A nagy szilárdságú csavarokról

Tudja meg mindent a nagy szilárdságú csavarokról, amelyek nemcsak a géppapír-vállalkozások munkavállalói számára szükségesek. Ez az információ szükséges, és a leggyakoribb emberek, akik komplex struktúrákat próbálnak létrehozni. A fajok és címkék különbsége, a működési jellemzők, a méretek és a tömegek rendkívül relevánsak.

A nagy szilárdságú csavarokról

A nagy szilárdságú csavarokról

Leírás

Nagy szilárdságú csavarok esetén hivatalos érvényes GOST 52644-2006. Ez a törvény normalizálódik:

 • Csavarméretek;

 • Az ilyen kötőelemek szálának hossza;

 • szerkezeti elemek és verziók változata;

 • Twisting koefficiensek;

 • Minden termék elméleti tömege.

A nagy szilárdságú csavarokról

A DIN 6914 szabványra is vonatkoznak. Alapértelmezés szerint ez a termék hatszögletű kulcsrakész fejjel rendelkezik. Magas összehúzott acélkapcsolatokra szolgál. A rögzítő átmérő lehet M12-től M36-ig. Méretük 3 és 24 cm között van.

Az ilyen csavarok mechanikai mérnöki, motorban használhatók. Hasznosak lesznek olyan helyekre is, ahol az erős rezgés érvényes; Végül különböző típusú épületszerkezetekben használhatók. A nagy szerep azonban a helyesen kiválasztott szigorító erőt játssza le. A túl gyenge nyomás gyakran a vegyület korai megsemmisítéséhez vezet, túl erős – károsíthatja a rögzítést vagy a csatlakoztatott struktúrákat.

A nagy szilárdságú csavarok rajzolásának megnevezése háromszög szimbólummal történik, amelynek tetején (de nem a tetején van)!) A függőleges és vízszintes vonal metszi.

A nagy szilárdságú csavarokról

A nagy szilárdságú csavarokról

Használati területek

Néhány felhasználási terület, különösen a tartós kötőelemek már megnevezettek. De nem csak az építési és gépészeti mérnöki fémszerkezetekhez használható, amilyen gyakran gondolkodik. Ezeket a termékeket a mezőgazdasági gépekhez és vasúti tartókhoz is szükség lehet. A fő jellemzője az ilyen szerelőkészítmények alkalmassága, amelyek nagyon nagy terhelésnek vannak kitéve, és ezért a rögzítési szokásos módszerek nem alkalmazhatók. Az ilyen kötőelemek még a legmagasabb “nehéz” konstrukcióban is igénybe tartoznak – hidak, alagutak, magas tornyok és címkék építése során.

A nagy szilárdságú csavarok bármely része természetesen meg kell erősíteni a megbízhatóságot és a mechanikus erődöt. Minden olyan vegyület, ahol az ilyen kötőelemeket használjuk a váltó kategóriához. Ha ilyen kötőelemeket használ, akkor nem szükséges aggódni vagy tisztítani a lyukakat. A Mink nagy szilárdságú csavar nem csak fémben, hanem a vasbetonhoz is. Külön, érdemes mondani a csavarokat a hatszög alatt.

A nagy szilárdságú csavarokról

A kültéri hatszögletes vágások lehetnek szabványos borítékot, vagy a kis méret alatt célzottak.

Vannak olyan termékek, amelyek csökkentett magasságúak a fej (és az egyik alfajaikat kis kulcsokhoz tervezték). Azonban a belső hatszögletű termékek jónak köszönhetően:

 • Több kényelem;

 • fokozott erő;

 • Optimális megbízhatóság.

A nagy szilárdságú csavarokról

A nagy szilárdságú csavarokról

Típusok és címkézés

Az oroszországi csavarok erősségi osztályának meg kell felelnie a hivatalos gostnak. Ez szokásos, hogy 11 kategóriát adjon ilyen kötőelemekről. A nagy erősségű csoport csak a 9.8. Osztálynál alacsonyabb termékeket tartalmaz. Az első számjegy, ha a 100-as szorzást a legnagyobb erősség jelzésére adja. A 10 másodperces számjegyek szorzása lehetővé teszi a korrelált maximális erejét.

A nagy szilárdságú csavart úgy kell megtervezni, hogy kemény éghajlaton működjön, ha a “hl” betűkkel van jelölve. Az “U” megjelölés azt mondja, hogy a termék ellenáll az átlagos hűtés mértéke. Az ellenőrzött feszültségcsatlakozást egy speciális magazinba kell beírni. A csavaró erő becsült értéke nem haladhatja meg több mint 15% -kal.

A nagy szilárdságú csavarokról

A nagy szilárdságú csavarokról

A 22353-77 GOST szerinti jelöléshez való visszatérés érdemes megjegyezni egy ilyen struktúrát:

 • Először is, a gyártó alfabetikus megnevezése;

 • Rövid távú ellenállás (megapascals), csökkentett 10-szer;

 • Éghajlati teljesítmény;

 • A szoba olvasztott.

Ami a GOST 2006-t illeti, a megfelelő jelölés jelzi:

 • márkás megbélyegzés;

 • Erősségi kategória az aktuális szabványban;

 • éghajlati kategória;

 • Olvadásszám;

 • S betű (a megnövekedett kulcsrakész méretekkel rendelkező termékek jellemzője).

A nagy szilárdságú csavarokról

A nagy szilárdságú csavarokról

Anyagok

Nagy szilárdságú csavarokat kapunk szénacél alapján ötvöző komponensek hozzáadásával. Csak azok az acélgyorsok vannak kiválasztva, amelyek különösen erősek és mechanikai hatásokra vannak szükség. A kipufogó modern technológiák forró vagy hideg “üres helyek lesznek”. Az ilyen technikák lehetővé teszik, hogy jelentősen növeljék az előállított ötvözet erődjét.

Ezenkívül a hőkezelést elektromos kemencében végezzük, amely garantálja a termék hosszú távú korróziójellegű jellemzőit és a termék hosszú távú biztonságát; Ezenkívül növeli a termék erődét.

A nagy szilárdságú csavarokról

A nagy szilárdságú csavarokról

Méretek és súly

Ismerje meg ezeket a paramétereket az alábbi táblázat legegyszerűbb módja:

Kategória

Súly

Gaspark fordul

M16x40

0,111 kg

24 mm

M16x45

0,118 kg

24 mm

M22x60

0,282 kg

34 mm

M20x50

0,198 kg

30 mm

A nagy szilárdságú csavarokról

A nagy szilárdságú csavarokról

Az M24 csavarokban a legfontosabb mutatók:

 • Magasságmagasság 15 mm;

 • Boríték kulcsrakész – 36 mm;

 • Menetérelek – 2 vagy 3 mm;

 • Hossz – legalább 60 és legfeljebb 150 mm.

A nagy szilárdságú csavarokról

A nagy szilárdságú csavarokról

M27 Ugyanazok a paraméterek lesznek:

 • 17 mm;

 • 41 mm;

 • 2 vagy 3 mm;

 • 80-200 mm.

A nagy szilárdságú csavarokról

Kizsákmányolás

Kiképzés

Az 1970-es években szakértők észrevették, hogy a nagy szilárdságú kötőelemek az első 1-3 évben figyelmes megfigyelést igényelnek. Ebben az időben a “lövés” valószínűleg, még a külső terhelések látható megnyilvánulása nélkül is. Használat előtt ezért nagyon óvatos főzés szükséges. A hardver újrafelhasználása az eljárás során, és tisztított szennyeződésből, rozsda. Az eldobott csavarok és anyák szálak, amelyek után a kenőanyagréteg frissül.

A készítményt két különböző módon végzik. Az egyik lehetőség azt jelenti, hogy egy rácskapacitás (és kis méretű munka, egyszerűen egy vödör, amelyben a lyukakat köröm átszúrja). A hordóban forraljuk a vizet, ahol kívánatos az önkényesen kiválasztott tisztító hozzáadása. Még a por kézi mosáshoz is.

A forráspont elérésekor a tartály elmerül és 10 percig ¼ óráig tart.

A nagy szilárdságú csavarokról

A nagy szilárdságú csavarokról

A víz elvezetését, a nagy szilárdságú csavarokat 60-120 másodpercig kell betölteni a tartályhoz, ahol a benzin 85% -a és az autoláns 15% -a. Az előmelegített fémtermékekkel a szénhidrogén hamarosan eltűnik, és a homogén rétegű speciális olajat elosztják a felületen. Ennek eredményeképpen a szigorító együttható 0,18. Ha a fonási együtthatót 0,12-re kell csökkenteni, a paraffinációra lesz szükség. A tisztítás ebben az esetben szabványos módon történik. A következő lépés az anyák szobája 10-15 percig folyékony paraffinban; Az extrakció után meg kell hagyni a felesleges reagens lefolyását.

A nagy szilárdságú csavarokról

Rögzítés

Ha azt tervezik, hogy egy csavarozott rögzítést telepítsünk a további szétszerelés lehetőségével, ajánlott olyan speciális projektet összeállítani, amelyben a projekt terhelése figyelembe veszi. Korábban az összes minták ellenőrzése és megtudja, hogy mennyire megfelelnek a projekt utasításainak és a III-18-75. A lyukak kombinálják, majd az összes alkatrész csatlakoztatva van a szerelési dugók segítségével. A következő lesz:

 • INGYENES (NEM ZÁRVA) csatornák rögzítésére;

 • értékelje a gyártott szerelvények lineáris paramétereit;

 • szorosan húzza meg a zsákot;

 • húzza meg pontosan a csavarokat a projektben előírt erőfeszítésre;

 • húzza ki a dugókat;

 • Ismertesse a fennmaradó kötőelemeket a kiadott járatokban;

 • nyújtsa őket a szükséges erőfeszítésekre.

A nagy szilárdságú csavarokról

A nagy szilárdságú csavarokról

A vizsgált elemek vastagságának ingadozása a szondával és a béléssel maximum 0,05 cm lehet. Ha ez a csepp nagyobb, mint 0,05 cm, de legfeljebb 0,3 cm, akkor a sima hajlítás a csiszolópapír simításával érhető el. Az eljárást a 2. cm-es szakaszon végezzük a részletes keringési vonaltól. A lejtő nem szabad hűtő 1-től 10-ig.

A használt csavarok hossza kiszámításakor elsősorban a csomag vastagsága. Ha a lyukakat a kezelt felületeken fúrják, csak az olajtartalom nélkül hűtőfolyadékokat lehet alkalmazni a csavarokra. FONTOS: Ha nagy szilárdságú csavarokat kell használni, más típusú kötőelemeket nem lehet használni, még az összeszerelési szakaszban is. Ez lecsökken minden erőfeszítést a tengelykapcsoló erejének javítására. Az egyes csavarok rögzítése a nagy erőd két mosójával készült: egy – a csavarozott fej alatt, a másik pedig az anya alá kerül.

Az anyáknak meg kell húzniuk a projektben rögzített teljesítményt. Bármely más rögzítésre nincs szükség. Abban a pillanatban, amikor a csavar be van állítva, ezeknek az anyáknak korlátlannak kell lenniük a vágás során, amikor kézzel vannak kitéve. Ha ezt a feltételt nem tartják tiszteletben, a problémás rögzítőelemeket helyettesítik, és jelentős termékekkel kell összefoglalni az ismétlődő előkészítő eljárásokat.

A csavarok feszítése ajánlott, pontosan kiigazítja a tényleges feltételeket és ennek megfelelően az erőfeszítések megváltoztatását.

A nagy szilárdságú csavarokról

A nagy szilárdságú csavarokról

A kívánt paraméter kiszámítását az M = pxdxk képlet szerint végezzük. Ezek a szorzók jelölik a feszítőerőt (kilogrammban), a névleges átmérőjét, az együtthatót csavarva. Az utolsó indikátort a 0,18 (a 22353-77 és 22356-77) szerinti csavarokhoz (a 22356-77) szerinti csavarokhoz (a többi normák alkalmazása során) végezzük. A márkás tanúsítványokban meghatározott fonási együtthatók nem használhatók számításokhoz. Ha legfeljebb 15 csavart számol fel néhány csomópontra, valamint a nehezen elérhető helyeken való munka során a feszültségi szint meghatározható a dinamométer kulcsokkal.

A kulcs által létrehozott csavart pillanat regisztrált, ha a feszültség folyik. Ezt a munkát simán és a legkisebb rándulások nélkül kell elvégezni. FONTOS: Minden dinamometrikus kulcs számozás és taring. Az utolsó eljárás az egyes műszakok kezdete előtt történik. A forgatás tényleges pillanatát több mint 20% -kal nem haladhatja meg a számított mutatót.

A vezérlők ellenőrzik az összes nagy szilárdságú csavart, függetlenül a feszültségi módszertől. Meg kell találniuk, hogy az összes kötőelem fel van szerelve. Szintén szabályozza az alátétek színpadát minden fej alatt, az egyes anyák alatt. Az esztrich sűrűségét a csomagban becslések szerint egy szonda, amelynek vastagsága pontos 0,3 mm. Ez a mérőcsíknak meg kell felelnie a korongra korlátozott zóna akadályának.

A nagy szilárdságú csavarokról

A kapcsolat minden pontját a művész márka és Stigmat fedezi.

Ha a csavaros rögzítőelemeket a Parafinálással állítják elő, ezekről a bélyegekről ugyanaz a mag alkalmazza a “P” betűt. Kisebb méretarányú munka esetén állítsa be a feszítőerőt egy kézi eszközzel, amely 20-24 mm keresztmetszetű csavarokkal van ellátva. A csomag vastagsága akár 14 cm is lehet. A szervizcsomaghoz legfeljebb 7 munkagép lehet.

A csavarhúzási eljárás a következő:

 • Húzza meg az összes kötőelemet a beépítési kulcs használatával a fogantyúval 0,3 m-re;

 • A diófélék és a fedezeti alkatrészek fedezik a kockázatokat festékkel vagy krétával;

 • Az anyák 150-210 fokos szögen keresztül görgetnek (bármely kulcs már alkalmas);

 • Ellenőrizze a feszítést, csak a csavarodás idején.

A nagy szilárdságú csavarokról

Hogyan csavarja le a nagy szilárdságú csavart, nézze meg a következő videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása