A Mozaik PVC panelek jellemzői

A szoba dekorációja nagyon fontos folyamat. Olyan anyagokat kell választania, amelyek nemcsak a belső térbe kerülnének, hanem modern, jó minőségűek voltak. Például a polivinil-klorid mozaik panelek. Ez egy méltó csere a kerámia csempe, ami nem mindenki számára a zsebre.

A mozaik panelek jellemzői

A panelek számos olyan tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek nyereségesek megkülönböztetni őket a többi befejezés hátterében. Például kopásállóság, nedvességállóság. Nem vízzel járnak, és szinte lehetetlenek karcolni őket. Ezek a funkciók lehetővé teszik az anyagok használatát a fürdőszobában, konyhában és tárolóhelyeken.

Óvatos mögött a panelek meglehetősen egyszerűek, elég és nedves törlőkendők. Alumínium keretre vagy fa ládára vannak felszerelve. Ha a felület sima, csepp nélkül, használhatja a körmöket.

Modern mozaik polimer panelek – ez egy praktikus felület a belső. A polivinil-klorid bevonatának részeként. Felülről – műanyagból, amely védi a külső réteget agresszív mosószerektől, savakból és lúgos oldatokból. A készítményben műanyag keménységet és erőt ad.

Az anyag teljesen immunis a nedvességre és ingadozik a hőmérséklet-rendszerre. Így segít a fürdőszoba, a szauna ennobe. A mozaik jól kombinálva más befejező anyagokkal.

A mozaik panelek különböző színek és textúrák. Ez a gyártás sajátosságainak köszönhető. Bármely eredeti tervezési megoldás a segítségükkel megtestesülhet.

Könnyű és kényelmes dolgozni velük, mert nem szükséges, hogy valahogy elkészítse az alapot. Emellett a mozaik lapok segítségével elrejtheti a felszíni hibákat.

Néhány évvel ezelőtt a PVC panelek használata összetett folyamat volt. Az anyag nehéz volt, a termelés költsége magas volt. Most az új módszereknek köszönhetően a gyártási folyamat olcsóbb és könnyebbé vált.

Előnyök

Tekintsük a fő tulajdonságokat.

 • Tűzállóság. Hőmérséklet, amelynél a panel világít, több mint 500 ° C. De a más panelekből származó fő különbsége az, hogy nem gyulladja meg a levegőt.
 • Nedvességállóság. Mozaik nem hagyja ki a vizet, még a közösen is. Ezért széles körben használták a szauna, a fürdőkád, a fürdőszobák és a fürdőszobák dekorációjában.
 • Megnövelt hangvédelem. A szerkezeti panel eloszlik a hangot, és csendesebbé teszi. Ez a sejtek miatt lehetséges, amelyekből áll.
 • Rugalmasság. Mozaik panelek rugalmasságuk rovására a különböző tervezői megoldásokban használják.
 • Nem fél a mechanikai károktól, nem kell aggódnia a bevonat biztonsága miatt.

 • Könnyű és gyors telepítés.
 • Nagy működési kifejezés. Az anyag olyan elemeket tartalmaz, amelyek megakadályozzák a gomba reprodukálását. A panelek nem rothadnak.
 • Jó hőszigetelés.
 • Antibakteriális tulajdonságok.
 • Könnyű feldolgozás. A mozaik lapok hajlító, vágás, fűrész, vágott geometriai formák, a lyukak könnyen elkészíthetők benne.
 • Ökológia. Nem tartalmaz gravitációs fémeket és mérgező anyagokat.
 • Kémiai ütésállóság. A lefedettség nem szörnyű rendszeres törlőkendő a háztartási vegyi anyagok segítségével.

A mozaiklapot a polivinil-klorid szabad habosító technológiájával állítják elő. Ez a módszer nemcsak az anyag összes fenti tulajdonságait adja meg, hanem lehetővé teszi, hogy különböző vastagságban legyen. A nyitott pórusokkal ellátott habosított PVC-k biztonságosan használhatók a helyiségekben, mivel gőzáteresztő képessége van.

A bevonatban vannak olyan kiegészítők, amelyek növelik az ultraibolya ellenállását.

Falra nézve

A mozaik PVC finish tökéletesen néz ki a falakon. Ezenkívül elrejti a hibákat, a felszíni hibákat.

A telepítéshez két módot használhat.

 • Töltsön be egy fából készült ládát, vagy telepítsen egy fémkeretet. A mozaikos ruhák az előkészített felülethez az építési zárójelek vagy csavarok segítségével vannak rögzítve. A láda és a fal közötti tér marad helyre. Itt elrejtheti a kommunikációt, vagy rögzítheti a szigetelést.
 • A szintetikus gyantákon vagy folyékony körmökön alapuló ragasztóanyag. Mozaik ragasztva az elkészített bázisra, száraz, sovány, tisztított. A ragasztó készítményt a panel teljes területére alkalmazzuk, amelyet szorosan a falhoz kell elfogadni, majd 5 napig hagyja el a teljes szárítást.

A felépített felületen megmarad. Elkerülhetetlen, mivel a mozaikhoz tartozó csípőprofilok nem gyártottak. Megoldhatja a kérdést szilikon tömítőanyag (fehér, színes) használatával, vagy egy felső dokkoló sáv megvásárlásával.

PVC panelek a plaszticitásuk és rugalmasságuk miatt a komplex geometriai formák díszítésére használják. A hagyományos épületkésben vághatók. Ha kislányok találhatók valahol, akkor az elemi részleteket díszíthet, konvex szalag formájában.

A mozaik panelek típusai

A fő fajok közül kiosztható:

 • Tömörítő panelek;
 • négyzet alakú vagy négyszögletes lapok konvex mintával;
 • Csempe, amelynek mérete 30-100 cm (szélesség).

A mozaik panelek kiválasztásakor figyelmet kell fordítania a következő jellemzőkre:

 • A rajznak világosnak, jól karcosnak kell lennie, sötét foltok nélkül;
 • A nagyszámú riding merevséggel rendelkező panel befolyásolja a bevonat erősségét;
 • A csempe felületének sima, szabálytalanságok és hibák nélkül kell lennie.

Standard panel mérete 95 cm x 48 cm. A felületük matt, és fényes lehet.

Gyártók

A mozaikszövetek az átlagos árkategóriához tartoznak. Az orosz piacon építési és befejező anyagok esetében a belföldi gyártók képviselik őket. A külföldi cégek is részt vesznek az ilyen bevonatok termelésében, de költségük elég magas.

Két hazai vállalat kiemelkedik a gyártók között.

 • Vállalat “PLASTDECOR” A PVC-ről mozaik bevonatok gyártásával foglalkozik. 2003-ban alakult, és jelenleg a legnagyobb iparági vállalat. A vállalat értékesítési csatornákat állapított meg, és kapcsolatot létesít az építési üzletekkel. Ezért a választéka széles körben képviselteti magát minden városban. A vállalat még mindig áll, és egész idő alatt fejlődik. A menedzsment a tőke jelentős részét fekteti be a modernizáció és a berendezések javításában. A technológusok személyzete felelős az új módszerek és technológiák kidolgozásáért a gyártási termékek gyártásához, amelyek jelentősen befolyásolják a minőséget.

 • Márka “DECOPLAST” 1999-ben alapították. Saját termelési helyszíne van. A vállalat is figyelemmel kíséri az új trendeket, azonnal bemutatja az új munka elveit. És ennek megfelelően a termékminőség emelkedik. A gyárban bemutatta a kétszintű vezérlést a készített panelek. Az első szakaszban az a tény, hogy teljesen nem felel meg a növény normáinak. A “dekoplaszt” mozaiklemezeket hazai és nemzetközi minőségi előírások jellemzik.

Használja a belső térben

Mozaik mindig megkülönböztette a többi befejezés hátterét. A múlt században a helyiségek belső dekorációját mozaikkal díszítették. A mozaik használt üveg, kerámia, kövek. Gyönyörűen készítsen mozaikot – ez egy egész művészet. Ez a fajta befejeződött a modern design alkalmazásában.

Ossza meg a mozaikot a szabályok szerint – meglehetősen költséges idő és költséges finanszírozás. De a modern gyártók találtak kiutat. A mozaikrétegek polivinil-kloridból készültek. Ez időnként szükség van az anyagra, könnyebben dolgozott. Ennek megfelelően a mozaik iránti kereslet nőtt. Ezenkívül az anyag nedvességálló, jelentősen bővítette a PVC panelek hatókörét.

7

Fotók

A mozaiklemezek helyesen elfoglaltak egy méltó helyet más befejező anyagok között. Ezek erősek, gőz-áteresztő, nem ijesztő nedvesség. A bevonatot a nap sugarai alatt nem szabad összekapcsolni. Használhatók a megemelt páratartalom mellett. A paneleket a fali kávézók, klubok befejezéséhez használják. Nincs korlátozás a használatukra. Ezek környezetbarát, megfelelnek az egészségügyi normáknak, nem tartalmaznak önéletú szennyeződéseket.

Ma a Pearl Dekoratív panel, valamint a kék és türkiz, nagyon népszerű. A mozaik panelek könnyen illeszkednek bármilyen belső belsejébe, vagy létrehoznak saját egyedi stílusukat. Kapsz egy gyönyörű textúrát minimális költséggel. A mozaik színét használva befolyásolhatja a tér vizuális érzékelését. A mesterek még olyan szín illúziókat is hozhatnak létre, amelyek a szoba kialakítását egyedülállóak és emlékezetesek.

Hogyan készítsünk fürdőszoba PVC paneleket a mozaik alatt, lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: