A pneumohydraulikus aljzatokról

Az autó konfigurációjában Jacknek kell lennie. Senki sem biztosított a kellemetlen helyzet ellen az úton, mint például a kerék cseréjének szükségessége. Ezt az eszközt erre használják.

Eszköz és működés elv

Tekintsünk többféle jacket, nehezen egyszerűen.

Pneumohydraulikus csatlakozó – Egy eszköz nagy terhelések (20-50 tonna) emelésére egy bizonyos magasságra. Az alábbi részletekből áll:

  • nagy szilárdságú fémből készült ház;
  • készlet – visszahúzható dugattyú, amely közvetlenül befolyásolja az eszköz használatának hatékonyságát;
  • Folyadékok és olajok.

A készüléknek két expozíciós karja van – mechanikus és hidraulikus.

A pneumohidraulikus aljzat működtetésére speciális hidraulikaolajat, specifikus viszkozitást és sűrűségét alkalmazzuk. A napi használata a csatlakozó, az olaj változik havonta egyszer, a ritka használat – egyszer vagy két havonta, és ha a gyakorlatban nem használják, az olajat le kell cserélni évente egyszer.

Működési elv: Mechanikus kar segítségével egy erőfeszítést alkalmaznak egy kis méretű henger dugattyú nyomásával. A folyamat a hidrosztatika törvénye szerint történik. A folyadék szabad felületére felhasznált nyomást minden irányban egyaránt továbbítják. Ennek következtében a kis méretű dugattyú felszínén mechanikai nyomás létrehozása, a nagyobb erő nyomása a nagyobb henger dugattyúba kerül. Ennek köszönhetően egy erőfeszítéssel mozog, amelyet a dugattyú területén folyadéknyomásának termékként kell meghatározni.

E rendszer szerint egy olyan erőfeszítés, amely leküzdheti a nagy dugattyúkat, megegyezik a kis dugattyúhoz kapcsolódó erővel, szorozva egy nagyobb dugattyú területének arányával. Minél nagyobb a különbség a kis és nagy dugattyúk méretében, annál nagyobb a hidraulikus kar nyeresége. A design teljesítményének növelése érdekében két fordított cselekvési szelepet és hordót adhatunk munkafolyadékkal. Így lesz a legegyszerűbb hidraulikus csatlakozó.

Egyszerű szavak: A szivattyúnak kitéve, az olaj egy kis hengerbe kerül, a nyomás alatt az emelőmechanizmus hengerébe lép, és a terhelés felett emelkedik.

Használat és karbantartás

A törés lehetséges oka – Külső mandzsetták (új eszköz vásárlásakor a pótalkatrészek a készletben vannak). A bypass szelep nem sikerül. Az olajat egy speciális nyílásba öntjük, a lyuk az aljzat házának oldalán található. Az aljzat működése során az olajmennyiség természetes csökkenése következik be, így fel kell tölteni. Ez is problémát jelenthet a tömítés és a tömítések – cseréje során, akkor hibaelhárítást tehet.

Ha van egy olajszivárgás, akkor megjelenhet a hengeres felesleges levegőben, ami valószínűleg. Ennek a helyzetnek a javításához meg kell nyitnia egy tartályt vajjal, és terhelés nélkül szivattyúzni kell, “üresjáratban”. NsEz az eljárás a levegő elmozdulása előtt.

Figyelembe véve, hogy a fémrészek korróziónak vannak kitéve, meg kell emlékezni, hogy a belső szelepeket és rudakat kerozinnal vagy speciális korrózió tisztító folyadékkal kell tisztítani.

Bármely technika gondoskodjon és irányít. A biztonság közvetlenül a mechanizmusok és óvintézkedések egészségétől függ.

Fajták

Van egy nagy mennyiségű eszközök.

Pneumatikus, alframe

Az emelő rakomány levegőnyomással történik a légtartályon.

Rack Jacks

Ez egy egyszerű és kényelmes eszköz, amelyet széles árkategóriában állítanak elő, az 1,5-15 tonna súlyig terjedő tömegre tervezték. Rack jack 2 faj.

  • A fogaskerék, amely a fogantyú és a felszerelés kölcsönhatásában dolgozik, közvetlenül kapcsolódik az alany objektumának magasságához: minél magasabb, annál hosszabb ideig a készülék fő eleme – a sebességváltó;
  • Lever – emeli és csökkenti a terhelést a karra.

Mindkét típus lehet kézi és elektromos. A kezek kényelmesek, mint egy mobil verzió, elektromos alkalmazott műhelyekben, garázsokban. A rush aljzatok működtetésekor a rendkívül óvatosságot kell megfigyelni, mivel az autó felemelkedése esetén nem különböznek kellően ellenállás.

Csavaremelő

Az 1000 kg-ot 35 cm vagy 1500 kg magasságú magassággal tervezték, 39 cm magasságú magassággal.

Hidraulikus teleszkópos csatlakozó (üveg típus)

Terhelés kapacitása 2-20 tonna. A Jackek méretének mérete 9 lehetőség van.

Tippek a választáshoz

A Podcast Jack csatlakoztatható egy kompresszorhoz a levegőellátáshoz vagy a kipufogócsőhöz. De mivel a tározó légzsák könnyen megsérülhetnek, tilos termelni munkát anélkül, hogy további rögzítő az autó által felvetett ilyen jack.

A Rush csatlakozó nem csak a kerék cseréjekor használható, hanem az alsó autó diagnosztizálásakor is. Rush aljzatokat használnak az építkezésen, a vasúton és más területeken. A SUV-illesztőprogramok előnyben részesítik a nagy teljesítményű rohanás aljzatot egy autócsomagban, mivel segíthet a legösszetettebb helyzetekből. Például: ha a hóban vagy a sárban, vagy abban az esetben, ha a kerék meghiúsul a gödörben.

A személygépkocsihoz megfelelő csavarkocsi alkalmas. Nem kell megzavarniuk az aljzat emelését egy autóval. A kerekek cseréjéhez nem kell emelni az egész autót. Ezek az aljzatok 2 típusra vannak osztva – tömítéssel és tömítés nélkül. Az a tény, hogy egyes autók alján olyan különleges helyek vannak, ahol felállíthat egy felvonót, de más modellek hiányoznak az ilyen helyeken, így jobb, ha egy tömítést választhat egy tömítéssel, hogy ne károsodjon a gép alján.

Ha nincs lehetősége látni és ellenőrizni egy különleges helyet, akkor jobb választás egy tömítéssel, a megbízhatóság érdekében. Az aljzat nagyon tartós acélból készül, külső hatásoknak van kitéve. Például, ha nagy magasságból vagy, ha véletlenül kitörik az autót, az aljzat stabilitásának, kiváló minőségű kialakításának köszönhetően érintetlen és munkakörülmények között marad.

A nagy technikával való együttműködés hidraulika nélkül nem tehet. Az ilyen erőteljes eszközök alkalmasak az autók számára, a dzsipekkel kezdődően, és tovább növelik a technológia tömegét (Traktor, rakományszállítás, busz).

Van egy pont: Ha megvásárolta a JEEP 2 tonna súlyát, és a gyártó a súly súlyának plusz 25% -át teszi lehetővé, de azt szeretnénk kölcsönözni, például egy 6 tonna súlyú teherautóra jobb megtagadás. Jack elviselni fogja, de képes dolgozni a súlykorlátrendszert, akkor munkát fog adni.

Hová alkalmazzák?

Podcast Jack – bármely száz (karbantartó állomás) lényeges attribútuma. Szükséges a garázsban való munkavégzéshez, hogy munkát végezzen, nem csak a kerekek emelkedésével, hanem az autó részei is. Az ilyen aljzatok hordozó kapacitása a B (B) – 2 tonna személygépkocsi-kategóriába tartozik. A lift magassága – 32-40 cm. A folyamat során a emelési csatlakozó, amely fel van szerelve a kerekek, feltűrt az autó alatt, a nagyobb – a mélyebb, akkor telepítve szigorúan függőlegesen, miközben a mérleg.

Eszközök, Amikor kiválasztja a felvonót az autójához, figyelembe kell vennie a súlyát. A személygépkocsi esetében egy spirális és hidraulikus változat alkalmas, és egy dzsipre minibuszra van szükség, kizárólag hidraulikus csatlakozóra van szükség.

Merev kényelmesebb a helyhez kötött. Nagyobbak, mint a hidraulika.

A csomagban lévő autó megvásárlásakor már tartalmaz egy aljzatot, amely megfelel a szállítás követelményeinek.

A 30 tonna pneumohidraulikus csatlakozóját az alábbi videóban mutatjuk be.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: