A mechanikus aljzatok jellemzői

Különböző áruk emelése a mindennapi életbe komplex eszközök segítségével meglehetősen elterjedt. De olyan egyszerűbb technika is, amely nem rendelkezik a szokásos motorokkal, érdemes óvatosan tanulni. Érdemes tudni, például, funkciók mechanikus emelők, az általános termelékenység elvei választás és a lehetőségeket, árnyalatok alkalmazása.

Sajátosságok

A mechanikus aljzatok fő jellemzője, amely külön megjelenésben kiemeli őket, a cselekedet módja. A készülék használatához fizikai erővel kell rendelkeznie. De a rendszer nagyon egyszerű és megbízható. Ez a mechanikus aljzatok alapértelmezés szerint a legtöbb személygépkocsi. A tulajdonos fő erőfeszítéseit a fő munkakör mozgatására fordították.

Működés elve

A mechanikus aljzatok fő eszköze meglehetősen érthető. De figyelembe kell venni, hogy nagy számú ilyen eszköz van. És pontosan azt mondja előre, amelyből a beton modell áll, teljesen lehetetlen. De egy vagy más módon, 3 fő blokk megkülönböztethető:

  • létrehozás (fogantyú);
  • az emeléshez vagy préselt alkatrészekért felelős elem;
  • összekötő kapocs.

Nézetek

Az autók mozgatásához, mint a felemelkedését, gyakran használják egy üveg csatlakozót. Teljes név – Palack dugattyús hidraulikus csatlakozó. Fő része – henger. Ha megnyit egy hengeret, akkor a dugattyú megtalálható belül. A kialakítástól függően a fő munkagép (hidraulikaolaj) mind a hengerben, mind az alatta lévő tartályban található.

Az eszköz azonnali hozzátartozása a cselekvéshez egy dugattyús szivattyúval történik. Nagyon kicsi méretű. Azonban ez a szerény rész elég ahhoz, hogy az olajat a bypass szelepen keresztül vezesse be az üregbe a dugattyú alatt. A dugattyú és az aljzat hengerének átmérője olyan módon van kiválasztva, hogy minimálisra csökkentse a szükséges erőfeszítéseket. Amikor a folyadék a dugattyú alatt van betöltve, mechanikusan nyomja meg.

Ezt követően a terhelés automatikusan emelkedik a dugattyú felett. Az aljzat csökkentése érdekében lassan felrobbantani a hidraulikaolajat a dugattyú alatt. Innen jön a henger tetejére vagy egy különleges tartályba. A tartály kapacitása nagymértékben függ a rendszer teljesítményétől általában és más árnyalatok. Amikor a “függőleges” jackről beszélnek, majd szinte mindig szűk keresztmetszet-rendszert jelent.

A dugattyúk és a hengerek csak szigorúan mozoghatnak a függőleges tengelyen. Megfelelőtlen kényelmetlenséget biztosít. A palackfelvonók különösen jól mutatják, ha a rakomány közel van a földhez. Ezért a nehézségek várják az alacsony clearance gépek tulajdonosait.

Teleszkópos jack némileg különböző módon. Fő munkaterülete – ugyanaz a dugattyú. De már telepített alapértelmezett 2 dugattyúval. Az ilyen adalékanyagnak köszönhetően a felvonó magassága jelentősen növelhető. Ami fontos, a két dugattyús rendszer nem rosszabb, mint a hagyományos modellek, ahol csak egy dugattyú van. De a szövődmény a kialakításnak köszönhetően a berendezés drágább és nehezebb, mert elsősorban használ javítási szervezetek, nem magánszemélyek.

De az ékfejre nem szükséges az autósok. Gyakran ilyen eszközt használnak az ipari erdőfejlesztésben. Használja a faházak építésének folyamatában. A lényeg egyszerű: egy különleges ék vízszintesen mozog. Egy ilyen megoldás egyetemesen és megbízhatóan felemelheti a rakományt sok éven át, bármilyen probléma nélkül.

De az ék-aljzat más esetekben érvényes. Például nagy terheléseket mozgatnak, és segítenek az öntvények részének nyomására. Alkalmasak a berendezések telepítésének pontosságának meghatározására és a különböző épületekben szűk nyílások bővítésére.

Rack Jack – Mechanizmus kézi hajtásváltozással. Az ilyen modellek rakományt emelnek:

  • Építkezés;
  • javítás;
  • helyreállító;
  • leszerelés;
  • újjáépítés;
  • összeszerelés;
  • Néhány más dolgozik különböző típusú tárgyakon.

A fő munkagép az egyoldalas típusú gyengéd állvány. Az alábbiakban elhelyezkedő vége a hajlítás, hogy felemelje az árut jobb szögben. A támogató pohár a lehető legalacsonyabbra kerül. A sínen felvetett rakományok speciális záró csomópontokkal készültek. Az emelési kapacitás 2500-20000 kg lehet.

De az autó szolgálatában gyakran van egy sor Jack. Érdemes lesz az akvizíció és a fejlett autótulajdonosok számára. Az ilyen eszköz vízszintes végrehajtással rendelkezik. A házon a kerék szerelvényen csavarodnak. Lehetővé teszik, hogy szivattyúzzák a felvonót, anélkül, hogy levágnák a felületről (kivéve a leküzdési küszöbértékeket és más akadályokat). A támogatás megbízhatósága csak annak köszönhető, hogy egyidejűleg az autó emelkedésével egyidejűleg az eszköz mélyebbre kerül.

A hajtómű mechanizmusa a fogazott aljzatokra jellemző. A mozgás mechanizmusának meghajtását a fogantyú forgatásával végzik. A terhelési kapacitás 3000 és 20 000 kg között változhat. De a magánfelhasználáshoz egy csavarköteget vásárolhat.

Ez egy teljesen megbízható és kedvesebb eszköz, amelyet sikeresen használnak különböző helyzetekben.

Értékelés modellek

Jó eredmény, amely 2 t hordozó kapacitást biztosít. Például, “Bison Master 43040-2”. Ez a csavaros eszköz magassága 0,12 m. A terhelések 0,395 m magasságig emelkednek. A felvonó saját súlya 3,5 kg; Elég elegendő a személygépkocsival való együttműködéshez.

A 3 t terhelés kapacitása van egy csatlakozóval “Autodo 43330”. Fő mechanizmus – Különleges rack. Az emelési magasság eléri a 0,645 m-t. Az óra felvétele 0,13 m magasságban lehetséges.

Ha 70 tonnás terhelést kell emelni, akkor nem kell mechanikus, és a nehéz hidraulikus csatlakozót. De az autók emeléséhez 5 mamlást Csavaros palack modell tor. A pickup magassága nem kevesebb, mint 0,25 m. Ezen a magasságterhelés felett 0,13 m-re emelkedik. Saját termék súlya – 5,6 kg.

A DR (SWL) modell akár 10 tonna rakományt is képes felvenni. Főfelvevő eszköz – Speciális rake. A pickup magassága 0,8 m. Az aljzat száraz tömege – 49 kg. Rake mozog – 0,39 m; De mechanikai kézi modellek keresése, amely 15 t hordozó kapacitással lehetetlen.

Ezt a nagyságot például pneumohidraulikus Mega készülék. A modell teljes terhelhetősége eléri a 30 tonna. A szedés 0,15 m magasságban történik. A legnagyobb emelési magasság legfeljebb 3 m. A saját súlya 44 kg.

A 70 tonna rakomány növekedése hidraulikus eszközzel lehetséges “Ererred DN25P70T”. Ennek a modellnek a fejlesztése és gyártása az orosz céggel foglalkozik. Az alkotók azt állítják, hogy termékeiket különböző iparágakban lehet használni. A rúd áramlása 0,031-0,039 m lesz. Hidraulikus forgattyúház munkateljesítménye – 425 kocka. cm.

Hogyan válasszuk ki?

Elméletileg minden megfelelő terhelési szintű emelést használhat a személygépkocsik számára. De fontos megérteni, hogy a hordozó kapacitást “a tartalékkal” kell venni. Ezután még egy erősen betöltött gépet is felemel, sok munkaeszköz nem okoz különleges problémákat. Nagy figyelmet kell fordítani a felvonó magasságára. Az a tény, hogy általában a szabályozócsavarra korlátozódik, és kicsavarja azt egy maximális vételre.

A bypass szelepnek minden esetben kell lennie. A hazai gost fordítói nem hiába említik ezt az elemet. De a külföldön valahol készült termékek megfoszthatók a bypass szeleptől. Megjelenés és megjelenés. A vizuálisan észrevehető hibák egy gyártási házasságot vagy egy erős emelési kopást beszélnek.

A vásárlásokhoz csak a nagy üzletek vagy a gyártók hivatalos fióktelepeivel kell fordulni. És függetlenül attól, hogy valahol a városban találhatók, vagy a hálózaton dolgoznak – ez az elv univerzális. Hasznos, hogy ne korlátozzuk az árcédulát és a hirdetési biztosítékokat, hanem a kísérő dokumentáció felfedezését. Még mindig figyelmet kell fordítanod a pickup magasságára, amelynek meg kell felelnie a jármű elszámolásának, vagy a rakományokkal való munkavégzés kényelmét. Végül meg kell tanulnunk véleményt.

Hogyan kell használni?

De még a leginkább jó jack is hozhatja, ha analóg általánosságban használod. Ügyeljen arra, hogy megfeleljen a lift magasságának súlykorlátozásának és szabványoknak. A “népi technikai olvasztás” rovására próbálkozik, nem viselkednek semmi jó. Mindenképpen blokkolhatjuk a kerekeket, vagy megakadályozzuk a különböző rakományok részének mozgását (ha nem az autóban van).

Maximális fontos: Amikor autókat emel, az emberek és az állatok nem lehetnek benne.

Lehetetlen az emelt rakományt ugyanazon aljzaton tartani. Az emelési idő minimalizálható. Figyelembe kell vennie, hogy hová helyezzen egy csatlakozót minden esetben. Általában az intuitív megnevezések lehetnek.

Az éles mozgások és manőverek nem megengedettek, még akkor is, ha az autó vagy más rakomány rögzítve van – felmászhatsz, ha valaki más követi a felvonót, és nem egyedül.

Hogyan válasszunk ki egy Jacket, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: