A rétegelt lemez sűrűségéről

Annak ellenére, hogy az építési piac különböző anyagokkal teli, még mindig olyan, hogy ez a nap marad a kereslet. Ilyen magában foglalja a rétegelt lemezt. Ez az anyag számos alkalmazással rendelkezik, és kiváló fizikai-műszaki paraméterekkel rendelkezik. A rétegelt lemez egyik legfontosabb paramétere, amely meghatározza a fajta és minőségét, a sűrűségjelző. Ez a paraméterről szól, és megvitatásra kerül ebben a cikkben.

A rétegelt lemez sűrűségéről

A rétegelt lemez sűrűségéről

Sajátosságok

A rétegelt lemez az összetett építőanyagokra utal, a különböző fajták fa gyártásához. Számos furnér rétegből áll, amelyek speciális ragasztókészítményrel vannak összekötve. Mint bármely más építőanyag, rétegelt lemez bizonyos tulajdonságokkal rendelkezik. Ez jellemzi:

 • erő;
 • ökológia;
 • égés;
 • Nedvességállóság;
 • Kiváló szigetelési tulajdonságok, amelyek köztük érdemes megjegyezni a termikus vezetőképességet és a nedvességet.

De a legegyszerűbb paraméter, amelyet a fogyasztók figyelmet fordítanak az anyag megvásárlására és használatára, a sűrűség. A rétegelt lemez specifikus sűrűsége az anyag tömegének aránya a térfogatához. Attól függ, hogy melyik furnér, amelyből faanyag készült. A lemezek gyártási folyamatát a szabályozási dokumentáció vezérli: Gosts 3916.1-96, 3916.2-96, 11539-83. Az anyag sűrűségének megengedett értékét jelzik – 300 kg / m³ és 700 kg / m³.

A rétegelt lemez sűrűségéről

A rétegelt lemez sűrűségéről

Különböző típusú rétegelt lemezek sűrűsége

A faanyagok alapján a rétegelt lemez típusa szerint van besorolva, amelyek mindegyikét bizonyos sűrűség jellemzi. Figyeljük részletesen mindenféle módon.

Berezova

Ez a fa nagy szilárdsággal rendelkezik, így a rétegelt lemez kiváló fizikochetesikumokkal rendelkezik, egy magas fokozatra utal. Felületi termék sima és szép. A nyír furnérból származó termék specifikus sűrűsége 640 kg / m³ és 700 kg / m³ között változik. Az ilyen típusú anyag hatóköre széles és változatos. Használt:

 • Monolitikus kialakítás gyártásához, például a zsaluzat;
 • a padlóburkolat rögzítésének folyamatában;
 • Fali sheat és mennyezet.

A nyír rétegelt lemez ideális nagy szilárdságú struktúrák készítéséhez.

A rétegelt lemez sűrűségéről

A rétegelt lemez sűrűségéről

Laminált

Ez az egyik legnépszerűbb és leggyakoribb faj. A dolog az, hogy a lap nemcsak a furnérból, hanem a laminátum védő rétegeiből is áll. Az anyag kitűnő jellemzői és tulajdonságai vannak. A magas mechanikai szilárdság és sűrűség jellemzi, amely 640 kg / m³ és 700 kg / m³ között van.

Laminált rétegelt lemez használható:

 • az építési helyszíneken lévő zsaluzat;
 • A dekoratív díszítés folyamatában beltérben;
 • a gyermekek és a sportpálya elrendezéséhez;
 • a kerítések és hirdetőkészülékek felszereléséhez;
 • Csomagoló termékek gyártásához;
 • Az autóutcák fedésére.

Az anyagot kopásállóság, magas szintű nedvességállóság, könnyű telepítés és feldolgozás jellemzi.

A rétegelt lemez sűrűségéről

Tűlevelű

Ez a faj tűlevelű fákból készül. Mivel sok gyantát tartalmaznak, a rétegelt lemez nagy nedvességállósággal rendelkezik, és gyakorlatilag nem rothad. A tűlevelű réteg sűrűségszintje körülbelül 550 kg / m³.

Az anyag alkalmazási köre meglehetősen széles:

 • keret és alacsony emelkedésű épületek és struktúrák építése;
 • Autóipari és hajógyártás – rétegelt lemez a hajók, az autók, a fali tartók és a padlóburkolatok hajóteste;
 • Bútorgyártás – Anyag ideális a kabinet bútorok készítéséhez.

Továbbá, a tűlevelű phaneert a falak befejezésére használják, zárt dekoratív partíciókat hozva, újrafelhasználható formákat gyártanak az építkezési helyekhez.

A rétegelt lemez sűrűségéről

A rétegelt lemez sűrűségéről

Fk

FC – rétegelt lemez átlagos nedvességállósággal, amelyet kizárólag a belső munkákhoz használnak. A termék meglehetősen nagy sűrűséggel rendelkezik – 660 kg / m3. Építésben, a bútoriparban. Az anyagból szintén járművek, kereskedelmi és kiállítóberendezések.

A rétegelt lemez sűrűségéről

Mit válasszon?

Phaneer kiválasztása, és a tartománya ma nagyon sokszínű, figyelembe kell venni az összes tulajdonságot, jellemzőket és paramétert. A szükséges sűrűség meghatározásához figyelembe kell venni:

 • Milyen célokra vásárolják meg az anyagot;
 • Bármilyen időjárási körülmények között működnek;
 • A terhelés, amely ellenáll.

Korábban a cikkben részletesen leírtunk arról, hogy milyen anyagi típusú termékek, és milyen sűrűség van mindegyikben, valamint az anyag alkalmazási területe egy vagy egy másik sűrűségű jelzővel. Abban az esetben, ha kérdések merülnek fel, mindig konzultálhat egy szakemberrel, például egy építési boltban, ahol a vásárlást elvégzik.

Fontos megjegyezni, hogy egy rendkívül sokféle fa befolyásolja a termék specifikus sűrűségének mutatóját. De a ragasztóösszetétel, amellyel a furnér réteg egymással van összekötve, semmi köze a paraméter kialakításához.

A rétegelt lemez sűrűségéről

A rétegelt lemez sűrűségéről

A Fanoire kiválasztása, nézd meg a következő videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása