Az extensensek jellemzői a tekercsen

Az extensensek jellemzői a tekercsen

Az elektromos készülékek működéséhez egy álló tápegységhez kell csatlakoztatni, de ha távoli távolságban van, a kiterjesztés megoldhatja a problémát, amelynek vezetékét a tekercshez a hűtéshez használhatja. A hordozható elektrofalker a tekercsen egy elengedhetetlen asszisztens, ha az ország területén dolgozik, egy építkezésen vagy más esetekben, ahol az elektromos készülék vezetékének hossza helyhez kötött kimenete nyilvánvalóan nem elegendő.

Az extensensek jellemzői a tekercsen

Leírás és általános jellemzők

A tekercs hosszabbítása olyan eszköz, amelyet elektromos feszültség az energiaforrás elektromos áramlására. Az ilyen eszköz kialakítása számos aljzati aljzattal rendelkezik, és a kábel keresztmetszetetől függően egyszerre több eszköz csatlakoztatására használható.

A hordozható hosszabbító kábel az elektrokable nagy hosszúsága, amely a tekercsre esik, amelynek következtében a kábel gyorsan leállítható a kívánt hosszúságra, vagy visszatér az eredeti helyzetébe. Modern hordozható hosszabbítót, fel van szerelve egy tápegység gombot kikapcsolás, beépített automatikus relék, hőkapcsoló, valamint fel van szerelve automatikus kábel tekercs rendszerek és a rögzítés gombot egy adott hosszúságú működés közben.

Az extensensek jellemzői a tekercsen

Az extensensek jellemzői a tekercsen

Az extensensek jellemzői a tekercsen

Az elektromos kabin, a tekercsbe söpört, kényelmes alkalmazni a működésben – a felesleges vezetékek nem zavarosak a lábak alatt, és nem képezik csomópontos interlacingot, amely idővel károsíthatja az elektromos shuffle-t, és rövidzárlatot okozhat, és rövidzárlatos. Elektrószás könnyen elviselhető vagy tárolható, rejtélyes állapotban nem veszi sok helyet.

A tekercs kiterjesztése általában 3 vagy 4 kimeneten van, amelyben különböző elektromos készülékek csatlakoztathatók. De a kapcsolat az eszközök teljesítményétől és a hosszabbító kábel keresztmetszetétől függ. A szakasz minimális szakaszának legalább 1,5 mm²-nek kell lennie, ellenáll a jelenlegi áram terheléséhez, amely az aktuális 16 amps, azaz 3,5 kilowatt.

A legtöbb hordozható tekercs-hosszabbító zsinórban a design tartalmaz egy kapcsológépet, a túlfeszültségű védőeszközt és a rövidzárlatot, amely túlzott elektromos áram alatt fordul elő.

Az extensensek jellemzői a tekercsen

Az extensensek jellemzői a tekercsen

Az extensensek jellemzői a tekercsen

Mi történik?

A tekercsen lévő elektromos hosszabbítás különböző design funkciókkal rendelkezik, attól függően, hogy ezek az eszközök típusaira vannak osztva.

 • Kiterjesztés. Hossza 30 méter, de vannak modellek 10 m, 20 m, 25 m, 40 m vagy 50 m. A dob kiterjesztése átlagosan 15-20 kg mérhető, néha fém állványon történik. A készüléket háztartási és ipari igényekhez használják. A hatalom a 220 V-os hálózatból történik.
 • Munkáltató összecsukható toktal. Ez az eszköz tekercs típusa, amelynek teste csavarokra vagy csavarokra van felszerelve, és szükség esetén javítható a vezeték vagy az elektronika cseréjére.
 • Nem szilárd tekercs-kiterjesztés. Ez egy olyan rendszer, amely kábel, elektromos áramlást és 4 kimenetet tartalmaz. A dugó a kábelen rögzítve van a krimpeléssel és javítással. Amikor a kábelt a tekercsből vágja, a készülék nem megfelelővé válik a további használatra.
 • Hosszabbítás elektromos étkezéssel. A házban lévő eszköz további védőszigetelést tartalmaz a véletlenszerű érintkezésből. A védelem tartóssággal rendelkezik, és nem pusztítja el a működés során. Az ilyen hosszabbító kábelek elektrokabulája kettős szigeteléssel rendelkezik. Ezenkívül az ilyen hosszabbító kábel kialakítása az automatikus hálózati szűrőrendszeren alapul, amely az elektromos áramlási áramlási teljesítmény alatt kikapcsolja a tápegységet.
 • Kiterjesztés földeléssel. Egyes modelleknek földelő kapcsolata van, amely garanciát biztosít az emberi védelem érdekében az áramütés ellen, és javítja az eszköz biztonságát.
 • Kiterjesztés a külső hatások kivitelezésére. Az aljzatok speciális fedelekkel rendelkeznek, amelyek az elektromos vízzel való érintkezési helyeket lefednek, hogy belépjenek a nedvességbe. Ezenkívül vannak olyan hosszabbító kábelek, amelyek elektromos káposzta fagyálló, vagyis nem veszíti el rugalmasságát negatív hőmérsékleti módokban. Hőmérséklet üzemmódot jelez az útlevélbe az eszközhöz, a jó kettős szigeteléssel ellátott kiváló minőségű modellek, akár -30-40 ° C.

Az extensensek jellemzői a tekercsen

Az extensensek jellemzői a tekercsen

Az extensensek jellemzői a tekercsen

A hagyományos tekercs-hosszabbító kábelek mellett van egy olyan erőmű, amely élvezi az építési helyszíneken, és csatlakozik a feszültséghálózathoz 380 volt. Az ilyen eszközök hossza elérheti a 100 m-t. Az elektromos készülékek csatlakoznak az elektromos hosszabbító, amelyek teljesítménye indul 3 kW, a hazai körülmények között az ilyen paraméterek nem gépek. A tekercs típusának tápellátásának hosszú vezetékének köszönhetően mindkét beltérben mind az utcán is használják.

A Power Electroofer kettős elektromos szigeteléssel rendelkezik, megbízhatóan védi a nedvességhatásokat és az aljzatokkal ellátott aljzatok elektromos. A tápfeszültség használata a kábel keresztmetszetétől függ.

Ilyen adatok állnak rendelkezésre a kábel címkézésén, és jelzik a maximális terhelés mértékét a kiterjesztésen keresztül érintett elektromos készülékek teljesítményére.

Az extensensek jellemzői a tekercsen

Az extensensek jellemzői a tekercsen

Az extensensek jellemzői a tekercsen

A vezeték keresztmetszete a kiterjesztés típusát.

 • A 0,75 mm² keresztmetszet az elektromos áramlás terhelésére szolgál 6 A. A készülék csak az alacsony teljesítményű háztartási készülékekhez alkalmas.
 • Az 1 mm²-es rész az elektromos áramterheléshez 10 a. A készülék alkalmas háztartási készülékekre és kis alacsony teljesítményű szerszámokra.
 • Az 1,5 mm² részét nem több mint 16 a terhelésre tervezték. A háztartási használatú építési szerszámok eszköze célja.
 • A 2,5 – 120 mm² keresztmetszet ipari és építési használatra szánják annak érdekében, hogy az erőteljes berendezést biztosítsák a terhelésekhez.

A háztartási hosszabbító kábellel ellentétben a professzionális teljesítményszerkezetek 3 éltek.

A tápfeszítőszer-szigetelés szigetelése mindig csak kettős, és a villanycsövet szükségszerűen földeléssel rendelkezik.

Az extensensek jellemzői a tekercsen

Az extensensek jellemzői a tekercsen

Az extensensek jellemzői a tekercsen

Hogyan válasszuk ki?

A hordozható dob kiterjesztés kiválasztása, a szakemberek azt javasolják, hogy figyeljen több fontos árnyalatra.

 • Az aljzatok száma. Átlagosan 3-4 darab van, de vannak olyan modellek, ahol 1 kimenet vagy azonnal 7 db lehet. A kiterjesztés több aljzata kényelmes ahhoz, hogy több elektromos készülék is csatlakoztatható egyszerre, de figyelembe kell venni az energiafogyasztás teljes erejét.
 • Kapcsolat földelés. Ennek az elemnek a jelenléte a készülékben megakadályozza az emberi károk helyzetét az elektromos kisüléshez. Ez a valószínűség hibás kiterjesztéssel vagy elektromos készülékkel történhet. Ezenkívül a földelési szintek interferenciája az elektromos hálózatba, és kiterjeszti az elektromos készülékek élettartamát.
 • Elektrokabella hossza. A dob típusú készülékek 30 m-ről elektrokable hosszral rendelkeznek. Ez az opció gyakoribb, de megtalálja a modelleket és hosszabb kábelt. A kábel hossza attól függ, hogy milyen igényeket kapnak a műszerek csatlakoztatásával kapcsolatban. Ha az elektrokable erejével megegyező erővel rendelkező berendezések csatlakoztatásakor a munkafolyamat során ajánlott lazítani a teljes hosszúságra. Tegye úgy, hogy a kábel ne legyen túlmelegedve, mert a kábel körüli működés közben indukciós mező alakul ki, ami a kábel felmelegszik. Csak a teljes lazítás megmenti őt a túlmelegedésből. Azokban az esetekben, amikor a csatlakoztatott eszköz teljesítménye megegyezik a kábel terhelés hatalmának felét, a kábel működése során nem lazíthat le.
 • Készülék teljesítménye. Mindegyik kiterjesztés az elektromos cső keresztmetszetétől függően csak egy bizonyos teljesítményű eszközökkel működhet, ami meghaladja a. Ha több eszköz van csatlakoztatva a kiterjesztéshez, akkor figyelembe veszik a teljes teljesítményüket, és összehasonlítva az eszköz működési teljesítményével.
 • Védőgép jelenléte. Ez a lehetőség, amely a kiterjesztés kialakításába beépített, védi az elektromos változóktól, amelyek gyakran történnek a helyhez kötött tápegységben. Az áramütés ugrás rövidzárlathoz vezethet, és ha nem állítja meg az áramellátást időben, a kiterjesztéshez csatlakoztatott eszközök sikertelenek lehetnek. Az automatikus védelem nem teszi lehetővé az ilyen helyzeteket és megakadályozza a túlterhelést időben.
 • Elektrokabel szigetelés. Ez egy egyszerű egyrétegű vagy kétrétegű lehet. A kiterjesztés egyszerű szigetelését a háztartási körülmények között használják, ahol nincs hőmérséklet cseppek és magas páratartalom. Bonyolultabb körülmények között, például amikor az utcán dolgozik, a hidegben, csak kétrétegű szigeteléssel kell alkalmazni az elektrofachert.

Az extensensek jellemzői a tekercsen

Az extensensek jellemzői a tekercsen

Az extensensek jellemzői a tekercsen

A tekercselőnyújtás egyes modelljei olyan kiegészítő opciókkal felszerelhetők, amelyek nem szükségesek, de kényelmet okozhatnak. Például egy olyan beilleszkedésmutató lehet, amely lehetővé teszi, hogy láthassa, a kiterjesztés csatlakoztatható a tápegység hálózathoz, vagy sem.

Az extensensek jellemzői a tekercsen

Az extensensek jellemzői a tekercsen

Az extensensek jellemzői a tekercsen

Hogyan kell használni?

Az elektrofacher használatának folyamatában fontos tudni és betartani a biztonságot. Ha az eszköz károsodott a ház, villany vagy elektromos cső, akkor tilos a munkahelyre. Ha az elektromos sor bekapcsolásakor megszórjuk, akkor ez azt sugallja, hogy a kiterjesztésben lévő bilincsek érintkezői gyengülnek, és lehetetlen használni, amíg ez a probléma nem használható.

Csatlakoztassa a kiterjesztést az elektromos aljzathoz csak jó elektron segítségével. A sebhuzalral ellátott dobot csak száraz helyen kell elhelyezni, és megakadályozzák az elektrokabel integritásának károsodását, meg kell helyezni olyan helyeken, ahol nincs közlekedés vagy ember mozgása.

Az extensensek jellemzői a tekercsen

Az extensensek jellemzői a tekercsen

Alapvető szabályok a hosszabbító kábelek használatához:

 • Nem ajánlott megváltoztatni az eszköz kialakítását és javítani kell;
 • A hosszabbító vezetéket nem használják az eszközök folyamatos csatlakoztatására az elektromos hálózathoz, csak a szükséges munka időpontjában csak rövid távú kapcsolatra szolgálnak;
 • A készüléket nem használják, ha egy elektromos aljzat nyilvánvaló vagy rejtett károsodás;
 • A hibás elektromos vezetékek teljes helyettesítőnek vannak kitéve;
 • Az elektromos vezetéken tilos a csomópontok összekapcsolása, az építőanyagok vagy a bilincsek lépése;
 • Az elektrofacher nem fektethető a padló alatt, valamint a küszöb alatt vagy az ajtókeret küszöbértéke alatt.

Mielőtt bekapcsolná a tekercs-bővítményt a konnektorba, és csatlakoztassa az elektromos készülékeket, meg kell becsülni a teljesítményterhelési teljesítményt. Az ilyen előzetes értékelés mind az eszköz 1-jének összekapcsolása esetén is szükséges. A csatlakoztatott elektromos készülékek teljes ereje nem lehet magasabb, mint az útlevélben meghatározott hosszenzió hatalma.

Ha nem felel meg ennek a követelménynek, egy rövidzárlat fordulhat elő a kapcsolat eredményeképpen, és az áramkimaradható tűz előfordulhat.

Az extensensek jellemzői a tekercsen

Az extensensek jellemzői a tekercsen

Az extensensek jellemzői a tekercsen

Hogyan lehet megfelelően használni a kiterjesztést a tekercsen, az alábbi videóból tanulhat.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása