A sarkokban

“Új jól feledkezett régi”. Ez a közmondás a XXI. Századi divat tendenciái. Egyszer a házak nem épültek téglából és betonblokkokból, de a naplóktól. Most ismét divatos volt az ország házak és nyaralók építése a fa alatt, az antik alatt, míg a házak belsejében a maximális modern helyzet, belső és technika van felszerelve. Anyagok az ilyen házak építéséhez sokat, ami a legfontosabb, megfelelően csatlakoztassa a design sarkát. BROUSE Connection Technology Controls GOST 30974-2002.

Elsődleges követelmények

Mielőtt elkezdené dolgozni egy bárral, meg kell értenned két alapvető követelményt.Első – Az erősített sugár megbízhatósága. Második – A gerenda rendellenessége telepítve és csatlakoztatva a sarkokban. Minden nagyon egyszerű: ha a sávot megbízhatatlan, a falak elválasztják és az idő múlásával összeomlottak, mert a faház kialakítása nemcsak vízszintes, hanem függőleges falakkal is rendelkezik.

A gerenda megbízhatóságát meghatározzák és szárított fa (legfeljebb 20%). A megfelelő szárítás növeli a csapágy kapacitását külső tényezőknek. Tilos egy bár mechanikai károsodással és természetes résekkel ellátott sávot használni, mivel a víz ezen időközönként szerepel. Guggolt szögek – a rossz minőségű telepítés egyik jele. Ha a szót helytelenül kell elvégezni, és nem használja a technológiát, akkor ez a pillanat nem kerülhető el.

A GOST szerint az épületek építéséhez a következő fa vastagságát használják: 100, 150, 200, 250 mm. A kívánt épület paramétereitől függően van kiválasztva. Ha egy emeletes ház épül, és a falak szigetelését tervezik, akkor 150 mm vastagságot kell választani. A magasabb épületek esetében a tervezés, a merevség és a stabilitás szükséges, és egy sávot 200×200 mm keresztmetszet használunk.

Az épületépületek megkezdése előtt, Döntse el a sáv méretét. Ha egy ház épült, elegendő egy olyan rendes gyalult sugárzás alkalmazása, amely természetes módon sikerült. A ház építése, amelyben egész évben élni fog, jobb, ha profilozott fát használ. Mechanikus módon kell szárítani.

Kiváló választás lesz az a vagy av gerendák változatossága. Ha rögzített naplókra van szüksége, használja a D típusú fűrészárut.

Sarokkapcsolatok a maradékkal

A rúd összeköttetése a maradékkal az anyag nagy fogyasztását eredményezi, de sokkal megbízhatóbb, mint a maradék nélküli kapcsolat. Ily módon az ókori században használtunk Oroszországban. Az orosz kunyhó említése előtt a szemek előtt egy kis épület van a maradékhoz kapcsolódó szögekkel. Ezzel a kapcsolattal a fa a határon túláll.

A rúd sarkainak összeköttetését a maradékkal vegyületnek nevezzük a tálba. A bár a tálba megy többféle szögletes zárak miatt:

  • egyoldalú;
  • kétoldalú;
  • négyszög.

Egyoldalas horony

Amikor a gerenda rögzítve van egyoldalú út, Egy kis metszésű, horony formájában van. A horony mérete megegyezik a felső sáv méretével, és a vastagság – ugyanaz a sáv fele. Ezt a csatlakozási módszert mindenféle anyaggal használjuk.

Kétoldalú horony

Kétoldalas rögzítéssel a vágások az alsó, a felső sávban vannak, míg a vágás vastagsága megegyezik a csíkos vastagság negyedévével. A horony hossza és vastagsága megegyezik a sáv szélességével. Az ilyen hornyoknak szakembereknek kell vágniuk, mert nagy pontosságú aludni.

Négyszögletes horony

A négyoldalas tartó a sáv mind a négy oldalától a vágások kimutatására vonatkozik. A hossz és a vastagság megegyezik a gerendák szélességével, valamint a sáv vastagságának mélysége – 1/4. Egy ilyen tartó, amennyire csak lehetséges.

Maradék nélkül

Ha maradék nélküli sávot kötünk, az aljzat sima széleit kapjuk. Háromféle kapcsolat van maradék nélkül:

  • csikk;
  • billentyűzet;
  • tüske.

Tekintsük az összes három alfaj jellemzőit.

Rés

A legegyszerűbb lehetőség a profilozott bár butt rögzítője. Itt a dokkolás acél köpő alakú lemezekkel vagy zárójelekkel történik. A kapcsolat sűrűségének minősége befolyásolja a horony feldolgozásának minőségét. Ennek a horonynak a felületének tökéletesnek kell lennie. De még a kiváló minőségű feldolgozás mellett is ilyen szög nem túl erős a tömítésben, és rendszeres terhelés alatt áll.

Emiatt elveszett egy megengedett hőveszteség. Ezért egy ilyen rögzítési módszert nem alkalmazzák a fürdőkben.

Rongyos

Ha szivacsos módszert használ a rögzítéshez, egy sávot kell alkalmazni szilárd és fából készült szalag. Miután a fűrészárut ehhez a horonyba helyeztük, a kulcs rögzíti, és nem adja meg a dizájnt. Ez a rögzítő a leggyakoribb kapcsolat.

Tüske

A rúd végének végéhez képest alapos módszerrel egy hornyot vágunk ki, és a második faanyag végén, amellyel a vegyület előfordul, spiketet képez. A helyes kapcsolathoz ez a két rúd 90 fokos szögben érintkezik. Minél több tüskék és hornyok, annál erősebb az építés.

Amikor a rudakat a horonyba helyezik, határozottan elhelyezik Lodge Liner. Ez a bélés kompatibilis a vágás sarkát, és növeli a hőszigetelést. Ezenkívül minden beépített faanyagot fából készült forrasztott (szintén vezetékeknek is nevezik), amely további erőt ad. Két típusú csatorna van: hengeres és négyzet. A leggyakoribb nézet hengeres, mivel megakadályozza a falak részleges üledékét. Négyzet olcsóbb a gyártásban, de gyengébb a szünetben. Ezek a rögzítők tömör fákból készülnek, például nyírfa.

A struktúra stabilitásához a sávból különböző típusú kötőelemeket kell használni. Az ilyen termékek ára alacsony, ami lehetővé teszi, hogy mentse. A tartomány annyira sokszínű, hogy a rögzítés tökéletes megoldása lehet kiválasztani. Nincsenek drága eszközök vagy speciális professzionizmus kell dolgozni a kötőelemekkel. Elég csak az elem rögzítése a melléklet helyére, majd rögzítse az önálló és csavarhúzóval.

Az ilyen kötőelemek előnye az élettartam. Különleges anyagokkal dolgoznak fel, amelyek kedvezőtlen feltételeket tesznek problémák nélkül. A ragasztás során a gerendáknak nem kell vágniuk és fűrészeket készíteniük, ami megőrzi a faanyag maximális szilárdságát. Tekintsünk néhány lehetőségeket a kötőelemekhez.

Lemez

A lemezek lehetővé teszik az elemek ugyanabban a síkban történő rögzítését. Lehetővé teszik, hogy megoszthassák és meghosszabbítsák a fa különböző részeit. A rögzítőelemek rétegezőlapjaiban több átmérő is van, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy különböző típusú csavarokkal, körmökkel és öntapító csavarokkal csatlakozzanak.

Sarok

Fém összekötő sarok – Egy másik típusú kötőelemek. Ez a típus a gerendák szögben történő rögzítésére szolgál. A sarkok rögzítéséhez szükséges lyukak szimmetrikusan helyezkednek el, amely lehetővé teszi, hogy két gerendát rögzítsen ugyanazzal a terheléssel. A sarkok összekapcsolása különböző méretű, így a segítségükkel 150×150 mm-rel is.

Javasoljuk, hogy ilyen alfajokat alkalmazzanak olyan helyeken, ahol nagy rögzítési merevségre van szükség, valamint ahol a kapcsolat idővel deformálódni fog. A termékeket nem csak 90 fokos szögben csatlakoztathatja. A készlet Vannak is fém összekötő sarkok, amelyek rögzítetten a rudak szögben 135 fokos, a különböző aszimmetrikus részek, Z-alakú modellek és a T. D.

Tartó

Támogatások és tartók biztosítják a gerendák rögzítését a falra a horony vágása nélkül. Ez egyszerűsíti a munkát, és megmenti a végrehajtó idejét. A tartó elemei bármilyen szögben rögzíthetik a rudakat, ami lehetővé teszi, hogy nagyon gyorsan működjön a Rafter működik. Pajzs – Ez a különböző típusú termékek. Fontos, hogy vastagsága kevésbé szélessége és hossza legyen. Kétféle pajzsot különböztetünk meg:

  • szilárd;
  • Keret.

A pajzs olyan keretből áll, amelyet minden oldalról különböző módon engedélyezni kell (ragasztva, a tüskék sarkaira). A keretszintek tele vannak filéval, vagy mindkét oldalon rétegelt lemezen vannak. A pajzs példái egy bár, a keret, a panel naplóháza.

A gerendák előkészítése az eredetileg szükséges telepítéshez Teljesen vágja keresztmetszetet a csatlakozáshoz. Négyféle sablon van: №50, №80, №120, №160. Sablon kiválasztása, vezetett időzítési szélesség. Minden sablon egy adott időzítési szélességet biztosít, amellyel dolgozhat. A logikai és megfelelő megoldás egy sablont választ ki a hordozószerkezet erősségének növeléséhez. A kis szélességű bárka egy kis keresztmetszetet igényel. Nagy méretű, nagyméretű hornyokat igényel. A kiválasztott sablontól függően a horony magassága 90-300 mm.

A sablonok is különböznek a sorozatban. B. sorozat – Ezek a sablonok 90 fokos rögzített támogatással rendelkeznek. A sablont a gerenda hornyának csomagolására merőlegesen használják. Az N sorozatú sablonok ferde támogatásokkal 50, 90 és -50 fok. A közvetlen kapcsolatokhoz és a szögben lévő csatlakozásokhoz használják őket.

Különösen nyereséges, hogy a tetőfedő munkákban használják őket, mert ott a horony és a tüskék kialakulása különböző szögben halad.

Ha egy bár építése során használják, épületekre lesz szükség Belső partíciók. A keretpartíciók általában állványokból épülnek fel, pántolva és vágásból. Állványok rudakból vagy táblákból készülnek, és keresztmetszete a partíció méretétől függ. Leginkább az állványok mérete 50×100 mm. Mindez a táblák pántításával kezdődik, amelyhez a rack csatolódik. Ezeket a táblákat két oldalról a mennyezetre és félig szegezik. Ezután 40-120 mm távolságra vannak felszerelve, szegecsekkel vagy tüskékkel rögzítve. Kiderül a design, készen áll a vágásra.

Eldönti, hogy házat vagy házat épít a bárból, környezetbarát épületet kaphat. Az építés szabályai és technológiája függvényében hűvös lesz a nyáron és a hő télen. A fagerendák fürdője a tökéletes lehetőség, hogy néhány nap alatt megkapja az építkezést.

De még mindig ilyen design lesz egy kis baj, mert a zsugorodás a fából készült rudak, ha ezeket a rudakat nem szárították mechanikus módon. Ezúttal meg kell fontolnod, amikor egy sávot választ.

A következő videók lehetőségek vannak a fűrészárukhoz a sarkokban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: