A mellek vastagsága

Vastagság – Ez a távolság a nagy felületek (műanyagok) között. Ez a paraméter függ a terhelés erősségétől és maximális szintjétől, amelyhez a részt kiszámítják. Ezenkívül az anyag vastagsága, minél drágább. Milyen vastagság van építési és befejező táblák, és milyen paramétereket tartanak a legoptimálisabb különböző típusú épületek számára.

Szabvány vastagság

A GOST 18288-87 azt jelzi, hogy a tábla egy fából készült billet, amelynek vastagsága legfeljebb 100 mm, és szélessége több vastagság szorozódik 2. Anyagok más arányú szakaszok vagy 10 cm vastagság tartoznak más típusokhoz: fa, bár, vasút, deszka.

Általános kifejezés a szélezett, szélezetlen, gyalult üresek – építőipari fórum. A standard vastagságát 2 gost határozza meg a fafajtától függően.

 • A lombhullató fajtákhoz a 2695-83 GOST 12 fokozatot feltételez 19-100 mm-ről. 19, 22, 25, 32, 40, 45, 50, 60, 70, 80, 90 és 100 mm.
 • GOST 24454-80 Tűlevelű kőzetek esetén 11 méret 16 és 100 mm között van. 16, 19, 22, 25, 32, 40, 44, 50, 60, 75 és 100 mm.

Így az építőipar minimális vastagsága 16, a maximum 100 mm, szélessége 75-275 mm, hossza 2, 3, 4, 6 m.

A GOST mellett az ipari szabványok vagy annak saját gyártójainak alkalmazása. Ezért az orosz vállalatok kifejlesztették elfogadott méreteiket, amelyek így néz ki:

 • Szélezett tábla – 20, 25, 30, 32, 40, 50 mm;
 • Szélezetlen tábla – 25, 40, 50 mm;
 • Gyalult tábla – 20, 35, 45 mm.

A szélezett, szélezetlen, tervezett tábla univerzális megoldónak tekinthető. Az egyéni feladatokhoz speciális típusú táblák készülnek, amelyekre a miliméterben vannak dimenziós szabályai:

 • Homlokzati tábla, Plaquene – 15 és 25 között;
 • Padlóburkolat – 21-40;
 • Parketta – 7-től 25-ig, a 7 (8), 10., 12., 15., 20., 22. és 25. fokozatú fokozatokkal;
 • Teraszos tábla és fedélzet (DECED) – 22-40;
 • Bélés az európai szabványban (DIN 68126) – 12,5 (13), 16, 19;
 • A hazai termelők bélése – 12 és 40 között;
 • Blokkház (Imit tételek) – 20, 22, 28, 30, 36, 40.

Meg kell jegyeznünk, hogy a legtöbb befejezett tábla esetében a durva szabványok (GOST) nem, így az értékesítés az anyagokat és más méreteket, például 14 mm-t találhat.

A választás jellemzői

Az anyag vastagságának megfelelően válassza ki, hogy figyelembe kell venni néhány percet.

 • Minél magasabb az állítólagos terhelés a táblán, annál nagyobb a vastagság. A stabilitás, a fórum és a fa típusát is érinti, ahonnan készül.
 • Az anyag vastagsága a páratartalomtól függően változhat. Ezért, ha a nyersanyagot megvásárolja, számításokat kell tennie, figyelembe véve a Dermiska koefficientet. És az anyag “lélegzik”, egy kicsit változó dimenzió a környezeti levegő páratartalmától függően. Ezért szükség esetén helyesen kell rögzíteni a táblákat, ha szükséges, a műszaki (hőmérséklet) hiányosságok.
 • Fontos, hogy körmöket vagy kötőelemeket találjunk. Általános szabály: A köröm 3-4-szer nagyobb mélységig van eltömődött, mint a rész vastagsága.
 • Ha a telepítés előtt a tábla feldolgozása (öblítés, csiszolás), ha megvásárolná, akkor nem szabad elfelejtenie a megfelelő juttatást.

Minden egyes szerkezet esetében az optimális anyagvastagság van. Adjuk a legnépszerűbb megoldásokat a különböző típusú munkákhoz.

 • A keretházak alapjaihoz Az 50-60 mm-es anyagokat leggyakrabban használják. A felépítéshez egy vagy két iker táblát használnak, merőlegesek a padló síkjára. Az egylap vastagsága nem lehet kevesebb, mint 50 mm.
 • A tető telepítésekor A Rafter, a kiválasztott szegélyezett vagy gyalult lapok 50 mm-es méretű. A láda esetében az elemek vastagsága nagyobbnak kell lennie, annál nagyobb a gyors lábak közötti lépést és a tetőn nehezebb bevonóanyagok közötti lépést. Nehéz anyagok (például cement-homokcserép), 30-35 mm-es táblát általában a tüdő alatt (például vékony fémlap) – 20-30 mm. Ha speciális táblát használ, lépcsős élekkel, akkor a vastagsága 4-5 mm-rel kevesebb lehet. Ez különösen fontos, ha azt tervezik, hogy hűvös tetőfedő scat.
 • Külső befejezésre otthon Az anyagok a tervező ötlet alapján vannak kiválasztva. A szabványos vastagság erősen függ a kiválasztott stílustól. De mégis, az orosz éghajlat összefüggésében nem ajánlott használni egy meleg házat, amelyet évek köréhez terveztek, 20 mm-nél vékonyabb burkolatok.

A legnépszerűbb anyagokat bizonyos méretek képviselik.

 • 20 mm – Ez a méret a legtöbb pólót és a záratlan homlokzati tábla nagy részét (Plaquen, Bélés, Homlokzati profil és egyéb) házi gyártók gyártja. De ha szeretné, megtalálhatja a 24, 28, 30 és akár 40 mm-es opciókat.
 • 21 mm – fokozatosan növeli a népszerűséget az oroszországi skandináv elülső panelekben (UYV, UYS, UYL, UYS), jól illeszkednek a svéd vagy a finn stílusban.
 • A 22 vagy 25 mm-es szokásos szegélyezett vagy csiszolópanel a leginkább megfizethető és ugyanakkor a külső felület leginkább univerzális változata. Lehetővé teszi mind a monolitikus, mind a szellőző homlokzatok létrehozását.
 • Vastagság 28 vagy 36 mm Ez optimálisnak tekinthető a naplók utánzásához, mivel a legtöbb színre néz. Ezenkívül az ilyen vastagságú anyagok nem csak burkolatra, hanem az otthoni falak építésére is alkalmasak. Ebben az esetben 2 sorban vannak felszerelve, amelyek között a hőszigetelő vastag rétege található.

A beltéri szobák falak és mennyezetének befejezéséhez megfelelő vagy átlagos panel vastagsága alkalmas. Leggyakrabban ez egy 16,5 vagy 15 mm-es EURRY, amely a ládához van csatlakoztatva. A sikeres megoldás a sík vagy a szexuális 16-19 mm-es lapok mennyezetének elrendezése lesz. A ház belsejében lévő lépcsőházak esetében az anyagot legalább 1/20 március szélességű vastagsággal (egy márciusi szélesség 90 cm. A színpad vastagsága 45 mm). Amikor a lépcsőn a tornácra helyezi, a lépések a legjobb csúszásgátló teraszról készültek, az optimális lesz a vastagság 27-35 mm. A terasz padlójához a verandák, az arckorok is illeszkednek a vastagság fedélzetén.

A ház padlójának beállításakor fontos kiválasztani a jogot, hogy kiválassza a tartó késés vastagságát. Általában tűlevelű tűlevelű anyagokból 50 mm vastag. A késés tetején a következő vastagság szexuális vagy szegélyezett testületének bevonata helyezkedik el:

 • 20-25 mm – ha az 50 cm-nél kisebb késedelmek között;
 • 30-35 mm – ha az 50-70 cm-es któl között.

A bevonat fölött, néha parkettát, parkettát, mérnöki vagy tömeges testületet használva. A minimális vastagság 4-7 mm lehet. De azt kell szem előtt kell tartani, hogy a tábla kevesebb, mint 10 mm, nem Cyclovka, és egy meleg padlóelemek nem vékonyabb 12 mm. Általában 15 mm-es tömböt választhat – több ciklus ellenállhat, és alkalmas egy városi lakás, otthon, és még az irodában is.

A fürdő felépítésekor különös figyelmet kell fordítani a gőz hőszigetelésére és hőszigetelésére. A legtöbb fiskális lehetőség 13-19 mm-es csatolás, de néha gyorsan elkezdi tenyészteni. Ezért egyre gyakrabban előnyben részesítik a Planken-t, ami nagyrészt a tapsához hasonló. A paroon burkolat 12-25 mm-es építőasztalokból készülhet.

A fa mennyezeti gőzterem a forró gőz és a hőmérsékletcseppek legszélsőségesebb hatásainak kitéve, így a fürdőben lévő mennyezetre vonatkozó táblákat különösen óvatosan kell választani. Ajánlatos, hogy az anyag használatára a tűlevelű kőzetek vagy nyár, éger, hárs, tölgy a következő vastagság (mm-ben):

 • a padlóra – 50-től;
 • Stitched – 30-50;
 • kétrétegű – 16-30;
 • A panelhez – 12-től 18-ig.

A padló öntése a mosó- és gőzszobákhoz általában 40-50 mm-es szélű fedélzetből készül.

Hogyan kell meghatározni?

A tábla méretéről szóló információk szükségszerűen a csomagoláson feltüntetve vannak. A GOST szerint készült anyagok esetében a típusa, a körutazás és a fát, a dimenziók, a standard szám jelzi. Mindazonáltal a vásárláskor méréseket kell biztosítani annak biztosítására, hogy a fa billet megfeleljen a megadott jellemzőknek, különösen a kívánt páratartalom szintjének.

Ismeretlen táblák (ez a szegélyezett, szélezetlen és síklap) különbözhet a párton belül, és ha meg kell rendezni magad, csináld magad. Ezért a vásárláskor meg kell egy ruletted veled. A fűrészáru vastagságát bizonyos szabályok határozzák meg:

 • Ez két műanyag közötti távolságként mérhető;
 • A méréseket rulett, vonalzó vagy féknyereg készítik;
 • Intézkedéseket lehet tenni bárhol az anyagban, de nem közelebb áll a széltől 15 cm-re;
 • A umbered anyagok vastagságát kéreg nélkül mérjük.

A GOST szerint az anyag vastagságában lévő névleges méretek megengedett eltéréseit legfeljebb 1-3 mm lehet.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: