A polisztirol házakról

A ház építésére kiosztott korlátozott költségvetés esetén az egyik megoldás polisztirol bontsból készült. Az anyag porózus szerkezetű, de elegendő erővel és képességgel rendelkezik a hő megőrzésére. Ha már van egy kész alapot, majd az azt követő építészeti projekt, a készítő csapat lehet építeni a falak, a ház szó szerint pár napon belül, a nagy méretű lemezek és kis blokkok.

A polisztirol házakról

A polisztirol házakról

A polisztirol házakról

Sajátosságok

A költségvetési prémium alapú polisztirol házak széles körben elterjedtek a fejlesztőktől. Az anyag műszaki paramétereit a GOST 51263-2012 követelményei szabályozzák. A szabvány szerint a Pb cementkomponenseket, habmagokat, habzó adalékokat és vizet tartalmaz. A polisztirol konkrét előállításához használt összetevők arányai meghatározzák erejét és képességét.

A polisztirol házakról

A polisztirol házakról

A polisztirol hab minden blokkja a méreteiben helyettesítője 17 téglafala, Ezért a polisztirol bontok használatával rendelkező épületeket nagyon gyors ütemben állítják fel, csökkentve a teljesítmény időzítését az általánosan elfogadott normák 20% -ával.

A polisztirol házakról

A polisztirol házakról

A polisztirol házakról

Ezenkívül a nagymértékű lemezek miatt a falazatoldat megvásárlásának költsége 30-40% -kal csökken.

De ez nem minden: elég ahhoz, hogy az alapítvány könnyű változata legyen, hogy építsen egy polisztirol bauton házát, A költségvetési alapok 30% -ának megtakarítása. A készpénz-megtakarítás lehet a szigetelőanyagok telepítéséhez – úgy vélik, hogy a szerkezetű hordozó falak nem igényelnek a szigetelést, vagy a számának költsége jelentősen alacsonyabb lesz, mint a téglaépületeknél.

A polisztirol házakról

A polisztirol házakról

Polisztirol habból épült ház, Létrehozva meleg marad. Mivel a külső környezetre való hőátadás alacsony, az ilyen szerkezet kizsákmányolása során a tulajdonos megmenti a fűtést – a költsége 2-3 alkalommal alacsonyabb lesz, mint a téglából származó épületek tulajdonosa. A megtakarítás mellett meg kell jegyezni, hogy A polisztirol Bontoon épülete nem ad zsugorodást az építési munkák utáni első években. Ez az anyag gyorsan összeomlik egy falazatoldattal, sűrű monolit kialakításával.

A polisztirol házakról

A polisztirol házakról

Előnyök és hátrányok

A polisztirol beton egy előregyártott épületek létrehozására alkalmas anyag. Ez a fajta cellás beton előnyei és néhány mínusz.

A polisztirol házakról

A polisztirol beton előnyei számos jellemzőt tartalmaznak.

 • Nagyfokú hang és hőszigetelés, a porózus anyagszerkezethez kapcsolódik. A levegőztetett betonpolisztirolszalaghoz képest sokkal kevésbé hővezető képességgel rendelkezik.
 • Anyag Nem befolyásolja a gomba, a penész és a rothadás. A rágcsálók és a rovarok nem mutatnak érdeklődést ezeken a blokkokban.
 • Nagy stabilitás a magas páratartalom és a magas hőmérsékleti módok hatásaihoz.
 • Egy polisztirol hab egy blokkja van Súly mindössze 22 kg. Így az anyagnak nincs nagy nyomása az alapításra.
 • Megszállott Nagy szilárdságú és használható a hordozó partíciók készítésére.
 • Jó napszám, Fúrás, stroke.
 • Az osztályra utal WEM-Drople Építőanyagok.
 • A polisztirol hab működési ideje Legalább 100 év.
 • Nincs szaga, Nem emeli ki az egészségügyi környezetre káros komponenseket, környezetbarát terméknek tekinthető.
 • Használható Előregyártott formatervezési minták építése.
 • Alacsony költséggel rendelkezik, amely a téglahoz képest körülbelül 2,5-szerese csökkenti a lemorzsolódás irányát.

A polisztirol házakról

A polisztirol házakról

A polisztirol házakról

A pozitív tulajdonságok mellett a polisztirolebetonnak van néhány hátránya.

 • Alacsony hővezető képességének és gőzáteresztő képességének köszönhetően a polisztirol bontóból épült ház, Szüksége lesz egy jó szellőzőrendszerre. Ez segít megszabadulni a magas páratartalmatól a helyiségekben.
 • A nagy és nehéz struktúrák telepítése a falon megköveteli a speciális horgony eszközök megszerzését, Celluláris betonhoz. Az ilyen falon lévő összes többi hardver nem fog tartani.
 • Ha olyan anyagot vásárol, amely nem felel meg a gost normáinak, A polisztirol habball minősége és ereje alacsony lesz.
 • A nyílt ultraibolya sugárzás hatása alatt polisztirol granulátumok Teljesen éget, Az üresség helyett az anyagot, az erősség csökkentése és a termikus vezetőképesség növelése.
 • Alacsony anyagsűrűség Az ablak- és ajtók blokkjai problémás telepítését teszi lehetővé. A sejtes betonra alkalmazott telepítési szabályok megsértésével néhány év elteltével az ajtó és az ablakszerkezetek felszerelése lazítva lesz.
 • Polisztirol falak rendelkeznek Alacsony ragasztó képesség a vakolat megoldásokhoz.

A költségvetési polisztirol olyan anyagként tekinthető, amely nemcsak lakóépületek építésére, hanem kerítés, garázs, közüzemi helyiségek építésére is alkalmas. Ezenkívül ezek a blokkok hőszigetelésként használhatók.

A polisztirol házakról

A polisztirol házakról

A polisztirol házakról

Nézetek

Standard Domocomplekt, amelyek a polisztirol habballból származó épületek építéséhez használtak, általában többféle anyagból állnak.

A polisztirol házakról

Blokkokból

A blokk elemet sűrű téglalapként lehet végrehajtani a monolit polisztirolból, néha az ürességet az anyagban lehet biztosítani. Egyes gyártók olyan blokk elemet állítanak elő, amely nem igényel további befejezést. Ezenkívül az anyag nagy blokkverziója van. A blokk típusú elemek falazatoldat, ragasztóösszetétel vagy szerelési hab.

A polisztirol házakról

A polisztirol házakról

A panelekből

Egy polisztirol habballs építése is a megerősített típusú lemezekből áll. Méretük lehetővé teszi a dokkolóvarrások számának csökkentését, ezáltal csökkentve a hőveszteséget. Az ilyen panelek telepítése, Szükséges lesz a speciális építőipari berendezések vonzására.

A polisztirol házakról

A polisztirol házakról

A polisztirol házakról

Monolitikus

A monolitikus szerkezetek lehetővé teszik, hogy a ház falait sokkal gyorsabban gyűjtsön, mint a blokkelemek használatával, De anélkül, hogy a speciális berendezések használata manuálisan kezelné ezt a feladatot, lehetetlen. A monolitikus paneleket soros konstrukcióban használják, míg az építés egyénileg az ár emelkedéséhez vezet. A monolitikus lemezeknek köszönhetően különböző formák szerkezetét hozhat létre.

Egyes esetekben gyors méretű épület építése, megengedett polisztirol bonts gyártása otthon. Az ilyen munkák elvégzéséhez speciális formákat használnak, valamint a töltőanyag, kötőanyag-komponens és víz száraz keverékét.

A polisztirol házakról

A polisztirol házakról

Projektek

A polisztirolebeton elemek házai elterjesztése népszerű. Ez az anyag alacsony az ízesítő és fokozatosan meghódítja az építési piacot.

Íme néhány példa a polisztirol bontokból készült lakóépületek projektjére.

 • Egyemeletes lakóépület teljes építési területen 135 m². A ház 4 szobával rendelkezik. A ház paraméterei 10×13,5 m. A nappali 113 m².

A polisztirol házakról

A polisztirol házakról

 • Kétszintes lakóépület, amelynek teljes területe 209 m². A szerkezetet egy új, modern stílusban készítik, a fénytestek elemeit dekorációra használják. A ház alakja szokatlan, és lehetővé teszi, hogy nyereséges legyen, hogy eltérjen a szabványos épületektől. A ház paraméterei 15×13 m. Az 1. emelet hasznos területe 143 m², a 2. emeleten 67 m²-es terület, 20 m²-es garázs biztosított.

A polisztirol házakról

A polisztirol házakról

A polisztirol házakról

 • Egyemeletes lakóház 170 m²-es területével, klasszikus. A ház homlokzata a bejárati csoportot széles ajtóval díszíti. A kerti oldalról egy szélesvásznú üvegezésű terasz. A ház paraméterei 17,8×14,3 m. A házban 3 szoba van, 21,3 m²-es garázs biztosított.

Annak érdekében, hogy megkönnyítsék a ház kiépítésének projekt kiválasztását, kapcsolatba kell lépnie az építészeti vállalatok szolgáltatásaival, amelyek felajánlani a tipikus projektek kiválasztására vagy az egyén létrehozására.

A polisztirol házakról

A polisztirol házakról

A minőség meghatározása?

Annak érdekében, hogy megvédje magát a rossz minőségű polisztirol hab megszerzéséhez, Fontos tudni, hogyan kell megkülönböztetni a GOST szerint készült termékeket, hamis:

 • A polisztirol granulátumú beton tömege elfogadhatatlan, az anyag szerkezete homogénnek kell lennie;
 • Ha az anyagot zúzott hab, a szilárdság minősége és a blokkokban a hőszigetelés képessége csökken;
 • A 6-12 mm-es nagyméretű granulátumok hamis polisztiroljában az anyag celluláris szerkezete megtört, és a szilárdság csökken;
 • 3 mm-nél nagyobb méretű blokkok eltérítése;
 • A kész blokkok nem tartalmazhatnak polisztirol hulladékot a szerkezetében, mivel csökkenti az anyag erősségét.

A GOST szabványok szerint a polisztirol habballban szereplő granulátumokat a teljes tömegben egyenletesen kell elhelyezni, a szabvány szerint a polisztirol granulátumok mérete nem lehet kevesebb, mint a 3-5 mm-es paramétereknél.

A polisztirol házakról

A polisztirol házakról

Építési finomságok

A saját kezed építése A polisztirol habball lakóháza nagyon gyors lehet. Szükség esetén a beton- és polisztirolból származó blokkokat önállóan lehet önállóan, megfigyelve a gyártási technológiát.

 • Alapítvány előkészítése. A polisztirol tekercsekből származó épületek egy szalagalapítványt alkotnak, amelynek alján alszik, homokos és zúzott kővel. Az ilyen típusú szerkezethez az alapítvány magassága 70 cm.
 • Falak és tetők építése. A falak megerősítése érdekében használja a fém megerősítő hálózatot. A blokkok nem több mint 0,8 cm-es varratmérettel vannak felszerelve. A rögzítőelemeket ragasztóanyag-összetételen vagy falazatoldón végezzük. Amikor a falak készen állnak, beállítsák a fémcsatornákból készült átfedésekre, és gyűjtsük össze a tetőereteket. A rétegelt lemezek vízálló lemezei a kereten vannak rögzítve és bitumen csempe.
 • A szigetelés és a befejezés telepítése. A falak építése után a szigetelésre és a védő dekoratív díszítésen kívül lehet varrni. A falak falainak kialakítása belsejében vastag vakolat van elválasztva. Kívül, mint egy további hang- és hőszigetelés, akkor alkalmazhat egy piros üreges téglát. A mennyezetre építés során készen állt nagy méretű tömbök hőszigetelési jellemzőkkel.

Lehetőség van egy ház polisztirenebetonból több hónapig, működési tulajdonságai hosszú évtizedekig használhatók.

A polisztirol házakról

A polisztirol házakról

A polisztirol házakról

A polisztirol házakról

A polisztirol házakról

A polisztirol házakról

Vélemény

A szakértők véleményei az építési területen egyhangúlag egyetértenek abban, hogy A polisztyrebeton épületek még a szibériai éghajlati kedvezőtlen területeken is képesek maradni. A polisztirol könnyű épületek bármilyen építészeti konfigurációban hajthatók végre. Az alacsony emelkedésű épületek vonzónak tűnnek, és nincs szükség további telepítési szigetelésre. A ház építése betonból és polisztirolból készült blokkokból 2-3-szor olcsóbb, mintha ugyanazt a téglaépületet építette. Az ilyen házakban élő tulajdonosok szerint a 375 mm vastagságú blokk meglehetősen megbízható az erő és a hőmegjelenítés képessége szempontjából.

A polisztirol házakról

A polisztirol házakról

A polisztirol házakról

A polisztirol házakról

A polisztirol házakról

A polisztirol házakról

A bérlők szerint, Rejtett problémák az épület házak előfordulása után csak akkor fordulhatnak elő, ha rossz minőségű hamisítás történt az építkezéshez. Jelentős hátránya a falak polisztirol bonts az, hogy nem céljuk, hogy függessze fel a nehéz szerkezetek, tehát, ha a telepítés háztartási autók nagy tömegű és konyha szekrények, nehézségek merülhetnek fel. Tanúsítvány ilyen problémával Segítség a konkrét hardverek a Cellular típusú betonfajtákhoz. Egy másik módja annak, hogy megoldja a problémát, hogy erősítse a fal megerősítő támaszok, de szükség van erre a falak építése során az építési szakaszban.

A polisztirolebeton minden évben népszerűsége. Az otthoni épület gyorsan történik, és a formatervezése évek óta szolgálja tulajdonosát.

A polisztirol házakról

A polisztirol házakról

A következő videóban felülvizsgálja a 100m2-es polisztirol bontok költségvetési házának áttekintését, két nap alatt és 2,7 millió rubelben.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása