A padló poliuretánplintokról

  Floor Plinths – Védőpanelek A fal és a padló közötti távolság elrejtve. Különböző anyagokból készülnek, különböző méretűek és tervezési kivitelezéssel rendelkezhetnek. A termék is díszítő funkciót is végez – kiegészíti és átalakítja a szoba belsejét. A dekoráció során a padló poliuretánplintok különleges népszerűséget érdemelnek. Fontolja meg előnyeit és hátrányaikat, tervezési és telepítési szabályokat.

  Sajátosságok

  Poliuretán – anyag, amelyet a különböző hatásokkal való fokozott ellenállás jellemez. Nem változtatja meg teljesítményét, és nem deformálódik magas hőmérsékleten vagy páratartalomban. A poliuretán nem szívja be a szagokat, és könnyen tisztítható különböző szennyeződésekből.

  Ennek köszönhetően a konyhában vagy a fürdőszobában használható.

  Vannak más előnyök a poliuretánplintokban.

  1. Rugalmasság. A rugalmasság miatt a panel szorosan szomszédos az ívelt falakkal, anélkül, hogy rést alakítana ki.
  2. Easy Mount. Poliuretán lábazatok jól vágott, fúrt és támadható más típusú feldolgozás – ez nagyban megkönnyíti és felgyorsítja a folyamatot a telepítést. A telepítés nem igényel különleges ismereteket, készségeket vagy speciális berendezések használatát.
  3. Széles választék a profilok különböző színváltozatokban és formákban. A színek számával a poliuretán deszkák szignifikánsan jobbak a fém, parafa vagy fa termékek terén. Vannak lehetőségeket is festeni – ebben az esetben a Daughams bármilyen színt adhat a tervezői ötlet követésével.
  4. Környezeti biztonság. Az ilyen lábazatok előállítása során a mérgező anyagokat nem használják.
  5. Kombináció bármilyen padlóburkolattal. A poliuretán lábazatok alkalmasak parketta, linóleum, laminált vagy szőnyeg.
  6. Tartósság. A működési szabályoknak megfelelően a lábazatok megtartják a díszítést és az ősi megjelenést 5-15 évig.

  A poliuretán ellenáll a gondatlan rúgásoknak, könnyen tisztítható, könnyen tisztítható vagy festhető különböző színező kompozíciók korlátlanul. Azonban, mint más dekoratív termékek, az ilyen lábazatok hátrányai vannak. Ezek magukban foglalják a nagy súlyt és a termék sérülésének lehetőségét szabálytalan vágással. Néhány fogyasztó úgy véli, hogy a poliuretán deszkák drágák. Az ilyen termékek ára alacsony, de a műanyag lábazatokkal vagy a hab műanyaggal összehasonlítva nyilvánvalóvá válik, hogy az utóbbi 1,5-2-szer olcsóbb.

  Nézetek

  A hazai és a külföldi gyártók több fajtát kínálnak poliuretán lábazat. Különböző konstruktív és működési jellemzőkkel rendelkeznek.

  1. Fokozott rugalmasság. Elengedhetetlenek a lekerekített szögek vagy oszlopok befejezésekor. Ezeket a paneleket sugárnak nevezik.
  2. Öntapadós. Az ilyen termékek hátsó felületét egy vékony film által védett speciális ragasztórészítmény feldolgozza. A panelek telepítésekor a héjat eltávolítjuk, a lábazat biztonságosan rögzül a falfelülethez. Alapvetően az ilyen megoldásokat a mennyezetek befejezésére használják.
  3. Rejtett. Ezeket a modelleket úgy tervezték, hogy egy fali felületű vonalat telepítsenek. Tökéletesen elrejtik az ízületeket, és tökéletesen illeszkedhetnek a szoba bármely belső és stílusába. Az ilyen lábazatok nem gyűjtik a port – ez az egyik fő előnye.
  4. Confoláris. A különleges kialakításnak köszönhetően lehetővé teszik, hogy elindítsák a falon lévő linóleumot vagy más rugalmas bélést.

  Poliuretán lábazatok is elektrotechnikai – belül a tervezési vannak speciális mélyedések szánt elrejtése vezetékek. Külsőleg az ilyen csíkok hasonlóak a szokásoshoz.

  Tervezés

  A poliuretán lábazatok képesek átalakítani és kiegészíteni bármilyen belső. Az ilyen termékek teljesítményének változása Sok – gyártók kínálnak modelleket bármilyen színben és stilisztikai megoldásokban. A megfelelően kiválasztott deszkák képesek illeszkedni mind a modern, mind a klasszikus belső stílusokba.

  A lábazatok:

  • Többszínű – fehér és szelíd pasztell színekből világos és sötét;
  • sima;
  • egy vagy több élvel;
  • megkönnyebbüléssel és díszekkel;
  • A stukkó utánzata.

  A termékek keskeny és szélesek, egyszerű vagy göndörélek.

  Dimenziók

  A gyártók különböző dimenziókkal rendelkező poliuretán lábazatokat kínálnak. A standard magasságméretek 4-7 cm, és hossza – 2-2,5 m. Azonban nem szabványos változatok kerülnek eladásra. Ezek többé-kevésbé, mint a hagyományos panelek.

  A standard apartmanoknál a mennyezettel rendelkező mennyezetekkel 2,7 m leggyakrabban az 5-7 cm magasságú termékeket 23 mm szélességű. Rendszerben van egy beépített kábelcsatorna. Nem szabványos lapot hossza – 1.2 és 3 méter.

  A kis és tágas helyiségekre szánták őket.

  Tippek a választáshoz

  Annak érdekében, hogy a belsejében a teljes befejezés harmonizáljon egymás között, fontos, hogy komolyan vegye. Plinths – nincs kivétel. Ha úgy döntenek, fontos, hogy felhívjuk a figyelmet a színre, méretekre és más paraméterekre.

  Színes spektrum

  A lábazat színének kiválasztásakor fontos figyelembe venni a padló kialakítását, a falburkolat textúráját és hangját, az ajtóvászonok kialakítását és színét. Kontraszt deszkákat használhat, de ebben az esetben sokkal nehezebb lesz a szoba elhelyezése. Annak érdekében, hogy ne kitaláljuk, a tervezők azt tanácsolják, hogy inkább a lábazat 2 tónusokat könnyebb vagy sötétebb szabadtéri burkolattal. A sikeres megoldás ugyanolyan színűek lesznek, mint a padlóburkolat.

  Érdekes belső terek, amelyekben a Plinths a falak folytatásává válik. Ebben az esetben azonban érdemes megfontolni, hogy a felületeket vakolatával kell festeni vagy lefedni. A tervezők nem javasolják, hogy a háttérkép ötvözi a virágos poliuretán Placam mintákat. A deszkák hangját az ajtóhengerek színében veheti fel.

  Fontos meghatározni, hogy ne csak a kívánt tartományt, hanem a deszkák optimális magasságával is meghatározzuk.

  Gabarits

  A panelek méretét úgy kell kiválasztani, figyelembe véve a szoba méretét és a mennyezet magasságát. A széles és magas lécek (8 cm és annál magasabb) használata elfogadhatatlan a kis szobák számára. Ebben az esetben vizuálisan mérik a helyet, még kisebbnek és alacsonynak tűnnek. A kisméretű szóközök kialakításához a mennyezetek standard magasságával 2,7 m a legmegfelelőbb a kis lábazatokhoz (legfeljebb 5 cm). Segítségük segítségével “vázolja fel” a helyiség kerületét és helyet takaríthat meg.

  A teljes szobákban a keskeny lábazatok használata nem megfelelő. Számukra a legjobb, ha 10-15 cm magasságú termékeket választhat.

  A szerelés finomságai

  Először is ki kell számolni az anyagot. Ehhez egy rulett segítségével meghatározzuk a szoba kerületét, a kapott értéket 1 láb hosszúságával osztjuk el. A termékeket 10% -os tartalékkal kell venni, figyelembe véve a vágás költségeit. A Carnat csíkok csatlakoztathatók a poliuretán speciális ragasztóösszetételéhez, valamint az önmegkapcsolás és a körmök használatához. A maszkolásuk speciális dekoratív bélésekkel történik, amelyeket ugyanazon az építőiparban értékesítettek, mint a lábazat.

  Az írószervágónak szüksége lesz egy írószer vágó, egy ötödik vagy kis fém hacksaw. Az összes szükséges megszerzése után elindítható a panelek telepítéséhez.

  Kiképzés

  A lábazatok felszerelése előtt a fal és a kültéri felület tisztaságában és szárazságában ellenőrizni kell. Fontos, hogy a falak és a szex befejeződése teljes mértékben befejeződjön.

  Hogy pontosan és simán helyezze a lábazatokat, előzetes jelölést kell készítenie. Ehhez a sávot a fal sarkához kell csatolni, és a jelet a széleken. Ez a manipuláció egy szomszédos falmal történik. A keresztezett vonalak jelzik a kívánt vágási szöget. A legtöbb esetben 90 fokos. Az egyenetlen falak azonban megtalálhatók azonban, amelyekre egyedi illeszkedés szükséges.

  A jelölés alkalmazása után a sarkok vágása. E célból használhat egy asztalos csonkot (sablont). Ezzel a szög maximális pontosságával és a tiszta vágással.

  A befejező anyag áramlási sebességének csökkentése érdekében először meg kell vágni a sarkokat, és csak a testreszabott.

  Telepítés

  Az egyik leggyorsabb és leggyakoribb módja a poliuretánplintok rögzítésének – a ragasztásuk. A felhasznált ragasztó összetétele nem tartalmazhat oldószereket. A rájuk alapuló ragasztók hozzájárulnak a crackek kialakulásához a panel csatlakozás helyén. Ezenkívül a ragasztó nem hagyhat nyomokat, amikor a padlót vagy a lábujj felületét üti.

  Telepítse a deszkákat a szoba egyik sarkából. A rögzítéshez ragasztót kell alkalmazni a deszkák hornyaira, különös figyelmet fordítva a szélek nagyobbakra. Ezután nyomja meg az elemet a falhoz, és ne engedje el, amíg a készítmény “megragad” a felületen. Az aktuális idő gyártói jelzik a ragasztó utasításait. Ha szükséges, tartsa a lábazatot, használhatja az egyetemi alapot.

  A rögzítés után a falak szabálytalanságai miatt kimutatható a talajtól a talajtól a talajtól – ebben az esetben ajánlott megszüntetni a hibát a szegfű használatának köszönhetően. A ragasztó végső szárítását követően a szegfű eltávolításra kerül, és a lyukat elhagyják, gittel és festéssel eltávolítjuk.

  Miután az előállított manipulációkat el kell távolítani a ragasztók nyomait spatulával és nedves szivacsral. A hiányosságok kialakításakor átlátszó tömítőanyagból kell készülniük. Ezután a lábazat dekoratív festését folytathatja.

  Festés

  Hogy hue terméket adjon, használjon festékeket az akril vagy latex alapján. Ezek a szórópisztolyból kerülnek alkalmazásra. A lábazatok teljesítése addig ajánlott, amíg telepítve van. Ellenkező esetben a falburkolat károsodásának kockázata. Ha azonban meg kellett volna festeni a deszkákat, akkor meg kell ragadnia a falakat festési skótra.

  A poliuretán lábazat világos, nyugodt vagy semleges színben festhető, díszített bronz, arany vagy ezüst összetétele.

  Egyes mesterek inkább csiszoló termékeket preferálnak mesterséges fordításukhoz.

  Gyönyörű példák

  Kültéri lábazat – fontos és elengedhetetlen dekoráció. Ezzel elrejtheti a különböző hibákat, amelyek a háttérkép keveredésének folyamatában vannak kialakítva, valamint érdekesebbé és eredetiségének elkészítéséhez. Az alábbiakban bemutatott példák szemléltetik, hogy az elegánsan helyezkedjen el a szobát a poliuretán lábazatok használatával.

  Hogyan hajthatjuk végre a poliuretán lábazat telepítését a saját kezével, az alábbi videóból tanulhatsz.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: