A szilárd fákról

A fa keménységének mértéke nagymértékben függ az adott fajtájára. Sokan biztosak abban, hogy a vezető szerepe ebben a paraméterben tölgy, de egyáltalán nem így van – több szilárd fajta van. Ebben a cikkben mindent megtanulunk a meglévő szilárd sziklákról, és megismerkedünk a jellemzőikkel.

Sajátosságok

A fa keménységének mértéke Ez magában foglalja azon képességét, hogy hatékony ellenállást kapjanak a kemény és erősebb testek bevezetésének pillanataiban. Az ilyen testületek alatt körmök és más kötőelemek vonatkoznak.

A különböző fajták keménysége a fa vágások irányától függően változhat. Jelenleg szokásos, hogy többféle keménységet hozzon ki.

 • Torsovaya. Ez egy olyan szilárdságú altípus, amelyet a lovas fém anyagának fogyasztására lehet meghatározni. Ez utóbbit 11,28 mm átmérőjű félgömb alakú végtag jellemzi. A SKOT-t olyan mélységre nyomják, amely megfelel az 5,64 mm-es sugárnak. Ez fokozatosan 2 percig történik. A nyomtatási méretek 1 négyzetcentiméterrel rendelkeznek. Ezért a keménység mutatóját kg / m³-ben mérik.
 • Sugárirányú.
 • Érintő.

A tűlevelű sziklák oldalsó szintje a legtöbb esetben 40% -kal kevesebb, mint a vége. Ami a decadális fajtákat illeti, csak csak 30% -ot ér el. A keménység tangenciális paramétere, például a tölgy, a tenyér vagy az ILM anyagok magasabbak, mint a vége gyakorlatilag 5-10%. Az oroszlán részesedését a meglévő fás kőzetek jellemzik, körülbelül egyenlő a tangenciális és radiális szilárdsággal.

Ahhoz, hogy magas színvonalú és vonzó termék legyen a természetes és környezetbarát anyagoktól, nagyon fontos, hogy előre meghatározzuk a keménység fokát előre. Alapvetően, hogy megtudja az ilyen információkat a fa, használjon speciális módszert a Brinnel. Ennek a módszernek az az értelme, hogy egy fémgömböt 10 mm átmérőjű, egy bizonyos fából készült billet alapjául szolgáló erővel, amely legalább 100 kg-ot alkot. Az azonosított típusú deformáció és a fennmaradó bekapcsolás átmérője szerint könnyen meghatározhatja az anyag anyagát.

A fa szilárdságának mértékének kiszámításánál nemcsak a Brincnel módszert alkalmazzák. Sok szakember és tapasztalt mester, aki ezen a környezetbarát anyaggal dolgozik, szintén figyelembe veszi a keménység megváltoztatását bizonyos művek lefolytatásában, például a vágás típusától függően.

A szilárd fafajok ma nagyon igények. Nem titok, hogy a sűrűbb és tartós táblák a leginkább előnyösek az építési munkákban vagy a bútorszerkezetek gyártásában. Az ilyen anyagok gyenge és erősségeik vannak.

Fontolja meg, hogy a főbb előnyök a fő előnyök a fő előnyök:

 • Az ilyen természetes anyagok nem igényelnek további védelmi impregációkat;
 • Ezek közül tartósabb és kopásálló, magas színvonalú fórumokat kapunk;
 • A szilárd sziklákból származó bútorok nagyon szép, egyedülálló textúrájúak.

A hátrányok közé tartozik a következő jellemzők.

 • A kemény rocklapokkal nem könnyű dolgozni. Meglehetősen szeszélyesek a feldolgozás során, így az egyszerű fájl velük nem mindig képes megbirkózni.
 • Az ilyen anyagok sokkal drágábbak.
 • Nem alkalmasak a bútorok vagy padlók bármely fajtájára.
Olvasson tovább  Mindössze annyit kell tudnod a sárgaréz horgonyokról

A világ legnagyobb keményfa

Mint korábban említettük, sokan biztosak abban, hogy a tölgy a világ legnagyobb keményfa fajta. Tény, hogy ez nem. Ebben az esetben a vezető az úgynevezett vasfa. Ezt a fajtát összehasonlíthatatlan erő jellemzi. Bizonyos kritériumok szerint a vasfa sűrűsége és megbízhatósága előtt van!

A vasfa az autóipari részek vagy körmök készítéséhez használható. Nem minden fajta büszkélkedhet ilyen képességekkel. Összes vasfák többféle típusú, és a bolygó különböző részeiben nőnek.

Fajta áttekintés

Van egy csomó tömörfa. Mindegyiküknek saját megkülönböztető jellemzője és külső jelei vannak. Fontolja meg részletességüket.

Akác

Az akác az egyik legértékesebb és keményfa fajtára utal. Kiváló vízállósággal büszkélkedhet. Az akác nagyon könnyen polírozott és polírozott. A szárított akácból készült termékek szinte bármilyen formát takaríthatnak meg. A különböző részletek ragasztóval vagy csavarokkal blokkolhatók egymással. Az akác lombhullató fajta. Ez nagyon sűrű, de ugyanakkor rugalmas. A fa szerkezet maga egy többirányú. A rostok egymás felé irányulnak.

A fajta ellenáll a súrlódás ellen, így nem olyan könnyű feldolgozni a felemelkedést.

Bársonyvirág

Közép-Amerikából származó fa. Sűrű, de rugalmas fa van. Nagyon szép vörös lila árnyalattal, valamint kifejezett, vonzó textúrával rendelkezik. A fa vízálló. Sajnos, Amaranth, annak ellenére, hogy a keménység, egy törékeny fajta.

A szakértők szerint nagyon könnyű feldolgozni, mivel ez az anyag hajlékony. Ma csak nagyon drága bútorok vagy ritka kiegészítők, amelyek nagyon “harapós” árcédulával rendelkeznek a vizsgált fajtából.

Aprormosiy

A következő fajta, amely része a legnehezebbnek – afrorcosiy. Ez egy egzotikus fajta. A fa nagyon magasra nő, és a BOB családra utal. Rácsok vegyes típusú erdőkben, például az elefántcsont, Kamerun és Ghána partja területén. Nagyon nagy fák gyakran egy magányos erős törzs, amelyen nincsenek ágak.

A frissen vetőmag fűrészek felhívják a figyelmet a könnyű sárga szín színére a hangrészben. Afrombian swolch fényesebb. Idővel, sárga színű a fa csak levelek. A fajta szálak egyenesek és kissé összefonódtak. Van egy kis textúra. AphrRimeosia nagyon sűrű és értékes. Az egyik legstabilabb fajta.

Állvány, hogy támadja a rovar kártevőket, rothadásokat vagy gombákat. A teak alternatívájaként szolgálhat.

Bambusz

Listája keményfa fajta feltöltése és bambusz. Formálisan nem fa, hanem a gabonafélék családjára utal. Van egy fa típusú fák, amely Solomin, amelynek magassága bizonyos esetekben eléri a 40 cm magasságot és 30 cm átmérőjű. A bambusz aranyszínű szalma színű, egy sötét árnyalatú csíkokkal hígítva. A szilárd fajtájának szerkezete homogén és nagyon sűrű. Természetes állapotában a bambusz nem alkalmazható a termelési folyamatokban – ez nem alkalmas erre. Különleges termékek, például parketták készülnek a külön bambusz csíkokból származó növényeken.

Olvasson tovább  Körök a csiszológép polírozásához

Az anyag nem szerepel a mechanikai károk között. Még az extrém éghajlati viszonyok sem szörnyűek. Igaz, a kiváló minőségű csiszoló bambusz, a mestereknek különösen óvatosan kell kiválasztani a megfelelő csiszolóanyagokat, és használhatják őket kompetensen. Ez megfelelő készségeket és tapasztalatot igényel.

Balau

Balau (vagy Bangkirai) – nagyon erős fa. Növekszik a délkelet-ázsiai területeken. Van egy jellemző, alig megkülönböztethető rajz. A fajta fa büszkélkedhet, hogy szinte nem rothad. Nagyon gyakran a Balau a teraszos növények, fürdőszobás vagy kerti bútorok előállításához használt.

Bereza Karelskaya

A kemény sziklák listája mindkét alfajot tartalmazza. Karelian nézet a nyírfalra utal. A nyírfaj egyik fajtáit képviseli. A természetben ez a fa nem olyan gyakran, de leggyakrabban Karelia, Svédországban, Norvégiában, Lengyelországban, Fehéroroszországban növekszik. A Karelian Birch érdekes fa nyomtatással rendelkezik, amely a kambia működésének patológiái miatt alakul ki.

A fa elégtelen virágokkal rendelkezik, amelyeket külön virágzatban gyűjtenek össze. És a nő, és a férfi szolgái egy nyíron nőnek. A Wood Karelian Birch az egyik leginkább díszes. Külsőleg nagyon hasonlít az igazi fából készült márványhoz. A fa nagyon kemény, viszkózus és nehéz. Gyakorlatilag nem osztozik. Ugyanakkor Karelian Bereza gyönyörűen festett és tónusos. Kezdetben sötét természetes árnyalattal rendelkezik, különösen a nyírfalhoz képest.

Nyírfa fekete

Nagyon kemény fa, amelyet hihetetlenül ajánlott, kellemes színpaletta jellemez. Ebből a fából igazán elegáns parketta kiderül, ami nehezen észrevesz semmilyen légkörben. A fekete nyír tömbje lenyűgöző sűrűséggel büszkélkedhet.

Ez az erőteljes fát növeli Oroszországban, nevezetesen a Távol-Kelet déli szendénéjében és a Transbaikaliában. A fajta sötétbarna unalmas vagy barnás kéreg van, ami jelentősen megrepedt. Leginkább a vizsgált fa tömege a vastag falakkal rendelkező sejtekből áll. A fekete nyírfák nagyon rosszul száradnak, és mégis megesküdhetnek.

Kétnyelv

Egy fa, amelyet aranyszínűnek lehet festeni, aranyozott narancssárga-skarlátból. A kétnyelvűség egy trópusi fajta, amely egyenlítői Afrikában nő. A fajta faja elegendő nedvességállóságot mutat. Nem indul el rothadást, és nem “félelem” támadások a kártevőktől.

Billigini, elegáns bútorok és nem kevésbé gyönyörű parketta kifogástalan minőségű. E fajta termékek különösen értékesek, mert csodálatos szokatlan színűek és nagyon kellemes textúrájuk van.

Egyéb

Vannak más szilárd fafajok is.

 • Bükkfa. A széles fokozatnak ugyanolyan mértékű keménysége van, mint a tölgy. A fa törzse sima, a szürke árnyalat kortex vékony rétegével borítva. Bükk, kitűnő padló, bútorok, gitárok és sok más jelenlegi áru.

 • Samsit. Az ilyen név a cserje típusa örökzöld fa. Közép-Afrika, Közép-Amerika, Eurázsia területén nő. Megkülönböztetve a buja és elegáns korona jelenléte kiváló erővel és sűrűséggel. A schiste törzsében nincsenek kernel, ezért nagyon gyakran használják a művészi vágás céljával.
Olvasson tovább  Tájékoztatás csiszolási technológia

 • Tölgy. Az egyik legnépszerűbb és híres fafajta. Szinte minden ember hallani róla, mint a legnehezebb. A tölgynek van egy tipikus barna árnyalata, bézsával. Számára egy kifejezett fa szerkezet szokásos. A fa híres a színtartalmának és egy tiszta, gyönyörű textúrájáról.

 • Gyertyán. Igazán egyedülálló tömörfa. Gyakran nemcsak kiváló fűrészárut használnak, hanem élő formában is megengedettek. Megragadható, hogy megtalálja az ingyenes eladás. Ez nő az északi féltekén, és különösen elterjedt Kínában. A struktúrájában nagyon hasonlít a nagy bokorhoz, de rendkívül lassú.

 • Zebrano. Egy érdekes fa, amely vonzza a nem szabványos kettős szín figyelmét. A háttér szürke barna vagy sárga barna lehet. A sötét csíkok azonnal észrevehetőek rajta. A fajta a dekoratív kategóriára utal, nagyon jól polírozott. Zebrano-borítók nagyon fényesek és telítettek. Oroszországban ezt az anyagot korlátozott pártok szállítják.

 • Iroko. Ellenkező esetben ezt a fajtát Kambala nevezik. Sárgásbarna színű. Irooko nem félek az éghajlatváltozástól. Ez a fa nem károsíthatja a rovar kártevőket.

Sok helyzetben ezt a fajtát a teak megfelelő helyettesítésére használják, mert nem romlik a magas páratartalom hatása alatt is.

 • gesztenye. A mocsárnak fényes fajtája van, de a kernel sötétbarna. Gesztenye megtalálható Európa-szerte. A fa textúrája olyan, mint a tölgy, nagyon tiszta és vékony gyűrűkkel. A fizikai jellemzőikben azonban a gesztenye alacsonyabb az említett fafajoknál.

 • Kekatong. Az egyik ritka fajta. Érdekes és vonzó színű – rózsaszín-barna test – és rajz, hasonló a diófélékhez. A Copyong nagyon nagy szilárdsággal büszkélkedhet. A fa stabil, nem fél a nedvességtől. Ez számos szférában fog részt venni.

 • Kempas. Gyönyörű és fényes fa, amelynek arany vörös vagy sötét narancssárga színe van. A fa Campas megkülönbözteti a homogenitás és a jó sűrűség. Anyag nehéz, nagyon erős. Azonban a vizsgált fajta nem tud nedvességgel való érintkezés esetén elegendő deformációs ellenállással.

 • Kearsja. Egy másik gyönyörű fa, akinek színe aranyszínű vagy piros lehet. Az Indiai-óceán partjainál kecske. A fa egy gyönyörű szálas csíkos textúrával rendelkezik, amely azonnal rohan a szemébe. A Keraja felülete fényes, amelynek következtében gyakran készül a csodálatos szépség padló vagy bútorszerkezetek.

 • Juharfa. Fehér színű. Néha vannak fák enyhe sárgás árnyalattal. A Clyon kiváló anyagnak tekinthető, amely drága és vonzónak tűnik. Azonban hajlik repedések kialakítására, ezért különösen óvatosan és szépen kell megszárítani.

Hatály

A tömör fafajok különböző alkalmazásokban aktiválódnak:

 • hajógyártásban;
 • alkalmasak luxus padlóburkolatok előállítására mind a standard, mind a mozaik;
 • Sok fajta ideális a belső terek befejezéséhez;
 • A szilárd kőzetek, különösen kiváló minőségű és elegáns bútorok kaphatók;
 • Különböző hangszereket termelnek;
 • A fát sikeresen használják az építkezés során;
 • alkalmazható terápiás célokra, például az asztmás elleni küzdelemhez (a piros faról beszélünk).

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: