Akril lakk a vízen alapuló: Jellemzők és előnyök

Az akril lakk vízalapon nem volt olyan régen, de egyre inkább népszerűvé válik a vevők körében. Népszerűsége PolyaCryl festék anyaga nagy mennyiségű előnnyel jár. Ez a cikk tárgyalja az ilyen bevonatok jellemzőit és előnyeit, valamint azok használatukat.

Ami?

A gyártók akril lakkot hoznak létre a gyanta különleges tulajdonságait. Az ilyen festékek és lakkok a műanyagok teljesen oldódó diszperziója alapján készültek. A lakk szivattyúzása után az alap védi a fóliát, amely megnöveli az erőt. Az ilyen bevonat nagyon folyamatosan különböző külső hatásokra.

A fogyasztók gyorsan becsülték az ilyen festékek és lakkok egyedi tulajdonságait. Ezeket széles körben használják, például különböző ragasztókészítmények és építési keverékek létrehozásához.

Összetett

Az akril vízalapú lakk tökéletes, ha egy gyönyörű fa mintát szeretné hangsúlyozni, és biztosítja annak védelmét. Az ilyen festékek és lakkok különböző komponensekből állnak.

Az ilyen bevonatok gyártása során:

 • Lágyítószer (ez az összetevő, amely a bevonat stabilitását különböző mechanikai hatásokra biztosítja);
 • fertőtlenítő;
 • Akril diszperzió (folyékony polimer).

Jellemzők

Az ilyen lakk teljesen átlátszó, nincs színe, konzisztenciája homogén. Ezt az anyagot fel lehet oldani vízben, éterben, etanolban, dietil-oldatban.

Az ilyen anyag fizikai-kémiai jellemzői:

 • A kompozíciót a viszkocycy megkülönbözteti;
 • nincs kellemetlen szag;
 • A bevonat megszárad, amikor a víz elpárolog, majd egy ragyogó film jelenik meg az alapon, melyet színezék és átláthatóság jellemez;
 • A bevonat nagyon rugalmas;

Amikor a festékanyag teljesen megszárad, elveszíti a vízben való feloldódás képességét;

 • Az UV sugárzásnak való kitettség esetén az idővel nem indul ki sárgulást;
 • jól klipek az alapokkal (olyan esetekben, amikor a felületen nincs por és szennyeződés);
 • elég gyorsan szárad;
 • teljesen készen áll a használatra;
 • keverhető bármilyen festékkészítményekkel, amelyek vízben feloldódnak;
 • Ha alkalmazzák, egy ilyen lakk lehet a paszta és a folyadék (a film minden esetben rugalmas és tartós);

  • Amikor hat az anyagra, nem csak a hagyományos eszközökkel (ecsetek, hengerek) is alkalmazható, de nagyon kényelmes a használata aeroszolok: anyagok az állományok permeteznek az alapon, a lehető legegyszerűbben és gyorsan, így sokan választják permetező Ma;
  • Az ilyen bevonatok a téglafelületeken, alapbázison alkalmazhatók;
  • Ha szükség van rá, akkor az ilyen anyag vízzel hígítható.

  A fő előnyök

  Az akril lakkok előnyei sokat.

  Kiválaszthatja a legjelentősebb pluszokat a fogyasztók számára:

  • tűzbiztonság;
  • esztétika;
  • Antiszeptikus tulajdonságok (bevonat védi a bázist a mikroorganizmusok, penész) hatásaiból;
  • környezetbarátság, az emberi egészség biztonsága;
  • alacsony súly;
  • a folyékony, hővezető képességgel szembeni ellenállás;
  • A hőmérsékletcseppek ellenállása.

  Nézetek

  Az akril lakkok összetételben különböznek egymástól. Az anyag szerves oldószerek vagy víz-diszperzió alapján hozható létre. Az utóbbi környezetbarátabb, rendkívül alkalmas beltéri javításra.

  Hasonló anyagok:

  • kétkomponensű (poliuretán és akril – olyan anyagcsoport, amely kötőanyagként működik);
  • Az egykomponensű (csatlakoztatott anyag csak akril).

  Az ilyen bevonatok eltérnek a megjelenésben. A film lehet:

  • fényes (egy ilyen film nagymértékben ragyog);
  • Matte (bevonat bársonyos felületet biztosít);
  • félhullám.

  Akril lakk minden esetben nagyon jól hangsúlyozza a fa felület természetes szépségét, függetlenül annak típusától. A fában vannak pórusok, ahol ez az anyag behatol.

  Használja az építési és javítást

  Mivel az akril lakkot egyediséggel, sokoldalúsággal megkülönböztetik, nagyon gyakran használják az építésben és a javítás során. Szakértők, akik ismerik a különböző festékek jellemzőit, gyakran nem festék, hanem színtelen lakk – egy ilyen bevonat még esztétikát is megteheti a felületet.

  Leggyakrabban ezek a bevonatok az ország házak és dekoratív fa dekoráció során vannak kiválasztva. Az első esetben ez a bevonat nem változtatja meg a természetes felület színét – hangsúlyozza a szépségét. Az akril lakk gyorsan szárad, így nagyon alkalmas a külső munkához.

  A második esetben egy ilyen lakk megbízhatóan védi a fát, és csodálatosnak tűnik hasonló felületeken. Használható székekre, munkalapokra, falakra, kanapékra, székletekre és így tovább.

  Szép parketta lakkhasználat.

  Az alapítvány előkészítése

  Ha arra törekszel, hogy a lehető legkisebb anyagot töltsön, és a legkiválóbb felületet kapja, a lakk használata előtt alkalmazza a primer alapját. Ajánlatos megállítani a választás a színezett impregnálás vagy a speciális víz alapozó.

  A “tükör” bevonat megszerzése a primer anyag használata előtt, nedvesítse meg az alapot vízzel, és hajtsa végre az őrlést. Ezt a módszert “nedves őrlésnek” nevezik. A legjobb eredmény elérése érdekében kezelje az egyes lakk réteg sekély szemét (kivéve a célt).

  A megfelelő bevonat kiválasztása, fontolja meg, hogy a szabálytalanságok alapján. A fényesség csak az összes rendelkezésre álló hibát osztja ki. Ha el akarja rejteni őket, hagyja abba a választást a matt lakkon.

  Az akril lakk meglehetősen alkalmas a bázisok frissítésére, amelyeken a régi festékréteg már rendelkezésre áll. Meg kell előzetesen feldolgozni a felületet a festékkel a finomszemcsés csiszolópapírhoz. Ezután ki kell mosni a szennyeződést szappanoldattal.

  Az alkalmazás jellemzői

  Ne feledje, hogy az ilyen anyagok hígítása kizárólag. Ne keverje össze az akril lakkot olajjal, szerves oldószerekkel. Hogy ne rontja el a fafelület természetes szerkezetét, 10% -os folyadékot használjon hígításhoz, nem pedig.

  Ha a lakk színezett, és a bank megnyitása után észrevette, hogy az árnyalatok különbözőek, ne aggódj – ez teljesen normális. A homogenitás elérése, egyenletesen forgalmazza a hangot, a használat előtt alaposan keverje össze az anyagot.

  Az ilyen anyagok alkalmazásakor a páratartalom nem lehet túl alacsony. Ellenkező esetben a bevonat száraz gyorsan lélegzik, és a hibák megjelenhetnek rajta. A felület nem lehet zsír.

  Ha színezett anyagot használ, győződjön meg róla, hogy a rétegvastagság mindenütt máshol van. Ha valamilyen helyen a bevonat túl vastag lesz, az árnyék nagyon sötét lesz. Jobb, ha a felületen nem egy vastag lakkréteg, de néhány vékony. Így elérheti a maximális homogenitást.

  Ha a felületen lévő anyagra alkalmazzák, akkor inhomogén színű (amelyet korábban festett), meg kell győződnie arról, hogy a heterogenitás új bevonása után többé. A problémák elkerülése érdekében fejezze be a régi festéket, szoknya segítségével, és alkalmazzon új színező kompozíciót a tisztított fa. Van egy másik módja annak, hogy elrejtsük a felület felületének inhomogenitását: Sötétebb lakkot alkalmazhat.

  A színezett lakk alkalmazása előtt ajánlott olyan anyagot alkalmazni a felületen, amely nem rendelkezik színekkel (egy másik lakk vagy impregnálás). Így javíthatja a fa abszorbens tulajdonságait.

  Híres gyártók

  Az akril lakkok vízalapon ma számos gyártót kínálnak, de kiemelheti a legnépszerűbbeket.

  Sok fogyasztó előnyben részesíti a termékeket Tikkurila. Az anyagból származó anyagok külső és belső munkákhoz használhatók. Ezek hatékonyan kiegyenlítik a felületeket, hogy esztétikusabbá tegyék őket, megbízható védelmet nyújtanak, antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkeznek.

    Szerencsés a cégtől “Tex” univerzális. Úgy tervezték, hogy dekoratív és védelmi funkciókat végezzenek.

    Gyártó Pinotex Ajánlatokat kínál a bútorok, a lábazatok, az ajtók, az edények, a falak, ablakok kezelésére. Ők is védik az alapítványokat, és nagyon szépek.

    Termékek a Társaságból “Lacra” Alkalmazható külső és belső munkára. Az ilyen lakkok fényesvé teszik a felületeket, megvédik őket negatív mechanikai, atmoszférikus hatásokból.

    Anyagi anyagok Eurotex Alkalmas forgácslemez, szál, régi és új fafelületek, rétegelt lemez. Ők védelmet nyújtanak a fából készült bázisok a hőmérséklet cseppek, csapadék, különböző mikroorganizmusok.

    A padló akril lakk bevonása víz alapon, lásd a következő videót.

    Értékelje a cikket
    ( Még nincsenek értékelések )
    Megjegyzések hozzáadása

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: