestesülés valódi lehetőségeiről is beszélünk.

A LogID-ről

Érvek és ellenérvek

A vizsgált anyag legfontosabb előnyei a következő fontos paramétereket kell tartalmazniuk:

 • a természetes textúra esztétikája;
 • légáramlás, amely kényelmes mikroklímát biztosít;
 • hő- és hangszigetelési tulajdonságok;
 • a fali dekoráció pénzügyi költségeinek csökkentése;
 • A struktúrák összeszerelésének maximális egyszerűsége, amely minimális időt igényel;
 • számos kész projekt és a tervezői megoldások végrehajtásának lehetősége;
 • környezetbarátság;
 • A maximális élettartam (fából készült épületek nélkül, 60-80 éven belül működnek).

A LogID-ről

A LogID-ről

A fentiek mellett meg kell jegyezni, hogy az ilyen anyag lehetővé teszi az épületek bármely tervezés építését. A hőszigetelés szempontjából a naplók csak a SIP-Panels számára alacsonyabbak. Ebben az esetben azonban figyelembe kell venni a környezeti komponenst, figyelembe véve a hab és az OSB lemezek tulajdonságait.

A LogID-ről

A fából készült anyag kiválasztásakor fontos megjegyezni, hogy biztosítani kell a vonatkozó védelmet. Ellenkező esetben az explicit előnyök egy részét idővel kiegyenlíti. A napló-gyárak túlnyomó többségében speciális kompozíciókkal impregnálódik.

Ugyanakkor a házak és más struktúrák összeszerelése során gyakran szükség van további feldolgozás elvégzéséhez.

A LogID-ről

Az objektivitás érdekében fontos, hogy a legjelentősebb hátrányokat elosztják, amelyek listáján:

 • Természetes szárítás, amely a napló deformációhoz vezet, nevezetesen hajlításuk és csavarásuk;
 • kockázati repedés a telepítés után;
 • a zsugorodás miatt a befejező munkák tervének bizonyos korlátozásainak jelenléte;
 • Tűzveszély (a gyakorlatban minimálisra csökkentve a megfelelő kezeléssel).

A LogID-ről

A LogID-ről

Különös figyelmet kell fordítani a rönkök zsugorodására. Rendszerint ez történik az év során. Természetesen ebben az időszakban nem lehet befejező alkotás szót szólítani, mivel lehetséges a fő szerkezeti elemek geometriájának megváltoztatása.

Ennek alapján a falak gyakran kívül vannak, és a zaj belsejében vannak.

A LogID-ről

A LogID-ről

Mi különbözik az apróra vágott naplótól?

A két természetes építőanyagok közötti különbségeket pontosan megállapítják, hogy pontosan arra kell összpontosítani, hogy mely feladatokra kerülnek az építésbe. Például egy kézi naplózás és egy nonocilizált napló jobb lesz, ha szükséges:

 • Maximális tartós (szó szerint évszázadok) a hagyományos technológiára épülő ház;
 • csökkentse a jövőbeni energia költségeit;
 • Egyszerűsítse az építés építését – az ilyen naplók általában kevésbé érzékenyek a károkra és a károkra;
 • Mentse el a fa természetes szerkezetét.

A LogID-ről

Figyelembe véve a naplók termelésének megközelítésének különbségét, a hengeres anyagnak számos kifejezett előnye van. Meg kell jegyezni, hogy ebben az esetben az építési idő jelentősen csökken. Kézi vágások szükségesek 8 hónapról egy évre a zsugorodáshoz.

Nem kevésbé fontos pont – ezek a gépek feldolgozásával ellátott készletek összes elemének azonos méretei.

A LogID-ről

Nézetek

A modern piac megfelelő szegmensében bemutatjuk a leírt tervezési anyag különböző kategóriáit. És nemcsak a fűrészáru, vagy például a nyersanyagként használt harmadik osztályról beszélünk. A fűrészárufűrészek minden rendelkezésre álló fajtája A specifikus paramétereket figyelembe véve a következőképpen lehet besorolni.

 • A fafeldolgozás típusa. Sokan még mindig épülnek egy fából készült házat, amely egy apróra vágott naplóval van ellátva, amelynek alakja kézzel adódik. Azonban a speciális berendezéseken feldolgozott kicsapódott billenők, most magabiztosan rögzítik a vezetést. Ezzel párhuzamosan érdemes figyelmet fordítani a természetes páratartalom naplójára is. Fontos, hogy ez a kategória magában foglalja a hazai piacon bemutatott termékek túlnyomó többségét. Ez az egyenletes szárítás biztosításával kapcsolatos problémák miatt következik be.

A LogID-ről

 • A szárítás típusa. Ebben az esetben két fajtának megkülönböztethető – termikus, vagyis teljesen száraz és naplók egy bizonyos páratartalommal.

A LogID-ről

A LogID-ről

 • A horony típusa (profil). Két lehetőség lehetséges – finn és hold.

A LogID-ről

A LogID-ről

 • Profil helye – hosszirányú (szigorúan központosított), keresztirányú (az úgynevezett leszállási tál formájában) és az átló (nem szabványos formák létrehozása).

A LogID-ről

A felsorolt ​​felsorolás mellett két további fontos pontot vesznek figyelembe a. A termelésben használt faról beszélünk, amely meghatározza az anyag tulajdonságait, valamint a naplók méretét.

Anyagok

A naplófülkék leggyakoribb anyaga tűlevelű fák. Ez annak köszönhető, hogy a csatornák alakja, ameddig csak lehetséges és egyenes. Nem kevésbé jelentős tényező a fa sűrűsége gazdag gyanta tartalmú és rothadó ellenállás. Mindezen jellemzők azonban nem jeleznek feltétel nélküli dominanciát.

A verseny olyan lombhullató kőzeteket alkot, amelyek nem kevésbé nagy teljesítményűek.

A LogID-ről

Fenyő

Jelenleg leginkább a fenyő rönkökkel találkozhatsz a fenyőből. A gyártók ilyen választása a fák, a fa minőségének és viszonylag alacsony költségének széles körű eloszlása ​​magyarázható. Érdemes megjegyezni, hogy ez az anyag nagyon vonzónak tűnik.

A LogID-ről

Nem szabad elfelejtenünk az ilyen jellemzőkkel, mint az alacsony hővezető képesség és a megnövekedett ellenállás a környezeti tényezőkkel szemben. Többek között a legkisebb törésképződés a fenyő. Természetesen mindez a szállítási szabályok, a tárolás és a telepítés szabályainak való megfeleléstől függ.

A LogID-ről

Vörösfenyő

A szibériai vörösfenyő fenyőfából, elsősorban a keménység, egy kicsit ugyanolyan tölgy és bükk mutatója. Fontos figyelembe venni, hogy ez a jellemző idővel csak javul, ami hosszú élettartamot biztosít a vágás és a megnövekedett struktúra szilárdságának. A nagy keménység, valamint a gyanta miatt a tűz tűzveszélye ismétlődik ismételten.

A LogID-ről

Számos, a vorosfenyérből származó díjak döntései és a döntő kritérium. Ez a fa különbözik a legközelebbi versenytársaitól, kimondott és kontrasztos textúrájából. Ez önmagában kizárja a festék használatának szükségességét és a leggyakrabban általában.

A LogID-ről

Cédrus

A fajta logója a természetes anyagok sok példányának álmainak határa. Ezt a népszerűséget a tűlevelű fa egyedülálló tulajdonságai magyarázzák. Először is, a CEDAR belső szerkezetére kell összpontosítani, ami hasonlít egy szivacshoz. Apropó, A keresztmetszetben lévő összes négyzetcentiméter legfeljebb 60 000 mikroszkopikus csövet (csatornát) tartalmaz levegővel.

A LogID-ről

A cédrus legfontosabb jellemzői keménység, rothadó és magas hőszigetelő kapacitás. A tudósok is bizonyították a fa illatának tulajdonságainak egyediségét, amely pozitívan befolyásolja az emberi egészséget.

A LogID-ről

Nyársas

Leggyakrabban az ebből fából származó OCB-t fürödni és szaunák építésére használják. Jellemzői miatt ez az anyag optimális megoldás az ilyen struktúrák építésében.

Az egyetlen feltétel a napló kiváló minőségű szárítója, amelyet szigorú technológiai megfelelésű speciális kamarákban végeznek.

A LogID-ről

Az Aspen növekedésének átlagos időtartama legfeljebb 90 év. A hosszú õröket azonban gyakran találják meg, elérve az 1.5 századot. Az építőanyag gyártásához 45-50 éves másolatokat használnak. Figyelembe véve, hogy gyakran a mag hamis lehet, mivel a fák a vizes élőhelyeket preferálják.

A LogID-ről

A szárítás folyamatában a hordó része deformációnak van kitéve. Figyelembe véve az összes árnyalatokat, az Osinovsky OCB hosszát, szabályként 4,5 méter. A hosszabb naplók az esetek túlnyomó többségében csavart vagy hajlítottak. Ennek alapján az ilyen típusú fa munkadarabja veszteséges lehet.

Dimenziók

Napjainkban nincsenek világos szabványok, amelyek a vonatkozó dokumentumokban vannak rögzítve. Más szavakkal, Elméletileg napló szinte bármilyen hosszúságú, súlya és átmérője (például 150, 200, 260 mm és más paraméterek). Általános szabályok, a szabványok megpróbálják telepíteni a gyártókat. Azonban néhány pontot még a GOST szabályozza.

A LogID-ről

A lekerekített naplók szabványos paramétereinek elküldéséhez az alábbiak szerint történhet.

 • Átmérő – olyan indikátor, amelynek kulcsfontosságú értéke van, mert meghatározza a jövőbeli falak szilárdságát és termikus vezetőképességét. Az esetek túlnyomó többségében a szakasz 160 és 320 mm közötti tartományban változik. A magánházépítésben a CB-t leggyakrabban használják, amelynek átmérője 240 mm.
 • Üzemi magasság, amelyből a helyezett koronák száma függ. Ez a felállított falak és partíciók magasságára utal. Az érték a távolság és a horony csúcsai közötti távolság. Tehát 240 mm átmérőjű a hold- és finn profilok esetében, a munkamagasság 208 és 190 mm között van.
 • Hosszanap. A standard ebben az esetben 6 m. Ns. (Mindenesetre 1 méter többszörös). Természetesen az egyes megrendelések mellett szinte minden anyagot gyártanak, legfeljebb 12 méterre.
 • Groove szélesség (profil). Ugyanolyan átmérővel, a finn hornyok (140 mm) szélesebbek, mint a Hold (110 mm). By the way, egyes esetekben van egy meghosszabbított 20 mm-es holdprofil.
 • Propil kompenzáció, Amelynek jelenléte hozzájárul az úgynevezett belső feszültség jelentős csökkenéséhez. Ennek eredményeképpen a nagyszámú repedés kialakulásának valószínűsége minimálisra csökken. Az ilyen propil mélysége a naplószakasztól függ, és leggyakrabban 15 és 20 mm között van.

A LogID-ről

A felsorolt ​​felsorolás mellett érdemes figyelmet fordítani egy ilyen paraméterre, mint a kölyök. Az esetek túlnyomó többségében a naplót köbméterrel (kockák) hajtják végre. Ugyanakkor az egyes típusú típusok mennyisége, figyelembe véve a horonyot és a kompenzációs propil-t, függetlenül vagy tisztázni a megfelelő táblázatokban.

A LogID-ről

Gyártástechnológia

Lényegében az OCB egy fa törzs része, akinek kérege és részben a fa felső rétege a speciális maróberendezéssel rendelkező növényekhez tartozik. Az ilyen tartozás biztosítja, hogy ugyanaz az átmérő (maximális vastagság) a teljes hossz mentén maradjon). Attól függően, hogy milyen típusú és cél, vékony, akár napló naplók is készíthetők, akár 100 mm. A szükséges paraméterek beszerzése érdekében az anyagot több lépésben kell feldolgozni.

A LogID-ről

A termelés következő szakaszairól beszélünk.

 1. A forrás anyag rendezése.
 2. A gépeken lévő üresek marása.
 3. Ismétletméretek.
 4. Természetes vagy kamra szárítás.
 5. Szükség esetén kompenzációs propil létrehozása.
 6. Vágott bréna.
 7. Háztartási komplexum kialakítása.

A LogID-ről

Egy másik fontos pont az, hogy megakadályozzák a famegpályás kockázatát. Ez nem a festék alkalmazásáról szól. Az antiszeptikus oldatokkal való impregnálás, valamint az antipirens.

A LogID-ről

Hatály

A mai napig a lekerekített naplók többet találtak, mint a széleskörű használatra. Természetesen először is beszélünk a különböző célok fából készült épületek modern építésére. Most sok területen találhat hasonló épületeket, amelyek közül a legtöbbjük általános háttérrel rendelkezik az eredeti fajokkal. Mind a lakóépületek, mind a fürdőszobák, a háztartási helyiségek és a verandák lehetnek.

A LogID-ről

Ugyanakkor a felsorolt ​​tárgyak építésénél azonban a leírt típusú építőanyagok használata nem véget ér. Tehát például a kút nagyon lenyűgözőnek tűnik, amelynek felső része lekerekített naplókból áll. Ezzel párhuzamosan széles körben használják, hogy olyan termékeket hozzanak létre, amelyek az eredeti belsőépítészeti elemekké válnak.

A LogID-ről

Tekintettel az egyedi jellemzői ennek a természetes anyagok, beleértve az esztétika, belül sok ház van készült bútorok minimális naplók. Ágyak és egyéb belső tárgyak log utánzás, beleértve a ragasztott anyagok használatát is. Ne felejtsük el a tervezési megoldásokat is, amelyek végrehajtásával megpróbálják elválasztani a helyiségeket belülről a maximális értéktől.

A LogID-ről

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása