Az OSB-lemezekről

Kevés tudni, hogy az OSB lemezeket Kanadában találták fel, a keret típusú házak építési időszakában. Egy idő után az orosz szakemberek érdeklődtek az ilyen technológiák iránt. Elkezdték használni az orientált forgácslemezt a kültéri és belső burkolattal. De a fa textúra ellenére sokan megpróbálják megváltoztatni a lemezek megjelenését, elárulják őket szokatlan díszítéssel. Az egyik ilyen módon vakolat.

Az OSB-lemezekről

Az OSB-lemezekről

Sajátosságok

OSB-Tűzhely – Multilayer építőanyagok, amelyeket természetes fából készült hulladék újrahasznosításával gyártanak. A “hulladék” szó alatt fából készült zsetonokat és vékony bűnöket jelentenek, amelyek szintetikus gyantákkal és viaszokkal vannak összekötve.

Az OSB-kályha megkülönböztető jellemzője az erő, a rugalmasság, a hő és a hangszigetelés.

Mindezen jellemzők ellenére lehetetlen egy OSB védőréteg nélkül hagyni. A nedvesség hatása negatívan tükröződik az anyagon, megduzzadhat, sötétítheti és rétegezhető. Hogy ez ne történjen, az OSB lemezeket vakolják, ezáltal védje az anyagot negatív tényezőkből. És a vakolat után a felület bármilyen befejező anyaggal díszíthető. Lehet festeni, tapéta, dekoratív panelek, iparvágány, dekoratív kő és dekoratív vakolat.

Az OSB-lemezekről

Az OSB-lemezekről

Sokan úgy vélik, hogy még akkor is, ha van egy vakolási réteg, az OSB romolhat. Ez a vélemény tévesen. Ha van egy védőréteg, az OSB lapok megszűnnek a hőmérsékletkülönbségektől, nedvességállóvá válnak, további mechanikai szilárdságot kapnak. A gipszkeverék használatával további zaj- és hőszigetelést eredményezhet, védi a paneleket, és ami a legfontosabb – elrejti az összekötő varratokat.

Az OSB-lemezekről

Az OSB-lemezekről

Fogalmazás

Az OSB-lemezek komponenseinek körülbelül 80% -a természetes faból áll. Ezért ajánlott csak a fafeldolgozásra szánt keverékeket használni. Az építőanyagok piacán azonban egy univerzális típus csúcskeveréket találhat.

Ezután javasoljuk, hogy megismerkedjenek az OSB felületek összehangolására tervezett gitt kompozíciók listájával.

 • Olaj-ragasztó. Ilyen termékekben az alap az olaj lakk. Az OLIFE további komponensként jelen van. Május kiegészítés és egyéb elemek.
 • Ragasztóösszetétel. A keverékekről beszélünk, melynek alapja az olajok, ragasztók és különböző lágyítószerek.
 • Nitrošpatlevka. A premicionálható keverék a keveréken, a gyantán, a lágyítószereken és egy kis oldószeren alapul.
 • Gipszkompozíció. Az alap a vakolat. További elemek – Polimer adalékanyagok.
 • Készítmények latexjal. Az ilyen keverékek sokkal drágábbak, mint a korábban bemutatott lehetőségek. Azonban azok a leginkább alkalmasak a homlokzati felületek és a belsőépítészet OSB fedésére.

Az OSB-lemezekről

Az OSB-lemezekről

Az OSB-lemezekről

A bemutatott információk szerint világossá válik, hogy minden egyes fajta putti fajnak egyedi összetétele van. Ennek megfelelően az egyik vagy más alkatrész számán, a keverék jellemzői és tulajdonságai változóak.

Az egyetemes típusú gipsz, amelyet korábban említettek, több kategóriába sorolhatók.

 • Chernovaya. Az ilyen vakolat a felületre vastag réteggel van ellátva, hogy elrejtse az összes hibát.
 • Dekoratív. Leggyakrabban azt nevezik. Az előkészített falakra a legszebb réteggel, és csak a tapéta ragasztva, a felületi festés, vagy dekoratív vakolat kerül alkalmazásra.
 • Különleges. Az ilyen univerzális keverékeket hőszigetelő, röntgensugár-védelem, nedvességvédelem és zajnövelő paraméterek jellemzik.

Az OSB-lemezekről

Az OSB-lemezekről

  Semmilyen módon nem lenyűgözte az a tény, hogy a vakolat keverékeket az alkalmazás terjedelmével elválasztják:

  • Stukkó a belsőépítéséhez;
  • stukkó kültéri díszítéshez;
  • Univerzális vakolat.

  Az OSB-lemezekről

  Az OSB-lemezekről

  By the way, a betakarító keverék a belsőépítészet megosztott textúrával:

  • “Tavak” – ebben az esetben a felület finom szemcsés szerkezetet kap, a kis nyers kövek jelenléte miatt;
  • “Coroed” – A kész felülete valami hasonlít a bogarak által támadó fara;
  • “bunda” – Relief golyó, amelynek simított felülete van, a lágy porcelinákhoz hasonlítva.

  És mégis, ki tanácsolna, a szakértők azt javasolják, hogy az OSB-táblák feldolgozására tervezett kompozíciókat használják.

  Az OSB-lemezekről

  Polimer

  Univerzális építési vakolat, amelynek tulajdonsága a használt polimer jellemzőitől függ. Ha a sziroxán jelen van, akkor azt jelenti, hogy a felület további 5 évig további védelmet kap a nedves környezet hatása ellen.

  A mai napig 2 típusú polimer vakolat áll rendelkezésre:

  • vízoldható alapon;
  • szerves oldószerekkel.

  Természetesen az ilyen vakolat költsége meglehetősen magas. A teljesítmény jellemzői azonban garantálják a szolgáltatás időtartamát.

  Az OSB-lemezekről

  Dekoratív

  Ez a vakolat az OSB felületre való alkalmazása után egy kész dekoratív réteget hoz létre, amely nem igényel további feldolgozást. A belső és külső díszítés tervezése során használható.

  A mai napig a dekoratív vakolatok texturált és szerkezeti keverékekre vannak osztva, amelyek kompozíciói különböző frakciókat alkalmaznak. Ennek megfelelően a befejezés végső verziója a használt vakolat típusától függ. Lehet, hogy “lames”, “coroed” vagy “szőrme kabát”, amelyet korábban említettünk.

  Az OSB-lemezekről

  Az OSB-lemezekről

  Ásványi

  Az ásványi gipszkomponensek kötőfűzése lehet vakolat, mész, cement vagy agyag. Ezeknek a természetes töltőanyagoknak számos előnye van. Először is megvédik a felületet a nedves környezet hatása, a gőz hatása, nem félnek a hirtelen hőmérsékletcseppek, tűzálló. Az ásványi vakolat szintén nem fél az ultraibolya, a helyreállításhoz és elfogadható áron van.

  Az egyetlen hátránya a rugalmasság hiánya. Ha van egy vasúti közeli, repedések jelennek meg a rezgés a falak vagy a mennyezet felszínén.

  Az OSB-lemezekről

  Az OSB-lemezekről

  Rugalmas

  A képviselt vakolat megkülönböztető jellemzője látható a nevében. Ebből következik, hogy Az OSB-lemezek bármilyen terhelésével és elmozdulásával a vakolat nem reped, de egyszerűen nyúlik. Ez az opció a legjobb az új épületek számára, amelyek nem csökkentek zsugorodást.

  A rugalmas vakolat előnyei a nedvesség, a környezetbarátság, a tartósság, az egyszerű gondosság és a helyreállítás elleni védelem. Hátrányok – tűz és antisztatikus instabilitás.

  Az OSB-lemezekről

  Az OSB-lemezekről

  A vakolat alkalmazása

  Az OSB-lemezek vakolásakor sok mesterek nehézségekbe ütköznek:

  • Ez az anyag nedvességet abszorbeálódik az oldatban;
  • A kapott nedvesség miatt a fából alapulhat repedések;
  • Nagyon nehéz elérni a jó tapadási kompozíciókat.

   Ezen problémák megoldásához a Mesternek meg kell határoznia, hogy melyik vakolási módszert használják.

   • Hagyományos lehetőség. Ebben az esetben feltételezzük, hogy a felületet a szigetelés használata nélkül vakolják.
   • A szigetelés használata. Itt beszélünk a szabadtéri munkáról a hab, bitumen kartonpapír vagy kézműves papír.

   Az OSB-lemezekről

   Az OSB-lemezekről

   Lépésenkénti utasítás

   Az építővilág modern lehetőségeinek köszönhetően az OSB-kályhákkal borított falakat, beltéri falakat, beltéri, elrendezheti a ház befejezését az utcáról. És a gipszkeverék alkalmazásának egyszerűségének kárára, a saját kezével javítási munkát végezhet.

   A vakolás folytatását megelőzően OSB-táblák előkészítése szükséges, távolítsa el a port és a szennyeződéseket.

   Ahhoz, hogy megszabaduljon a komplex szennyeződésektől, előnyös a fehér szellem használata. A felület tisztítása után a felületre van szükség, és csak a panel vakolása után.

   Az OSB-lemezekről

   Az OSB-lemezekről

   Munka algoritmus:

   • tegye a gitt az összekötő varratokba;
   • A lemezeket gőzgátlóval rögzítik;
   • A párologtatást egy hígított ragasztó réteggel alkalmazzuk;
   • A ragasztó ki van zárva az erősítő rácsot;
   • Egy nappal később a felület jobb ragasztóréteget alkalmaznak a felület igazítására;
   • A felületet primer feldolgozza;
   • A befejező gipszréteget alkalmazzák.

   Az OSB-lemezekről

   A szobán kívül

   Az épület homlokzatára telepített OSB-lemezek vakolására ajánlott a hagyományos módszer használata. Persze, ez arra utal, időtartama az előkészítés, hiszen kívülről kívülről az anyag leginkább a negatív hatása a nedves környezetet.

   A felületi előkészítés 3 szakaszban történik:

   • A nedvességálló anyagok megszilárdítása;
   • A megerősítő háló szerelése;
   • primer.

   Amikor a primer réteg teljesen száraz, szilikát vagy ásványi vakolat szükséges. Az oldatot vékony réteggel kell alkalmazni, amelynek vastagsága legfeljebb 5 mm. A kész felület az ezt követően díszíthető.

   Az OSB-lemezekről

   Az OSB-lemezekről

   Olyan házak tulajdonosai, amelyeknek nincs szándéka pénzt költeni egy további dekorációra, azt javasoljuk, hogy a vakolat polimer összetételét használják. Csak az alkalmazás módja a cselekvések egyértelmű sorrendjét jelenti.

   • Őrlés. Ehhez a munkához nagy gabona csiszolópapírja lesz. Ezzel megszabadulni kell a kiálló elemektől és más felszíni hibáitól.
   • Primer. A lemezek csiszolása után a lemezek tisztításra kerülnek, és fából készült felületekhez készítjük el.
   • Vakolás. Tiszta, de gyors mozgások, a gipszoldatot az alapozott lemezekre alkalmazzuk.

   A polimer vakolat kész rétege nem igényel további feldolgozást. Ha azonban vágy keletkezik, később újra lehet festeni.

   Az OSB-lemezekről

   Belül

   A beltéri falak betartásának folyamata 2 szakaszra oszlik – durva és befejező. A Chernova magában foglalja a felületi előkészítést és a vakolatréteg befejeződését.

   A felületkezelést varratokkal kell elkezdeni. Ideális esetben szilikon vagy akril tömítőanyag alkalmazása. További munkák megkövetelik a szendvics használatát, hogy megszabaduljanak a felszínre vonatkozó szabálytalanságoktól. Ezután a lemezeket a porból és a szennyeződésből tisztítják, majd a primert alkalmazzák.

   A primer réteg szárítása után meg kell kezdeni egy gitt. Ebben az esetben előnyös, ha a készítményt ragasztó alapon használjuk. Mielőtt a falakon alkalmazzák, egy fém vagy műanyag háló van rögzítve, ami javítja az elegy összekapcsolását az OSB bázissal. Miután a szóképréteget alkalmazzuk, úgy, hogy a rács teljesen eltűnjön.

   Az OSB-lemezekről

   Miután a putty szárítja, akkor a dekoratív vakolat. A kiválasztott keveréket a gyártó utasításai szerint kell hígítani. Ezután a lapos spatulát vettük, és a keveréket több rétegben a felületre alkalmazzuk.

   A legfontosabb dolog annak biztosítása, hogy a rétegvastagság ne haladja meg az 5 mm-t. Ha a rétegeket egymással alkalmazzák, fontos, hogy az előző teljesen száraz legyen.

   A vakolat OSB-lemezeken olvassa el a következő videót.

   Kamat cikk
   ( Még nincs értékelés )
   Ossza meg barátaival
   123
   Megjegyzés hozzáadása