A pneumatikus aljzatok jellemzői

  Az autó vagy bármely más általános felszerelés üzemeltetése során nehéz lesz egy jack nélkül. Ez a készülék megkönnyíti a nehéz és nagy terheléseket. Az aljzatok minden fajtája közül a pneumatikus eszközök különösen érdekesek.

  Sajátosságok

  A pneumatikus aljzatok hasonló struktúrával rendelkeznek, amely egyetlen működési elven alapul. Az ilyen eszközök lapos kialakítással rendelkeznek, amely több részből áll:

  • A robusztus bázis általában olyan polimer anyagból származik, amely képes ellenállni a magas munkaterheléseknek;
  • Támogató csavar;
  • Légbélés a levegő injekcióhoz a rendszer belsejében;
  • A magas belső nyomás visszaállításához;
  • Párna (egy vagy több) nagyon erős gumi vagy PVC.

  A külső részek mellett sok mechanizmus is van a pneumatikus csatlakozóban. Közvetlenül részesülnek az egész terv munkájában és a rakomány emelésének folyamatában. A levegő aljzatok általában 6 évig szolgálnak.

  Az ilyen teljesítmény az eszközök átlaga, amelyet számos fontos előny is kompenzálnak:

  • A kompakt méretek lehetővé teszik, hogy mindig tartsa az emelőmechanizmust;
  • A magas megbízhatóság lehetővé teszi, hogy összehasonlítsa a levegő aljzatokat rohanással és hidraulikus mechanizmusokkal;
  • Gyors munka, amely nem igényel nagy erőfeszítéseket;
  • A magas tartósság a pneumatikus eszközöket nemcsak magánhasználatra, hanem ipari.

  Minden modellgyártók esetében a maximális terhelési szint be van állítva, Amelyben az aljzat normálisan működhet az összetevők és mechanizmusok sérelme nélkül. Légi úton Javasoljuk, hogy kompresszor legyen a szükséges teljesítményszintet.

  Egy ilyen kiegészítő berendezés alkalmazásával jelentősen megkönnyítik az emelőeszközök vagy a nagyméretű célok emelését, a teljes idő csökkentésre kerül.

  Jellemzők

  A levegő aljzatai eltérő jellemzőkkel rendelkezhetnek, amelyeket a típusuk és a besorolásuk határozza meg. A legtöbb modellre jellemző leggyakoribb paramétereket adjuk meg:

  • A rendszerben működő üzemi nyomás általában 2 atmoszférával kezdődik, és 9 atmoszférájú jelzéssel kezdődik;
  • Az áruk emelésének magassága 37 és 56 cm között van;
  • A pickup magassága 15 cm – Ez a mutató a legtöbb modellre jellemző, kivételek találhatók, de egyedülállóak;
  • Terhelési kapacitás az otthoni és a kis százig használt rendes aljzatokhoz, 1-4 tonna, ipari modellekhez, ez a mutató elérheti akár 35 tonna.

  Működés elve

  Olyan mechanizmusok, amelyek a tömörített levegő / gáz jellemző tulajdonságokra vonatkoznak. A pneumatikus aljzatok a következő séma szerint dolgoznak:

  • A levegő belép a rendszerbe a légcsatornán keresztül;
  • A csomagolt levegő egy lapos kamrában van összeállítva;
  • A kialakításban növeli a nyomást, ami a gumi párnák bővüléséhez vezet;
  • Párnák viszont a rakományban pihennek, miért emelkedik;
  • A rakomány csökkentése érdekében a karot úgy tervezték, amikor a szelep kimutatta, hogy visszaállítja a nagy nyomást.

  Hová használják?

  A pneumatikus aljzatokat széles körben használják különböző területeken:

  • Az autó szervizközpontjai nem tudnak normálisan működni különböző felvonók nélkül;
  • A gumiabroncs-terminálközpontok is szükségszerűen különböző emelőeszközökkel rendelkeznek, ezek lehetnek tehermodellek és alacsony nyomású aljzatok;
  • A minisztérium a sürgősségi helyzetek szintén elhagyható anélkül felvonók, amellyel könnyedén fel különböző áruk;
  • Az építési helyzetek gyakran merülnek fel, ha nehéz vagy nagy méretű tárgyakat kell emelniük;
  • Minden autó törzsében a csatlakozónak folyamatosan kell lennie, mert senki sem biztosított a nehéz helyzetek ellen az úton.

  Fajták

  Számos pneumatikus aljzat van.

  Podcast

  Ezek a kedvelt mechanizmusok az autós munkavállalók és az autótulajdonosok számára, akik önállóan foglalkoznak a szolgáltatással. Az ilyen modellek kialakítása széles és fenntartható platformból, párnákból és fogantyúból áll. A párna különböző számú szakaszból állhat.

  A rakomány emelésének magassága a mennyiségetől függ.

  Felfújható

  Az építmények teljes mértékben megfelelnek a nevüknek. Ők Felfújható párnákból és hengeres tömlőkből áll. Az ilyen felvonókat kompakt méretek, kis súly és könnyen használhatják.

  A felfújható aljzatok ideálisak, mint egy túrafelvonó, amely mindig a csomagtartóban lehet.

  Slson Jacks

  Nézze meg egy párnát egy dörzsölő héjjal. Amikor a levegőt befecskendezzük a rendszerbe, a párna magassága növekszik

  Tippek a választáshoz

  A Jack kiválasztásakor fontos, hogy ne tévesszen meg, és vegye figyelembe az összes munkaterületet.

  • Terhelhetőség A pneumatikus csatlakozó kiválasztásakor kötelező figyelembe kell venni. A kívánt emelési teljesítmény kiszámításához sok rakományt fog tenni a támogatási pontok számának megosztására. Például az autó számára kerekek lesznek. Következésképpen súlya 4 kerékre oszlik, és a kimeneten megkapjuk a számot, amely megjeleníti az aljzat szükséges terhelési kapacitását. Ezt a jelzőt a tartalékkal kell kiválasztani, amely a megnövekedett terheléssel kizárja a mechanizmus munkáját.
  • Minimális pickup magassági sebesség Jelzi az alsó tartó és az eszköz referenciafelület közötti távolságot. A kis pickup magasságú modellek kényelmesebbek a munkában, de a mutató maximális magassága gyakran attól függ, hogy a rakomány emelkedjen. Figyelembe kell venni mindkét mutatót.
  • Emelési magasság (munka stroke)Együttesen a mechanizmus munkaterületének alsó és felső helyzete közötti különbséget. Az előnyt nagy mutatóknak kell adni, mert ilyen eszközökkel kényelmesebb lesz a munkához.
  • Súly A Dombrat nem lehet nagy. A növekedéssel csökkenti a lift könnyű működését.
  • A meghajtó fogantyújának erőfeszítései a mechanizmus működésének összetettségét jelenítik meg. Mint kevésbé, jobb lesz. Ez a jelző a felvonó típusától és a teljes emeléshez szükséges ciklusok számától függ.

  A Jacknek meg kell egyeznie a munkaterhelésekkel, megközelíteni a követelményeket és a munkakörülményeket. Gyakran előfordul, hogy a lift túlmelegszik, és a túlzott terhelések és a kopás munkája miatt nem sikerül.

  Működés és szolgáltatás

  A pneumatikus felvonók eszközének egyszerűsége ellenére, összetettség a műveletük folyamatában még mindig felmerülhet. Elkerülhetők, ha a szakértők és a tapasztalt felhasználók tippeket használunk.

  1. A tapasztalatlan felhasználókban előforduló fő probléma az, hogy elhagyja a felvonót. Az oka az objektum alatti aljzat rossz helyén fekszik. A mechanizmust el kell kezdeni, hogy szivattyúzzanak, húzzanak és elérjék a párnák egyenletes összecsukását.
  2. A felfújható csatlakozó gumi részei megsérülhetnek a felemelt rakomány éles széleiről. Az ilyen helyzet megakadályozása érdekében szőnyegeket kell kialakítani, amelyek a legtöbb esetben az alapkonfigurációban szerepelnek.
  3. A pneumatikus aljzatok elméletben nem félnek a hideg és a negatív hőmérsékletektől. A gyakorlatban az anyag, amelyből a párnák készülnek, elveszíti rugalmasságát, és “tölgy” lesz. Ezért negatív hőmérséklet esetén a mechanizmus óvatosan működik. Ha a hőmérséklet a -10 ° jel alá csökken, akkor jobb, ha nem használja a felvonót.

  Hogyan készítsünk egy pneumatikus csatlakozót a saját kezével, a következő videóban találhatók meg.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: