A vörösfenyő fűrészáru

A vörösfenyő egy szibériai tűlevelű fa, amely erejében nem rosszabb a cédrusnál. A lombhullató sávot széles körben használják házak építésében, valamint fürdők és háztartási épületek. Ebből az anyagból származó épületek több évtizede állnak, és vonzza az elegáns.

Előnyök és hátrányok

A vörösfenyő nagyon népszerű az építésben, ennek az anyagnak a megnövekedett erőssége miatt, a zsetonokra, a hajlításra, a tömörítésre és a nyújtásra összpontosítva. Ebben a mutatóban a vörösfenyő meghaladja az összes többi tűlevelű sziklát, beleértve a cédránt, 40-60% -kal, és megközelíti a tölgyet.

A fát a tűzállóság magas paraméterei jellemzik. Ez az egyik kevés építőanyag, amely nem forog a páratartalom alatt, nem swing, nem duzzad, nem befolyásolja a penész és a gomba. Ezenkívül az anyag még erősebbé és tartósabbá válik.

Vörösfenyő környezetbarát. Nem ürül ki mérgező anyagokat, mert teljesen biztonságos az emberek és a háziállatok számára. Ezenkívül a gyanták miatt pozitív hatással van a mikroklímára. Nem véletlen, hogy a vörösfenyő gyakran használják az öko-levelek építésére.

Az anyag vonzó textúrával rendelkezik, amely számos fa mintázatban és árnyalatokban bemutatott. Minden szakasz (keresztirányú, radiális és tangenciális) tiszta gyűrűk jól láthatóak. A vörösfenyőből épült épületek nem félnek az erős széltől, nincs fagy. Brux ebből a fáról technológiai, két vagy három arccal rendelkeznek. A végtermesztés kívülről nem különbözik a klasszikus naplótól, míg a belső falak simaak és adaptálódnak az összes befejezéshez.

Az összes előnynek köszönhetően a vörösfenyő használható épületek építésére bármely éghajlati régióban. Az egyetlen mínusz anyag magas ár. És mivel a vörösfenyő nem mindenhol növekszik, és az Oroszország központi régióiban messziről származik, akkor a költségekhez képest lenyűgöző közlekedési költségek kerülnek hozzáadásra.

Ezenkívül az anyag nagy sűrűsége egy speciális eszköz használatát okozza, és ez szintén növeli az építés általános becslését.

Hogyan lehet megkülönböztetni a fenyőbárból?

Azok az emberek, akik nem rendelkeznek tapasztalattal a fa, nehéz megkülönböztetni a vörösfenyőt a közönséges fenyőből. Ezek a fajták úgy néznek ki. Mindazonáltal, ismeri az egyes építőanyagok megkülönböztető paramétereit, könnyen meghatározhatja a fajtát.

 • Szag. A fenyőnek észrevehetőbb tűlevelű aromája van. A vörösfenyőben meglehetősen vékony, alig fogott.
 • Színez. A friss vörösfenyő bárok általában sötétek, a napsütéses fa alatt vöröses. A fenyő mindig fényes, az ultraibolya hatása alatt sárgásgá válik.
 • Súly. A vörösfenyő sokkal hatalmas. Ha az azonos méretű biletteket veszi – azonnal érezheti a súlykülönbséget.
 • Erő. Ha egy hegyes objektumot vörösfenyővel tartja – nincs jelek nem. A fenyő kevésbé tartós, így a karcolások azonnal megjelennek rajta.
 • Tűzállóság. Ha összehasonlítja mindkét típusú anyagot a tűzparaméter szerint, akkor a fenyő kevésbé alkalmas a béléshez.

És lombhullató, és a fenyő bár kitűnnek ellenállás rothadó, így sikeresen használják, hogy befejezze a helyiségek. Azonban a technikai és működési paraméterek közötti különbségek meghatározzák alkalmazásuk jellemzőit. Tehát a szabadtéri és a szabadtéri burkolattal, jobb, ha egy erős vörösfenyőet vásárolnánk.

A fenyő több műanyag, könnyebb feldolgozni, így főként a falak és a mennyezetek tervezésére szolgál.

A fajok áttekintése

Profilozott

A profilozott vörösfenyő nagyobb a marás és a további tervezés. A termelés kivételesen szilárd fát használ, így az anyagot kiváló minőség és tartósság jellemzi. Az ilyen rudak nem könnyűek. A profilozott sávból származó házak építése az ár számára prémium kialakítású.

Szegélyezett

Az ilyen sávot általában akkor használják, ha szükség van egy különösen erős kialakításra. Hasonló típusú építőanyag száraz, miután mesterséges szárítás vagy természetes páratartalommal rendelkezik. Ezenkívül, a feldolgozási opciótól függően, egy gyalult és megosztott. Az első lehetőség drágább, de a használat teljesen kiküszöböli a repedések megjelenését, és sokkal óvatosabbnak tűnik.

Ragasztott

A ragasztott sáv gyártásának technológiája a fűrészáru kényszerített szárítását feltételezi, hogy magas ellenállást szerezzen az UV sugárzás és a víz. A szárított sínek speciális ragasztóval vannak rögzítve, amely nem adja meg a mérgező gőzöket. A késztermékek sík felületűek, és nem adnak útjukat más fafajta fajtákhoz való megjelenéséhez, mivel a természetes árnyalat és a fa textúrája teljesen megmarad. A speciális gyártási technológiának köszönhetően a ragasztott sávnak minimális százaléka van a hibáknál a károsodások során. A magas hőmérséklet, a fagy és a csapadék hatása alatt megőrzi integritását, a design nem a repedés, sem.

Dimenziók

Tipikus fűrészáru – 6 méter, egyedi sorrendben, 2-9 méter hosszúságú rudakat készíthet, a ragasztott fűrészlapok mérete elérheti a 18 métert. A vastagság általában 100-250 mm-re változik egy 25 m-es lépésben. Szélesség 100-275 mm. A legtöbb gyártó 20×100, 200×200, 150×150, 100×150, 50×100, 80×80, 60×60, 50×70, 100×200 paramétereket kínál.

A lakásépítés általában 150 mm keresztmetszetű termékeket használ. Az ilyen épület képes hőre tartani, de nem teremt túlzott terhelést az alapítványon. A legnépszerűbb a következő:

 • 100x150x6000;
 • 200x200x6000;
 • 100x200x6000;
 • 100x100x6000;
 • 150x150x4000.

Az 50×50 mm keresztmetszetű termékeket fél tenyésztésnek nevezik. Leggyakrabban a felhasználók vásárolnak 50x50x3000 és 50x50x2000. A boltokban is megtalálható egy bár – ez egyfajta faanyag. Ez vékony rönk, fűrész és minden oldalról feldolgozott. A vágásnál téglalap alakú vagy négyzet alakúak lehetnek, kevésbé voltak kitéve.

Az ilyen rudak hossza 3000 és 6000 mm között változik. A fűrészáruk közötti különbséget a méretarányok között csökkentik, általában 100 mm-nél kisebb vastagságúak. A szabványoknak megfelelően szélességüknek legfeljebb kétszeresére kell meghaladnia a vastagságot. A legigényesebb termékek 50×50, 40×40, 30×70, 20×40.

Népszerű gyártók

A házak építéséhez csak a legmagasabb minőségi sávot kell választani, különben a struktúra rövid életű lesz. Ehhez nem történik meg, akkor a megbízható gyártók számára előnyben kell adnia.

 • Les Moroi. A vállalat építőanyagok gyártására specializálódott, beleértve a lombhullató sávot is. A felhasználók több fajtát kínálnak – lekerekített, ragasztott, marhahús és szörnyű. A márka ragasztott sávját nem toxikus és erős ragasztó kompozícióval állítják elő, ez biztosítja a lamellák maximális sűrű tengelykapcsolóját. Ennek eredményeként a tervezés ereje nem rosszabb a profilozott termékeknél.

Az ilyen termékek több évtizeden keresztül szolgálnak, nem szörnyű csapadék- és hőmérsékletkülönbségek.

 • “Ufarysnab”. A vállalat kiváló minőségű RAS-t, erőt és sűrűségét kínálja, amelyet bizonyítványok igazolnak. Miután a gyártás, mind a rudak vannak kitéve lelkiismeretes vizsgálat, hiányosságok és hibák észlelése és megszűnt – csak természetes anyagokból, gyönyörű textúra jön eladó. A hasonló fa szerkezete maximális hővédelmet és zajszigetelést biztosít. A gyártó faanyagának hosszú élettartama van.

 • “Snabroups”. A szilárd naplóból előállított fát kínál. Anyagok a márka széles körben elterjedtek az építőiparban, befejező és az ipari szektorban. Használata lehetővé teszi a javítás és befejező munkák jelentős megtakarítását.

 • “Tomercake”. A vállalat saját termelési műhelyét birtokolja, és eladja az árut “a gyártótól”, így lehetőség nyílik a demokratikus árakon. A “fűrészmérő” munkájának jellemzője az áruk operatív szállítása Oroszország bármely régiójához.

 • “Stroypostavka”. A vállalat lombhullató bárral rendelkezik, amelynek keresztmetszete 150×150, 100×150 vagy 150×200. A gyártás során a vágás technológiája használatos, ez lehetővé teszi a vörösfenyő típusának megőrzését.

Hatály

A vörösfenyőből származó technológiai gyártási sávok lehetővé teszik, hogy széles körben használják az anyagot a helyszínen és a helyiségek belső oldalán. A bárot a szereléshez használják:

 • parkett;
 • ablakkeretek és ajtók;
 • lépések;
 • Referencia struktúrák;
 • Lugas;
 • Bútor.

Minden egyes gömb esetében bizonyos faanyagok alkalmasak. Így a 100×150-es fából származó termékek keresnek tetőfedőszerkezetek, teraszok és keretszerkezetek, valamint átfedések. Az ilyen termékek szilárdak és kemények, sokáig szolgálnak.

A 150×150 bar fából készült struktúrákhoz alkalmas. Az anyag jó zajszigetelés, tartósság és tartósság. A 150×200-as sáv elengedhetetlen az épület fürdőkádáihoz és más, egy-két emeletről.

Egy ilyen anyagból származó házak, egy kellemes tűlevelű aroma és hangulatos légkör mindig uralkodik.

Hogyan válasszunk egy vörösfenyő fűrészárut, nézd meg a videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: