A szint működésének elvét és elvét

A Levelier olyan eszköz, amelynek célja, hogy meghatározza a két pont távolságainak különbségét (különbségét). Sokféle nem-szintű eszköz létezik, de mindegyike csökkenti a különbség feladatának vagy vizuális definíciójának megoldását, vagy annak hivatkozását különböző eszközök (például digitális) segítségével.

Ahhoz, hogy pontosan megértsük, hogy a lelkességet elvégezzék, és milyen típusúak vannak ennek az eszköznek, hogy bizonyos problémákra jobban megfelelnek, világosan meg kell jelölni a szint általános tervezését.

A szint működésének elvét és elvét

Eszköz

A terep és az építés geodéziai felvételében használt szintek több nagy kategóriába sorolhatók. Ezek hagyományos optikai, valamint több modern eszközök elektronikus technológiák és lézersugárzás. Mindegyiknek van egy másik eszköze. Fontolja meg az egyes nevezett kategóriák alapelveit és jellemzőit.

A szint működésének elvét és elvét

A szint működésének elvét és elvét

Optikai szintek: tervezési és működési elv

Korábban mások optikai szintező eszközzel rendelkeznek. Az összes ilyen eszköz szerkezete tartalmaz egy vizuális csövet szemlencse és lencsék, amely közelíti a szükséges számot. Korábban minden optikai szinten kézi útmutatást követelt az Ön számára érdeklődő szempontból, és különböző csavarokkal összpontosítva – emeléssel, elhagyással és emelési. A vizuális cső pontos kiküszöbölése a horizonton, egy hengeres szintet csatoltak hozzá.

A szint fontos elemének méréseinek elvégzése, a mérőállvány. Emellett az optikai szintek minden modellje natív távolságmérővel van felszerelve a távolságok mérésére, és egyesek egy vízszintes végtag, amely lehetővé teszi a horizontális sík szögeinek mérését.

A szint működésének elvét és elvét

A szint működésének elvét és elvét

Az ilyen eszköz működésének elvének meglehetősen egyszerű. A szintek lapos helyen vannak felszerelve, csavarokkal vízszintes pozícióba vezetnek. Két pont a földön – a kezdeti és mérhető – jól láthatónak kell lennie a szemlencseben. A mérőszalagot először a kiindulási pontra telepítik, és a bizonyságtestet eltávolítják a nibliir szálak rácsán (Pontosabban, a hálózat átlagos szálán). Ezután a sín átkerül a mért pontra, és az olvasmányokat újra eltávolítják. A különbség közöttük a kívánt érték.

A modern geodéziai és konstrukcióban használt szintek nagy része kissé eltér a fent leírtaktól. Például a legtöbb modell kompenzátorral van felszerelve. A kompenzátor olyan eszköz, amelynek célja, hogy automatikusan összehangolja a készüléket a horizont vonalon. A kompenzátor használata pontosabban és könnyebbé teszi a méréseket.

A kompenzátorral ellátott szintekben különleges jelölés van a “K” betű formájában, és általában nincs hengeres szint (mivel nincs szükség rá).

A szint működésének elvét és elvét

A szint működésének elvét és elvét

A digitális nivellerek jellemzői

Ezenkívül van egy olyan digitális szintek kategóriája, amely nem igényel vizuális meghatározását egy mérő sínmagasság (Ez a funkció digitális számlálóeszközt hajt végre). Jelentős előnyökkel rendelkeznek, és széles körben használják professzionális mérőműszerként.

Az elektronikus szintek kétségtelen előnyei közé tartoznak az automatizálás és a mérési stabilitás. Digitális referenciaeszköz minden esetben megbízhatóbb és pontosabban, Mivel a munkája nem függ az emberi tényezőtől, és sokkal kevésbé függ a láthatóság feltételeitől.

A digitális szint fő komponenseinek vázlata eltér a referencia-eszköz optikai jelenlététől és a bizonyságot bemutató képernyőn, valamint egy speciális mérőszalagot. A sínre egyedi vonalkódokat alkalmaznak. A referencia-eszköz pontosan meghatározhatja a kódok magasságát, amelyhez a sűrű. A magassági értékek megjelennek a kijelzőn.

A szint működésének elvét és elvét

A szint működésének elvét és elvét

A leolvasások eltávolítása az egyik kattintással kezdődik, valamint a digitális szintek különböző modelljei a mentési és exportálási értékek működése.

Mivel a készüléket a mezőbe alkalmazzák, a kialakítás mindig magában foglalja a port és a nedvesség elleni magas védelmet. A vizuális cső eszköze kevésbé különbözik az optikai eszköz kialakításából, szintén 20-50 alkalommal többszörös növekedési lencsékkel rendelkeznek. Minél nagyobb a sokszorosság, annál pontosabb az eszköz.

Elektronikus eszközök is lehetnek a vízszintes szögek mérésére is.

Az e célokra vízszintes libamba-modelleket tartalmazó modellek az “L” betű formájában különleges megjelöléssel vannak jelölve.

A szint működésének elvét és elvét

A szint működésének elvét és elvét

Lézeres szintek

Egy külön kategóriában a lézeres emitterekkel rendelkező eszközök vannak elosztva. Az ilyen szint az eredeti módon van elrendezve, és nincs vizuális cső. A mért pontra való vizuális fókuszálást már a lézernek kell elvégezni, amely egy jól látható fényvonalba kerül (egyes esetekben – a pontig).

A lézer korlátozott a tartomány, amely az ilyen típusú eszközök fő hátránya. De kényelmesek a hazai és építési célokra. A lézermodellek kis hatással vannak, olcsóak, beltérben vannak az építési munka, a jelölés, a különböző tervek és bútorok telepítésekor.

A szint működésének elvét és elvét

A szint működésének elvét és elvét

A nyílt területeken való munkavégzéshez nagy osztályú lézerszinteket is előállítnak, amelyek több távoli pontokon is világíthatnak fényt. Gyakran használják őket egy speciális lézer sugárérzékelővel, és sikeresen 500 m távolságra használják.

Az ilyen típusú eszköz tartalmaz egy LED-t (egy vagy több) és egy optikai rendszert, amely a LED-es sugárzást a síkba vetíti.

A LED rögzített emitterként vagy forgó (rotációs modelleken).

A szint működésének elvét és elvét

A szint működésének elvét és elvét

Összpontosítás

A műszer-leolvasások eltávolítása megelőzi a fókuszálási eljárást. A fókuszálás egy speciális elemet használ – egy crevoker, amely a fókuszáló lencse irányítása céljából forog. Ha meglehetősen tiszta képet kap a mérő sín, akkor is kell elérnie egy filament mesh képet.

A rács átlagos menetét a magasság határozza meg. Hogy világossá tegye, meg kell forgatnia a szemlencse térdét a megfelelő pozícióba.

A klasszikus kialakítás optikai szintjében hengeres buborékszintű buborékcső látható. A buborékra összpontosítva a cső vízszintes helyzetbe vezet a töltőcsavarok forgatásával.

Ha a horizont szintezésének szintje kompenzátorral van megoldva, nincs szükség hengeres szintre a vizuális csőre, de létezik egy telepítési szint a műszerházban. Ezzel simán telepítenie kell a készüléket az állványra, be kell állítania a pozícióját csavarokkal, és csak a fókusz után.

A szint működésének elvét és elvét

A szint működésének elvét és elvét

Opcionális tartozékok Levelira

A készülék további konfigurációjának elemei közé tartozik a háromszorosítási támaszok és a mérő sínek.

Az állványok könnyű ötvözetekből vagy alumíniumból állnak, a készüléket a kívánt helyzetbe és a megfelelő magasságba helyezik. Az állvány kiválasztásakor figyeljen a maximális magasságra, rögzítse (ergonómikusnak kell lennie, és alig kell rögzítenie a készüléket a kívánt helyzetben), valamint az erő és a súly.

Rake megérdemli a figyelmet. Megfelelő hosszúságúnak kell lennie (különböző méretűek a különböző méretűek), és skála értéke, jól megkülönböztethető az okuláris szinten hosszú távon.

A szint működésének elvét és elvét

A szint működésének elvét és elvét

A mérőelemek összes modellje pH betűkkel és betűkkel van jelölve. Például a pH 3-2500 a következőket jelenti: 3 mm, 2500 mm hosszú pontossággal.

Egyes sínek egy összecsukható teleszkópos típusú kialakításúak, és a “C” betűvel vannak jelölve.

A kiegyenlítő sín kiválasztásakor folytassa azt a tényt, hogy hossza 1 és 5 m közötti, és a mérési pontosság az anyagtól függ, amelyből a rake készül. Invar – egy különleges ötvözet, amely kevésbé tágul, ha a hőmérsékletnek van kitéve.

A nagy pontossági szintek szintje.

A szint működésének elvét és elvét

A szint működésének elvét és elvét

következtetések

A készülék szintje és elve különbözik a típusától függően. Az optikai és digitális műszerek a vizuális cső mentén helyezkednek el a kívánt irányba és a horizonton. Ez egy optikai rendszert és minta digitális eszközöket és kompenzátor típusú automatizálási elemeket használ.

A kompenzátorral ellátott digitális szintek és modellek könnyebbek, mint a klasszikus típusú eszközök. Ebben az esetben a digitális eszközök áramforrást igényelnek, a por és a nedvesség elleni védelem, és többet fognak fizetni. Egy különálló típus lézerszint.

A szint működésének elvét és elvét

A szint működésének elvét és elvét

Hogyan kell használni a Sintier-t, az alábbi videóból tanulhat.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása