A mozaik-csiszológépek jellemzői

A porózus felületek beton- és más építőanyagokból való befejező kezelése meglehetősen időigényes és piszkos üzlet. A gépek használata nemcsak csökkenti a munka idejét, hanem sokkal nagyobb hatékonyságú ütközést is tartalmaz a felületi hibákkal. Ezért a mozaikcsiszoló gépek nagy igényt élveznek az eszközök és anyagok piacán.

Jellemzők és célállomás

A mozaik típusának csiszológépeinek fő célja a porózus betonbázisok és mozaikos talajok feldolgozása, valamint az eszköz képes a kövek bevonására. Sikeresen megbirkóznak az előkezeléssel, amely magában foglalja a kis repedések, a beáramlás és a sík összehangolásának megszüntetését, valamint a megerősített anyagcsiszolással.

Ezenkívül a mechanizmust gyakran használják a festékek eltávolítására bármilyen okból. Az ilyen aggregátumok célja A konkrét pórusok megnyitásától annak érdekében, hogy hatékonyabb behatolást biztosítson a talaj felületi szerkezetébe, ezáltal biztosítva a kivitel tartósságát. Ennek eredményeként, monolitikus bevonatok pedig vízálló és ellenáll a sav-lúgos oldatok, még a legkeményebb berendezés tartjuk, míg a megjelenése a termék jelentősen javul.

Érdemes megszakítani az aggregátumok tervezési jellemzőit. A gép alapja egy speciális hordozó keret – a funkcionális csomópontok rögzítésére szolgál. A legtöbb esetben a hasonló eszközök gyártói inkább az összecsukható aggregátumokat preferálják, amelyek nagymértékben növelik a mechanizmus technikai és működési jellemzőit. A kezelő érintkezik a keret hátulján, ahol a kontroll infrastruktúrával és fogantyúval ellátott szekrény található.

Ha szeretné, a fogantyú ergonómiailag összecsukható az asztallal együtt. A tápegységbe van szerelve a szerelési központba, amely zárójelekkel van felszerelve, de a motor helyzete bármikor meg kell változtatni.

Minden szükséges paraméter beállítható övfeszítés beállításával.

A keret eleje magában foglalja a fő funkcionális infrastruktúrát, amelyet egy klinár-átvitel segítségével aktiválnak a csiszolás során. Minden alapvető műveletet speciális gyémánt eszközök végeznek. Ezek egy fém-tokban vannak, és különböznek a kopásképesség, az alak és a kötő töltőanyag fokában. Minden modell egy sémáról szól.

A betonbázis mentén mozgó gép egy síkcsapat eredményez, mivel a folyamatosan mozgó malmok vízszintes helyzetben vannak. A sebesség megváltoztatásával, valamint a forgatás irányának megváltoztatásával nemcsak a tökéletes simaságot érheti el, hanem a különböző lapos rajzok – mozaik.

A csiszolásnak szükségszerűen nedvesnek kell lennie, így az ilyen szerszám kialakítása magában foglalja az összesféle vizes készítményekkel vagy szerves oldószerekkel kezelt felület periodikus nedvesítését. Ezt követően csak a rövidített függőleges tengelyre rögzítheti a vágót, és csatlakoztassa a fogaskerékkel, és rajta keresztül – speciális meghajtómotorral. Mindez a design az amortizált kerethez van csatlakoztatva, és a tartó kerekek, a tartály hideg víz és fogantyú. A konstruktív jellemzők közötti különbségek az egyes részek egy részeinek és az összesített egység működésének árnyalatának jellemzői.

Nézetek

A kézi gépek nagyon gyakoriak, amelyek könnyen áthelyezhetők a felszínen az üzemeltető által. Hasonló eszközök optimálisak kis felületeken és szabálytalan használat esetén. A gyémántvágókba vannak felszerelve, amelyek a működés közben egymás felé forognak. Az áthaladás száma lehet egy vagy több. Az egyszeri Meer termékeket korlátozott helyen használják. A kereszteződés számának növekedése, a nagy felszerelés hatékonyságának elérése.

Nagy okokkal dolgozni, érdemes önjáró modelleket vásárolni, De csak akkor optimálisak, ha a bevonat sima, és nem tartalmaz akadályokat. Önjáró gépek fel vannak szerelve egy kis alváz és egy független villamos hajtás kerekek, amelyek a változás működési sebesség 1-10 m / perc, és egy ilyen átmenet végezzük minél zökkenőmentesebben.

Ez a funkció lehetővé teszi a gép áthaladási számának minimalizálását minden egyes fragmentumhoz, és eléri a szükséges tisztaságot. Az ilyen mechanizmusokban működő munkadarabok száma 2 vagy 3. Az ilyen gépek üzem közben a vízvezeték vonalához vannak csatlakoztatva, bár a készüléknek van egy kis hordozható tározója. A szerszám távolról történő kezelése a konzolon keresztül, de maga a rendszer meglehetősen robotikus, és nem igényel semmilyen beavatkozást az üzemeltetőből.

Vannak más besorolási okok. Tehát a motor típusa megkülönböztethető az elektromos meghajtók és a benzinmotorok. Az első optimális a belső felületek feldolgozásához, a második pedig külsőre. A fej fejének kialakításával a mozaik csiszolása lineáris és szögletes mozghat a vágó. Az első típusú eszköz nagyon lassan mozog, de a munkaközösség kopása is sokkal lassabb. A gépek a termelékenység, a motor teljesítménye, a tömeg- és marási paraméterei is eltérhetnek.

Értékelés modellek

A beton alapok csiszolásához és befejezéséhez különböző típusú eszközök modelljeit használja. A felhasználók azonban megjegyzik, hogy a Splitstone keze és az önjáró mechanizmusa a legmagasabb minőségű és praktikus. Ezeket meglehetősen nagy hatékonyság és tartósság jellemzi. Az értékelés az eszközök között első gyártó, Husqvarna cégek vannak jelen, valamint Grost és mások. A legtöbb költségvetési modellek között – a hazai termelés “kalibrálása”, a Shsk és a Misom, valamint az ukrán autók a COM márka. Érdemes maradni a legnépszerűbb modelleken.

  • Kézi GM-122. A Splitstone Company-tól egy-egyframe beállítást a STRINSTONE cégtől korlátozott manőverezésű felületek feldolgozására szolgálnak. A modell 4 kW teljesítményű motorral van felszerelve, míg a feldolgozó sáv körülbelül 30,5 cm. A Traverse 1100 fordulat / perc sebességgel mozog. A telepítés teljesítménye alacsony – csak 60 m² egy működő váltáshoz. Ez a jelző az M300 betonhoz készült, 1 mm-es eltávolítási magassággal. A szerszám súlya 120 kg.

  • Kézi GM-245. Ez egy kétajtós gép, amely meglehetősen nagy teljesítménymutatókkal rendelkezik a Splitstone Company cégtől. Szükség van a jelentős területek feldolgozására, a megnövekedett rendelkezésre állás nélkül, a kifejezett sík cseppek nélkül. Az ilyen modellt a motor erősíti, amelyet két változatban képviselnek – 5,5 kW vagy 7,5 kW. A feldolgozó sáv 60 cm, és a hajtás forgásának sebessége 1000 REV / perc. A telepítés teljesítménye 100 (140) m² / eltolódás. Az ilyen autó tömege 175-180 kg.

  • Önjáró htc 1500 ixt. Ezt a gépet nagy és kis síkok csiszolására használják. A mechanizmus teljesen csendben működik, és egy eltolási folyamat körülbelül 30 m² a munkagép, amikor a rögzítő bár 145 cm. A gép meglehetősen manőverezhető, amikor egy akadályt tartalmazó ütközés 180 fokot tartalmazhat. A készülék 2 motorral van felszerelve, mindegyiknek 11 kW teljesítménye van, a teljesítményt az akkumulátorból vagy az AC hálózatból végezzük.

Tippek a választáshoz

A mozaikcsiszolás kiválasztásakor figyelmet kell fordítania a munkafelület méretére. Működési őrlőkészülékhez jobb, ha kis lemezlemezeket használ. A motoroknak legalább 4 kW-os kapacitással rendelkeznek, és a forradalmak sebessége nem haladhatja meg az 1500 fordulat / percet. Kiválasztásánál nagyon fontos, a specifikáció a áthaladási és kiválasztása fogyóeszközök, a munkafolyamat alapja a használata koptató hatás részek, amelyek gyémánt szegmensek. Egy ilyen anyag megvásárlásakor egyértelműen a lágy és szilárd szegmensek közötti különbséggel kell rendelkeznie, ami a következő:

  • A szilárd anyagok különleges, meglehetősen intenzív hatásokat biztosítanak, míg működésük befolyásolja a berendezés összes többi összetevőjének, valamint az elektromos motor működését, amelyhez a rezgés áthalad;
  • A lágy alkatrészek nem befolyásolják annyira befolyásolják a készülék szerkezeti jellemzőit, és csiszoló hatással csak a betonfelület befejező kezelése.

Fontos! A gyémánt szegmenseken kívül gondoskodnia kell a padlófelületre történő kenőanyag megvásárlásáról, amely csökkentheti az anyagok ellenállásának hatását a berendezésen. Ezenkívül a szegmens birtokosai, valamint a védőpanelek, a tengelykapcsolók és a széntartalmak gyakran sikertelenek – jobb, ha előzetesen pótalkatrészeket vásárolnánk.

Használati utasítás

A mozaik típusú csiszolók használata előtt minden bizonnyal meg kell győződnie arról, hogy minden mechanizmusának, csomópontjainak és részének teljesítménye ellenőrizze a rögzítők megbízhatóságát, és tisztítsa meg a kezelt felületet is. Ezt követően, a gép fel van szerelve a felszíni feldolgozás alatt úgy van beállítva, hogy áthalad, és az összes szükséges összeköttetés van – egy speciális szivattyú és a tömlő a vízellátás mechanizmus hidratálja a felületi. A gép csiszolása betonkötéseknek van kitéve, amelyek magassága meghaladja a 3 cm-t. A maximális megengedhető magasságkülönbség 5 mm.

Ha a felületnek van kiemelkedései és a paraméter felett elmélyülnek, akkor először egy betonfelületet kell igazítani. A feldolgozás általában 5-6 nappal az esztrich kitöltése után 5-6 napot termel, és a befejező csiszolást később végzik.

A csiszolás előtt a beton bevonatot speciális tömítéssel kezeljük. Teljesen lefedi az összes rendelkezésre álló pórust az anyagban. A munka során a leggyakrabban a 40-es garancia jelzővel rendelkező lemezeket vegyen fel. A második csiszolást körülbelül 400 szemcsézettséggel ellátott lemezekkel készítik, és a befejezési csiszoláshoz 2000-3000 jelzővel rendelkező lemezekre van szükség. A csiszolás befejezése után a betétet olyan polimer készítményekkel kell bevonni, amelyek növelik a felületi ellenállást különböző típusú mechanikai terhelésekkel.

A munka vége után kapcsolja ki a motort, és győződjön meg róla, hogy nincsenek harmadik féltől származó zaj és fokozott rezgés. A munkahelyzetben az autó meglehetősen lassan csökken. Vegye figyelembe, hogy A gyémánt elemeknek csak akkor kell elkezdeniük a kezelt felületet csak akkor, ha a motor beírja a kívánt sebességet. Az egységvezérlésnek zökkenőmentesen kell fordulnia, éles mozgások nélkül. A munka végén a csiszolóknak kikapcsolniuk kell.

Időről időre meg kell rendezni az írógépet, hogy ellenőrizze a védő kötény és a gépek egyéb belső elemeinek rögzítőelemeinek egészségét. A berendezést rendszeresen tisztítani kell a szennyeződésektől. A traverteket ellenőrizni kell a rögzítési szilárdság és az asztali cheyle – a megfelelő rögzítésre. A tengely tengelye mentén szigorúan merőlegesnek kell lennie.

A mozaikcsiszológéppel való munkavégzésről lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: