A tűzben lévő önellátók jellemzői és használata

Mi lehet rosszabb, mint egy tűz? Abban a pillanatban, amikor az embereket tüzet veszik körül, és olyan szintetikus anyagok, amelyek megkülönböztetik a mérgező anyagok közötti, az önszíni támogatók segíthetnek. Tudnod kell mindent arról, hogy képesek legyenek kihasználni őket kritikus helyzetben.

Mi az, amire szükséged van?

A légzőszervi és látás (SIZOD) személyi védelme (SIZOD) létrehozására szolgál, hogy megmentsen egy személyt abban az esetben, ha maga a környezet veszélyezteti az emberi biztonságot. Például, A méregkémiai anyagok tüzet vagy szivárgása a technológiai vállalkozásoknál.

Bánya, kőolaj- és gázplatformok, őrlési vállalkozások – mindegyikük megnövekedett tűzveszélyt jelent. A statisztikák azt mutatják, hogy a tüzekkel a legtöbb ember nem hal meg a tűzből, hanem a füst mérgezője, mérgező párok.

Nézetek

Minden tűzoltó egyéni mentési eszközt két típusra osztanak:

 • szigetelő;
 • Szűrő.

A SIZOD izolálása teljesen átfedik a káros anyagok hozzáférését a külső környezetről az emberre. Az ilyen készlet kialakítása egy oxigént tartalmazó léggömböt tartalmaz. Az első pillanatokban egy oxigénmentes kompozícióval rendelkező brikett aktiválódik. Az ilyen védelmi eszközök az általános jellegű és különleges kinevezésébe vannak osztva.

Ha az első olyanok számára készültek, akik önállóan harcolnak az életükért, akkor a második használó mentők.

A szűrő tűzoltó berendezések készen állnak a 7 éves gyermekekre tervezett munkára. Kompakt méretek, egyszerűsítés, alacsony költség – mind a termékadatok széles körű fogyasztók számára rendelkezésre állnak. De mínusz, hogy eldobhatóak.

A szűrő alapok népszerű jelzései “Phoenix” és “esély”. Az ember által okozott katasztrófák esetében a terrorista cselekedetek, amikor a mérgező vegyi anyagok a levegőben vannak, sok emberi életet takarítanak meg.

Tekintsük a szigetelő készlet jellemzőit.

 • Egy személy lehet egy ilyen típusú sisode akár 150 percig. Ez több paramétertől függ – légzési frekvenciák, aktivitás, hengermelegítés.
 • Lehetnek nehéz négy kilogramm, miközben kényelmetlenséget és terhelést okozhatnak.
 • Maximális megengedett hőmérséklet: +200 ° C – legfeljebb egy perc, az átlagos hőmérséklet + 60 ° C.
 • A szigetelő mentők időtartama – öt év.
Olvasson tovább  A szűrés és az abszorbeáló dobozok jellemzői

A szűrési modell “esély”.

 • Védelmi idő 25 perctől 1 óráig, akkor mérgező anyagok jelenlététől függ.
 • Nincs fémrésze, maszkot rugalmas kötőelemekkel tartanak. Könnyebb viselni és szabályozni.
 • Majdnem minden modell van felszerelve, amely nem több, mint 390 g, és csak néhány tömeg% 700 g.
 • A károsodás és a fényes szín rezisztenciája növeli a mentési képességet.

A “Phoenix” önellátó tulajdonságai.

 • Használja az időt – akár 30 percig.
 • Tágas hangerő, amely lehetővé teszi, hogy ne lőjen szemüveget, viselheti az embereket szakállával és egy nagy kápolnával.
 • Gyermekhez használhatja – súlya 200 g.
 • Jó felülvizsgálat, de nem tolerálja a 60 ° C feletti hőmérsékletet.

Milyen mentőeszközök jobbak, a helyzettől függ, de még mindig a szigetelő önellátó magasabb védelmi garanciát ad. 2019. február 1-jétől a nemzeti szabvány lépett hatályba – GOST R 58202-2018. Szervezetek, vállalatok, intézmények kötelesek arra, hogy a munkavállalókat és a látogatókat a Sizodba.

A védelmi eszközök tárolási helye jele van egy piros-fehér stilizált kép formájában egy férfi fejét egy gázmaszkban.

Hogyan kell használni?

Vészhelyzet alatt meg kell felelnie a nyugodtnak. Az ilyen esetekben pánik megfoszthatja az üdvösség minden esélyét. Az evakuálás során az első dolog, hogy egy maszkot kapjunk egy hermetikus zsákból. Ezután helyezze be a kezét a nyílásba, nyújtsa a fejre, ne feledje, hogy a szűrőnek az orrával és a szájjal szembeni.

A motorháztetőnek szorosan illeszkednie kell a testhez, a haj tele van belsejével, a ruhák elemei nem zavarják a mentőfedélzet illeszkedését. Gumi vagy övek lehetővé teszik a beállítási sűrűség beállítását. Ha vészhelyzet van, az önposta a lehető leggyorsabban kell használni, nem szabad mindent megtenni.

Részletes áttekintést szigetelő tűzvédelmi önálló támogatója SIP-1M Lásd a következő videó.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: