A Phoenix önszekrények jellemzői

Az önszíni támogatók különleges eszközök a légzőszervek személyes védelme. Úgy tervezték, hogy gyorsan független a káros anyagok lehetséges mérgezésének veszélyes helyeinek kiürítése. Ma beszélünk az önsőtakarékosok sajátosságairól a “Phoenix” -ről.

Általános tulajdonságok

Ezek a védőfelszerelés lehet:

  • szigetelő;
  • szűrő;
  • gázmaszkok.

A szigetelő modellek közös lehetőségnek tekintendők. Céljuk – teljes mértékben izolálja a veszélyes külső környezetből származó személyt. Ezek a minták sűrített légtérben kaphatók. A következő fajok a szűrő önfenntartóak. Ezek speciális kombinált szűrővel készülnek. Lehetővé teszi, hogy tisztítsa meg a légzőszervi hatóságokat. A kilégzéssel járó levegő a környezetbe kerül.

A mai nap folyamán egyetemes kis méretű védőeszközöket termelnek szűrőelemekkel. Az ilyen védőfelszerelésnek lehetnek olyan tartós motorházcíme, amelyet a káros párolgás, aeroszolok, vegyi anyagok védelmére használhat. Egy speciális doboz és anti-aeroszolszűrővel készülnek. A motorháztetőre szükségszerűen van egy kis bilincs az orron, hogy a személy csak a tolvajon keresztül lélegezze be, és a kondenzátum nem alakult ki légzés közben.

Az önhordó gázmaszkot leggyakrabban tűz esetén használják. Csak akkor tud segíteni, ha az oxigéntartalom a levegőben legalább 17%. Az ilyen gázmaszkok látványos szemüveget készítenek. A termék szűrődoboza általában az első ágazathoz csatlakoztatható. A védőtermék kiválasztásakor tekintse meg a fő jellemzőit.

Figyeljen arra, hogy milyen veszélyes anyagokat használhatunk. A legtöbbet védeni kell egy ilyen veszélyes vegyületek, például klór, benzol, klorid, fluorid vagy hidrogén-bromid, ammónia, acetonitril.

Minden egyes önellátó “Phoenix” saját értéke megszakítás nélkül. Sok modell képes 60 percen belül működni. A gyártó többsége viszonylag kompakt méretű és kis tömegű. Ezenkívül az ilyen korhatárok olyan eszközökkel rendelkeznek, amelyek védik a légzőrendszert. Sok kapucnis modell használhat felnőtteket és 7 év feletti gyermekeket.

Minden önszíni támogató kiváló minőségű és maximális tartós anyagokból készül, amelyek nem égnek, és nem esnek tűzre. Gyakran ez a használat nem éghető rugalmas gumi.

Egyéni elemek létrehozásához (mászás az orrra, a spray) használható szilikon bázis.

Eszköz és működés elv

A különböző modellek tervezési jellemzői eltérhetnek egymástól függően típusuk és céljuk függvényében. Tehát a kapucnisok nagy átlátszó maszkkal jönnek létre. Leggyakrabban a poliimidfilm készül a gyártásához. Ezenkívül egyes típusok szilikon tönkrementek, az orrbilincs rugalmas zárószerkezetekkel van felszerelve, amelyek a nyakán kopnak. Szinte minden fajtát szűrőelemmel készítenek. Egyes minták esetében hermetikus mandzsettával ellátott szűrő, egy tavaszi anti-aeroszol tisztítóelem.

Az egyes modellek munkájának folyamata is eltérő. A termékek szűrése a szennyezett levegő áramlása következtében a környezetből. Kezdetben a szűrőelemen áthaladnak egy katalizátorral, majd szén-dioxidra fordulnak. A speciális adszorbens elpusztítja az összes káros. A tisztított levegő belép a légzőszervekbe.

A szigetelő önszekrényeknél a külső környezetből származó levegő áramlása nem használható. A sűrített levegő rovására dolgoznak, amelyet egy kis rekeszből, vagy a kémiailag kötött oxigén miatt szolgálnak fel. A kémiailag kötött oxigén aggregátumaiban a légzési tömeg egy speciális hullámos részen keresztül kilégzéssel jár a patronba, amelyen a szén-dioxid és a szükségtelen nedvesség megsemmisül, amely után az oxigén előállításának folyamata kezdődik.

A patronból a keverék belép a légzós zsákba. A légzési súly belélegzése során a telített oxigént újra elküldjük a patronba, továbbá tisztítjuk. Ezt követően a keverék az emberi testbe esik. Az oxigén-rekeszben lévő berendezésben a tiszta levegő teljes ellátása speciális rekeszben van. A kilégzés során a keverék közvetlenül a külső környezetbe kerül.

Használati utasítás

Az egyes PHOENIX önellátóval együtt egy készletben részletes utasításokat is használhatunk. Ahhoz, hogy a szigetelő önellátó, alaposan meg kell feszíteni. A jogorvoslat a felülről lefelé viselhető, hogy a maszk teljesen lezárja az orrát és a száját.

A fejpántos övek szorosan meghúzódnak, amíg a maszk nem eléggé illeszkedik ahhoz, hogy minden hajat a védelem gallérja alatt tartják. A végén el kell indítania az oxigén kiindulási eszközt.

Szavatossági idő

A megfelelő önellátó kiválasztásakor győződjön meg róla, hogy meglátja az eltarthatósági időt. Leggyakrabban öt év, figyelembe véve a tárolását egy rendszeres vákuumdobozban, amely egy olyan készletben történik, amely a termékkel együtt van.

A következő videóban várja a “Phoenix-2” gázmaszk tesztelését.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: