A polikarbonát és a kötőelemek önzáró csavarjai

A polikarbonát speciális szalagok megjelentek az anyag növekvő népszerűségével. De mielőtt telepítené, érdemes megvizsgálni a törékeny panelek telepítésének jellemzőit, vegye fel a megfelelő méreteket és a hardver típusát az üvegházban.Mi a különbség a THERMOSHABA és a szokásos háttérképekkel ellátott csavarok között, más típusú kötőelemek érdemes többet beszélni.

Sajátosságok

A polikarobonát falával és tetőivel rendelkező üvegházak sikerült meghódítani a rajongókat Oroszország számos régiójában. kívül, Ezt az anyagot széles körben használják felépítéseként, a látók, az ideiglenes és hirdetési struktúrák, kiterjesztés és verandák. Az ilyen népszerűség arra a tényre vezet, hogy a mestereknek optimális hardvert kell keresniük ezeknek a struktúráknak. És itt vannak bizonyos nehézségek, mert a rögzítés nagyon fontos, a helyes pozíció és a lapok szabad szomszédsága – a hőtágulás miatt, túl erős szigorítással.

A polikarbonát öntapadós csavarja az anyag végponttól végpontigényű rögzítéséhez. Attól függően, hogy melyik anyagot használják alapja, hardver és fém. Ezenkívül a csomag tartalmaz egy tömítést és tömítő alátétet – szükségesek a tervezés károsodásának elkerülése érdekében.

A metrikus komponensek mindegyike végrehajtja funkcióját.

 1. Maga. Szükség van egy polimer anyag lapot egy olyan keretre, amelyhez csatolni kell. Neki köszönhetően a polikarbonát ellenáll a szél és más működési terhelések.
 2. Tömítőmosó. Célja, hogy növelje az érintkezési területet az önnyomó és a levél helyén. Fontos, mert a fém kalap megzavarhatja a lemezanyag integritását. Ezenkívül az alátét kompenzálja a termikus bővítés hatása alatt előforduló terheléseket. Ez az elem “testből” áll, amely a külső környezet elleni védelemre kiterjed. A polimerek vagy rozsdamentes acél anyagot szolgálnak elő gyártásához.
 3. párna. Tömítőanyagként működik. Anélkül, hogy ez az elem, a kondenzátum, ami a rozsda kialakulását okozza, felhalmozhatja.

A polikarbonát rögzítésekor – celluláris vagy monolitikus – leggyakrabban használt lapok, kivágva a kívánt méretben. A rögzítést a lyuk előzetes fúrásával végzik, vagy anélkül. Fűrészek lehetnek Pont tipp vagy fúró az alsó részén.

A fajok áttekintése

Az üvegházak összeszerelése vagy a szerelőlap anyagok, mint egy lombkorona tetője, egy veranda vagy terasz fala, a különböző típusú csavarokat használhatja. Néha egyenletes tetőfedő opciók is mozognak, de az opciókat a sajtókkal vagy a Thermoshaba segítségével használják. A fűrészek eltérnek más hardvertől (csavarok, csavarok), azzal a ténnyel, hogy nem igényel előzetes előkészítést a lyuk. Az anyag vastagságába ütközik, néha a miniatűr fúró formájában lévő csúcsot használják a hatás fokozására.

A polikarbonát rögzítés összetettsége az, hogy lehetetlenné válik körmöket vagy kapcsokat, szegecseket vagy bilincseket. Itt csak önálló csavarok vannak relevánsok, amelyek képesek biztosítani a lapok felületére a lapok tisztaságát és tartós rögzítését. Arról, hogy mit különböznek, érdemes részletesebben beszélni.

Fából

A csavarok megérintéséhez meglehetősen széles lépéssel jellemezhető. A kalapjuk leggyakrabban lapos, keresztszerű nyílással. A polikarbonát esetében szinte bármilyen típusú, horganyzott és vasfémek alkalmasak lesznek. Kiválaszthatja kizárólag a Thermoshab lyukának átmérőjével, valamint a kívánt hosszúságú hosszúsággal.

A magas érintkezési sűrűség lehetővé teszi a fa önbélyegeit, hogy biztonságosan rögzítse a keret oldalát és a polikarbonátot. De maguk a termékek, ha nincs korróziógátló bevonat, további védelemre van szükség a külső tényezőknek való kitettség ellen.

Fém

Az öntudatos csavarok a fémkeretek rögzítésére szolgálnak, széles kalappal rendelkeznek, leggyakrabban egy cinkréteggel borítva, lehetővé téve a hardverek védelmét a korrózióból. Lehet, hogy van egy hegyes csúcs – ebben az esetben a lyuk fúrt elő-. Az ilyen hardver nagyon népszerű. A Tip-fúróval rendelkező beállítások alkalmasak a lyukak előrehaladása vagy a keret mélyedése nélkül.

Fémcsavarok Kezdetben tartósabbak. Mintingükért jelentős erőfeszítéseket tesznek. A hardvernek ellen kell ellenállnia bontás vagy deformáció nélkül. Fehér önzetlen – horganyzott, szintén sárga, titán-nitrid bevonattal.

Néha más típusú hardvereket használnak a polikarbonát javítására. Leggyakrabban a tetőfedő csavarok során a sűrű beállításhoz.

Építési osztályozási kalapok

A polikarbonáttal teljes, az önkiszolgálók leggyakoribbak, amelyek csavarhúzóval rögzíthetők. Lehetnek lapos vagy konvex kalap. A hexopciók használata is megengedhető. A metikát leginkább a következő kupakokkal alkalmazzák.

 1. Egy kegyetlen nyílással a bit alatt. Az ilyen résidők pH-ként (“Philips”) vannak jelölve, PZ (“Pozidriv”). Leggyakrabban találkoznak.
 2. A fej vagy a szarv kulcs alatt. Ezenkívül a kalapon kereszttípusú nyílással rendelkeznek.
 3. A hatszög elmélyítésével. Az ilyen típusú öntapító csavarok az anti-vandálnak tekintendők, a szétszerelésük speciális eszközt alkalmaznak. Csavarja ki a hardvert csak nincs csavarhúzó.

A forma és a sólyom kiválasztása kizárólag a mester számára marad. Ez a használt eszköztől függ. A kalap típusa nem befolyásolja a mászó polikarbonát lapok sűrűségét.

A Thermoshaba használata kompenzálja a különböző típusú hardverek kapcsolatfelületének különbségét.

Dimenziók

A standard polikarbonát vastagsága 2-20 mm. Ennek megfelelően, amikor kiválasztja az önkapó csavarokat, hogy ezt a tényezőt megvizsgálja. Ezenkívül a Thermoshabs is saját dimenzióik vannak. Azokat a célja, hogy a rúdátmérő, amelynek rúdátmérője legfeljebb 5-8 mm.

A standard dimenziós sapámlák a következő tartományban változnak:

 • Hossz – 25 vagy 26 mm, 38 mm;
 • Rúdátmérő – 4 mm, 6 vagy 8 mm.

A hangsúly az átmérőben van. A polikarbonát törékenység, különösen a celluláris fajta, különleges óvatosságot igényel, ha a lyuk átmérőjét választja. A gyakorlat azt mutatja, hogy az optimális mérete 4.8 vagy 5,5 mm. A nagyobb opciók nem kombinálhatók Thermoshabával, és a repedések a fa keretben maradnak.

Nem elég vastag rúd megtörhet vagy deformálódhat a terhelések alatt.

Ami a hosszát illeti, a 4-6 mm-es anyag legvékonyabb lapjait 25 mm-rel 25 mm hosszú,. Ez elegendő lesz ahhoz, hogy szilárd kapcsolatot biztosítson az alapon. Az üvegházak és a kanócok legfontosabb anyagai 8 és 10 mm vastagságúak. Itt az optimális lesz az önnyomógomb hossza 32 mm-ben.

Számítsa ki a megfelelő paramétereket nagyon könnyű formában. A következő mutatókat össze kell hajtani:

 • A keret falvastagsága;
 • lapparaméterek;
 • mosó méretek;
 • Kis tartalék 2-3 mm-ben.

A kapott számjegy, és megfelel az önnyomónak, amelyet meg kell választania. Ha a beérkezett lehetőségnek nincs pontos analógja a szabványos méretek között, akkor ki kell választania a legközelebbi cserét.

Jobb, ha előnyben részesítjük az opciót egy kicsit kevesebb, mint az eredmény elérése a gerendák kiálló tippjeinek formájában.

Hogyan kell felszerelni?

A polikarbonát speciális profilok nélkül történő beszerelésének folyamata a hardver számának kiszámításával kezdődik – az egyik lapon a kiválasztott szerelési lépés alapján kerül meghatározásra. A standard távolság 25-70 cm-re változik. A jelölés jobb vizualizálni – tegye olyan helyeken, ahol a mester rögzíti a rögzítőt, egy marker segítségével. Az üvegházak optimális lesz a 300-400 mm-es lépés.

A későbbi műveletek úgy néznek ki.

 1. Lyukak előkészítése. Előzetes elvégezhető. A polikarbonátot egy lapos sík felületre kell fúrni. A nyílás átmérőjének meg kell felelnie a Thermoshack belső méretének.
 2. A polikarbonát szélének védelme. A rögzítőelemeknél el kell távolítania a filmet. Helyezze az anyagot a keretre, amelynek mosogatóval nem több, mint 100 mm.
 3. Dokkoló lapok. Az elégtelen szélesség esetén lehetőség van a sárgaréz, a hosszabb önhúzás dokkolása.
 4. Samorezov telepítése. Thermoshaq-t viselnek tömítéssel, helyezzen be a polikarbonát lyukakba. Ezután a csavarhúzó továbbra is rögzítse a hardvert úgy, hogy nincs-e az anyagon maradt dents.

Ezt az egyszerű utasítást követően rögzítheti a lemez polikarbonátot egy fém vagy fából készült keret felületén, nem kockáztathatja károsíthatja vagy megsemmisíti a polimer bevonat integritását.

A polikarbonát helyes javítása a profilcsövekhez, az alábbi videóból tanulhat.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: