A spirál fúrókról

Minden varázsló professzionális vagy amatőr különböző eszközkészletekkel rendelkezik. Külön választhat, kiválaszthat egy grammcsoportot, szükség van arra, hogy számos munkát végezzenek – fúrják a lyukakat vagy süketeket, valamint segítsük a már meglévő szolgáltatást.

A spirál fúrókról

Ami?

A fúró egy olyan szerszám eleme, amely vágóéllel, amely különböző anyagokban fúrja lyukakat. A nagy szilárdságú acélokból származó malmok, mivel a munkakörnek a nehezebb felületnek kell lennie, amit fúrni kell. Az egyes eszközök kinevezésével összhangban vannak jellemzők és jellemzők, a munka fából, fémből, betonból, üvegből és csempézett tárgyakkal és anyagokkal végezhető el. A leggyakoribb spirálfúró, vagy más csavaros csavar.

A spirál fúrókról

A készülék három fő részből álló henger formájában jelenik meg:

 • Dolgozó. A hélixen található két mélyedés formája a vágóhenger mentén – ez egy vágási tervezés. Ennek köszönhetően a zsetonok a munkafelületről jelennek meg. Továbbá, ha a technika kenőanyagot biztosít, pontosan blokkolja ezeket a hornyokat. A munka része maga is két részből áll – vágó és kalibráló (a második neve – a szalag, ez egy sávot, amely továbbra is a felszínen a szivárgás a fúró). A vágószerkezet két fő és két további pengével áll. A konstruktív elemek közé tartoznak a kúp alakú keresztirányú széle, amely a fúró végén található.
 • Lábszár. Ez a rész úgy van kialakítva, hogy rögzítse a fúrót egy malomban vagy kézzel készített szerszámban.
 • Nyaki vágó összekapcsolja a munka részt és a szárat, a jelölést is alkalmazzák rá.

A spirál fúrókról

A designtól függően a vágók a következő típusokra vannak osztva:

 • Hengeres – általános célú fúrók, maximum 80 mm-es átmérője;
 • baloldali – A hatókör nem olyan nagy, használatos a törött csavarok vagy más kötőelemek vezetésére, eltér a csavarmérő standard irányától;
 • Megnövekedett pontosság – szükségszerűen feltételes megjelölés – A1. Átmérőjük különleges pontossággal készül, a milliméter részesedéséhez.

A spirál fúrókról

A spirál fúrókról

A spirál fúrókról

Hogyan működik a fúró, a mélyedések, pengék, a szögek lejtése – a geometriai paraméterek vagy annak geometriájával van meghatározva.

Az átmérőjű vágókra vonatkozó konvenciók mindig egyedül és ugyanazok. A fúró ugrásának szöge a fővágó lapátok között, attól függően, hogy mennyire kemény a feldolgozás, 90 ° és 120 ° között változik. A külső átmérőjön a csavarmérő lejtőjét mérjük – 18 ° C és 30 ° között. A keresztirányú él lejtése a vágó végén – 50 ° és 55 ° között. A főbb osztott területen, merőleges a fő penge, az elülső szöget mérjük, és a síkban a vágó tengelyével párhuzamosan helyezkedik el – a hátsó sarok.

A spirál fúrókról

Fajták

A szerszám munkatársa bármilyen anyaghoz és felületekhez használható, így az osztályozást a feldolgozott anyag szerint osztják fel.

 • Fémre. A fúró típusa a fém típusától függően van kiválasztva.

A fém maróvágó egy univerzális eszköz. Amellett, hogy öntöttvas, acél és különböző ötvözetek, dolgozhat egy fán.

A spirál fúrókról

Ha működés közben a szerszám lassan működik és felmelegíti a fémet, akkor meg kell élesíteni. Ez kézzel történik, ha az átmérő legfeljebb 12 milliméter, és a nagyméretek már egy speciális gépen élnek.

A spirál fúrókról

 • Konkrétan. A beton a legnehezebb feldolgozás, amely speciális kiegészítő lemezeket igényel a Superhard ötvözetekből. A működés eredményeként a lyuk nagyobb lesz, mint a vágó átmérője, ez a struktúráknak köszönhető.

A spirál fúrókról

Hogy a működés folyamatában ne essen le a szakemberről, szükség van a fűtésre.

 • Fából. A legegyszerűbb spirálfúró – nagy szilárdságú acélból. Az átmérő 2-20 milliméter, standard hosszúságú – 49-210 milliméter.

A spirál fúrókról

A fémrel való munkavégzés eszközéből megkülönböztetik a végén – itt van egy tüske a központosításhoz.

A szárak típusai

A szár a fúrógép kötelező része, amely a patronfúróban, perforátorban vagy gépben van rögzítve. Allosztott négy típus.

 • Kúpos (vagy morse kúp) – Név szerint világossá válik, hogy a szár a kúp formájában van. Ezeket a berákat elsősorban a gépeken használják, az űrlapja lehetővé teszi, hogy gyorsan vagy automatikus csere vágókat. Rögzített mancsokkal, szálral vagy szálral és mancsokkal. Ez a faj is osztva alcsoportok – műszeres (legnépszerűbb, dolgoznak gépeken), rövidített (a formáció kis lyuk), hosszúkás (a lyukak nagyobb mélységű), metrikus (szár méretét, viszonyítva a dolgozó rész 1: 20).

A spirál fúrókról

 • Hengeres – Ez a forma a meghajtó elsősorban a kereslet nem szakmai mesterek, mint alkalmas a legegyszerűbb modell fúrók. A szár átmérője általában egybeesik a vágóél átmérőjével, de a jobb javításhoz egy megnövekedett szármérettel rendelkező fúrót használhat.

A spirál fúrókról

 • Faceted – A rúd, amelyen három, négy vagy hat arc van. Három nőtt – stabil, hogy megforduljon, kényelmes a forradalmak nagyobb továbbításához. Treenoken – A fő plusz ellenállás a gyártás és a gyártás egyszerűségének ellenállása. Kezdte használni őket, ha a speciális patront a rögzítéshez nem találták fel. Mínusz egy ilyen meghajtó – a fúró központosításának lehetetlensége. Hexagon – leggyakrabban ez a típus a vékony malmokban található. A nagy stabilitás jellemzi a forgatáshoz.

A spirál fúrókról

 • SDS – Első alkalommal, hogy egy ilyen szárat Bosch fejlesztette ki, fő jellemzője két, 10 mm-es mélyedés jelenléte.

A spirál fúrókról

A spirál fúrókról

Népszerű gyártók

HAISSER – A legnépszerűbb német gyártó. A vállalat ágai vannak a világon, így a minőség néha változatos lehet. A fő irány egy fém fúró. Két szabályban készült – átlagos TN (34-150 milliméter) és hosszú TM (56-205 milliméter). A fúró értékesítésénél a darabok és a készletek.

A spirál fúrókról

Bosch – World osztályú gyártó, A magas helyeket igénylő minősítés. A csomagolási készleteket megkülönböztetik a tervezésük, ahol a vágók biztonságosan rögzítettek, és a szállítás után marad a helyükön. Dimenziós jellemzők: Átmérő – 1-13 milliméter, hossza – 34-133 milliméter. Egy csomagban a szerszámok száma 10-156 darab.

A spirál fúrókról

A Metabo szintén német cég, 1923-ban alapították. Az első tervezett és kiadott berendezések kézi fémfúró. Ezt a márkát a vágók és más alkatrészek széles választéka jellemzi.

A spirál fúrókról

Dewalt – amerikai cég, 1922-ben kezdte meg munkáját. Oroszországban 1997 óta elkezdett népszerűséget szerezni. A választék több mint 1400 típusú árut mutat be. Ez a vállalat vezető helyet foglal el, mint a legmegfelelőbb szárító gyártója.

A spirál fúrókról

AEG – Egy másik cég, Szerszámok fejlesztésében és kiadása Németországban. Magas ár, de a minőség teljesen indokolt. A megvalósítás mind a darab áruk, mind a készletek. AEG fúrók – a legjobb a beton és a kő.

A spirál fúrókról

A spirálfúrók áttekintése az alábbi videóban.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása