A tömlőgáz maszkok jellemzői

A tömlős gáz maszk ideális védelmi eszközökkel, amely biztosítja a biztonságot a légúti és arcbőr ellen a negatív hatása a vegyszerek és mérgező anyagok. Egyszerű szavakkal beszélve, ez a készülék, amely a fején viselt, védi a veszélyes gőzökből származó személyt, és oxigén hozzáférést biztosít egy hosszú tömlőn keresztül.

Leírás és követelmények

A tömlőgázmaszkok úgy vannak kialakítva, hogy biztosítsák a légutak védelmét a nagy koncentrációjú toxinok koncentrációjával. Ezek az eszközök ideális megoldás a zárt terekben, alacsony léziós területen. A hosszabb tömlőnek köszönhetően egy koherens törzs, egy személy, amely a toxikus anyagok expozíciójának zónájában van, megkapja a szükséges mennyiségű tiszta levegőt. A leggyakrabban a tömlőgázmaszkok, vagy ahogy azokat rövidített – PS-nek is nevezik, a minimális kvadratúra, a bányák, a bányák, vagy a tartályok vizsgálata során használnak, ahol a hosszú törzs vége a tiszta levegő határán belül marad.

Az üzemeltetés előtt minden PSH egy speciális ellenőrzés, amely lehetővé teszi a munkahelyi baleset elkerülését. Teljességet és jelölést igényel. Az a személy, aki a tömlőgázmaszkra be kell helyeznie, vizuálisan ellenőriznie kell, ellenőrizze a tömlőket az egész hossz, csövek, szelepek és maszk mentén. Nem kell károsodást, töréseket, repedést. Különös figyelmet kell fordítani a csatlakozóelemek összekötő elemeiben található gumi tömítésekre. A termék ellenőrzése után készen áll a termék használatára.

A tömlő gázmaszk munkájának ideje legfeljebb 30 perc.

Eszköz és működés elv

Minden személy ismeri a tömlőgáz maszkot. Még akkor is, ha nem tartotta magát a kezében, biztosan látta őt filmekben vagy TV-műsorokban. Azonban lehetetlen szétszerelni az összes tervezési funkciót a teleexen. A tömlő légzőszervi egység egy maszkból áll, amely a fejre ruházza. Ez az arcrész. A formatervezésben is beszélő csomópontok, hullámosított csövek, kilégzőszelep. Maga a maszk tartós gumiból készül, amely szorosan illeszkedik az arcrészhez, így garantálja a maximális tömítettséget.

A hullámosított cső segítségével a maszk és a tömlő csatlakozik. A kihívó szelepen keresztül a levegő belép a légkörbe. A tömlőgáz legfontosabb része a tömlő maga. Ezután átadja a tiszta levegőt, hogy egy ember lélegzik. A tömlő hossza 10, 20 vagy 40 m lehet. A kialakítás tartalmaz egy összekötő csövet, amely egy szűrőt tartalmaz, amely egy rögzített légmaszk tisztítója. Ez az, aki megállítja a nagy porrészecskéket, hogy ne mászzanak meg egy személy légzőrendszerének.

A 10 m-es tömlővel rendelkező gázmaszk a természetes oxigénellátás elvén működik. Egyszerű szavakkal beszélve, Az ember önállóan belélegzi a szükséges levegő mennyiségét. A 20 m és 40 m tömlőkkel rendelkező készülékek további ventilátorral vannak felszerelve.

Egy másik fontos kötélelemes design elem – dob. A tömlőt ellenőrizzük, sokkal könnyebb és könnyebben mozognak beltérben. És ami a legfontosabb, a dob minimalizálja a véletlen tömlő kanyarodását és károsodását.

Ezenkívül a PN speciális övvel és mentőválasztással rendelkezik, amellyel az SOS jelet szolgálják fel.

A fajok áttekintése

A tiszta levegő ellátásának módja szerint a PS több fajra oszlik, nevezetesen az önálló és kényszerítő levegőellátó eszközökre.

Repülőtér

A munkás gömb nézete PSH-2. A különbsége abban rejlik, hogy a légzéshez szükséges oxigén belép a maszkba a szűrő tömlőn keresztül, amely a sérülési zónán kívül helyezkedik el. A maszk felülete alatt egy túlnyomás létrejött, amelynek köszönhetően biztosítva van a kényelmes munkakörülmények. És ami a legfontosabb, teljesen kizárja annak lehetőségét, hogy a munkaterületet megütő vegyi anyagok tiszta levegőjének belépésének lehetőségét.

Önindító

Szakmai tevékenységekben a benyújtott készüléket PSH-1-nek nevezik. Minden önminősítő gázmaszkban egy biztonsági öv, amely egy övből áll, vállpántok és egy kötél, amely táplálja a jelet. Az ilyen típusú gázok műveletének elvét az, hogy a felhasználó önállóan belélegzi a tiszta levegőt a sérülési zónán kívül. A használt oxigént a kilégzési szelepen keresztül helyezze vissza a légkörbe.

Márkák

A tömlő gázmaszkok könnyedén megvédhetik a személyt a szennyezett levegőben való munkavégzés során. Ugyanakkor képesek megvédeni nem csak a káros toxinok hatását, hanem a portól is. Ezután javasoljuk, hogy megismerjük a PSH 1 és a PSH-2 csomagot. Először érdemes megfontolni az önminősítő modelleket.

A PSH-1 tartalmazza:

 • sisak maszk több méretben;
 • 2 hullámos csövek félóra;
 • Tömlő 10 m;
 • Biztonsági öv;
 • szűrő;
 • Szállítási ügy.

Az Airpower modellek teljes készlete:

 • 2 sisak maszkok;
 • 2 öt méteres csöv;
 • 2 tömlő 20 m-re;
 • 2 biztonsági öv;
 • levegő fiók;
 • Bőrönd szállításhoz.

Használati útmutató

A gázmaszk, mint bármely más eszköz, megköveteli a felhasználási szabályoknak való megfelelést. Azonban, mielőtt megismerkedné a PS tapasztalt felhasználói utasításait.

 • Egyszer a légtér szennyezésének zónájában több lélegzetet kell tennie, hogy ellenőrizze a gázmaszk egészségét. Ha van egy idegen szag, akkor sürgősen hagyja a veszélyzónát friss levegőn.
 • A gázmaszkban működő műveleteket a mesterek felügyelete alatt kell elvégezni, és párosok jelenléte mellett, amelynek kommunikációja jelkötél használatával van ellátva.
 • Fontos figyelemmel kísérni, hogy a kötél és a tömlő nem csavarja meg, és nem rögzítették.
 • Időről időre kell ellenőrizni, hogy a tömlőcsúcs a szűrőfúvókával maradjon a tiszta légzónában.

A különböző sérülésekből származó gázmaszkok maximalizálása segít a tárolási szabályoknak való megfelelést. A PSH-nek csak zárt dobozban kell tartania, ahol a hőmérséklet nem esik 50 fok alá, és nem növekszik több mint 50 fok. Győződjön meg róla, hogy a gázmaszk használata előtt, ha hideg volt, akkor egy ideig egy lakóövezetben kell támogatni, hogy szobahőmérsékletet szerezzen. A napfénynek semmilyen esetben sem lehet napfénynek kitett gázmaszk.

A tömlő gázmaszkok tömeggyarapodása van. Igen, nem kompakt, de ugyanakkor sokkal jobban megvédik a személyt a toxinok negatív hatásaiból a levegőben. A gázmaszkok kötelező állapota a biztonságnak való megfelelés. A legtöbb eszköz esetében a biztonsági technikus általános, de több utasítás is figyelembe vehető a tömlőgázmaszkhoz, nevezetesen a “munka előtt”, “üzem közben”, “vészhelyzetekben” és “a munkafolyamat végén”.

Először is, a biztonsági követelményeket a munka előtt figyelembe veszik. Minden szakember vesz egy gázmaszkot, amely a neve alatt rögzít. A webhely szektora a termékeket mechanikai károkért vizsgálja. Fontos, hogy a gázhiány maszk szorosan illeszkedjen az archoz – így lehetséges, hogy megszüntesse a káros toxinok behatolását. A készülék potenciáljának gyakorisága hat hónaponként történjen. A gázmaszk késedelmes szabályozásával rendelkező alkalmazottak nem teszik lehetővé. A PSH szolgáltatás időtartama teljesen a tulajdonosától függ. A rossz gondozás gyors kopást eredményez.

Mielőtt munkát végezne, szakembernek és dugóinak meg kell vitatniuk a balesetek elkerülése érdekében a kommunikáció feltételes kapcsolatait. Ezután meg kell ismerned a biztonsági technikát, amelyet a munkafolyamatban meg kell figyelni. A tömlőkagymaszk egyszeri tartózkodásának időtartama legfeljebb 30 perc, amely után a munkavállalót kell érvényesíteni. A gázmaszk egyes szakemberében minden egyes gázmaszkkal ellátott szakembernek 1 vagy 2 párosnak kell lennie, amelyek kívülre várnak és követik a jeleket.

A párosoknak pontosan ugyanazok a berendezéssel kell rendelkezniük, hogy vészhelyzetbe kerüljenek egy olyan személy segítségével, aki az SOS jelet tápláló személyt táplálja a fertőzés zónájából.

Ha azonban a kétlébb a fertőzés zónájába kell futtatnia, akkor a biztonsági követelmények vészhelyzetekben vesznek részt. Az utasításban előírtak szerint, a levegőszennyezési övezetben dolgozó bizonyos jelek kis időközönként. Ha nincs válasz rájuk, a DUBL-eknek azonnal kivonniuk kell azokat a munkavállalót, aki vészhelyzetbe esett. Abban az esetben, ha a kötél megáll, a dupleler, a berendezést, be kell vezetnie, és segítsen egy személy elhagyja a mérgező zónát.

A munkafolyamat után a biztonsági technika szerint a gázmaszkot tisztítani kell a szennyeződés és a por, a maszk száraz törlése tiszta ruhával. Szükség esetén öblítse le meleg vízzel vagy szappanoldattal, majd szárítsa meg a terméket egy távolságban. Lásd a gázmaszk fennmaradó elemeit is. Ezután a termék mechanikai károsodására vonatkozó részletes ellenőrzést végzik. Ezután a gázmaszkok illeszkednek a bőröndbe és a tölteléket.

Ha az ellenőrzési folyamat során hibás hibát észlel, a PN-t az instrumentális ellenőrzésnek küldjük.

A következő videóban várja a PSH-20C tömlő gázgázának áttekintését a PPM-88 maszkkal.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: