Az olajfestékek kiválasztásának hangja

Az oroszországi aktívan használt sokféle színező kompozíciók közül mindig jelen vannak, és az olajfestékek. De még a használatuk hosszú története sem teszi lehetővé a legtöbb ember számára, hogy megvizsgálják tudását ezekről a festékről teljes körűen. Eközben a csoport általános nevéhez számos eredeti technológiai megoldás rejtett. Csak a címkézés pontos jellemzőinek és sajátosságainak ismerete, a festékek és lakkok tartománya és a megfelelő választás.

Sajátosságok

Olajfesték vagy Olifa, mindig olajokból készül, a legtöbb esetben a vászonból és kenderből, néha a ricinstól. Nem különböznek sok sebességet a párolgás, és bizonyos típusok egyáltalán szobahőmérsékleten nem alkotnak illékony vegyületeket. Pontosan az ok miatt Olajfestékek – mind a belső munkák, mind a külső, mind a külső, nagyon hosszú szárítási időszakban különböznek egymástól. Az olajréteg, amely csak a bevonat felületén csak egy milliméter tizedét foglalja el, teljesen pár hónap múlva teljesen elpárolog.

De szerencsére van egy másik kémiai mechanizmus – polimerizáció a légköri oxigén hatására. Ez a folyamat szigorúan a legvékonyabb filmben fordulhat elő, amely közvetlenül a levegővel érintkezik, a stroke oxigénjén.

Ennek eredményeképpen az olajfesték csak vékony réteggel alkalmazható; A folyamat felgyorsítása, a szekvenciák hozzáadása az olajokhoz, azaz katalizátorokhoz, de még az ilyen adalékanyagok szárításával akár 24 órán keresztül is elkészülnek. Összhangban GOST 1976 természetes olajok kell állnia egy újrahasznosított növényi olajok 97%, a többi a térfogat által elfoglalt sequivals, és egyéb adalékanyagok nem engedélyezett egyáltalán.

Összetett Oxol-oxol GOST 1978 mint: 55% – természetes olajok, telt oxidációs, 40% – oldószert, és a fennmaradó rész által elfoglalt Sykkativ. A költsége kisebb, mint a természetes márkáké, de a receptben lévő fehér szellem jelenléte nem teszi lehetővé a keverék biztonságos mérését. A kombinált Oliff kialakulása ugyanabból az alapanyagból származik, de az oldószerkoncentráció 30% -ra csökken. Az alkid keverékek receptje tartalmazza a gyantákat – gliftaled, pentaftalic, xyftahalic. A szintetikus készítmények 100% -kal vannak kialakítva a hulladék ártalmatlanításával és más komplex iparágakkal.

Mivel az olajfestékek töltőanyagjai szárítottak és porok por kaolin, csillám kis frakció, talkum. Alkalmas olyan anyagok, amelyek nem reagálnak a keverék fő részével, és szilárd állapotban lesznek.

Az olajfestékek pigmentei mindig szervetlenek. Ezek egy kifejezett színre és fekete-fehérre vannak osztva. Az achromatikus színezékek elsősorban a cink-bleel, amelyek nagyon olcsóak, de a magas hőmérsékletek hatása alatt sárga lesz. A modern olajfestékek fehér színe valószínűleg titánnal vagy lipoton-oxiddal van ellátva, amelyek sokkal ellenállnak a hőnek. A fekete hang kezelése a szén fekete vagy grafit használatának biztosítása. Ami az élénk színeket illeti, ezek a következők:

 • Sárga vas-metagidroxid, ólom korona;
 • Piros ólomszén vagy vas-oxid;
 • Kék vas azúr;
 • Sötétvörös króm-oxidok;
 • Zöld – ugyanazon króm-oxidok vagy kobalt-kapcsolatok.

Mint szárító katalizátorok (sicicatites), mangán, kobalt vagy ólom katonái; Nagyon fontos, hogy a Sequivat koncentrációja ne legyen túlzott, különben a film nem eléggé rezisztens lesz.

Típusok és jellemzők

Az olajfesték fő jellemzője a filmet alkotó anyagok koncentrációja. Legalább 26% -nak kell lenniük, mivel a bevonat ereje és a felszínen való maradandó képesség függ. De fontos, hogy fontolja meg, hogy minél nagyobb a készítmények telítettek filmfogyasztókkal, annál rosszabbak vannak tárolva.

Mindenki, aki az olajfestékekkel szembeni tapasztalatokért számolt el, pontosan tudják, hogy van egy erős szaga, amely 20 fokos, és különösen a vágás. Ezért az illékony anyagok arányának a normákban kell lennie, hogy maximalizálja a teljes mennyiség 1/10. Ezután figyelembe kell venni egy ilyen paramétert, mint a festékek frakcionális összetételét.

A zökkenőmentes peerness-ről, amelyeket azt mondanak, amikor meghaladja a 90 mikronot, de finom szemcsés -, ha a részecskék kisebbek, mint ez a deszka.

A gyors olajfesték a viszkozitásától függ; Ez a jelző befolyásolja a folyékonyságot, és milyen könnyen és egyszerűen elosztja az anyagot a felületen. Normál viszkozitás nem alacsonyabb, mint 65, és nem magasabb, mint 140 pont, mindkét fél eltérése egyértelműen az alacsony minőségű anyagról beszél. A mechanikus erődítmény és a vízállóság is megfelelő műszaki mutatónak tekinthető.

Alapvető információk Az olajfesték gyártója a címkézéssel módosul a fogyasztóhoz. Először kövessük a betű kombinációit: MA – vegyes vagy természetes olíva, gf – gliftale, pf – Pentaftaled, PE – poliészter. Az első számjegy a külső és a belsőépítészetben való használatát jelzi, a második hangsúlyozza a kötőanyag típusát, és a többiek az adott vállalatnál hozzárendelt index alá kerülnek. Tehát “PF-115” kell olvasni, mint “olajfesték pentaftalic alapon, a természetes olajok hozzáadásával a szabadtéri munka, a gyári index 5”. Az MA-21 a belső munkák kombinációs olifákon alapuló keveréket jelent. Hasonlóan MA-25 és MA-22.

A BT-177 egy olajbitumos festék, amelyet a bitumen felületére lehet alkalmazni. A jelenlegi gosztnak megfelelően teljesen fel kell használni. Függetlenül attól, hogy az olajfesték sajátos márkájától függetlenül alkalmazzák, a zománc vagy más típusú festékanyagok csak sima réteggel rendelkeznek.

A művészek is aktívan használják az olajfestékeket, és ezeknek az anyagok tipikus hátrányainak, amelyek folyamatosan panaszkodnak, nem számítanak. Ha az olaj közvetlenül a felületen van kialakítva, a festéket minden alkalmazás előtt keverni kell. Csak néhány tónusos keverésképtelenné válhat. A gyorsan száradó művészi festék sárga Neapolitánnak tekinthető ólomfehérjétől alapulva. A természetben lévő hőmérsékleti színezékek hasonlóak az olajhoz. Mindegyik művész maga azt választja, hogy mi a legmegfelelőbb neki.

De az építők számára, és az emberek javítására természetesen az előtérben más ingatlanok. Sok esetben nagyon fontos, hogy a festett felület olajálló, ez a követelmény releváns az iparban, az energia, a közlekedésben és más iparágakban. A csővezetékek és a fűtőkészülékek első helyen ellenállnak az emelkedett hőmérsékleteknek. Apropó, Az olajfestékek hátrányai egy ilyen területen sokkal jobbak a méltóságukhoz, és egyetlen szakember sem ajánlja őket rendkívül szükségesség nélkül. Létrehozhat egy matt felületet, ha hozzáadja a gazdasági szappan oldatát a festékhez (40%), kezdetben minden fényes olajkészítmény.

Az olajfestékek kiválasztásakor mindig ellentmondás az ár és a minőség között. Így a természetes olin kompozíciói következetesen drágábbak, hogy szintetikus alapot tartalmazzanak. A titán pigmentek mindig nagy pénzt állnak, mint az egyszerű cink-bleel. Figyelembe kell venni azt is, hogy a legközelebbi régiókban előállított festék olcsóbb lesz, mint ugyanaz, de távolról, különösen a Vám akadályok leküzdésére.

Kompozíciók különböző felületekhez

Eredetileg az olajfestékeket pontosan használták a fa kialakításához, és a bankok hagyományosan 1 négyzetméteres fogyasztást jelzik. M. Fafelület. Meg kell jegyezni, hogy csak teljesen tiszta és sima, sima felületek alkalmasak az olajfesték használatára.

Ne vegyen nagyon olcsó színező kompozíciókat, mert lehetetlen 50% -kal olcsóbbá tenni, mint mások, a minőségveszteség nélkül.

A legtöbb esetben a fémolajfestékek természetes olaj alapján készültek. Képesek állni akár 80 fokos fűtésre, amely nem teszi lehetővé a hasonló kompozíciók használatát tetőfedő és fűtőberendezések, fém fűtési radiátorok festéséhez. Ezenkívül a bevonat kis tartóssága megnehezíti a szabadban, például egy kovácsolt kerítésen vagy más kerítésen.

Az olajfestékkel ellátott műanyag színezése meglehetősen lehetséges, de az eredmény csak az alapos felületi előkészítés állapota alatt áll rendelkezésre. A művészi festészeti üvegben nagyon gyakran használják az olajkészítményeket, de mivel matt felületet hoznak létre, figyelembe kell venni. A bevonat nem lesz elég hőállóság, de a burkolatú lakk hígítása lehetővé teszi, hogy megvédje a vízből. A beton és a vakolat réteg olajfesték nem rosszabb, mint a fa vagy a fém. Ha kitalálod, a különböző festékek összehúzódásai bizonyos felületek igénybevételéhez lehetetlen, akkor jobb, ha tanácsot kér a szakembereknek.

Figyelembe kell venni, hogy a fürdőszobákban nem lehet festeni az egész felületet olajfestékkel. Ügyeljen arra, hogy elhagyja a csíkot más anyagokból, különben a páratartalom túl magas lesz.

Amikor egy fafestéket választasz, összpontosít a GOST 10503-71-re, a megfelelés garantálja a bevonat minőségét. A fapadlónak három-négy éven belül kell átalakítaniuk a gyors kopásréteg kompenzálását.

Hogyan kell hígítani?

Nem számít, hogy a beton anyag az olajfesték, akkor találkozhat a keverék lefolytatására. Idővel vastag, vagy akár szilárdvá válik. Az egyetlen megengedett tenyésztési módszer, amely egy bizonyos festéken alapul.

Amikor a bank nem éri túl sokáig, a tartalmának kevésbé sűrűje segít a kiegészítő olifa. De fontos figyelembe venni, hogy a Olif készítünk különböző technológiák és így helytelen választás, akkor viszont a teljes termékskála. És egy erős tömítés után (szárítás) oldószert kell használni. Segítségével, hogy egy primert készítsen a festékről.

Az olajfestékeken alapuló természetes olajok csak természetes készítményekkel hígíthatók. És kompozit keverékekre van szükség a fajtájának:

 • Terpentin;
 • Fehér szellem;
 • Oldószer;
 • Benzin.

Fontos emlékezni arra, hogy bármilyen reagenst tenyésztésre használnak, bevezetjük része, mert a felesleges koncentrációja az olaj vezet hosszú szárítási.

Először is, a festmény smink mozog a tartályba, ahol lehet zavarni és megszakítani a vérrögöket. Ezután fokozatosan hozzáadják az Olifu-t és azonnal vegyesek. Amikor elérte a kívánt konzisztenciát, a festéket át kell hagyni egy szitán, hogy a kisebb csomók tartanak.

Az oldószer kiválasztása, úgy véli, hogy az egyes típusok torzíthatják a festékek fizikai és kémiai tulajdonságait. Az OLIF-hez hasonlóan az oldószert jelentéktelen részekhez adjuk az összetevők alaparányának megőrzéséhez. Egyszerű fehér szellem nem alkalmas, csak hámozott, ami jobb köszönet. Skipidar, aki nem telt el tisztítással, szintén lehetetlen – húzza a réteg szárítását. Kerozin ugyanazt a hatást, így ha lehetetlen bármi mást használni.

Fogyasztás

Az olajfesték költsége, amelyet a címkéken jeleznek, mindig átlagosan, csak az anyag térfogatának becslésére vagy a védelem és a száraz maradék mennyiségét tükrözi. De fontos megismerni az összes olyan tényezőt, amely befolyásolja az igazi festékfogyasztást. Az 1 m2 alapjelző 110-130 g, de a bázis specifitását nem veszik figyelembe (a festett anyagot) nem veszik figyelembe. A fa normál változata értéke 0,075 és 0,13 kg / 1 kV. M. Számításkor elfogadják:

 • Fajta;
 • Fűtés és relatív páratartalom;
 • Felületi minőség (amennyire sima és sima);
 • Van egy előzetes réteg, vagy sem;
 • Milyen vastagság van a hangot és milyen színt kell kialakítani.

1 négyzetméterenként. M. Fémszabályozó olajfesték – 0,11-0,13 kg.

A számításhoz pontos, figyelmet kell fordítania a fém vagy ötvözet típusára, a felületi réteg általános állapotára (elsősorban a korrózió), a primer használata. A betonban lévő olajfestékek fogyasztását elsősorban a fal, a padló vagy a mennyezet porózus felülete határozzák meg. 1 négyzetméterenként. m Néha 250 g színező kompozíciót kell töltenie. Az egyszerű vakolat 130 g / kv sebességgel lehet festeni. m, de a megkönnyebbülés és a dekoratív fajták sokkal nehezebbek ebben a tekintetben.

Az olajfesték leginkább fogyasztható hangja – sárga, liter soha nem fog több mint 10 négyzetméter. m, és néha kétszer is lehet festeni. Egy kicsit jobb mutatók fehér, bár a mennyezet ugyanaz. A színező keverék literje lehetővé teszi, hogy 11-14 m2 zöld falakat hozzon létre, 13-16 barna vagy 12-16 – kék. És lesz egy fekete festék, minimális mutatója – 17 m2, maximum – 20 m2.

Az általános következtetés egyszerű: a könnyű olajkészítményeket több mint sötét. Ha az alján már van egy színes réteg, akkor több anyagot kell használnia. Néha nyereségesebb az alapítvány törlése és a vakolat vagy a talajréteg elkészítése, egyszerűsíti a későbbi munkát. Természetesen, amikor a 2 rétegű festésnek meg kell növelnie a 100% -os szabványos áramlási sebesség számjegyeit.

Sokkal függ az alkalmazott eszköztől. A rácsok kihasználása, akkor lazíthatja a festéket, hogy csöpögjön, csepegtet a padlón, és felhalmozódik a halomra. A rétegek vastagságának meghatározása bonyolult, ennek eredményeként – az anyag költsége, és annak valószínűsége, hogy szükség van a munka újrafeldolgozására. Hatékonyabb a kézi fegyverek között, talán a szilikon-halom görgők. És ha figyelembe vesszük az összes lehetőséget, a legjobb megoldás az összeomlás használata. A maximális pontos számok az online számológépek segítségével érhetők el.

A példakénti számítások közé tartozik a sima felület, a festékcsövek vagy más összetett formák szerkezeteinek kiszámítása a festék fogyasztásának kiszámításához. Amikor a munkát az utcán egy napos szeles napon végezzük, az olajfesték költsége 1/5-ös növekedése a színes beltérhez képest szobahőmérsékleten. Mint a föld és a csendes időjárás, annál jobb a bevonat.

Gyártók: Felülvizsgálat és vélemények

Bár az olajfesték nem tekinthető a legtökéletesebbnek, mégis különböző gyártók készülnek. Először is el kell választani az orosz és a külföldi termékek között: az első olcsóbb, és a második legrangosabb és termelése, a modern technológiák kezdeteket használnak.

Fogyasztók a termék értékelésekben Corporation Akzonobel Jelölje meg a kiváló minőségű, képes továbbítani akár 2 ezer tisztítást. És a finn adherents Tikurilla gyakran választják, mert ez a márka több mint 500 árnyalatot termel.

Tikurilla olajszín áttekintése Lásd a következő videót.

Tippek a választáshoz

Ha nem szeretné elkészíteni a keveréket, hanem azonnal alkalmazza, vegye fel a folyadékcsapterkészleteket; A sűrűn eltérően csak a teljes homogenitásig kell keverni. A fafestéshez jobb, ha a maximális számot, és még mindig elhagyja az állományt a színezett és ismétlésre.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: