Az impregnált táblák jellemzői

A természetes fa nagy igényű az építési területen. Ez az anyag a pozitív tulajdonságok tömege és számos előnye van. A modern technológiáknak köszönhetően számos módszer van a fafeldolgozásra, hogy növelje működési jellemzőit. A beépítés az egyik fontos folyamat, hogy a jövőbeli termék megszerezte a szükséges tulajdonságokat. Az ilyen fát különböző célokra használják, amelyet tovább fog ismerni.

Ami?

A nyomógombot olyan speciális készítményekkel kell nevezni, amelyek speciális készítményekkel rendelkeznek, amelyek célja az anyag védelme a penészből, rothadásból és különböző rovarokból. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy meghosszabbítsa a termék élettartamát a táblákból, amelyek az évek során bemutathatók. Annak ellenére, hogy a fa jól szárítható, lehetetlen teljes mértékben bízni, hogy nincsenek káros gomba.

Ezért biztonságos megmondani, hogy az impregnálás speciális feldolgozási módszer, amely révén a teljes egyensúly megsemmisül, negatívan befolyásolja a fa szerkezetét. Ennek a folyamatnak köszönhetően akár 60 évig is kiterjesztheti a teraszos fa élettartamát.

Meg kell azonban jegyezni, hogy az eljárás nem védi a mechanikai károkat.

Sok bútorgyártó olyan festékeket használ, amelyek úgy vannak kialakítva, hogy megőrizzék a tervezés megjelenését. Azonban ez a réteg idővel törlődik, így frissíteni kell. Ami az impregnálást illeti, eléri az anyagszerkezet nagyobb mélységét, így a védelem mértéke többször is javul. Az eljárás fő előnyei annak a ténynek tulajdoníthatók, hogy az általa biztonságos készítmények alatt alkalmazzák, amelyek nem károsítják az élőlények és a környezet egészségét.

Működés közben a fa nem jelzi a toxinokat, ami szintén nagy plusz. A tökéletesen felajánlott táblát megfizethető áron kínálják, ellentétben más összetett vagy vörösfenyő analógokkal.

Érdemes megjegyezni, hogy az impregnálás egyik folyamata után az anyag nem igényel újra-impregnálást, a feldolgozás elég a termék teljes élettartamához.

Az impregnálás módszerei

A nyomatok több fajra oszthatók, amelyek mindegyike saját jellemzői vannak. Impregnálás a légköri hatás elleni védelemhez A fát erősíti, és javítja a szezonális éghajlati változások, az időjárási viszonyok, az ultraibolya és a hosszú fűtés ellenállását. Számos antiszeptikus kompozíciót fejlesztünk a parazita mikroflórák elnyomására. Van biocidek, amelyek nem teszik lehetővé a baktériumokat és többszörös gomba. Az ilyen készítmények alkalmasak az átfedések, a lemezek és a futás gerendák feldolgozására.

Vannak antipirens a piacon, amelynek fő jellemzője tűzállóság. A fa könnyen telhető, így meg kell használni, hogy megvédje a tüzet, hogy az anyagot kell használni – csökkenti a kockázatokat, és gyakran teljesen kiküszöböli a gyulladási képességet. Sok gyártó olyan kombinált kompozíciókat használ, amelyek nagy igényűek. Képesek behatolni a fa struktúráiba, és védő hidrofób fóliát hoznak létre, így az anyag nem fog félni a magas páratartalomtól. Két impregnálási lehetőség van.

Mély

Ez a módszer a legnagyobb igény, hiszen köszönhetően a fa szinte minden oldalról feldolgozható. A mély impregnálás azonban különböző módon is elvégezhető. A bemerítés még otthon is különleges tudás vagy tapasztalat nélkül történhet. Ehhez kapsz egy kapacitást a gyógyszerrel. A fa gyorsan behatol a kompozícióba, az impregnálás mértéke közvetlenül attól függ, hogy a tábla maradjon a tartályban. Ha mély impregnálás szükséges, a hét elegendő lesz ahhoz, hogy megkapja a kívánt eredményt.

A második út az impregnálás nyomás alatt van. Ehhez az eljáráshoz speciális felszerelést igényel. A kompozíció mélyen és gyorsan behatol a fa, így 30 százalékos fűrészáru nedvesség megengedett. A diffúziós impregnálás is meglehetősen hatékony, de nem használják olyan gyakran, mint az előző lehetőségek. A fő feladat az, hogy a homokkeveréket és a hatóanyagot a megfelelő arányban töltse le, fedje le a halmozókat, majd tekerje a fát a filmbe. Az ilyen impregnálás körülbelül 10 napig tart.

Érdemes megjegyezni, hogy ez a módszer komoly befektetéseket igényel a késztermékekben, és sokáig tart.

Felület

Ez az impregnálás a legegyszerűbb, de nem olyan hatékony, mint a mély. Ennek ellenére a módszert gyakran alkalmazzák, ha a terméket felülről védő réteggel kell lefedni. Ehhez hengereket vagy keféket használnak, amely vízszintesen lefektetett fát festett. A megoldással végzett impregnálás maximális mélysége eléri az 5 mm-t, és jobb hatást érjen el, ajánlott többször elvégezni az eljárást.

Ha a táblák sok burrsot tartalmaznak, és a felületet nem feldolgozzák, így durva, az impregnálást dörzsölni kell, mivel a festés összetett lesz. Sűrű tamponok merülnek fel egy olyan megoldásba, amely a fából dörzsöli. Bizonyos esetekben permetező használható – ez a módszer alkalmas homlokzatok és padlók bevonására. A behatolás sekély lesz, de a nehezen elérhető területeket feldolgozhatja.

Fajták

A lenyűgöző tűlevelű típust nagy keresletben használják, de a fenyő, a lucfenyő és más fafajok az impregnálási folyamatnak alávethetők. Leggyakrabban a tűleveleket használják, mivel gyakran használják a szaunák és fürdők építésében, valamint különböző bútortermékek, amelyek nedvességtartalmúak és kedvezőtlen időjárási viszonyok lehetnek. A vörösfenyő táblák a rothadó folyamatának ellenállása, de ha meg szeretné erősíteni a természetes jellemzőket, akkor impregnálhatsz. Ezenkívül a fa egy része védtelen maradhat, így jobb, ha olyan impregnálási eljárást végez, amely kiterjeszti az anyag élettartamát.

A vörösfenyő fűrészárut gyakran a kerítéshez használják, teraszot vagy fedélzetet is készíthet a padlón a tető alatt. Ez egy hatalmas anyag, anélkül, hogy lekerekített élek vannak. A termék hőmérséklete csökken, fagy és rossz időjárási körülmények között, ezért feldolgozni kell az élettartam kiterjesztését. Ami a testület méretét illeti, mindez a hatókörétől függ, emellett, a gyártók gyakran különböző lehetőségeket kínálnak, például 50x200x6000, 20x95x6000 és 50x150x6000 mm.

Hatály

Az antiszeptikával impregnált Slaw tartók széles körben használják, nem csak a mindennapi életben, hanem az iparban is. Például a fából készült pólusok az elektromos vezetékek referenciakerületeként vannak felszerelve. A kompozíció miatt hosszú élettartamot biztosítanak, emellett a pillérek védettek a biológiai kártevőktől. Az alvók előállítása során gyakran alkalmazzák az anyagokat. Az impregnálás hatékonyságának növelése érdekében az üresek büntethetőek és impregnáltak az autoklávban.

Az elmúlt évtizedben a faházépítő iparágak nagyon népszerűvé váltak, ami megnövelte az impregnált fűrészárut. Kerítések vannak felszerelve az ilyen fából, teraszot készítenek, illeszkednek a kikötők és az ülésekhez, felszerelhetik a gyermek játszótérét. És ez az anyag ideális belső és szabadtéri fekvéshez.

Ha egy teraszos dekongálásról beszélünk, a kültéri lefedettség nyílt helyeken történő lefektetésére szolgál, például a Verandahs-on. A tábla képes a nagy terhelésekkel megbirkózni, olyan alkalmas a helyszíneken és a garázsokban. Az anyagot gyakran használják a gyönyörű kerti bútorok gyártásához.

Így biztonságos megmondani, hogy az impregnált fa széles igényt élvez a különböző területeken működő és magas színvonalú jellemzőkkel.

Ezenkívül a piac bármilyen méretű és vastagságú anyagokat talál, amelyek alkalmasak a személyes igényekhez.

Lehet-e festeni?

Az impregnálás után a fa vastag zöld árnyékot vehet igénybe, amely hasonlít a mocsár színére, és a szuka területén, és kékes lesz. Néhány héttel az eljárás után az ultraibolya az anyagon fog működni, így az intenzitás egy kicsit esik, és a zöld szín kellemes sárga árnyékot szerez. Sokan azon tűnődnek, hogy lehetséges-e megakadályozni az ilyen következményeket a festéssel. A válasz azonban pozitív lesz, azonban megfelelőnek kell megfelelnie a kívánt szín megszerzésének arányának.

Az impregnáló összetétel előkészítése során hozzáadhat egy KELER-t, majd az anyag barna lesz. Ami a működési jellemzőkre gyakorolt ​​hatását illeti, nem lesznek megszakadnak, emellett a fa sokkal drágább és fényűző.

De érdemes megérteni, hogy a nap sugarai és a légköri változások befolyásolják, így a szín az idő múlásával szürke árnyalatú lesz. Az ilyen bajok elkerülése érdekében a szakértők azt javasolják, hogy megvédjék az impregnált fa lesing bevonatot és olajokat, amelyek UV szűrőhatással rendelkeznek.

Nem siethetsz egy impregnált terméket, várhatsz a napsütésben, mert a zöld szín hamarosan egy gyönyörű mézes árnyalatba kerül. A zöld és barna teraszos táblákkal való együttműködés jobb, ha speciális védőolajokat használnak, amelyek hozzáadódnak Koloránta. Amint látja, a fa tulajdonságai időnként javíthatóak, még otthon is, ha az anyagot speciális összetételű anyaggal impregnálja.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: