A rozsdamentes acél bilincsekről

Clamps – A megbízható csőcsatlakozásra szánt termékek. Az építőiparban használják őket, amikor a csővezetékek beszerelését, az autópályák javítását és más területeken. Elengedhetetlenek a háztartások és a szakmai feladatok megoldása. A rozsdamentes acél bilincsek a legnépszerűbbek a munkavállalók körében. Az ilyen kötőelemek számos jelentős előnyökkel rendelkeznek, és különböző méretekben állítják elő.

Jellemzők és célállomás

A fémbilincsek leggyakrabban rozsdamentes acélból készültek. A termelés 3 típusát használja:

 • ferromágneses rozsdamentes acél vagy W2;
 • W5 (neferromágneses);
 • W4 (HARD-VAGNETIZED).

Az acéltermékeket a GOST 24137-80 által szabályozott szabványok szerint végzik.

Rozsdamentes acél bilincs – rögzítőelemek, amelyek a vízcsövek és csatornarendszer tartós és megbízható csatlakoztatását biztosítják. Csökkenti a fémtermékek korróziójának kockázatát, megszünteti a szivárgásokat a vegyületek helyén.

A rozsdamentes acél bilincsek fő előnyei:

 • a külső hatásokkal szembeni ellenállás (magas páratartalom, hőmérsékletkülönbségek, sav és lúgos kompozíciók hatásának);
 • erő és tartósság;
 • a krimpelési pontosság megőrzése agresszív környezetben;
 • Multifunkcionalitás;
 • Széles körű alkalmazási kör;
 • a hosszú távú működés utáni újrafelhasználás lehetősége;
 • Kiterjedt modelltartomány.

A rozsdamentes acél nem akadályozza a rozsót, nem oxidálódik, és nem érintkezik más típusú fémekkel.

Az anyagból származó kötőelemek hátrányai magukban foglalják a magas költséget.

A következő helyzetekben alkalmazott rozsdamentes acél javítóbilincs:

 • amikor a korrózió következtében fellépő szivárgások lezárásakor;
 • Csővezetékek repedései javításakor;
 • az ökölök előfordulása a csövekben;
 • A kémény lezárásához;
 • A csővezeték alapfelületének alapvető rögzítőjeként.

Rozsdamentes acél összekötő bilincsek univerzális. Ezeket fémcsövekhez és csővezeték PVC rendszerekhez használják.

A fajok áttekintése

A gyártók széles választékot kínálnak rozsdamentes acél bilincsekkel, különböző konstruktív funkciókkal. Az ilyen rögzítőelemek népszerű modelljei.

 1. Féreg. A kialakítás tartalmazza a csavart és a szalagot. Elősegíti az egységes terhelési elosztást. Különbözik a vegyület megbízhatóságával.
 2. Huzal. Ajánlott: vastag falú tömlők és fúvókák rögzítésére. Ajánlott az erős rezgések és a nagy nyomás körülmények között.
 3. Nyakkendő. A vékony falakkal ellátott csövek és tömlők rögzítésére használják. Kényelmes telepítésre nehezen elérhető helyeken.
 4. Szorítók a lábon. Ez egy rögzítőelem, amely nagy átmérőjű csövek rögzítésére szolgál. A design magában foglalja a rúd, a gyűrű és az önzáró anyákat.
 5. Krimpelőcsavaros bilincsek A csatorna- és csővezetékrendszerek javítására használják.
 6. Egyoldalú. U-alakú szalagként készült, perforációval a tetején (a menetes szereléshez van). Ez a rögzítő ajánlott a kis átmérőjű csövekkel való munkavégzéshez. És gyártók termelnek kétoldalú modellek (2 semiring, Csatlakozás csavaros párban csavarokkal) és többszintes álló termékek 3 vagy több dolgozó szegmensek.
 7. Lobogó reteszel. Az ilyen termékeket a csövek rögzítőelemekhez ajánljuk falakra vagy más felületekre. A zászlóval ellátott bilincsek használatának köszönhetően a csővezeték nem kerül mentésre a saját súlya alatt, mivel a deformációk előfordulása és szivárgása csökken.

Rozsdamentes acél bilincsek tartóval vagy anélkül, hogy felszerelhető gumi tömítéssel. Ez egy speciális tömítés, amely a termék belső átmérőjén található. A gumi tömítés segít csökkenteni a rezgések, a zajszintet és növeli a kapcsolat feszességét.

A tömítésekkel ellátott bilincsek ára magasabb lesz, mint ezek nélkül.

Paraméterek

A rozsdamentes acél bilincsek különböző formák (kerek vagy négyzet), struktúrák, különböző szélességekkel és hosszú szalagokkal. Az optimális rögzítő kiválasztásához ismernie kell a szabványos méretét.

Minden egyes csatlakozás típusát a dimenziós háló jellemzi. Például egy féregbilincs esetében a belső átmérő minimális értéke 8 mm, a maximum – 76, egy 18 és 85 mm csavar esetén, és rugó – 13 és 80 mm. A legnagyobb méretű bilincset spirál típusú kapcsolattal rendelkezik. A minimális és maximális átmérőjű méretek 38 és 500 mm között vannak.

Rozsdamentes acél bilincs áttekintése az EKF-től az alábbi videóban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: