Ami a cement fogyasztásától függ, 1 köbös megoldáson

Nincs cementhabarcs Nem lehetetlen építés. Megfelelően összeállított cement-homok keverék – Ez az a kulcs, hogy az objektum tartós és sokáig eszik. A cementhabarcs előkészítésében és előkészítésében nincsenek kis dolgok, még a kisebb részletek is fontosak.

Sajátosságok

A modern konstrukcióban a cementkeveréket leggyakrabban elfogyasztják, amelyeket bizonyos arányban homokkal állítanak össze.

Számos lehetőség van a cementkeverékekre, amelyek igény szerint, nevezetesen:

 • Annak érdekében, hogy az esztrich elegyét vegye fel a keveréket a cement és a víz aránya 1: 3, akkor az adalékanyagokat és a szálakat is gyakran adjuk hozzá;
 • A falazatnál 1: 4-es oldatot alkalmazunk, a fokozatú cement nem alacsonyabb, mint az M200;
 • A vakoláshoz általában 1: 1: 5,5: 0,4 (cement, lime leállítva, homok, agyag) egy M50-oldat.

Cementkoncentráció különböző keverékekben 1 köbös oldatban jelentősen változhat. Ez a tény a munka típusától és a mechanikai terhelések intenzitásától függ, amelyek a szerkezet különböző fragmenseit tapasztalják. A kezdők építők gyakran nem adnak megfelelő értéket az anyagok aránya a cementkeverékekben, azt gondolva, hogy ez a probléma jelentéktelen. Ez egy mély félreértés, mert helyesen összeállított részvények az m³ a fő kulcsa, hogy az objektum tartós és tartós. Javasoljuk, hogy kihasználjuk a cementhabarcs összetételét.

Fogyasztási arány

A cementkeverék koncentrációjának helyes kiszámításához a speciális táblázatokban előírt normákat és szabványokat kell használni. Ezek megtalálhatók az építési témák építéséhez.

A következő eszközöknek a cementhabarcsokkal kell dolgozniuk:

 • betonkeverő;
 • Az ömlesztett anyag mérésére szolgáló eszköz;

 • vödör, amelyben a keverék lóg;
 • számológép;
 • Az asztal, amelyben 1 m² homok sűrűségű együtthatók, kavics, cement, mészkeverék jelennek meg.

Általában a megoldási készítmények egy kötőanyagot tartalmaznak. Ezt az oldatot egyszerűnek hívják. De vannak olyan vegyes megoldások, amelyeket több lágyítószer is hozzáadhat. Ha a megoldás csak homok hozzáadásával történik, meglehetősen sűrű és súlyos súlyú. Ez 1680-2100 kg-ig terjed a köbméteres térfogatonként, könnyebb megoldásokban, egy ilyen mutató észrevehetően kevesebb – akár 1650 kg / köbméter.

Mitől függ?

A cementoldat mechanikai szilárdsága olyan fokozatok lehetnek, mint 2, 4, 10 és 25. A táblázatok és szabványok által vezetett, akkor csökkentheti az ilyen értékes anyag fogyasztását, mint cement, anélkül, hogy károsítaná a formatervezést. Általában az építési munkákhoz, például a 400-as cements fokozatot az esztrichhez használják. A leggyakoribb megoldások M25 és M50. Az M25 előállításához a homokarány szükséges a cementhez képest 5: 1. Az M50 anyag készítéséhez 4: 1 arány szükséges. Egy ilyen készítmény három napig szárad, 1 cm rétegvastagsággal. Néha Arbolit vagy PVA ragasztó hozzáadásra kerül, majd a bevonat még jobban kiderül.

Figyelmet kell fordítani a cementfogyasztásra, ha egy kocka betont kell készítenie.

Fontos mutatókhoz, amelyekre a megoldás minőségét meghatározzák:

 • sűrűség;
 • viszkozitás;
 • Idő beállítás.

Annak érdekében, hogy a keverék kiváló minőségű legyen, meg kell keverni. Meg kell követni a homok és a cementfogyasztás arányait. Az M600 márkájú megoldás megköveteli a cement jelenlétét 1: 3 arányban. Ha az M400 fokozatú cement munkája jelen van, akkor az arány 1: 2.

Emlékeztetni kell arra, hogy a cement mennyiségének kiszámításakor a szükséges mennyiség megszerzéséhez meg kell szorozni az 1.35. Az oldat egy köbméterénél, körülbelül 68 zsák cement tömegű 50 kg. Az alapítvány építésének legnépszerűbb osztályai M200, M250 és M300. Az Alapítvány olyan megoldást igényel, amelyben az optimális tömörítési arány jelen lesz.

Ha a márka Cement M100, akkor a listán részt vesz a következő sűrűség:

 • M100 -175 kg / m³;
 • M150 – 205 kg / m³;
 • M200 – 245 kg / m³;
 • M250 – 310 kg / m³.

Az 1 cm-es rétegvastagság egy négyzetméteres vakolatához körülbelül 2 mm-es cement szükséges. A réteg ilyen vastagságával az anyag jól működik, nem deformálódik, és nem reped.

A salakblokkok elhelyezése a következő kapcsolatokra van szükség:

 • M150 – 220 kg / m³;
 • M200 – 180 kg / m³;
 • M300 – 125 kg / m³;
 • M400 – 95 kg / m³.

Amikor a homlokzatot, speciális pigmenteket és félköröket végezzük, gyakran használják, valamint sót, szappanoldatot, amely javítja az anyagok minőségét. A keverék előkészítésekor a szárazanyagot először óvatosan forgatják, csak akkor adjuk hozzá a folyadékot. Az elegyet általában kis mennyiségben állítjuk elő, mert képes gyorsan rögzíteni. Az M150 és az M200 márkák, a cement és a homok aránya 1: 4. Ha az M400 márkas megoldás szükséges, akkor egy ilyen készítmény aránya 1: 3.

A beton a legnagyobb építkezésen van. Fő összetevői zúzott kő, víz, homok, cement. Fontos, hogy kezdetben benyújtsák, hogy milyen célokra kerülnek beton. Fogyasztási átlagát kb. 245-325 kg. Mindez a cement márkától függ, amelyben az arány és az arányok keveréket készítenek.

A kiszámítás?

A magasabb bélyegek cementet alkalmazzák, általában az iparban, hogy tartós struktúrákat hozzanak létre. A mindennapi életben és az építőiparban, felhasználásuk ritka esetekben található.

A Cement Brand 500-at gyakran használják olyan támogató struktúrák létrehozására, mint a cölöpök, átfedés és rögzítő gerendák. Az ilyen cement jól mutat alacsony hőmérsékleten, magas korróziógátló teljesítmény. Gyakran használják a különböző átfedések, gerendák és lemezek építésében is. A jellemzői a cement is jó fagyállóság és a vízállóság, valamint ez kiváló korróziógátló kapacitás és ezért gyakran használják a sürgősségi műveletek.

Javasoljuk, hogy kövesse az arányokkal kapcsolatos ajánlásokat. A cement jelenléte közvetlenül befolyásolja a beton plaszticitását és más mutatóit. Leggyakrabban a következő arányokat fogyasztja: cement (1 kg), homok (3 kg) és zúzott kő (5 kg). Néha egy kis üveg összetételére is hozzáadódik, ezért még erősebbé válik. Ezzel az aránysal a betonkeverék nagyon erős lesz. Az előírt arányoktól való eltérések jelentős összetételhez vezetnek. Az anyag megszerzéséhez használt márka átlagosan kétszer nagyobbnak kell lennie a kapott beton márkájának kétszeresére.

A kényelem érdekében a munka általában táskákat használ cement 50 kg. Például, hogy betonozzon M200-at, használjon négy cementzsákot. A falazatnál gyakran használják a mészen alapuló megoldást, amelyet a jó plaszticitás mutatók jellemeznek.

Ha a vakolat homlokzatait szeretné készíteni, akkor az ilyen keverékek optimálisak az ilyen munkához. A hordozófalakhoz magasabb márkájú cementet alkalmaznak, ez további erősséget biztosít az objektumnak. Az M500 kötőanyagot 1: 4 arányban alkalmazzuk, ha a cementmama M400, majd az arány 1: 3. Amikor a keveréket saját kezével készítjük, általában a cementet használják, amely márka a kapott termék márkájának kétszerese. Például, ha az M100 márka keverékét kell kapnia, akkor a cementnek M200 márkával kell rendelkeznie.

A fal területének kiszámítása

Egy köbméterben 482 tégla van a 242x120x64 mm méretben. A fektetéseken lévő téglák fogyasztása a falak vastagságától függ. Az orosz valóságokra a külső falak optimálisan vannak felszerelve, két téglából izolálva. Az egyetlen tégla dimenziója 252x120x65 mm, egyszeri – 252x120x87 mm, kettős – 252x120x138 mm. Ezen mutatók alapján könnyű kiszámítani, hogy mennyi tégla lesz szükség 1 m²-re.

Ha beszélünk a cement fogyasztásáról a falazaton, akkor ez a mutató sok szempontból függ a varrás vastagságából. Ez a paraméter általában 15 mm. Azt is szem előtt kell tartani, hogy a szilikát téglák esetében sokkal több megoldás szükséges, mint az szemben. A leginkább az oldatból származik az üreges tégla, ebben az esetben a cement-homok keverék száraz formában készült 1: 4. Egy kis tartályhoz egy kis vizet adunk hozzá, és egy cement-homokot adunk hozzá, és félig folyékony állapotba keverjük.

Az üreges tégla mestere a legtöbb megoldást töltik. Egy ilyen falazat esetében legalább 0,2 köbméternyi megoldást kap, mivel a tégla szélessége – 12 cm. Ha egy téglából egy falazatot készít, akkor a megoldás 0,23 m³ lesz, egy és fél kőben 0,16 m³. Fontolja meg a fogyasztható folyékony habarcs mennyiségét is.

Tippek és ajánlások

A magánházak építése során az úgynevezett nagy beton márkát a 400 leggyakrabban használják. Az anyagfogyasztás kiszámítása, ajánlott ezt a tényt megfontolni.

A homok nagyon fontos szerepet játszik a cementkeverék előállításában. Ez az összetevő anyagi plaszticitást ad. A vakoláshoz válasszon egy magott homokot egy kis agyag tartalmával. Ha a vakolat rétegei túl vastagok lesznek, akkor a fémhálót a falra kell rögzíteni, garantálni fogja, hogy a vakolat nem reped.

   Néha a kagylót hozzáadjuk a homokkeverékhez. Ez az összetevő olyan esetekben van szükség, ahol a permetre szükség van az emeletes emeleten. Néha a clamzit egyszerűen elalszik a késések és a fészvágó tej között lévő hornyokban. Az idő összetétele 2-3 nap alatt szárad, és jó hőszigetelő.

   Arról, hogy mi a cement fogyasztásától 1 kockára. Összefoglaló, nézd meg a következő videót.

   Értékelje a cikket
   ( Még nincsenek értékelések )
   Megjegyzések hozzáadása

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: