A nagyított alátétekről

A telepítéshez nagy számú különböző kötőelem szükséges. Ugyanakkor a leggyakoribb lehetőség az alátétek, amelyek megbízható rögzítést biztosítanak. Ma beszélünk speciális nagyított mosókról, a fő jellemzőikről.

A nagyított alátétekről

Jellemzők és célállomás

A kibővített mosó egy szabványos lapos rögzítő, amelynek nagy külső átmérője és vastagsága van. Az ilyen részletek alapvető információ megtalálható a GOST 6958-78. Ezeket az alátétek kialakítását írja le, méretüket, tömegüket, műszaki követelményeit. Ezenkívül az ilyen elemek gyártásának minőségét és feldolgozásának számos követelményét a DIN 9021 speciális szabványban sorolják fel. Ellentétben a szabványos lapos modelltől, amelynek külső átmérője egy kicsit hosszabb, mint a csavar vagy anya átmérője, a megerősített rögzítőfajok nagyméretűek és tömegek megkülönböztetik. A külső és belsejék átmérőjének aránya a megnövekedett fajok esetében 1: 3. Az adatrészeket leggyakrabban nem használják külön eszközként, azokat segéd kötőelemként használják.

A megnövekedett alátétek különböző anyagokból készíthetők. A legnépszerűbb opció az acél alapból készült modellek. Az ilyen minták átmérője leggyakrabban 12 és 48 milliméter között változatos, bár a modellek jelenleg kisebb jelzővel kerülnek értékesítésre. Az ilyen típusú kötőelemek általában az A vagy C pontossági osztályba tartoznak. Az első típus a magas pontosságú csoporthoz kapcsolódik. Az ahhoz tartozó modellek nagy átmérőjű értékkel rendelkeznek a csoporthoz képest.

A megerősített modellek lesznek a legjobb megoldás a csavarozott kötéshez, mivel hozzájárulnak a nagy terület teljes terhelésének legegyenletesebb eloszlásához. Ennek eredményeképpen a támasztófelületre gyakorolt ​​nyomás csökken, a készterv megbízhatósága és megőrzése biztosítja. Néha ezeket az alkatrészeket hajhordozókkal, rugós elemekkel, diófélékkel használják. Az ilyen alátéteket megvásárolni kell, ha vékonyfilmekkel, törékeny vagy puha anyagokkal dolgozni fog, mivel ezekben az esetekben nem mindig más kötőelemeket, köztük csavarokat is készíthetsz.

Minden alátétnek van határozott geometriai értéke. Ezek közé tartozik a belső és a külső átmérő indexe, valamint a vastagság. A rögzítőelemek jelölése a szerkezet metrikus átmérőjével történik. Mielőtt megvásárolná a megfelelő mosógépet, vegye figyelembe, hogy nincsenek karcolások, zsetonok és egyéb károk.

Ellenkező esetben ez befolyásolhatja a jövőbeli kapcsolat minőségét. Bár minden szabvány lehetővé teszi a kis burr-ek, szabálytalanságok és dentek jelenlétét, amelyek nem befolyásolják a termékek minőségét, működési jellemzőit.

A nagyított alátétekről

Anyagok

Az ilyen típusú nagyított kötőelemek gyártásához különböző típusú fémek használhatók.

  • Acél. Az alátétek létrehozásához megfelelő opció egy szén, ötvözött és korrózióálló acélbázis. Ez az anyag a legtartósabb és megbízhatóbbnak tekinthető, ráadásul a korrózió hatálya alá tartozik. Általában a gyártási folyamat során a rögzítőelemek további horganyzott alkalmazással vannak bevonva, amely jobb védelmet nyújt az alátétek mechanikai hatásokból, lehetővé teszi, hogy növelje megbízhatóságát és tartósságát. A horganyzott acél abszolút ökológiai szempontból biztonságos.

A nagyított alátétekről

A nagyított alátétekről

  • Sárgaréz. A rögzítőelemek előállítására szolgáló fém viszonylag magas mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik, ellenáll a korróziós réteg kialakulásával. Ugyanakkor a sárgaréz két fő típus lehet: kétkomponensű és többkomponensű. Az első lehetőség csak cinket és rézet tartalmaz. Az l betűvel van jelölve. A második fajta összetételében van, a cink és a réz, az ólom, a vas, az alumínium mellett.

A nagyított alátétekről

A nagyított alátétekről

  • Bronz. Ez az anyag speciális korrózióállósággal rendelkezik. Ez nagy szilárdsággal különböztethető meg. Gyakran, ón, nikkel, alumínium, amely az alapot még ellenállóbb és megbízhatóbbá teszi az ötvözethez.

A nagyított alátétekről

A nagyított alátétekről

  • Alumínium. Az ilyen könnyű fém magas szintű plaszticitással rendelkezik. Van egy különleges vékony oxid filmje. Ez a bevonat lehetővé teszi, hogy az anyagot ellenálljon a korrózió megjelenésének. Ezenkívül az alumíniumot megkülönbözteti a leghosszabb élettartam.

A nagyított alátétekről

  • Műanyag. Az anyagból készült alátéteket az építésben ritkán használják, mivel a műanyag nem rendelkezik olyan erővel és megbízhatósággal, mint a fém. De ugyanakkor az ilyen részeket néha felhasználhatják a fej vagy csavarok fejének területének növelésére, ami megakadályozza a leválasztást.

A nagyított alátétekről

A nagyított alátétekről

Méretek és súly

A nagyított mezővel ellátott fém alátétek eltérő átmérőjűek lehetnek, így az ilyen kötőelemek megvásárlása előtt figyelmet kell fordítani erre. Leggyakrabban a telepítéshez a mintákat az M4, M5, M6, M8, M10, M12, M14, M16, M20, M24, M27 értékekkel használják. Minél kisebb az indikátor, annál kevesebb súly van a termékkel. Így, súlya 1 db. Az M12 0,0208 kg, az M20 súlya 0,0974 kg.

Mielőtt megvásárolná a nagyított mosógépeket egy bizonyos méretű, fontolja meg a csatlakozási típust, amelyhez használni fogják őket. Ha anyákkal vagy csavarokkal alkalmazza őket, figyeljen az utolsó átmérőjére.

A nagyított alátétekről

A nagyított alátétekről

Montaja szabályok

Hogy az alátét képes legyen a legmegbízhatóbb és erős rögzítést biztosítani, helyesen kell telepíteni. Először ki kell számolnia, hogy a külső rész átmérője megegyezik a belső rész átmérőjével, amelyet háromszor szorozunk. Az alátét nagyobb mezővel rögzítve a rögzítő és a csatlakozó rész között szorosan rögzítve van. Ezt követően meg kell szorítani az egész rögzítőt az erőfeszítéssel.

A nagyított alátétekről

A telepítéskor meg kell emlékezni a következő fontos árnyalatokra:

  • Ne felejtsük el, ha van lehetőség arra, hogy lágy felületen csavarozott csatlakozást hozzon létre, jobb, ha erősített alátétet használ, mivel pontosan olyan rögzítő lehetővé teszi, hogy nagy támogatási területet képezzen;
  • A kibővített referenciaterület lehetővé teszi, hogy egyenletesen terjessze az összes nyomást a felületre, a csatlakozóstruktúrát tartósabbá és ellenállva teszi;
  • Ha a telepítés során, akkor csavar az anya, akkor jobb, ha egy ilyen korongot kiegészítő védőelem, mert ha a telepítés dió, nagyon súrlódás, amely károsíthatja a felületet; A megnövekedett alátét ebben az esetben segít megelőzni a karcolások és más károk megjelenésének megakadályozását.

A nagyított alátétekről

A nagyított alátétekről

A következő videóban azt mondják a kibővített alátétek telepítéséről.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása